Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip laat miljoenenaankoop niet gaan: 'We hebben gezegd: kan niet'

Laatste update:

Carlos Forbs mag niet vertrekken bij Ajax, zo benadrukte John van 't Schip zaterdag na de 2-4 overwinning van Ajax op Heracles Almelo. Fabrizio Romano meldde eerder dat er ‘vergevorderde gesprekken’ waren met Nottingham Forest, maar de trainer hecht daar geen waarde aan. Ajax betaalde vorig jaar 14 miljoen euro voor Forbs, die zich in Amsterdam nog moet bewijzen.

"We hebben gezegd: het kan gewoon niet. Je ziet het nu ook: Bergwijn is geblesseerd, dus we hebben gewoon spelers nodig daar. Forbs is zeker een speler die niet weggaat op dit moment", liet Van 't Schip weten op de aansluitende persconferentie. De vleugelaanvaller had overigens een basisplaats tegen Heracles.

Volgens De Telegraaf zou Ajax een bod van Lille OSC op Chuba Akpom hebben afgewezen. De Amsterdammers vinden de bieding, die in de buurt komt van de 12,3 miljoen euro die Sven Mislintat afgelopen zomer naar Middlesbrough overmaakte, te laag. Van 't Schip is daar echter niet van op de hoogte. "Ik weet wel dat er belangstelling was."

Het is wel mogelijk dat Gerónimo Rulli in de slotfase van de winterse transferperiode alsnog vertrekt bij Ajax. Naar verluidt mogen ook Francisco Conceição, Anass Salah-Eddine en Jorge Sánchez vertrekken uit Amsterdam, daar het trio geen uitzicht heeft op een basisplaats.

Aanwinsten
Van 't Schip hoopt stiekem dat Ajax naast Jordan Henderson nog enkele spelers binnenhaalt in deze transferwindow. "Versterkingen zijn best welkom. Het liefst nu, maar dat is wel kort dag. Willen we echt een stap maken, dan denk ik dat het noodzakelijk is. Je ziet gewoon dat we op sommige positie dun bezet zijn."

"Welke posities daarvoor in aanmerking komen? Ik denk dat iedereen dat wel ziet, maar het is wel een interne kwestie. Of het gaat gebeuren? Ik weet het niet. Er wordt hard gewerkt, maar het is altijd lastig in de transferperiode in januari", houdt de Ajax-trainer een slag om de arm.

Van 't Schip was ondanks de zege in Almelo kritisch op zijn ploeg. "De balans is niet goed. Dat gaat ook niet in één keer goed komen. Maar het zou wel fijn zijn als we er naast Henderson nog iemand bij krijgen. Dat maakt het ook voor de rest van de groep makkelijker en beter."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt mij heel verstandig. Op dit moment vind ik hem niet het niveau hebben wat Ajax na wil streven. Toch zit er (hopelijk) nog heel wat rek in en is hij één van de weinigen bij Ajax die met z’n snelheid voor wat dreiging zorgt.

Wat mij betreft mag Forbs best weg, maar dan pas op het moment dat er een beter alternatief bij Ajax speelt. Tot die tijd lekker houden. Ik hoop dat ze van Conceicao geleerd hebben.

28 januari 2024 om 12:27

Vind het 3x niks om zo snel spelers op te geven, zeker wanneer deze specifieke kwaliteiten hebben. Potentie is er of is er niet, tis aan de staf van Ajax om er het maximale eruit te halen. En aan de instelling van de speler zelf uiteraard. Net als bij Conceicao, zie ik bij forbs ook voldoende talent om er tijd in te investeren.

Carlos Forbs wordt de grote nieuwe ster bij ons aller Ajax!

28 januari 2024 om 09:06

Ik hoop met je mee maar hij overtuigt mij nog niet. Op dit moment heeft hij de snelheid van Usain Bolt. Helaas heeft hij ook de balbeheersing, het overzicht en het rendement van Bolt. Maar daar is voor een deel op te trainen dus wie weet!

28 januari 2024 om 09:15

Maar hij is pas 19 hè. Staat voorin dat is altijd moeilijker. En hij komt uit het buitenland en moet wennen. Anthony en Neres stonden er ook niet meteen in hun eerste jaar op dezelfde leeftijd...en die hadden nog het geluk dat ze in een goed draaiend elftal terecht kwamen.

28 januari 2024 om 09:24

Anthony stond er wel meteen staat mij bij. Nerez had ruim een jaar nodig.

Mijn club heeft Minteh, maar ik zie het echt niet in hem en Forbs. Hard rennen is 1, rendement is 2. Ja het zorgt voor dreiging en de tegenstander dient zich anders op te stellen. Maar geef mij maar jongens als Sauer en Godts.

Waarom krijgt laatstgenoemde zo weinig kansen bij Ajax. Laatst mocht die Axel Dongen is iets spelen, maar die heeft alleen laten zien dat hij hard kan werken in de (herstel)gym. Godts doet het toch goed in jong-Ajax met 6 goals en 3 assists. Nog beter zou zijn 6 assists 3 goals, in mijn ogen dient een buitenspeler assists te geven en af en toe een doelpunt mee te pikken.

28 januari 2024 om 09:27

Godts kreeg kansen bij Ajax maar raakte in die periode geblesseerd toen hij met jong Ajax meespeelde. Is nu nog steeds geblesseerd.

28 januari 2024 om 09:39

@BierPens, volgens mij is dat ook precies wat ik aangeef. Al had ik wel meer van hem verwacht gezien de statistieken die hij kon overleggen, het prijskaartje en de beelden die ik op internet gezien heb.

Bij Antony en Neres duurde het even maar zij lieten vanaf het begin al zien dat ze een bepaalde techniek hadden en konden voetballen. Bij Forbs heb ik dat nog niet gezien. Vorige week waren bijvoorbeeld een heel aantal mensen enthousiast/positief over zijn prestatie en assist tegen RKC. Als je de beelden bekijkt was het imo een belabberde assist. Totaal niet in de loop, je ziet dat Berghuis in moet houden en eerst aan moet nemen. Forbs krijgt nu complimenten voor zijn assist omdat het een goal werd maar die goal komt voor 90% voor rekening van Berghuis zelf omdat hij de techniek heeft om zo’n slechte pass alsnog te verwerken tot een goal.

Dit soort dingen gingen vanaf het begin wel goed bij Antony en Neres. Zij struikelde ook niet elke wedstrijd 2 keer over de bal omdat ze een betere balcontrole hadden.

28 januari 2024 om 10:19

Hij speelde geen bijzonder wedstrijd gister. Maar trok wel 4 of 5 ballen goed terug. Hij had gister minimaal 1 assist moeten hebben

28 januari 2024 om 11:08

Godts en Van Axel Dongen zijn beiden nog geblesseerd. Beiden hebben ook meer potentie dan Forbs voor het spel dat Ajax wil spelen vind ik. Forbs past goed bij ploegen die gebruik maken van de omschakeling en Godts en VAD zijn hele technische en creatieve buitenspelers. Vond Forbs echt wel een paar leuke acties hebben, maar over het algemeen zie je inderdaad dat hij vooralsnog duidelijk te kort komt.

28 januari 2024 om 09:13

Vind het een soort reã¯ncarnatie van Usain Bolt als voetballer.. Die gozer is echt retesnel.

@ajaxfan haha je was me voor. Doet me inderdaad aan hem denken.

28 januari 2024 om 09:39

Laske@ Forbs kan inderdaad iets worden. Maar Brobbey steels de show nu. Wat een kanon kogel heeft hij niet normaal. Zijn doelpunten puur op gevoel. Vooral in de drukte maak hem niks uit. Die vind ik nu de beste van Ajax.

28 januari 2024 om 09:43

Ajax zonder Brobbey is gewoon een middenmoter. Hij maakt al weken het verschil

Heel goed dat Ajax Salah E gaat verkopen. Zo komt er ruimte voor een goede speler voor de linksback positie en kan Salah zich evt ergens anders ontwikkelen. Martha komt zichtbaar te kort en Wijndal is verhuurd. Alleen Sosa als echte linksback is te risicovol. Dus wie weet wat er komen zal?

28 januari 2024 om 09:45

Nicoooooooo!

28 januari 2024 om 10:00

Eventueel kan Hato ook LB als er een goede vc bijkomt.

28 januari 2024 om 10:17

Hato is veels te balengrijk gemaakt en had op linksback moeten rijpen. Nu kun je hem niet meer op linksback zetten want dan verlengt hij niet.

28 januari 2024 om 14:45

Hoe doet Wijndal het eigenlijk bij Antwerp? Zou hij geen verbetering zijn tov de huidige alternatieven?

Forbes kan alleen maar hard rennen, fatsoenlijke pass kan hij niet geven.
Als ze deze transfer window versterkingen willen halen en je verkoopt Salah en Martha is ook een drama, haal dan Tagliafico terug.
Die staat er gelijk, ken het Ajax spelletje en brengt zijn vechters mentaliteit over op de andere, Sosa kan leuk opkomen en een voorzet geven maat verdedigen slentert hij maar terug.

28 januari 2024 om 10:14

Hij had meerdere fatsoenlijke passen op taylor. Dus wat je zegt klopt niet

28 januari 2024 om 10:26

Ik heb het niet alleen over gisteren, als hij mee mag doen of invalt, het enige wat opvalt is dat hij op Usain Bolt lijkt en een normale pass geven over een paar meter lukt hem niet

28 januari 2024 om 10:33

Forbs kan prima passen. Het vervelende voor hem is dat ie constant op de andere vleugel staat en dat ook de fullback steeds wijzigt. Daardoor ontbreekt elke vastigheid en weten spelers niet wat ze moeten verwachten

28 januari 2024 om 11:50

Dan verschillen wij van mening want de passen die hij geeft, komen 9 vd 10 niet goed aan

28 januari 2024 om 15:20

Volgens de website van de Eredivisie komt 79 procent van zijn passes aan, en op de helft van de tegenstander 72 procent. Dat zijn heel normale statistieken voor een vleugelaanvaller.

Iemand enig idee waarom Kaplan nooit speelt zeker nu Sutalo geblesseerd is? Vind het geen goed signaal naar die jongen als Rensch centraal achterin opgesteld wordt. In de Turkse competitie was het echt een bijzonder talent die ondanks zijn jonge leeftijd erg volwassen kon voetballen.

28 januari 2024 om 10:00

Van mij mag hij ook vaker een kans krijgen maar ik begrijp ook dat Ajax voorzichtig is, vanuit elk perspectief gezien.

Zo’n jongen heeft lang niet gespeeld dus moet je rustig brengen anders ligt hij er zo weer een tijd uit.

Daarnaast is dit ook niet het meest geschikte moment om te experimenteren. Dat heeft Ajax dit seizoen al te veel gedaan en bleek weinig succesvol. Avila met z’n blundertjes, Gaaei tegen Feyenoord en Salah-Edinne die ook niet overtuigd. Zo lang deze speler niet beduidend beter is dan de spelers die nu spelen, begrijp ik dat van t Schip nu voor ervaring en vastigheid kiest.

28 januari 2024 om 10:02

Kaplan is een ruim jaar geblesseerd geweest. Dus heel ernstig. Is net in de eerste helft weer terug gekomen. Dus eerst weer alles opbouwen, voorzichtig zijn qua eventueel terugkeren blessure, hem weer wedstrijdritme geven, goed gevoel geven in wedstrijden etc etc.

Hoge verwachtingen van Kaplan, maar die is iets voor over een jaartje misschien. Hopelijk kan hij in de loop van het seizoen al eens invallen bij het eerste.

28 januari 2024 om 10:13

Is toch niet zo gek? Zijn lichaam is fysiek op 50%, waar de rest van het team het hele jaar heeft getraind, is hij nog niet op dat niveau. Team is getraind op 90 minuten niveau vasthouden. Kaplan kan dat waarschijnlijk nog niet. Tadaa. Forbes verhuren zou dom zijn, weinig opties voorin.

28 januari 2024 om 10:26



@ibracadabra99, lang geblesseerd geweest. Ik weet niet wat er midden/eind december precies met hem was maar toen ontbrak hij ook in de selectie, zowel bij Jong als Ajax 1 dus kan ook zijn dat hij een kleine terugslag heeft gehad.

Ik vind Forbs vooral een komisch gezicht hebben. Net als Neres en Pantelic dat bijvoorbeeld op andere manieren hadden. Hopelijk blijft Forbs inderdaad. In de Premier League zal hij mislukken. Dus verhuren is een slecht idee.

Natuurlijk laat je hem niet vertrekken. Die kerel heb je gewoon hard nodig. Snap niet waarom mensen het goed vinden dat hij verhuurd zal worden. Alsof Ajax dan nog een fatsoenlijke vervanger gaat halen. Door Henderson is het budget zowat niks meer in het salarishuis. Met Banel en Martha ga je al helemaal geen potten breken. Forbs deed het gister prima en kan nog steeds groeien.

Waarom probeert Ajax niet Veltman terug te halen als leider achter in

28 januari 2024 om 10:52

Veltman zit uitstekend op zijn plek bij Brighton zegt hij zelf. Heeft afgelopen zomer ook zijn contract verlengd. Die gaat zeker niet terug naar Ajax.

28 januari 2024 om 11:25

Hij wil dat zelf ook niet. Bij Brighton wordt hij echt door de fans gewaardeerd, bij Ajax was dat soms ver te zoeken, zelfde als met Blind.

28 januari 2024 om 13:46

Dat weerhield Blind er niet van terug te keren naar Ajax. Zwak argument.

Inderdaad. Als je echt zicht wil krijgen op de derde plaats moeten er nog minimaal 2 ervaren spelers bij, waar je na dit seizoen ook nog plezier van hebt. Dan gaat de kost voor de baat, maar dat is maar een half jaar eerder. Voordeel is dat je met Henderson dan al 3 jongens hebt kunnen inpassen en dat niet pas begin volgend seizoen hoeft te doen. Dan kun je komende zomer spelers verkopen die je toch niet verder helpen, maar wel flink wat geld in het laatje kunnen brengen. Dan denk ik b.v. aan Rensch, Sutalo, Sosa, Wijndal, S-E, Avila - gaat niet lukken vanwege blessure - Taylor en Forbs. Misschien Akpom. Maar dan moet je komende zomer dus ook nog verder investeren, naast de eventuele 3 aankopen deze transferperiode. Dan heb je financieel in ieder geval niet alles verknald. Sportief natuurlijk wel, zo realistisch moeten we na de laatste anderhalf jaar met vooral van der Sar aan alle knoppen, wel zijn. Die nooit weer in een uitvoerende bestuurlijke functie laten opereren. Dat is wel de les die moet zijn geleerd. Behoorlijk bestuur is echt nodig bij een topclub. Houdt in dat ook daar werk aan de winkel is!

28 januari 2024 om 11:01

Maak dat lijstje eind van het seizoen maar. Forbs 19 jaar nu al afschrijven? Satulo nu al afschrijven? Bij deze twee zie je dat ze leiderschap missen en erg moet wennen binnen Ajax, wat moeilijk is gezien Ajax al 1, 5 jaar waardeloos draait.

Waarom meteen spelers toch afschrijven? van T schip is goed bezig vind ik en we zetten kleine stapjes, heeft helaas wat tijd nodig. Hopelijk helpt het dat Henderson er is om te coachen en de jonge gasten te ondersteunen, iets wat Tadic en Blind altijd deden.

Wijndal, geen idee hoe hij het nu doet bij Antwerp, volg je de club? S-E lijkt idd te licht en Avila is ook zeker niet nodig. Rensch hoeft van mij niet weg, kun je desnoods ook als wisselspeler houden, kan op meer plekken spelen. Akpom wil ik graag meer van zien.

Ajax moet achterin een ervaren iemand halen van minimaal 28 jaar, die Satulo en Hato op weg kan helpen...

28 januari 2024 om 11:10

Normaalgesproken zette je Tahirovic in dit soort rijtjes, maar dat is na 1 aardige helft tegen Heracles al veranderd?

29 januari 2024 om 14:21

Die komt op de plaats van de steeds falende Taylor. Want is geen 6.

29 januari 2024 om 14:37

Je verandert wel snel van mening wat betreft bepaalde spelers en andere spelers helemaal niet. Gooijer was volgens jou eerst ook een talent, maar zag je in een andere reactie alweer zeggen dat hij niet goed genoeg was. Zie je snel na 2 fouten in de tweede helft. Of Tahirovic na 1 goede helft na een lange tijd.

Forbes mag wel blijven voor nu. Maar, na gisteren zou ik absoluut een poging doen om Couhaib Driouech binnen te halen. Wat een talentvolle voetballer, hij zou absoluut niet mistaan bij Ajax. Evt. voorcontract laten tekenen, en dan voor volgend seizoen erbij halen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren