Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van ’t Schip komt direct na zege Ajax met update over blessure Brobbey

Laatste update:

De blessure waardoor Brian Brobbey donderdagavond uitviel tegen FK Bodø/Glimt lijkt mee te vallen. Na afloop van het met 1-2 gewonnen duel gaat John van ’t Schip bij Veronica onder meer in op de blessure van de spits, die er mogelijk komende zondag tegen AZ ‘gewoon’ weer bij is.

Vlak voor rust moest Brobbey zich geblesseerd laten vervangen. Zijn vervanger was Chuba Akpom. Met Akpom binnen de lijnen wist Ajax uiteindelijk, niet geheel verdiend, na verlenging met 1-2 te winnen in Noorwegen.

Na afloop van het duel ging Van ’t Schip onder meer in op de blessure van Brobbey. “Het is een beetje wat hij al een tijdje heeft”, tekent Voetbal International op uit de mond van de Ajax-trainer. Van ’t Schip doelt daarmee op een pees in de knie van de spits.

“De ene keer heeft hij er meer last van dan de andere keer. Op het kunstgras had hij er meer last van. De dag voor de wedstrijd had hij ook al getraind op het kunstgras. Hij heeft er vaker op gespeeld, maar in deze fase had hij er meer last van. Daardoor konden we ook niet de druk geven die we wilden. En Brian gaf zelf ook aan dat het niet ging.”

Komende zondag speelt Ajax de kraker tegen AZ. Het is de vraag of Brobbey daar bij kan zijn. “Het is bij hem heel erg in het moment... Hij hoopt zelf dat hij er zondag bij is, maar dat is nu een beetje managen. Hij had deze week al niet veel getraind, omdat hij al wat last had na de wedstrijd tegen NEC. Dat moeten we naar zondag toe bekijken”, aldus Van ’t Schip.

Jordan Henderson ontbrak helemaal in de selectie van Ajax, omdat hij niet geheel fit was. Ook daar ging Van ’t Schip na het duel op in. “Hij kon vandaag niet spelen, vanwege pijntjes van de laatste wedstrijd bij zijn lies”, aldus de oefenmeester.

“Met name als hij passes gaf (in aanloop naar het duel met Bodø/Glimt, red.). Je gaat ervanuit dat hij veel aan de bal komt. Dat was de laatste wedstrijd ook al zo, dat het steeds meer en meer werd. Dan heeft het geen zin om hem in deze omstandigheden op te stellen.”

Met de zege was Van ’t Schip uiteraard blij, gaf hij aan bij Veronica. “We zijn natuurlijk ongelooflijk blij dat we in de koker zitten voor de volgende ronde. Het was een heel moeilijke wedstrijd, waarin we een paar keer goed zijn weggekomen en onze keeper een paar goede reddingen maakte. Maar we zijn blijven vechten tot het einde, ook met tien man zelfs.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Brobbey zou afhaken dan blijft er echt niks meer over buiten Ramaj.
Hato is zichzelf ook niet meer, wat geen schande is.

22 februari 2024 om 23:55

Hato is een hype. Heeft het al weken niet.

23 februari 2024 om 00:02

En dan is het een hype? Het is een hype om alles maar een hype te noemen. Die gast is 17. Laat hem even een mindere periode hebben na een vrij lang stabiele tijd.

23 februari 2024 om 00:13

Hato is een heel groot talent, als je op je 17e al basisspeler bent bij de grootste club van Nederland, kun je echt wel wat. Dat hij wat mindere wedstrijden heeft kan gebeuren. Je kan op die leeftijd niet week in, week uit de bepalende speler zijn.

23 februari 2024 om 00:41

Sutalo is pas een hype. De zogenaamde muur van Kroatië.

23 februari 2024 om 03:57

Al weken niet? Hato heeft vandaag toch een hoop ballen weggewerkt. Speelde een prima wedstrijd

23 februari 2024 om 07:08

Hato is 17, geen hype

23 februari 2024 om 08:19

Hij is zeker goed, maar hij staat wel in de basis bij een uitermate zwak Ajax. Het is op dit moment makkelijker om de basis te komen dan 5 of 10 jaar terug.

23 februari 2024 om 09:09

Aan de andere kant is het ook makkelijker om in de basis slecht te spelen omdat iedereen om hem heen voorbij gelopen wordt. Ik denk dat hij tussen Martinez en blind er een stuk beter uit zou zien dan nu.

120 minuten gespeeld op donderdag. Ben benieuwd of dit Ajax gaat raken en AZ dit wint. Of dat de winst een extra boost geeft om tegen AZ te winnen.
In iedergeval, kom op AZ!

23 februari 2024 om 00:04

Naja Ajax is vrij constant. Wel constant slecht maar dus ook al in minuut 5. Denk dus niet dat het invloed heeft. Sommige spelers hebben in 120 minuten even ver gelopen als ik tijdens m'n dagelijks lunchrondje.

23 februari 2024 om 11:27

Nou zit AZ ook niet in een geweldige fase.

Lekker. Gewoon tweede helft gespaard dus. Gelukkig kon dat ook met gemak tegen dit Bodo 😅

23 februari 2024 om 00:04

Dat had John snel gezien. Geen spoortje twijfel,

Goed nieuws voor Ajax dat de blessure van Brobbey mee lijkt te vallen want zonder Brobbey blijft er bar weinig over bij Ajax. Eerlijk gezegd heb ik ook geen flauw idee hoe AZ-Ajax zich zondag gaat ontwikkelen, beide ploegen zakken al enige tijd volledig door de ondergrens buiten een goede wedstrijd van AZ tegen Feyenoord.

23 februari 2024 om 04:39

Denk dat AZ zondag goed voor de dag komt kunnen Ajax op achterstand gaan zetten

Snap Brian wel. Het is ook echt koud om te voetballen daar. Die zal het restant van de wedstrijd wel bij de kachel hebben gekeken.

Ai, hoop niet op tendonitis in de kniepees. Overbelasting waar je snel de oorzaak van wilt vinden, anders kun je hier lang last van houden.

Ik denk, maar dat is mijn mening, dat Brobbey het wel best vond. Die kan zich niet opladen voor dit soort duels. Dat terwijl hij daarin juíst moet schitteren en Ajax bij de hand moet nemen. Dat typeert maar weer eens hoe Brobbey zo'n duel benaderd en wat zijn mentaliteit is. Het is natuurlijk gissen, maar het is wel weer 'typisch' dat hij zich zo snel laat wisselen.

Voor Henderson idemdito. Al speelt kunstgras natuurlijk wel mee. Maar ook hij moet zich juíst laten gelden als een van de zogenoemde sterkhouders...

23 februari 2024 om 09:51

Huh? Ben je nou serieus? Je hebt een vol balkje, dus ik ben geneigd te denken dat dit geen serieuze opmerking is. "[Brobbey] kan zich niet opladen voor dit soort duels", waar is dat in hemelsnaam op gebaseerd? Onderbuikgevoel? Brobbey staat er al het hele jaar lang, juist als het moet en de rest van het team er bij loopt alsof ze liever in de kantine zouden zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren