Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van reus naar kabouter!

Laatste update:

Vol verbazing en afgrijzen kijk ik momenteel naar mijn club! Bij het schrijven van dit stuk is nog niet bekend of Ajax naar de volgende ronde van de Champions League mag. Ook is nog niet bekend of Mounir El Hamdoui komt. Ook is niet bekend of Mido komt. Er is ook niet bekend of Gregory van der Wiel, Luis Suárez en Maarten Stekelenburg blijven. Eigenlijk is het enige wat we weten, dat Martin Jol blijft.

Hoe kan het zijn dat een club als Ajax momenteel zoveel onrust heeft?

Als we de afgelopen tien jaar bekijken zien we een aardig lege prijzenkast. Zo is twee keer het kampioenschap binnengehaald, vier keer de landelijke beker gewonnen en drie keer de Johan Cruijff schaal. Voor een topploeg als Ajax is dat gewoon een topploeg onwaardig. Het is daarom ook geen wonder dat spelers niet direct meer, net als in de grote jaren, naar een topploeg gaan (Ajax, Feyenoord of PSV) maar naar ploegen met een idee hoe ze groot willen worden of dat al hebben bewezen (AZ, FC Twente en in mindere mate SC Heerenveen).

Spelers komen namelijk niet meer naar Ajax om prijzen te winnen. Zo zien spelers de Nederlandse competitie als een mooi opstapje, om uiteindelijk naar een grote club in het buitenland te gaan. Het liefst gaan ze dan ook nog naar Ajax of PSV, omdat die ploegen in het buitenland de meeste naamsbekendheid hebben. En waar ze bij PSV momenteel de scouting goed in elkaar hebben zitten, begin ik me dat steeds meer af te vragen bij een club als Ajax.

Want er was al heel lang bekend dat Marko Pantelic zijn contract niet ging verlengen. Hoe kan het dan zijn dat er aan het begin van een nieuw seizoen nog geen vervanger voor hem is. En hoe kan het dat men Dennis Rommedahl heeft laten gaan en dat daar ook geen vervanger voor is. Of nog erger. Er zijn afgelopen jaar tien contracten ontbonden/afgelopen, waarvan zeven aanvallende spelers. Als je dat weet, dan zorg je ervoor dat je een vervanger in ieder geval op het oog hebt, die direct haalbaar is.

Bij andere ploegen zie je steeds duidelijker dat er een plan achter zit. Is er een speler weg, dan komt er een vervanger of is die in ieder geval in beeld. Mooiste voorbeeld van zo een ploeg is Twente. Na het vertrek van Eljero Elia en Marko Arnautovic zou het instorten, maar haalden ze met Bryan Ruiz en Miroslav Stoch twee minstens zo goede vervangers. Robbie Wielaert werd verkocht en met Wisgerhof had men een vervanger op het oog. Nu gaat mogelijk Ronnie Stam weg en ook daar is de vervanger al bekend: Roberto Rosales.

Als Ajax niet binnen nu en enkele jaren kampioen wordt, of de Champions League haalt, weet je zeker dat de begroting omlaag moet en het alleen maar moeilijker zal worden, om het weer te behalen. Het grote Ajax van vroeger zal dan helaas niet meer zijn en hopelijk zullen we dan niet, net als het grote Oranje, 32 jaar moeten wachten op het behalen van een mogelijk schitterend seizoen...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een aardig stukje, maar wat iki niet begrijp is dat je in de inleiding verteld dat je nog niet wist dat el hamdaoui zou komen, en of mido komt etc. , maar verder in je stuk over dat Fc twente wel een plan heeft om vervngers te halen, weet je wel dat Rosales naar FcT gaat, dat vond ik een beetje raar, want dat is nieuws dat na het nieuws over El Hamdaoui naar buiten kwam...
Al met al: 3 sterren

Met sommige dingen ben ik het met je eens, maar je moet nu toch echt wel weten dat El Hamdaoui nu bij Ajax zit toch?

zeker geen slecht stuk, maar zoals hierboven als is aangegeven, de deals met el hamdoaui en rosales zijn al rond.

Dat deel over Twente kan ik me helemaal in vinden, die hebben het perfect voor mekaar: er gaat iemand-word nieuw iemand gehaalt- staat weer een goede voetballer op. en zo begint de cirkel weer

ik geef je 4 sterren

31 juli 2010 om 14:34

Het hele principe van een cirkel is juist dat er geen begin en eind is, maar toch mooi geprobeerd.

Je bent me net iets te zwartgallig over je eigen club. Je doet net alsof de Ajax-directie een clubje van koekenbakkers is. Overigens lijkt het me logisch dat er nog heel veel onzekerheden zijn m.b.t. belangrijke spelers, omdat je nu nog midden in de transferperiode zit. Suarez, Van der Wiel en Stekelenburg hebben een prima seizoen gehad en ze hebben bovendien een uitstekend WK gespeeld, dus je kan niet verwachten dat dit onopgemerkt blijft.

Hierdoor geef ik je twee sterren. Je taalgebruik en zinsconstructies zijn wel aardig, maar ik vind dat je totaal niet laat zien dat je een supporter in voor- en tegenspoed bent. Zonde.

Ik snap wat je schrijft en begrijp je boodschap. Ik begrijp Voetbalzone echter niet helemaal. Die losse zin onder de inleiding moet gewoon bij de inleiding toegevoegd worden.

Ik zou het leuk vinden als goede stukken wat meer ondersteuning zouden krijgen en niet op spelling 123 worden afgewezen. Inhoud is wat mij betreft het belangrijkste!

Ik vind dit stuk niet bovengemiddeld interessant.

In jouw stukje zit een grote kern van waarheid. Dat de transfersbeleid van Ajax, ik probeer het netjes te zeggen, min of meer faalt, zie je ook aan de hoeveelheid contractspelers. Als je meer dan 70 contractspelers bij Ajax hebt zitten, kun je daar toch ook een nieuwe rechtsbuiten uit halen in plaats van een geldbank als Luque te halen? Die gozer heeft Ajax financieel zowat leeggeroofd door zijn salaris van 4 miljoen euro. En wat heeft hij gepresteerd? He-le-maal niets!

Ajax staat bekend om de jeugdopleiding. Ik kan me herrineren dat Ajax vroeger meer met de eigen jeugd speelde dan met aangetrokken spelers. De Champions League van 1995 is een goed voorbeeld van. De gebroerders de Boer, Kluivert, Davids, Reiziger, Van der Sar en dan kan ik zo nog wel even doorgaan. Ik heb in verscheidene literatuur gelezen dat Ajax een begrip was in heel Europa. Vroeger, zo'n 15 jaar geleden ging je als Europese club met bibberende benen naar Amsterdam, tegenwoordig zou iedere Europese middenmotor van Ajax kunnen winnen, gezien de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Paok Saloniki.

Als je naar een club als Ajax trekt, moet je voor de eer willen spelen. Zoals jij het al in je stukje zegt, steeds meer spelers zien clubs als FC Twente, SC Heerenveen en AZ als een goed opstapje. Terwijl de 'top 3' de laatste jaren in de wilde weg op de transfersmarkt bezig zijn geweest, hebben Twente, Heerenveen en AZ selectief en goed ingekocht. Daar kunnen Ajax, Feyenoord en PSV nog een duimpje aan zuigen..

Je stukje is zeer degelijk, ik had alleen wat graag meer tekst gelezen. Ga vooral zo door!

Er zit een goede gedachte achter. Ik begrijp wat je bedoelt alleen el-hamdaoui hebben ze redelijk snel aangetrokken als vervanger. En ik vind persoonlijk deze selectie beter dan vorig jaar want el is beter dan pantelic vind ik. Maargoed ik hoop net als jij dat ze nog wat kunnen aantrekken maar alsjeblieft niet Mido!

3 sterren

In je inleiding ben je volstrekt onredelijk.
'eigenlijk is het enige wat we weten, dat Martin Jol blijft.'

Als je kijkt hoe de voetbalwereld in elkaar zit, wanneer weet je dan überhaupt iets zeker?
Is het Ajax daadwerkelijk aan te rekenen dat ze de complete selectie van dit seizoen nog niet gereed hebben?
Nogal naïef naar mijn idee. Aangezien Ajax meerdere belangen heeft dan alleen de sportieve, is het onmogelijk om op technisch gebied van zekerheden te spreken.

Vanwege je naïviteit is je oordeel over het beleid volkomen irreëel. Boe-roepers heeft Ajax al genoeg, laat een column dan achterwege.

@ Keeperbest: Toen ik deed schreef was el hamdoui zijn transter weer net stopgezet door zijn zaak in Rotterdam, Toen was het Twente nieuws echt net bekend.

@ Fiheres en Geertje: Wat ik probeerde aan te geven is dat je nooit iets zeker weet, maar als je kijkt naar hoe het de afgelopen weken is gegaan met de Jol - soap en daarna de el hamdoui soap is er gewoon teveel onrust en teveel mogelijk verhalen. Daar doet de media ook aan mee, maar als je bv kijkt naar de andere ploegen (ook de topploegen). Die weten ook niet of iedereen blijft, maar daar is toch zeker meer rust. En ik zie ook graag mijn team winnen en ik ben geen boe roep fan. maar ik ben wel een fan die ook graag leuk voetbal en prijzen zie. En helaas heb ik ( op de 2e helft competitie en de 1e helft wedstrijd Paok na) niet echt veel leuke seizoenen gehad de laatste tijd!

Umfoufou: Je hebt een hele reëele kijk op je club. Complimenten dat je het ook goed benoemt. Je zet het kort en bondig neer, het hoeft voor mij zeker niet langer. Het is duidelijk zo. Wie acht jij het meest verantwoordelijk ?

2 augustus 2010 om 23:30

Wat denk jij dan zelf?

3 augustus 2010 om 00:08

Ik wil voorop stellen dat ik geen Ajax fan ben, maar dat weerhoud niet om je goede stuk te lezen. Zoals ik al eerder heb geschreven ben ik het met je eens. Ik denk dat het probleem bij Ajax al heel wat jaren terug is geboren, in het bestuur zaten mensen die meenden geld te moeten maken. De beursgang is nou niet een echt succes geworden en het binnenhalen van grote geldsommen ging er weer net zo hard uit aan trainerswissels en afkopen. Diverse ongelukkige, of misschien wel stomme aankopen maakten het nog erger.
Ook het aantrekken van bijvoorbeeld Sulejmani is twijfelachtig. Die jongen was een talent en is dat misschien nog steeds, maar hij had nog geen heel seizoen achter elkaar top gedraaid bij Heerneveen of Ajax kocht hem voor 16 miljoen. Ik denk dat het een mooi bewijs is voor een impulsieve aankoop, met de gedachte dat die jongen op den duur veel winst zou maken. De echte doorstroming uit de jeugd is niet meer om over naar huis te schrijven. Of zit er nog echt iets aan te komen ?
Ik denk dat Ajax weer opnieuw moet gaan beginnen. Met eigen jeugd weer opbouwen en middels die verkopen zich er weer bovenuit tillen. Ik ben fan van de club die in categorie 1 zit en die met zijn jeugd de enige optie pakt die er is. Dat wordt dan een paar jaar niets verwachten en elke wedstrijd zien we wel weer.

Ik denk dus dat het in het bestuur niet goed zit. Nono's als een Jaake waren niet goed voor je club.
Ik vind bijv dat v.d. Boog het flirten van Jol met Fulham niet goed heeft aangepakt. Dit kan niet net voor de competitie start en de wedstrijd van Paok. IS er dan wel goede communicatie geweest ? Ook hoe El Hamdaoui is binnengehaald is rommelig en zwak gegaan. Nu kan je El Hamdaoui niet mee nemen voor de wedstrijd bij Paok. Dat vind ik knulligheid ten top. Ajax liet zich om het vingertje winden van El Hamdaoui.... wie is nou de baas. Dan anders maar niet hoor.

Ik denk dat er maar 1 man is die de boel zou kunnen redden... maar die zal dan eerst in genade aangenomen moeten worden, en velen zullen moeten luisteren.
Denk dat zoiets niet zal gebeuren.

3 augustus 2010 om 16:20

Ik snap wat je bedoelt zeker met de rommelige communicatie. Ik denk dat, dat momenteel het probleem bij Ajax is. Er is niemand die de lijnen uitzet, waardoor je te maken krijgt met gebrekkige communicatie. En dat het daarom mogelijk was om een talent als Sulejmani voor zoveel geld te kopen. Er is namelijk nooit zoveel uitgegeven binnen Nederland voor zo een talent en ook in het buitenland zie je dat soort bedragen zelden voor iemand die 1 jaar goed draait.
En ik denk dat J.c. het wel zou willen, maar er heel veel mensen bij Ajax dan niet zeker zijn van hun plek en het daarom niet willen.
Ik ben in ieder geval blij dat je het een leuk stuk vond om te lezen.
Succes in de competitie!

Ik denk niet dat er 1 of 2 personen verantwoordelijk zijn. Het is gewoon te lang een komen en gaan van trainers geweest, met alle gevolgen van dien. Wat je bij de gouden jaren van Ajax zag en ook bij PSV en nu ook bij Twente, is dat er vanuit een goeie organisatie van bovenaf ( lees bestuur) er een beleid werd neergezet en de trainers/coaches zich daaraan moesten houden. Bij Ajax is het bestuurlijk echt jaren een rommeltje geweest en ondanks dat ik het niet met iedere beslissing van dit bestuur eens ben, zijn ze wel bezig met het plaatsen van een beleid en daarbij ook voor de trainers. Daar is ook het 2e probleem, want er zijn gewoon teveel trainers wisselingen geweest. Waar ik op hoop is dat het bestuur bij een situatie zoals afgelopen zomer ( net na het WK) sneller duidelijkheid schept, daar waar mogelijk. Je merkt dat dit gewoon energie is geweest die achteraf misschien niet zo negatief had moeten zijn, als dat het is geworden en het zelfs op de spelersgroep effect had.

Goed stuk! paar kleine schoonheidsfoutjes. verder erg leuk om te lezen en ben het vaak met je eens.

heel goed stuk je hebt helemaal gelijk ik denk wel dat ze een schaduw eltal hebben maar dat die niet haalbaar waren en ze hoopten dat rommedahl zijn contract ging verlengen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren