Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Praag wil maximaal vier jaar voorzitter zijn: 'Daarna maak ik plaats'

Laatste update:

Joseph Blatter werd in 1998 gekozen tot voorzitter van de FIFA en werd in 2002, 2007 en 2011 herkozen. De Zwitser is nu dus bezig aan zijn vierde termijn bij de voetbalbond, maar wil graag voor een vijfde termijn blijven. Hij krijgt in de aankomende presidentsverkiezingen concurrentie van Michael van Praag, die in ieder geval zeker niet van plan is om zolang te blijven zitten als Blatter.

/

Mocht Van Praag worden gekozen als nieuwe voorzitter van de FIFA, dan wil hij die functie maar voor een termijn bekleden. Dat maakte de Nederlander woensdag bekend tijdens een persconferentie. Van Praag ziet zichzelf alleen als een tussenpaus: "Na vier jaar zal ik ruimte maken."

Van Praag had de steun van minimaal vijf FIFA-landen nodig om zich verkiesbaar te stellen en dat is gelukt. België, Zweden, Schotland, Roemenië, Faeröer Eilanden en Nederland staan achter de voormalig voorzitter van Ajax. "Dat maak ik met veel trots en plezier bekend", zei de bestuurder. "Ik doe mee aan de verkiezingen om de volgende FIFA-voorzitter te worden. Ik wil vasthouden aan de goede dingen die de FIFA heeft neergezet, maar ook veel dingen anders doen."

Van Praag komt binnenkort met een toekomstplan, maar kondigde wel alvast aan dat hij als voorzitter van de FIFA graag het deelnemersveld van het WK zou willen uitbreiden. Hij pleit verder voor financiële transparantie en wil matchfixing aanpakken. Van Praag sprak op 9 januari met Blatter en gaf toen aan dat hij de huidige voorzitter van de FIFA bij een eventuele aanstelling in een adviserende rol bij de bond wilde houden. Blatter moet dan wel ruim baan maken voor vernieuwing.

Denk je dat Michael van Praag een goede kans maakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh ,verassend dat Engeland/ Duitsland geen garanties hebben gegeven....

28 januari 2015 om 15:31

Oooeeiii, ver-assend?

Niet echt verbazingwekkend natuurlijk, teveel macht.

28 januari 2015 om 15:37

Ok je hebt me. Een r vergeten

28 januari 2015 om 15:39

Eindelijk.

28 januari 2015 om 15:33

Dat komt hopelijk nog. Die zijn Blatter toch ook zat lijkt mij? En je moet reeel zijn. Je kunt de stemmen gaan verdelen per kandidaat, maar dat maakt het alleen makkelijker voor Blatter. Je moet je als landen verenigen achter een kandidaat zodat die corrupte zak hooi van zijn troon gestoten wordt. Verdeeldheid brengt Blatter weer aan de macht.

28 januari 2015 om 15:48

Wel zonde, dat had zijn verhaal een stuk sterker gemaakt. Bovendien vraag ik me af hoeveel media aandacht er nu is voor zijn kandidaatschap in andere landen.

Als Frankrijk, Engeland, Spanje, of Duitsland van Praag ook steunen maakt in ieder geval een echt statement. Nu zijn het de kleine landen die ook een kandidaat leveren..

28 januari 2015 om 16:31

Vraag me alleen af of deze landen niet al eerder steun hebben uitgesproken richting Champagne? Iemand die daar wellicht meer over weet?

Frankrijk heeft dat namelijk sowieso gedaan.

28 januari 2015 om 19:42

Er moeten nog een aantal bonden omgekocht worden.

28 januari 2015 om 22:05

Ik weet niet waar mensen hoop in hebben, wat moet er veranderen dan als Blatter weg is. Allemaal een pot nat net als in de politiek.

Niet echt toonaangevende landen. Ik dacht dat er pasgeleden iets naar buiten kwam over de grote voetballanden die voor zouden zijn om Blatter niet te herkiezen of niet herkiesbaar te laten stellen. Waar zijn die nu dan?

Hopelijk moet Blatter ophoepelen, heeft lang genoeg geduurd lijkt me zo. Dat Van Praag dan slechts 1 termijn wil blijven is bijzaak, misschien komt hij daar ook nog op terug als hij er eenmaal zit. Ik zou zijn voor maximaal twee termijnen van 4 jaar, daarna sowieso iemand anders.

28 januari 2015 om 15:35

Nouja op de persconferentie gaf hij net aan dat hij nog veel meer landen al achter zich had staan, maar hij had er maar 5 nodig om mee te kunnen doen aan de verkiezingen.

Het gaat hier ook nog niet om het stemmen van landen

28 januari 2015 om 15:37

Freshzone

Lijkt me dat je juist de toonaangevende landen noemt, als je zeker weet dat die achter je staan. Met andere woorden, nog niets is zeker wat betreft de grote voetballanden.

28 januari 2015 om 15:41

mischien willen die grote voetbal landen nog niet publiekelijk hun steun bekend maken of bekend hebben bij de Fifa? weten wij veel, is giswerk.

Hmjah opzich had die wel een goed verhaal alleen dat idee van het WK uitbreiden.... nee niet doen maargoed dat zal wel in zijn campage zitten om kleine landjes over de streep te trekken al vraag ik me af of hij uberhaupt een kans heeft en als het mislukt kan je je afvragen of de Knvb niet iets beters met dat geld had kunnen doen.

Volgens mij is al één van de goede dingen die hij door zou moeten voeren dat je max 1 of misschien 2 verkiezingstermijnen mag uitzitten..

Op zich een goed punt over Blatter en de Afrikaanse landen, Champagne en Frankrijk en Figo met Portugal. Maar mensen vergeten een ding: Van Praag moet nog een toekomstplan onthullen en nog campagne voeren, wat Blatter al heeft gedaan.

28 januari 2015 om 16:29

Wat heeft Blatter gedaan dan? Alvast die miljoenen aan de bonden overgemaakt bedoel je?

28 januari 2015 om 17:12

Nee die heeft alvast een voorschot betaald. Die miljoenen krijgen ze pas nadat ze op hem hebben gestemd.

On: ik denk dat de concurrentie tussen die kandidaten alleen Blatter maar in de kaart speelt. Champagne en Figo zorgen voor verdeeldheid. Hopen dat ze op de echte verkiezing met zn allen achter Van Praag gaan staan. De steun die ze nu uitspreken is toch niet bindend??

Niet echt een indrukwekkend rijtje landen dat hij achter zich heeft.
Sowieso is de kandidaatstelling van 3 mensen uit Europa niet goed. Ze hadden het veel beter met elkaar en de voornaamste Europese landen moeten coördineren en goede afspraken moeten maken. Nu krijg je dat de Europese kandidaten stemmen van elkaar gaan afsnoepen en Blatter in een zetel naar zijn herverkiezing dragen!
Van Praag zelf is ook volledig kansloos, wel chapeau dat hij het doet. Maar het is een kamikaze-actie. Enige manier waarop iemand anders als Blatter dit gaat winnen is als er iets met Blatter zelf gebeurd.

28 januari 2015 om 18:44

Ik las vandaag in de VI dat de FBI nog onderzoeken naar Blatter heeft lopen. Als dat concreet wordt en Blatter neergaat, zou dat de overige kandidaten ook kansrijk maken.

28 januari 2015 om 22:35

Dat klopt, dat stond vandaag ook in het Brabants Dagblad.

29 januari 2015 om 11:16

Haha zou wat zijn zeg. De Amerikanen die onze "soccer" problemen oplossen.

Maak Figo kans dan ?
Van Praag heb meer ervaring lijk me , maar er zijn ook niet veel kanshebbers
onder die grote landen alleen Plantini dacht ik.

28 januari 2015 om 16:44

Stel je voor dat jij Piet Jansen van een willekeurig land buiten Europa bent, je bent voetbal gek en mag stemmen voor de Fifa voorzitter.
Je krijgt vervolgens het namenlijstje voor je en ziet Blatter, van Praag, Figo, etc...

Welke naam spreekt je nou het meeste aan?

Precies, de gene die je wonderen op een veld heb zien verrichten.

28 januari 2015 om 16:52

Precies, de gene die het meeste geld onder de deur door schuift.

28 januari 2015 om 19:23

Boeit je allemaal geen zak. Pietje wil naar het wk of geld. Verder interesseert de FIFA ze geen bal.

Stel dat er geen sprake van corruptie zou zijn, dan moet je als gegadigde toch wel degelijk campagne voeren om stemmen binnen te halen. Ik weet niet precies wanneer de verkiezing is, maar dan is het toch gewoon too little too late voor van Praag? Hoe wil hij nu nog over heel de wereld zijn plan kenbaar maken en mensen ervan overtuigen dat hij het moet worden? De enige reden dat van Praag zich verkiesbaar stelt is omdat er geen enkele andere kandidaat op staat voor de Westerse landen. Nobel, maar kansloos. Dit had ie een jaar eerder moeten besluiten en dan had ie nog een jaar lang kunnen lobbyen om in ieder geval de grote landen mee te krijgen en mogelijk zelfs te praten over afsplitsing als Joseph door gaat met zijn vuile praktijken.

Leuk man, Michael heeft maar liefst 6 van de 206 landen achter zich en wil Blatter als adviseur. Wat een lachertje en dat op zijn leeftijd.

Van praag moet het gewoon ala blatter doen vies spelletje spelen hoort er nu eenmaal bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren