Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie hield Ronaldo uit top drie; concurrenten stemden niet op elkaar

Laatste update:

Arjen Robben eindigde bij de Ballon d'Or-verkiezing als vierde, maar had het volgens Robin van Persie en Guus Hiddink verdiend om de prijs voor beste speler van de wereld in ontvangst te nemen. De aanvoerder en bondscoach van het Nederlands elftal mochten hun stem uitbrengen en hadden, zoals wel verwacht kon worden, Robben op de eerste plaats gezet.

/

Opvallend is dat Van Persie Cristiano Ronaldo niet eens in zijn top drie heeft staan: hij zette Zlatan Ibrahimovic op twee en Manuel Neuer op drie. Hiddink koos voor Thomas Müller op twee en Ronaldo op drie. Namens de Nederlandse media mocht Frans van den Nieuwenhof stemmen: hij zette Ronaldo wel op een, Neuer op twee en Robben op drie.

Ronaldo en Messi mochten zelf ook stemmen, maar niet op zichzelf. Ronaldo zette Sergio Ramos op een, Gareth Bale op twee en Karim Benzema op drie. Messi koos voor landgenoot Ángel Di María als beste speler van de wereld en had Andrés Iniesta en Javier Mascherano op twee en drie gezet.

Alle stemmen zijn hier terug te vinden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

die verkiezing is 1 en al vriendjespolitiek als je dat zo leest

12 januari 2015 om 20:39

Dat Marcelo, Alaba en Alves in het afvallers team zaten... schrok me dood. Waarom zien mensen van de fifa niet dat Branislav Ivanovic een zoveel beter jaar achter de rug heeft gehad...

12 januari 2015 om 20:41

Alaba had juist in het elftal van het jaar gemoeten ipv Luiz. Ramos centraal en Lahm dan rechts. Alves had er helemaal niet bij gemoeten, dan gewoon Carvajal die zich goed ontwikkeld. Maarja die Fifa is toch niet serieus te nemen

12 januari 2015 om 21:53

Mee eens, Ivanovic hoorde er in te staan

12 januari 2015 om 22:55

Aldus de voorzitter van de Ivanovic fanclub Je hebt op zich nog een punt ook, want het seizoen van Alves was het niet bepaald en Ivanovic heeft een alleraardigst seizoen gedraaid. Toch zou ik voor Lahm gekozen hebben.

12 januari 2015 om 20:48

Lijstjes waar Messi niet op voorkomt zijn sowieso niet serieus te nemen. Mensen als v Persie, Messi en Ronaldo zelf snap ik het wel van dat ze met het oog op de uitslag stemmen. v Persie doet dat bijvoorbeeld door niet op een van de grote 2 te stemmen en Robben op een te zetten. Maar kijk naar Aruba tot en met Bahrain. Bizar

13 januari 2015 om 01:36

Waar zegt messi niet gwn dat xavi beste dan is past beter in de rij

En dan zeggen mensen dat voetballers er kijk op hebben zij kiezen of club, land of vriend en zijn dus totaal niet objectief in hun keuze en is deze uitreiking voor mij een lachertje van wereld klasse

Altijd apart dat stemmen. Kan er niks mee. Dat Messi en Ronaldo niet op elkaar stemmen is al heel lang aan de gang en waarom zou je dat ook doen.

Vriendjespolitiek. Wie het beste jaar heeft gehad moet gewoon winnen en zo moet de team of the year ook zijn. Ronaldo heef terrecht gewonnen maar Di Maria, Iniesta, Silva en Luiz, wat doen die daar? Onterecht als je het mij vraagt.

Haha iedereen stemt gewoon netjes op z'n vriendjes en die Nederlandse oen is wel objectief en zet Ronaldo op 1. Waar hij ook terecht staat, maar dat terzijde.

je kunt beter gewoon analisten laten bepalen / stemmen wie de beste is of beste 11 voor toty
Op basis van alle wedstrijden, statestieken en inbreng in de wedstrijd etc.

12 januari 2015 om 20:54

Whoscored.com is vrij betrouwbaar omdat ze puur objectieve en harde cijfers tonen.
Die cijfers zouden mee moeten wegen voor wie het beste seizoen heeft gespeeld.

haha hou deze verkiezing dan gewoon niet.
De stemmen ronaldo en messi gaan nergens over.
De rest trouwens ook onzin.

is het nou zo moeilijk om objectief te stemmen

Wel mooi om te zien dat Ronaldo op Bale als nr 2 gestemd heeft. Dan kunnen al die geruchten ook de prullenbak in die volgden uit het niet afleggen van Bale op Ronaldo.

12 januari 2015 om 20:41

Kan je toch niet sirieus nemen.
Van alle ploeggenoten kiest hij Bale?
Boven Modric? Boven zijn landgenoot Pepe?
Moet wel een grap zijn aangezien hij zo zelfverzekerd was over zijn overwinning.

12 januari 2015 om 20:48

Ja tuurlijk en als hij hem niet op twee zet heb je ook al een voorgeschreven scenario klaar.

12 januari 2015 om 20:44

Mensen zoeken altijd een reden om ronaldo aan te vallen terwijl ze hem niet eens kennen

12 januari 2015 om 22:57

En wie bedoel je met mensen rowdy1991. Mensen is nogal een breed begrip.

12 januari 2015 om 22:48

Die geruchten speelden zich afgelopen maand op. De stembus is weer wat langer dicht.

Haha, Ronaldo zet Bale op 2 ja?
Nu mag niemand meer zeggen dat Ronaldo geen respect heeft voor de kwaliteiten voor Bale.
Of zou hij Bale voor de grap kiezen?
Zou me trouwens niets verbazen.

Haha Messi en Ronaldo die niet op elkaar stemmen, zo zie je maar weer, ze gunnen elkaar niets. Alsof Ronaldo Benzema of Bale beter vind dan Messi. Maar goed. Snap ze ook wel.

12 januari 2015 om 21:24

Stemmen op je concurrent. Dat doet echt bijna niemand. Je wil zelf toch winnen, dus dan stem je niet op iemand met een grote kans om te winnen maar op iemand met een hele kleine.

12 januari 2015 om 22:21

Em hoe groot is de kans dat precies jouw stem hrt verschil maakt? Weet je wel hoeveel goodwill het oplevert als ze oprecht zouden stemmen?

12 januari 2015 om 23:00

goodwill? Bij wie dan? Je denkt toch niet dat iemand ze dit kwalijk neemt ofwel soms.

13 januari 2015 om 02:35

SanMarcos, want Ronaldo en Messi hebben wat aan goodwill? Ze hebben beiden hun miljoenen fans en miljoenen haters. Ik denk wel dat zij hun - misschien wel alles bepalende - stem gaan gebruiken om op de directe concurrent te stemmen om die 17 minder haters, want fans worden deze mensen echt niet hoor, te krijgen, met dus het risico op het mislopen van de prijs. Kom zeg..

Was het van te voren al bekend dat deze lijst openbaar gemaakt zou worden? Zo niet, dan kan ik het stemgedrag nog wel begrijpen. Sommige mensen houden zichzelf voor de gek.
Duitsland is wel heel erg opvallend. 3x 3 Duitsers.

12 januari 2015 om 21:03

Deze lijst wordt elke jaar openbaar gemaakt. Moet de FIFA ook wel om nog enige vorm van transparantie te tonen.

Dan sla je de plank volledig mis met Zlatan op 2 en Cristiano helemaal niet....
Robin toch......

12 januari 2015 om 21:32

Nog altijd beter dan de stemmen van Ronaldo en Messi, belachelijk. Of mogen zij wel achterlijk stemmen omdat zij zo geweldig zijn?...

12 januari 2015 om 22:03

Kom op ey...zlatan??wat heeft hij vorig jaar gedaan om op NR. 2 te staan?
Dan heb je nog zat anderen die er meer recht op hebben, spelers van Die Mannschaft om een voorbeeld te stellen.

13 januari 2015 om 02:44

Een stem is toch een persoonlijke mening? De een vindt Messi de beste de ander Ronaldo. Als ik mag stemmen en ik vind Dimitri Vandenbøtelærsonskiyzoviçikovski de beste voetballer, dan stem ik op Dimitri Vandenbøtelærsonskiyzoviçikovski. Dat is het hele principe van stemmen. Als er van tevoren bepaald is dat iedereen, zoals jij het noemt, objectief moet stemmen, dan hoef je dus niet meer te stemmen.. "Heren, jullie mogen allemaal stemmen, maar wel op één voorwaarde. Niet stemmen wat je zelf wilt, maar Messi op 1, Ronaldo op 2 en Neuer op 3." Kom nou toch..

13 januari 2015 om 02:45

Wat zijn die leuke speciale letters toch leuk, als ze daadwerkelijk zouden werken..

Waarom staan spelers als Mascherano 11x in de top 3, waarvan 1x zelfs op 1!?
Hetzelfde geldt voor Pogba. Iemand zet m gewoon op 1. Dan weet je gewoon al dat je stem niets waard is. Een en al vriendjespolitiek en natuurlijk totaal niet objectief. Maar welke voetbalfan is 100% objectief?

13 januari 2015 om 02:47

Daar is je antwoord dus al. "Heren, jullie mogen allemaal stemmen. Maar niet op Pogba! Op nummer 1 en 2 moeten Messi en Ronaldo staan, maar de volgorde mag je wel zelf weten. Op 3 moet Neuer staan, maar de volgorde mag je zelf weten!" Dat is het hele principe van stemmen he.

Oke die vriendjespolitiek snap ik wel maar hoe krijgt die Nederlandse journalist het voor elkaar om Neuer boven Robben te zetten? Hoe durft hij.

12 januari 2015 om 23:01

Omdat Nederland altijd het objectieve braafste jongetje van de klas wil zijn naar de buitenwereld toe.

Is er niemand van de Fifa die die lijst even naleest op spelfouten? Komany, Vincent. Balász Dzsudzsák schrijven ze dan wel weer goed...

Off topic: De aanvoerder van Canada is Julian de Guzman, is dat het broertje van? Het zou kunnen omdat Jonathan Canadese roots heeft.

12 januari 2015 om 23:02

Ja dat is de oudere broer van Jonathan.

Dit soort lijsten geven keer op keer aan dat je het niet al te serieus moet nemen. Het is een goede indicatie van welke voetballer het populairst is bij de 'kenners' en collega's, maar meer ook niet. Lachwekkend natuurlijk dat de captains van de grote landen vaak ploeggenoten kiezen van hun club of land. Of dat de concurrenten elkaar niet kiezen. Wat zou het toch leuk zijn als Messi Ronaldo op één had en Ronaldo op zijn beurt Messi koos.

Dit kun je gewoon niet meer serieus nemen. Alleen maar vriendjespolitiek. Wees eens realistisch. Als het aan mij lag was het 1. Ronaldo 2. Robben en 3. Messi of Neuer.

4e is alsnog geweldig toch? Als je kijkt wie je voor je hebt staan kun je alleen maar zeggen dat Arjen er dit jaar alles aan heeft gedaan om bij messi en ronaldo in de buurt te komen.

Dit team kan net zogoed Old Stars genoemd worden zoals de film. Ook een vriendenteam...

Alle Duitsers stemmen ook weer op elkaar...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren