Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij wijzigt basiself voor tweede ontmoeting met Sparta in vier dagen

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij heeft zijn opstelling voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegen Sparta Rotterdam bekendgemaakt. Afgelopen zaterdag bleef PSV in competitieverband tegen de Kasteelheren nog verrassend op een 0-0 gelijkspel steken. Van Nistelrooij heeft ervoor gekozen om zijn basiself deels te wijzigen: Joël Drommel, Érick Gutiérrez en André Ramalho mogen zich vanaf het eerste fluitsignaal laten zien.

Van Nistelrooij kondigde daags voor het bekerduel met Sparta al aan dat Drommel in Rotterdam onder de lat bij PSV zal staan. De trainer liet tevens weten dat de 26-jarige sluitpost het gehele bekertoernooi het doel van de Eindhovenaren gaat verdedigen. Drommel speelde dit seizoen pas één officiële wedstrijd voor PSV, dat was het duel met Bodø/Glimt in november. De defensie van PSV wordt gecompleteerd door Jordan Teze, Ramalho, Jarrad Branthwaite en Philipp Max.

Ook in de middelste linie voert Van Nistelrooij een wijziging door. Het middenveld wordt gevormd door Gutiérrez, die Joey Veerman vervangt, Ibrahim Sangaré en Xavi Simons. In het doelpuntloze gelijkspel met Sparta van zaterdagavond verving Anwar El Ghazi de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo voorin. De vleugelaanvaller krijgt opnieuw het vertrouwen van Van Nistelrooij, die ook een basisplaats heeft ingeruimd voor Noni Madueke en Luuk de Jong.

De laatste keer dat PSV en Sparta tegenover elkaar stonden in de KNVB Beker was in oktober 2016. Alex Pastoor zorgde toen als trainer van Sparta voor een daverende stunt door PSV in de tweede ronde uit te schakelen. Bart Vriends, die momenteel nog steeds onder contract staat bij de Spartanen, was destijds verantwoordelijk voor de openingstreffer bij een 3-1 zege. De ploeg van Steijn bleef afgelopen zaterdag in competitieverband vrij eenvoudig overeind tegen PSV en zal opnieuw voor een verrassing in de beker willen zorgen. Het duel op Het Kasteel vangt om 21.00 uur aan en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Opstelling Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Auassar, Micha Pinto; Verschueren, Van Mullem, Kitolano; Mijnans, Lauritsen, Van Crooij.

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Branthwaite, Max; Sangaré, Gutiérrez, Simons; Madueke, De Jong, El Ghazi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk voor drommel lukt hem nu wel eens een keer om indruk te maken (vrees van niet). Voor de rest prima selectie. Ik denk dat het een makkelijke avond wordt voor PSV

10 januari 2023 om 20:03

Drommel kan zolang Benitez bij PSV zit grassprieten tellen in de Eredivisie en Europa want keepen gaat hij dan zeker niet doen.

10 januari 2023 om 20:06

Nee maar ik hoop dat die jongen z'n zelfvertrouwen terugvindt en een goede 2de keeper wordt. Want vorig seizoen was op z'n zacht gezecht niet heel sterk.

10 januari 2023 om 20:11

Heb je helemaal gelijk in. Moet hem eigenlijk verhuren of iemand vinden die hem misschien nog wil hebben... Kan je als PSV zijnde net zo goed afschrijven.

11 januari 2023 om 01:12

Mooi dat hij de kans krijgt

Guti moet natuurlijk altijd spelen. Zorgt voor meer balans op het middenveld. Sangare komt dan ook beter tot zijn recht.

10 januari 2023 om 20:34

Helemaal mee eens maar ik denk dat ruud ook veerman even op z'n plek zet.

Ah Drommel én ramalho, dat wordt sowieso een goal voor Sparta. Bekeravontuur zo op het spel zetten..

10 januari 2023 om 20:24

Ramalho is de beste RCV die we hebben naar mijn mening. Of de minst slechte. Net hoe je het bekijkt. Met de beschikbare CV's is een duo Ramalho/Brandweer de beste optie denk ik. Al zullen ze vanavond vast mijn ongelijk bewijzen 😅

10 januari 2023 om 20:36

Teze is beter dan Ramalho imo.

10 januari 2023 om 20:42

Mwoah, niet mee eens. Teze heeft een periode prima gespeeld, vlak voor zijn oproep bij Oranje destijds. Maar overall is Ramalho in de duels en met name voetballend wel beter denk ik. En ook Ramalho is niet goed genoeg.

10 januari 2023 om 20:45

Psv heeft het sterkste achterin gestaan vorig seizoen met Teze/Boscagli. Teze kwam dan ook beter in zijn vorm door Boscagli en idem dito. Wil dat duo nog wel is samen zien.

10 januari 2023 om 20:45

Ik blijf erbij dat Drommel in potentie een geweldige keeper is. Wat hoop ik dat hij zich nog kan herpakken.

10 januari 2023 om 21:38

Potentie houdt weinig ballen tegen op dit moment.

Prima toch....Al gaat dat het verschil niet maken. Het zou toch een stunt zijn dat Sparta in 2 wedstrijden in 4 dagen niet weet te verliezen van PSV. Los van dat doet Sparta het prima, maar een topclub als PSV mag dit toch niet laten gebeuren. Ik zet mijn geld vanvond toch maar niet in.

Drommel is voor de vorm. Zo’n instabiele jongen. Ramalho rammelt maargoed, vanavond gewoon 0-3 winnen.

10 januari 2023 om 20:06

Drommel in vorm??? Probeer je reacties uit te lokken? Ramalho rammelt dat klopt...en dan toch 0-3? Ik hoop t.

10 januari 2023 om 20:10

Hij zegt niet dat drommel in vorm is maar hij zegt dat drommel voor de vorm is. Dat betekent dat Drommel der is omdat die ook een keer moet spelen.

Hoop dat El Ghazi vanavond een beetje niveau haalt. Zelden een aanvaller zo slecht zien spelen als El Ghazi tegen Milan en Sparta. En dat terwijl ik stiekem de hoop had dat hij de revelatie van de tweede seizoenshelft zou worden

10 januari 2023 om 20:20

Op basis van wat dan? Zou dit niet gewoon zijn niveau zijn? Is toch een heel middelmatige aanvaller? Naar mijn mening net als Til, Max en Mwene een speler die voor een club als PSV in de breedte van waarde is. Maar wil je echt sportief iets bereiken, moet de laat voor de basis wat hoger.

10 januari 2023 om 20:25

Op basis van wishful thinking haha. Ik vind het een hele sympathieke gozer en hij heeft bij Aston Villa heel even echt een hoog niveau aangetikt en ik had de hoop dat hij dat een niveautje lager langere tijd vast kon houden. Maar inmiddels vrees ik dat je gelijk hebt

11 januari 2023 om 10:23

Dat eerste staat buiten kijf hoor, maar met sympathieke mensen kun je Maas dempen he

10 januari 2023 om 20:59

Gaat psv eigenlijk nog een vervanger voor Gakpo halen? Hoor er weinig over. El Ghazi is voor de basis natuurlijk een enorme achteruitgang tov gakpo

Guti in de basis. Zoals het hoort.

Eerlijk. Eerste helft geen enkele kans voor arm Sparta. Had jl zaterdag gewoon 3-0 moeten worden. Nu lijkt het op een makkelijke avond

Wanna kutkeeper hebben wij toch. Wat een blunder die 1-2. Ongelofelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren