Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij verwerpt stelling dat Sevilla ‘Harakiri-voetbal’ speelt

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij praat voorafgaand aan de ontmoeting met Sevilla in de tussenronde van de Europa League met respect over zijn collega Jorge Sampaoli. De coach van PSV ziet progressie bij de Spaanse ploeg, maar vindt zeker niet dat de Argentijnse oefenmeester onverantwoordelijke risico's neemt wat betreft zijn opstellingen en tactische keuzes. PSV treedt donderdag aan in het Ramón Sánchez Pizjuán voor de heenwedstrijd.

"Je ziet dat ze de laatste weken een opwaartse lijn te pakken hebben. Ze staan natuurlijk niet heel goed in de competitie", verwijst Van Nistelrooij bij ESPN naar de twaalfde plaats van Sevilla in LaLiga. "Maar deze trainer heeft het wel aan de gang gekregen, ook in de manier van spelen. Er zit veel voetbal in en er is een hoge intensiteit. Wij moeten vooral zelf ook voetballen en ook die intensiteit laten zien in het drukzetten. En hopelijk kun je dan aan de bal wat doen." De PSV-coach verwerpt de stelling dat Sevilla onder Sampaoli super aanvallend speelt, een soort Harakiri-voetbal.

PSV-opponent Sevilla zet de weg omhoog in: ‘Ocampos geeft nieuwe energie’

Voetbalzone kijkt vooruit op de clash van PSV in Spanje.Lees artikel

Sevilla niet te aanvallend
"Dat ben ik niet met je eens", geeft Van Nistelrooij direct te kennen. "Nee, dat vind ik helemaal niet, dat het alles of niks is. Want ze spelen in principe met drie centrale verdedigers en backs die hoog staan. Maar ze staan goed als ze de bal verliezen, dus ik vind niet dat het alles of niets is wat hij doet", duidt Van Nistelrooij de speelwijze van de opponent van PSV in de Europa League. De trainer verlegt vervolgens de aandacht naar zijn eigen ploeg en 'schroomt niet om tactische aanpassingen te doen', mocht dat nodig zijn tegen Sevilla.

"Het is belangrijk dat je vanuit je eigen kracht denkt", geeft Van Nistelrooij mee aan zijn spelers. "En vanuit je eigen manier van spelen. Dat je daarin accenten aanbrengt ten opzichte van de tegenstander, maar wel zoveel mogelijk vanuit je eigen speelwijze." Sampaoli geeft bij ESPN vooral onder de indruk te zijn van de voorhoede van PSV. "Met De Jong en Simons. Ze hebben een uitstekende omschakeling. Kortom, een erg complete ploeg."

Zie jij PSV de volgende ronde halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan de naam van het stadion waar we in spelen morgen zou het niet liggen... denk dat ik al blij ben met een gelijkspel.

15 februari 2023 om 20:00

Ze zijn op de weg terug ja maar Psv is ook moeilijk te verslaan. Zie een gelijkspel zeker wel gebeuren.

Succes morgen.

15 februari 2023 om 20:05

Zullen het zien Daniel, this te hopen dat Simons zijn dag weer heeft morgen en PSV erdoorheen kan slepen.

15 februari 2023 om 20:14

Simons heeft altijd zijn dag. Ik ga kijken met een groot Psv supporter. Heb er zin in.

15 februari 2023 om 21:06

Jullie ook succes tegen Union Daniel. Laten we er een mooi Nederlands voetbalavondje van maken!

Noemen we kamikaze voetbal tegenwoordig ook Harakiri taktiek?
Apart.

15 februari 2023 om 21:33

Ik heb tot 2 minuten geleden ook nog nooit van Harakirivoetbal gehoord.

15 februari 2023 om 21:36

Ik ben benieuwd of er ergens ook Mata Harivoetbal wordt gespeeld.

15 februari 2023 om 21:40

Feyenoord speelt onder slot met HarrySlinger-pressing.

16 februari 2023 om 00:54

Ik heb vernomen dat de aanvallen die je tegen krijgt als je alles of niets voetbal speelt ook Seppuku aanvallen genoemd kunnen worden.

Een gelijk spel zou goed zijn . Maar een kans om daar te winnen is niet onmogelijk. Psv straalt momenteel vertrouwen uit

16 februari 2023 om 07:56

Nou vertouwen door die ene wedstrijd tegen de nummer laatst Groningen??? Daarvoor sprak zelfs Ruud over een crisis..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren