Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Van Marwijk moet Braafheid sowieso niet meenemen naar het EK'

Laatste update:
/

Over zes weken begint het EK 2012 voor Nederland en een fors aantal spelers mag er gerust vanuit gaan dat zij mee zullen gaan, mits zich geen blessures voordoen. Voor een andere groep spelers is het nog afwachten; zeker in de achterhoede. Van rechts naar links lijken basisplaatsen weggelegd voor Gregory van der Wiel, Joris Mathijsen en John Heitinga, maar de vraag is wie er als linksback gaat beginnen tegen Denemarken.

Het laatste jaar veroverde Erik Pieters een basisplaats aan de linkerflank. De verdediger van PSV is op dit moment echter geblesseerd aan zijn middenvoetsbeentje en moet de laatste wedstrijden van zijn club laten schieten. Het EK is niet in gevaar voor de vijftienvoudig Oranje-international, die nog circa twee weken nodig heeft voordat er meer duidelijkheid komt. Bondscoach Bert van Marwijk zal zijn vorderingen nauwlettend volgen.

Achter Pieters staan een paar (potentiële) linksbacks te trappelen om ook opgeroepen te worden voor het EK. Van Marwijk heeft meerdere opties en dus kon de afgelopen dagen op de frontpage gestemd worden op de poll Welke potentiële linksback moet Bert van Marwijk thuislaten voor het EK 2012? Het grootste deel van de stemmende bezoekers (41 procent) acht het raadzaam om Edson Braafheid niet mee te nemen naar Polen en Oekraïne.

/

Na zijn invalbeurt in de WK-finale deed hij negentig minuten mee in de oefenduels met Zwitserland (0-0) en Duitsland (3-0 verlies). Bij TSG Hoffenheim is hij niet verzekerd van wekelijkse speeltijd. Vier op de tien bezoekers zouden hem thuislaten. Bijna een kwart van hen (23 procent) zou Royston Drenthe niet oproepen voor de EK-eindronde. Met slechts elf minuten interlandervaring is de aan Everton verhuurde Real Madrid-speler zeer onervaren. Urby Emanuelson lijkt zodoende de beste optie achter Pieters. Slechts zeventien procent van de ruim 12.000 stemmende bezoekers laat hem liever thuis. Emanuelson kan ook op het middenveld, links voorin en, zo blijkt bij AC Milan, op tien uit de voeten.

De linksbackpositie is de slechtst bezette positie in Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eensch, Bert moet zich wel aan zijn eigen filosofie houden. Niet spelen, niet mee.

Emanuelson lijkt me inderdaad bij gebrek aan beter de beste optie/

28 april 2012 om 00:48

Iedereen is bij gebrek aan beter de beste optie;

Ik hoop echt dat Pieters nog helemaal fit en in vorm beschikbaar is, anders wordt het behelpen..
Toch triest dat we geen goede spelers op de links back positie hebben in nederland eigenlijk.

28 april 2012 om 07:30

Nederland heeft en zal de komende jaren een probleem houden op deze plek.
We hebben bij gebrek aan beter Pieters, Anita en Emanuelsson die die plek op kunnen vullen maar die zijn bij lange na niet goed genoeg.
We hebben geen goede Linksback en op rechts hebben we ook Alleen vdwiel maar de rest mag zich ook niet goed noemen!
Redelijk misschien maar goed hebben we niet helaas!!

Nederland moet zich echt druk gaan maken backs op te leiden die er wel kunnen staan verdedigend das immers de basis van een back en dat geren naar de achterlijn om de bal voor te zetten heeft niets met een back te maken daar is eventueel een rechtshalf voor en een buitenspeler maar geen back die moet verdedigend onverslaanbaar zijn!!

28 april 2012 om 09:39

Nu scheelt het dat er niet veel landen met 3 spitsen spelen, maar volgens mij is een goede linksback sowieso al een zeldzaamheid aan het worden.

28 april 2012 om 08:07

Hoeso bij gebrek. Vind jij pieters beter. Iedereen zegt Emanuelson speelde het hele seizoen op middenveld waarom zo hij dan nu linksback zijn. Van persie speelt de hele seizoen centrale spits. Waarom zou hij aan de zijkanten of op 10 moeten dan.

Braafheid moet je ook gewoon niet meenemen. Als je bij Hoffenheim al geen basisplaats kan veroveren (met alle respect voor Hoffenheim).

Emanuelson blijf ik toch gewoon een middenvelder vinden. Liever een pure verdediger meenemen....er zit genoeg voetbal in de ploeg om een sobere.degelijke back op te stellen. Type Pieters of Martins Indi desnoods. Er zijn wel weinig duidelijke opties...of verdedigend kwetsbaar of te jong, te wisselvallig. Anita vind ik ook teveel middenvelder om verdedigend op hem te kunnen vertrouwen.

Nu ik zo alle namen door mijn hoofd laat spoken kom ook die Douglas bovendrijven als verdedigende linkspoot, maar sinds hij Nederlander is valt hij niet echt meer positief op.

Bertje zal wel weer vasthouden aan Braafheid, lekker veilig.

28 april 2012 om 01:08

Dat kan wel zijn, maar Emanuelson speelt wel wekelijks (of vaker nu ivm doordeweekse wedstrijden). Daarnaast heeft hij in het verleden bij Ajax én het NL.-elftal bewezen prima op die positie uit de voeten te kunnen. Braafheid speelt gewoonweg te weinig om voor een basisplek in aanmerking te komen.

Wat mij betreft zou Emanuelson dus de back positie bekleden als Pieters niet fit is.

28 april 2012 om 06:49

Ik ben het in principe met je eens maar wil er toch een kanttekening bij plaatsen. Ten eerste wil Emanuelson zich heel graag bewijzen in Oranje, moet het op linksback dan maar daar. Zijn drive is er zeker. Daarnaast vind ik dat hij zich prima ontwikkelt bij Milan en denk ik dat hij wat volwassener is geworden in de serie A. Met die extra ervaring zou hij de backpositie prima kunnen invullen.
Tot slot een situatieschetsje: Er speelde een kleine, technische middenvelder uit Kroatie bij Heerenveen. Een pure middenvelder zei men, te zwak op een verdedigende positie. Speelde vervolgens een prima EK voor het nationale team op linksback. Zijn naam? Daniel Pranjic! Het kan dus wel! ;

28 april 2012 om 17:04

Een linksback bij het Nederlands elftal hoeft geen pure verdediger te zijn. Vaak spelen tegenstanders met 2 spitsen en kan hij de vrije man achterin zijn. Emanuelson vind ik een goede optie, en hij is bij Ac Milan ook fysiek behoorlijk gegroeid. Drenthe is ook een optie, maar niet echt realistisch. Dan zou ik toch gaan voor Pieters, wat een echte linksback is. Anita vind ik te kort komen voor die positie. Martins Indi moet gewoon het EK volgen voor de televisie, die heeft niets te zoeken bij het Nederlands elftal.

helemaal mee eens, vind het een zeer matige speler en dat heeft hij dit jaar al eerder laten zien in het nederlandse elftal

Emanuelson ook als Pieters fit is ik vind hem op de linksback de beste optie en ook aanvallend kan hij mee. Mathijsen vind ik ook minder worden hopelijk maakt Bruma in eens een hele sterke ontwikkeling door of Vlaar dan is dat probleem ook opgelost mijn favoriete opstelling op het moment is in ieder geval

Stekelenburg
Boulahrouz
Heitinga
Vlaar
Emanuelson
van Bommel
De Jong
Kuyt
van Persie
Robben
Huntelaar
28 april 2012 om 01:10

sorry, maar wat mij betreft is dat een verdediging om te huilen. Daarmee ga je echt geen prijzen pakken. "kom dan eens met goede alternatieven!", tsja.. Ook al zou ik vdwiel en Pieters gewoon opstellen, en zeker niet Vlaar, dan is het nog steeds niet fantastisch. Bijzonder ook wel om Sneijder erbuiten te laten trouwens. En wat te doen met de terugkerende Afellay?

28 april 2012 om 01:17

Ja je kan niet iedereen op stellen en Mathijsen en Vlaar wat is het verschil ik vind dat Vlaar een sterk seizoen speel Mathijsen daar in tegen minder wel in een sterkere competitie natuurlijk. Van der Wiel is de beste Rechtsback maar die heeft er al 2 jaar geen zin meer in en volgens mij Pieters is veel te traag dan nog te bedenken dat hij terug kom van een Blessure en natuurlijk is de verdediging niet te best maar wij zijn geen Duitsland of Spanje. De terugkerend Affelay Sorry ik zie liever Robben spelen. En sneijder die is het helemaal kwijt als die nog zijn vorm terug vind zeg ik opstellen maar op het moment is het niks ook al scoorde hij in zijn laatste wedstrijd wel 2 keer. En waarom ik Kuyt opstel is dezelfde reden waarom deze discussie begonnen is de verdediging is zwak en we moeten al vroeg beginnen met hinderen.

Verder ben ik benieuwt naar jou opstelling.

mvg

28 april 2012 om 01:23

zoals ik al aangaf, is het heel moeilijk om met alternatieven te komen. Ik zou geen goede verdediger kunnen noemen, maar kies dan het liefst nog steeds voor de tandem Heitinga/mathijssen vanwege de ervaring. Vlaar is voor mij echt door de mand gezakt. Afellay bedoelde ik uiteraard niet ipv Robben, maar wel ipv Kuyt. Ik heb het idee dat bij Kuyt de pijp wel uit raakt. Als je er op let vind ik hem 'meeverdedigend' niet bijzonder vel sterker, maar hij levert op Afellay wel in qua dreiging. Althans, als Afellay weer in vorm kan spelen zoals hij deed op links vlak voor zijn blessure bij Barça en Oranje. Ik vind je keuze om Sneijder eruit te laten gedurfd, maar ook wel mooi, misschien is het zo gek nog niet, vpersie áchter Huntelaar, toch twee spitsen in vorm.. Trouwens, kijk naar van Basten, soms is het alleen maar goed om wat spelers op te stellen die terugkomen van blessures, lekker fit ; (en dan doel ik dus op Afellay en Pieters)

28 april 2012 om 05:26

Een comeback als van Basten zou mooi zijn en als affelay volledig zou herstellen en top fit zou zijn zou ik hem ook opstellen maar met de middelen die we nu hebben is dit de beste opstelling lijkt me misschien Mathijsen in plaats van Vlaar voorkeur verschilt per persoon ikzelf ben niet zo fan van Mathijsen had het liefst dat Bruma wat meer en beter speelde. En van Persie was altijd al de beoogde opvolger van van Bergkamp zijn eerste seizoenen speelde hij altijd achter de spitsen vandaar die keuze het liefst wil je natuurlijk Huntelaar op zijn positie houden want die scoort er op los. En Sneijder ja natuurlijk dood zonde om hem niet op te stellen maar laten we eerlijk zijn hij is het helemaal kwijt op het moment. Ook zie je liever van der Wiel maar mijn keuze is gebasseerd op de vorm van der Wiel is echt motivatieloos op het moment en Boulahrouz daarintegen staat in belangstelling van Ac Milan het enige is een van der Wiel in vorm is beter dan een Boulahrouz in vorm.

Inmiddels hebben gelukkig wel van der Vaart, Robben en Heitinga de smaak te pakken naast Huntelaar en van Persie die al het hele seizoen goed spelen nu moeten alleen nog De Jong en Sneijder weer veel gaan spelen en in Vorm raken dan heb ik er best veel vertrouwen in.

28 april 2012 om 11:49

Op een aantal aspecten ben ik het wel met je eens maar op andere punten ook weer totaal niet. Allereerst vind ook ik dat Sneijder en Pieters het veld mogen ruimen. Pieters is net wat te langzaam aan de bal, heeft het net niet. Sneijder is inderdaad hopeloos uit vorm en heeft bijzonder weinig gespeeld. Komt bij dat de pijp bij Sneijder ook al na 70 minuten gewoon leeg is. Wat mij betreft verdiend van der Vaart een grotere kans.

Dan het punt waar ik het niet met je eens was. Je suggereert dat van der Wiel motivatieloos is? Als er één speler zijn best doet op de trainingen is het van der Wiel wel. Geeft alles om zo snel mogelijk fit te worden. Is mentaal sterker geworden door de blessures en heeft duidelijk stappen gemaakt. Wat was ook alweer de reden dat de Boer hem vrij snel opstelde? Zijn motivatie. Daar kan het dus niet aan liggen.

Dan de aanvalslinie met Kuijt en Robben. Persoonlijk zou ik het sowieso al omdraaien. Robben is dreigender vanaf rechts dan vanaf links. Dat kon je afgelopen woensdag ook weer zien. Kwam toch redelijk vaak in scorende posities. Liever heb ik Boerrigter op links en Robben op rechts. Beide spelers met voldoende snelheid en vermogen om de man te passeren. Robben moet alleen meer in dienst van het elftal gaan spelen. De hoofdtaak van buitenspelers moet worden: actie maken, man passeren , doorgaan tot de achterlijn en voorzet neerleggen bij eerste paal. Zowel van Persie als Huntelaar weet er dan wel raad mee.

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Vlaar
Emanuelson
de Jong
vd Vaart
van Bommel
Robben
der Hunter
Boerrigter
28 april 2012 om 12:00

Ik vind dat Afellay verder is (mits fit) dan Boerrigter. De jongen deed het verdienstelijk bij Barça, vooral vlak voor zijn uitvallen, en bijzonder goed in Oranje. Ik zeg niet dat Boerrigter dat niet kan halen, maar op dit moment vind ik hem de 2e keus.

Emanuelson is niet minder dan Pieters, dus daar kan ik me op zich wel in vinden, anderzijds ben ik het niet met je eens dat hij traag zou zijn aan de bal. Als hij een linksbuiten voor zich heeft die loopt en acties maakt, zoals bij PSV Mertens, maar bij Oranje ook tal van opties, heeft hij bovendien een goede lange pass.

En mijn 3e probleem is dat je van Persie eigenlijk gewoon niet buiten de selectie kan houden. Hij is zo ongelooflijk goed bezig. Maar goed, een probleem is het wel.

28 april 2012 om 19:49

Ik hoop dat je gelijk heb echt waar over van der Wiel dan zijn wij een goede back rijker maar als argument waarom Ajax hem opstel is natuurlijk simpel hij heeft daar geen concurrentie en zit qua niveau op eenzame hoogte. Maar dan nog is Ajax geen Nederlands elftal verder is je opstelling wel goed alleen van Persie moet spelen hij moet gewoon spelen onze beste spelers moeten opgesteld worden willen wij een kans maken.

28 april 2012 om 04:33

Dit is wel een hele matige opstelling, Ten eerste heeft van persie aangegeven het liefst in de spits te spelen. Als het moet speelt hij in het teambelang op nummer 10 maar hij speelt het liefst in de spits.

Mathijssen die dit moment gebleseert is speelde daarvoor gewoon regelmatig voor malaga & hij speelde ook gewoon goed + zijn ervaring in het NL elftal staat hij zeker basis, Vlaar is echt een hele hele matige verdediger voor de eredivisie leuk & aardig maar niet meer dan dat.

Kuyt op rechts is natuurlijk ook een aanfluiting, Zijn monyenne in het NL elftal is niet eens zo slecht maar hij heeft dit seizoen echt niks gepresteert in liverpool en er komt 1 keer per jaar een redelijke voorzet uit, Wel verdedigt hij goed mee wat bertje natuurlijk op prijs stelt.

Emanuelson zie ik ook liever LB dan pieters, Boulahrouz moet je natuurlijk nooit opstellen voor van der wiel, VdW is aanvallend 2 klasse's beter en hij & robben voelen elkaar ook goed aan.

Robben rechts affelay links (hopen dat hij nog wat minuten maakt bij barca) Vandervaart zie ik nog liever op 10 dan sneijder omdat de klik affelay vdv & rvp heel goed loopt in mijn ogen.

VdV is veel beter in de combinatie sneijder gaat vaker voor het afstandschot.

28 april 2012 om 05:46

In principe zeg je nu in je eerste alinea dat van Persie dus moet gaan banken want we weten allemaal dat Bert van Marwijk voor Huntelaar gaat. De Engelse speler van het jaar moet spelen desnoods als nummer 10/hangende spits. Ook werkt het nu in zijn nadeel wat dat betreft aangezien een alround minder snel op zijn favoriete positie speel dan bijvoorbeeld een Huntelaar die hele speciafieke pluspunten heeft.(scoren, kopen en positioneren) Bovendien was van Persie in zijn eerste seizoenen bij Arsenal op deze positie te vinden.

Over Mathijsen hij heeft na het wk 37 competitie duels gespeeld dus hij heeft aardig wat gemist soms door blessures en soms werd hij overgeslagen. Daarnaast speelt hij ook nog eens naast Pieters de linkerkant van de verdediging is gewoon niet zo sterk op het moment. Vlaar heeft het niet altijd goed gedaan in het Nederlands elftal maar hij is wel gegroeid in mijn ogen. En voor de duidelijk het liefst zie ik daar ook en Hummels of Ivanovich staan.

Kuyt heeft inderdaad weinig gespeelt dit seizoen en ja zijn wedstrijden waren minder maar dat heeft erg veel met de trainer te maken die het niet zo in hem ziet zitten. Wat nog het ergste is dat ze hem daar dan ook nog als middenvelder gebruiken dan mag je naar mijn idee niet echt raar kijken dat hij het wat minder doet. Als die dan weer op zijn vertrouwde positie staat doet hij het gewoon goed zoals de finale van de Carling cup. En juist omdat hij wat minder gespeeld heeft kan hij volledig fit aan het toernooi deelnemen aangezien fitheid het meest bepalende is bij een speler zoals Kuijt.

Gelukkig zijn we het eens over Emanuelson en je mening over van der Wiel kan ik ook wel begrijpen alleen moeten we hopen dat hij wat sterker speel bij Nederland dan dat die bij Ajax doet. (denk wel dat hij zich beter kan motiveren bij het nederlandse elftal) Het lijk me echt dat hij nu de stap naar het buitenland moet gaan maken om zich door te ontwikkelen.

Affelay moeten we eerst eens kijken hoe fit hij is rond het ek. Laten we hopen van wel een terugslag betekent namelijk einde spel.

28 april 2012 om 09:40

Jij bent overduidelijk beinvloed door je Feyenoord hart en je anti-ajax hart. Want ik zou spelers als Vlaar, Boulahrouz en Kuyt absoluut niet in de basis zetten en Vlaar niet eens meenemen.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Emanuelson
Van Bommel
De Jong/VDV
Robben
Sneijder
Van Persie
Huntelaar
28 april 2012 om 09:53

Ik ben voor Feyenoord maar heb niet zo'n hekel aan Ajax als je denk.

Verder heb ik duidelijk mijn mening onderbouwt denk ik als we met deze verdediging continue een van der Wiel hebben die aanval en dus niet volledig mee verdedig een hele aanval hebben die weinig tot nooit zin hebben om te verdedigen dat we compleet overlopen gaan worden. We moeten storen zodra de tegenstander de bal heb dan maar met minder sierlijke spelers als van der Wiel en Sneijder. En nogmaals ik heb niks tegen Ajax anders stel ik geen Emanuelson, Heitinga, De Jong en Huntelaar op.

28 april 2012 om 17:07

Boulahrouz, Vlaar en Kuijt eruit. Van der Wiel vind ik voetballend beter dan Boulah. Kuijt wordt steeds minder en komt gewoon te kort vind ik hoewel hij wel nuttig kan zijn. En Vlaar vind ik gewoon een slechte verdediging. Mathijssen is degelijk, maar wel betrouwbaar. Vlaar vind ik vrij onzeker ogen. Hij is 27 en is geen talent te noemen. Sterker nog, hij hoort nu op zijn top te zijn, maar dan vind ik hem maar vrij matig. Voor Feyenoord een aardige verdediger, niets meer en niets minder.

De verdediging is altijd al de zere plek geweest van het Nederlands Elftal. De meest logische conclusie is dat in Nederland zeer aanvallend voetbal gespeeld wordt. Men is niet zozeer bezig met verdedigen. Als je er maar meer scoort dan de tegenstander is het ook goed. Althans dat wordt vaak gesuggereerd.

Wat betreft de linksback positie denk ik dat Urby de beste optie is. Heeft toch aanvallende kwaliteiten en kan denk ik het meeste brengen. Vraag is alleen wie er linksbuiten komt te staan. Is dat een buitenspeler die zijn verdediger buitenom voor schut probeert te zetten of is dat een naar binnen wandelende vleugelspeler? Bij het tweede geval is Urby een uitstekende keuze. Hij kan er dan overeen en kan de spits bedienen met een voorzet. Speel je eerder met een man als Boerrigter, waar ik van hoop dat hij meegaat, dan heb je minder aan Emanuelson omdat hij dan nutteloos staat te wachten op zijn kans.

In dat geval moet je kiezen voor een defensieve back, maar die hebben we niet in Nederland. Althans nog niet. Blind is aardig goed op weg momenteel maar is verdedigend nog niet heel sterk, kan als backup mee naar het Oostblok. Büttner is ook een goede back in potentie. Mogelijkheid is om bijvoorbeeld Tiendalli een kans te geven. Heeft momenteel al 25 wedstrijden gespeeld bij Twente en lijkt me degelijke back met meer defensieve kwaliteiten dan Blind, Büttner of Willems.

Kanshebbers dus even op een rijtje: Emanuelson, Blind, Büttner, Braafheid, Tiendalli en Drenthe.
Mijn keuze zal vallen op Emanuelson met Tiendalli of Blind als backup. Lijkt me prima.

28 april 2012 om 00:53

Je begint je verhaal zo
''de verdediging is altijd al de zere plek geweest van het Nederlands Elftal''

En dan kom je met namen als....

Blind? Tiendalli? Buttner?

hahaha

28 april 2012 om 01:16

Hij voert een prima betoog, en dat probeer jij vervolgens onderuit te halen door selectief te quoten. Hij geeft toch duidelijk aan dat die jonge backs die hij noemt er _nu_ nog niet klaar voor zijn. Alleen bij Studio Voetbal vinden ze dat serieuze opties, maar dat geheel terzijde.

Nu zullen we het gewoon moeten doen met Pieters of Emanuelson. De rest is óf te onervaren óf mist wedstrijdritme.

28 april 2012 om 01:11

Nouja, sowieso is het natuurlijk niet waar dat de verdediging "altijd al" de zwakke plek was. Maar voor de laatste jaren geldt dat zeker wel. Met Stam en De Boer was helemaal niets mis, en dan heb ik het nog niet over nog oudere tijden gehad.

28 april 2012 om 11:35

Dat kan je nu ook zeggen over Gregory van der Wiel en John Heitinga. Beide prima spelers maar wat ik eerder vertelde over dat wij hier in Nederland meer vanuit het aanvallen denken in plaats van het defensieve.

Nederland wil altijd domineren, altijd de bal hebben en altijd in de aanval zijn. Dat zijn kenmerken van een leeuw. Altijd de baas. We vergeten alleen dat er in voetbal meerdere aspecten belangrijk zijn. Behalve een perfecte aanval moet je ook perfecte counters kunnen voorkomen. Nu denk ik dat alleen Heitinga dat prima kan. Vlaar in mindere maten ook wel en Mathijsen begint steeds meer over the hill te raken.

Het is niet erg dat een back positie onder bezet is. Als je er omheen kan voetballen waardoor de positie niet ernstig onder druk komt te staan dan kan je daar prima een mindere speler neerzetten die misschien nog wel helemaal geen ervaring heeft in voetballen op die positie. Want als je de bal hebt hoef je niet perse de bal via links te spelen. Robben op rechts is net zo gevaarlijk.

Dan nog even korte reactie op King_az. Als jij nu kandidaten zou moeten kiezen. Welke spelers zouden dan in beeld komen?

Je lacht nu wel over het feit dat Blind een kanshebber is maar waarom zou hij niet. Natuurlijk zal van Marwijk Emanuelson wel een kans geven maar als backup zou hij prima meekunnen. Bewijst toch in een goedlopend elftal van waarde te kunnen zijn. Zo groot acht ik de kans niet dat hij extreem gaat falen.

28 april 2012 om 01:12

Serieus...blind? Ben blij dat jij de keuze niet mag maken. Drie maanden geleden werd hij zelfs nog weggehoond door eigen publiek en nu mag hij van jou mee naar het EK. Vraag me af of jij niet blind bent

28 april 2012 om 17:11

Van jouw kanshebbers vallen Blind (verdedigend gewoon te zwak voor de back-positie, voetballend redelijk) Buttner (onervaren en niet echt heel denderend) Braafheid (geen basisplaats bij Hoffenheim (!), komt simpelweg te kort) Tiendalli (gewoon een waardeloze back, zet die 25 wedstrijden maar op een rijtje en oordeel dan) en Drenthe (speelt niet heel goed bij Everton, vind hem te speels voor linksback) af.

Ik zou zeggen Pieters mits fit, of anders Emanuelson of Schaars, hoewel die laatste het niet heel goed deed tegen Engeland.

Patrick van Aanholt is toch ook oke ? Drenthe en Emanuelson kunnen ook op die positie spelen

Met Viergever heb je snelheid, opbouw en een bijna perfecte sliding in huis. Wat wil je nog meer voor een verdediger? Hij heeft Europees ervaring opgedaan en staat in de minst gepasseerde verdediging van Nederland. Hij is notabene linksbenig en kan je ook centraal achterin uit de brand helpen.

Als ik mensen hoor over Braafheid, Tiendalli en Blind wordt ik erg treurig van. Laat die maar is uitblinken bij hen elftal voordat ze in aanmerking komen.

Braafheid bakt er niks van , hij is niet eens een basisspeler van Hoffenheim! Telkens als ik aan braafheid denk denk ik aan wk finale toen die bal tegen zijn achterhoofd ging haha wat een kluns.

Zeker niet meenemen want, het is gewoon een drama speler geworden. Ik vraag me af of hij zo was geworden als hij naar Ajax was gegaan in plaats van Bayern was hij dan ook zo afgezakt geraakt?

Heeft ons de wk titel gekost door de linker zone niet af te dekken maar als een beknopte VM te gaan staan. Stond hij goed dan was het voor iniesta al een stuk moeilijker om te scoren.

Het kan toch niet zo zijn dat een halve gare linksback de plaats in het elftal afpakt van een speler die veel beter is?

Ik denk wel dat we 4-2-3-1 moeten blijven spelen omdat dit al jaren zo gaat. Vlak voor het eindtoernooi dat veranderen lijkt me niet verstandig.

Maar als Nigel de Jong nu de rechtsvoor van de tegenstander opvangt, en in balbezit niet Robben in de weg gaat lopen door langs de lijn op te komen, maar doorschuift naar het middenveld.
V.d. Wiel zal aan de andere kant wel ''gewoon'' opkomen, want V. Persie trekt meer naar binnen.
Sneijder speelt wat meer ingezakt en kan het spel regisseren, terwijl V.d. Vaart meer diepte en een betere aansluiting op centrumspits Huntelaar heeft, die als doelpuntenmachine natuurlijk daar hoort te staan.

Stekelenburg
V.d. Wiel
Heitinga
Mathijsen
N. de Jong
V. Bommel
Sneijder
V. Persie
V.d. Vaart
Robben
Huntelaar

Edson Braafheid is een CV parasitant, zo'n huis-tuin-en-keuken-artiest die één hitje heeft gehad en daardoor nog steeds herkend wordt op straat. Dit is ook de reden dat Van Marwijk hem vaak oproept, die is immers gevoelig voor deze vorm van ''kwaliteitsverduistering''.

Ik besef nu ook dat dit de reden is dat Dirk Kuijt er nog altijd in staat. Door heel hard achter een bal aan te rennen en geforceerd een actie te maken, probeerd Kuijt de indruk te wekken dat hij nog steeds ''die speler van Liverpool'' is die de CL won. Voor mijn gevoel is Dirk nu meer een speler van het niveau Stoke City, maar op zijn CV staat Liverpool. Daarom mag Kuijt ook nog steeds opdraven aan de rechterkant, zonder dat ''we'' daar iets van begrijpen.

We hebben dus een bondscoach die we kunnen betichten van ''cv-geilheid'', iemand die gevoelig is voor de ''nostalgische beelden'' in zijn hoofd. Van Marwijk is ook zo iemand die er in de woestijn heilig van overtuigd is, dat er verderop een waterreservoir is. Dat is het beeld dat hij er zelf van maakt.

Ik maak me dus zorgen over het selectiebeleid, omdat onze bondscoach ook niet iemand is die dingen ingrijpend zal veranderen. De kans dat Braafheid er bij zal zijn tijdens het aankomende EK acht ik relatief hoog, want Edson is wel de linksback van Bayern geweest en dat vind Bert een doorslaggevende factor, zelfs als je bij Hoffenheim op de bank zit en je bij Groningen waarschijnlijk ''gewoon'' tweede keuze zou zijn geweest achter Burnet.

Bij het vergelijken van spelers, zal Bert eerst naar het CV kijken, en dan kruipt het testosteron dus waar het niet gaan kan als hij ziet bij welke club Edson gespeeld heeft. Braafheid is dus alvast een ''''zekerheidje'''', schrap alle andere namen maar van je lijstje.

Wanneer komt het kabinet eens met een linksback vergoeding! Welke naam je ook noemt, er zitten altijd haken en ogen aan! Pieters mits fit, 1e man! Beperkt maar lijkt het meeste vertrouwen te krijgen van v. Marwijk! Emanuelson, hij wil niet, maar hij zal wel moeten wil hij in de basis elf staan. Dan hebben we Drenthe nog, nauwelijks ervaring en nogal een ego, dus dat wordt hem niet! Buttner, Viergever en Gouweleeuw (en dan eventueel schuiven) nou nee dat zie ik ook niet gebeuren! Dus mits fit, Pieters en anders Emanuelson! Sorry we kunnen niet anders!

28 april 2012 om 02:59

Wel een goed idee, misschien maar eens beginnen met het afschaffen van vermogensbelasting voor linksbacks, zodat kinderen dit beroep willen kiezen en daardoor schaarste en kwaliteitsarmoede in de toekomst kan worden voorkomen

28 april 2012 om 03:06

En dan meteen de heffing op de kilometer vergoeding van weg brengende ouders vergoeden die een potentiele linksback vervoeren! Ik zie wel degelijk kansen op een goede Linksback!

28 april 2012 om 03:17

Ik vind ook dat er een politieke partij moet komen die opkomt voor de linksback in Nederland. de PLA lijkt me wel een goede naam: Partij Links Achter, met als fractievoorzitter Arthur Numan.

Is Braafheid niet die arrogante bal die vond dat Bayern de juiste club voor hem was en dat Ajax niet goed genoeg voor hem was?

Denk dat je dan gauw uitkomt in de top 4 van de eredivisie. Dan zou ik voor Bruno Martins Indi gaan.....voetballend gezien niet 1 van de beste maar hij voegt ten minste iets toe aan de oranje defensie wat we niet hebben. Soberheid, kracht en snelheid no nonsense verdediger.

Als bert zijn filosofie, zijn argument hanteert Niet spelen Niet mee zoals andere hier nu beweren, dan blijft er van Oranje weinig over :

Mathijsen maakt weinig minuten,
Sneijder idem
Affelay idem
Kuyt idem
De Jong idem.
Dit zijn stuk voor stuk spelers al dan niet geblesseerd waren of meer op de bank zaten dan dat ze speelde !
Van Echte wedstrijd ritme is er weinig sprake, integenstelling tot, Portugal en Duitsland!
Ik zie het komend EK somber in voor Oranje Maar ik hoop echt dat ik er naast zit.

Dan hou je niet echt veel over, wat top spelers betreft die in het buiten voetballen en die het Niveau EK aankunnen.

Het EK is geen Eredivisie Niveau!

Wat een schande zeg HOE kan je nu een Urby achter een pietters zetten voor LB positie ?????

Eigenlijk triest dat Pieters de eerste optie voor de linkcback positie in oranje is. De beste jongen is gewoon niet goed genoeg voor het oranje niveau en een land als Nederland waar jeugsopleiding het parade paardje heet te zijn weet niet eens een fatsoenlijke linksback te produceren.

Ik zou kiezen voor Tim Krul in de goal. Het is de keeper die dit seizoen het hoogste niveau heeft bereikt in zijn spel. Stekelenburg heeft toch een paar rode kaarten gepakt en zijn glans is weg. Ik zou ook kiezen voor een 3-4-3 ipv 4-3-3.
De rechterverdediger is van der Wiel. Daarbij speelt hij niet ver naar voren, zijn voorzet is toch te vaak ondermaats. Kan wel heerlijk voetballen. Centraal zou ik kiezen voor Heitinga, nu hij de beste verdediger is en als linkerverdediger zou ik kiezen voor N. De Jong. Niet zijn favoriete positie, maar weet zeker dat hij kwalitatief goed genoeg is voor die positie. Daardoor onstaat er ruimte om voetballend een gigantisch goed middenveld neer te zetten met Sneijder, van Bommel, Anita en Van der Vaart. Twee spelers die kunnen controleren, maar ook goed kunnen meevoetballen. Alle spelers beschikken over diepte in hun spel. De voorhoede is ook voor mij duidelijk. Van Persie op rechts, Huntelaar in het centrum en Robben op links. Met de snelheid van Robben op links dwing je de tegenstander achteruit te lopen. En ik vind Van Persie te eenzaam als Nederlandse centrumspits. Dat is gewoon een klote positie in Nl-elftal. Op rechts krijg hij meer de vrije rol en dat heeft hij al eerder gehad tijdens de Wk-kwalificatie.
Verder zou ik denken aan jongens als Vlaar, Buttner en Narsing om mee te gaan naar het EK.

Krul
Van der Wiel
Heitinga
N. De Jong
Sneijder
Van Bommel
Anita
van der Vaar
Van Persie
Huntelaar
Robben
28 april 2012 om 08:35

Gewaagde opstelling. Ik denk wel dat dit het oranje voetbal ten goede komt. Deze spelers kunnen meer baltempo ontwikkelen dan bijvoorbeeld strootman en pieters. Maar helaas zal onze bondscoach wel weer terugvallen op het oersaaie controlerende middenveld met daarachter de trage Mathijssen.

Mijn keuze valt toch op Drenthe, denk ik. Emanuelson ontwikkelt zich goed, maar ik vind dat hij zich ontwikkelt heeft op het middenveld. Ik zou Emanuelson als back-up voor Drenthe doen. Wie ik ook wel graag zie spelen is Anita. Ik heb geen idee waarom, maar ik vind hem de laatste tijd wel lekker spelen met Eriksen en Janssen op het middenveld. Maar ik vind dat hij als linksback wel overtuigd.
Ik zal sowieso niet voor de opkomende talentjes kiezen zoal bijv. Buttner. Voor de talentjes geld dat ze pas voor een plaats meedoen, als ze bij een wat grotere club zitten.

Dit gaat m worden, om mee te doen met de grote landen.
Wij zijn een voetballand, dus moeten we ook uitgaan van het voetballend vermogen.

ofniet?

steek
heitinga
bommel
seedorf
emanuelson
de jong
vd vaart
robben
Persie
Sneijder
HUNTELAAR

Waarom zou jepieters uberhaupt meenemen.
Welk team speelt er met een linksbuiten?
Ronaldo eventueel maar zou pieters die afstoppen?
Kun je beter met Emanuelson op die positie beginnen,kan opkomen voorzetten geven en is multifuntioneel.

Braafheid, leuke spelers voor een middenmoter in Duitsland. Maar als Nederland ver wilt komen op het EK moeten ze toch echt een betere back opstellen. Laat Van Marwijk eerst een bijvoorbeeld een Alexander Büttner een kans geven. Heeft het hele seizoen al bewezen een degelijke back te zijn, al heeft hij nog weinig ervaring. Eventueel is Emanuelson ook nog een optie. Zou wel triest zijn als hij spelers als Anita of Blind gaat meenemen als back. Bijgevoegd een opstelling.

Stekelenburg
van der Wiel
Boulahrouz
Heitinga
Büttner
van Bommel
Strootman
Kuyt
Sneijder
van Persie
Huntelaar

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren