Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Marwijk: ‘Ik denk dat iedereen hem nog een paar mooie jaren gunt’

Laatste update:

De carrière van Rafael van der Vaart vertoonde veel mooie momenten en fraaie transfers, maar dit seizoen valt er weinig te genieten van en voor de middenvelder. ‘Zijn’ Hamburger SV maakt moeilijke jaren door en Van der Vaart zelf is niet meer onomstreden. Zijn contract loopt ten einde en steeds meer media en critici rekenen erop, dat de Nederlander in de zomer op straat komt te staan. Bert van Marwijk vindt het jammer om te zien.

/

Van Marwijk maakte Van der Vaart jarenlang mee bij het Nederlands elftal en werkte ook kortstondig met hem samen in Hamburg. Hij zegt dat Van der Vaart dit seizoen niet kán uitblinken, omdat de staf hem verkeerd gebruikt. Josef Zinnbauer laat zijn spelers vooral veel draven en daar is Van der Vaart nu precies geen speler voor. “Ze hadden geloof ik een soort Andrea Pirlo-rol voor ogen voor hem. Maar Rafael is van nature veel meer een aanvaller dan Pirlo”, legt Van Marwijk uit in het Algemeen Dagblad.

Bovendien, zo zegt de thans werkloze trainer, heeft HSV ondanks miljoenen euro’s investering een waardeloos team staan. Het werkt bepaald niet in het voordeel van Kapitän Van der Vaart dat hij nul creatieve spelers om zich heen heeft lopen. “Ik ben ervan overtuigd dat Rafael in een team als dat van VfL Wolfsburg nog moeiteloos mee zou draaien. Je moet hem op zijn kwaliteiten benutten”, aldus Van Marwijk.

Voorlopig is het afwachten hoe Van der Vaart het volgend seizoen heeft. Clubs uit andere landen dan Duitsland lonken naar de voormalig speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Van Marwijk hoopt dat de 109-voudig international de grip op zijn loopbaan niet helemaal kwijtraakt: dat zou erg zonde zijn. “Ik denk dat iedereen hem nog wel een paar mooie jaren gunt.”

Denk jij dat Rafael van der Vaart in Europa blijft voetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We gunnen het hem zeker maar hij zou het toch echt zelf moeten doen.

26 februari 2015 om 09:47

Gedeeltelijk wel. Zoals van Marwijk al aangeeft, je moet hem wel goed gebruiken. Rafael moet heel veel gaan praten met clubs die hem willen kopen. De rol die zij voor hem in gedachten hebben moet belangrijker zijn dan de poen. Dan zie ik hem nog wel opleven.

Van der Vaart is het voetballen niet verleerd. Bij de juiste club kan hij echt nog wel twee leuke seizoenen draaien.
Hij is een pure voetballer die het vooral moet hebben van zijn tactische vernuft en inzicht en niet van zijn loopvermogen. Een trainer die hem daarvoor wel gaat gebruiken, snapt er volgens mij niet heel veel van.

Van de Vaart moet wel kritisch naar zichzelf zijn. Wat hij de afgelopen twee jaar heeft laten zien is gewoon onder de maat.

Bij Ajax zou hij met name in de CL net dat beetje extra doelgevaar kunnen brengen in en rond de zestien met frisse conditioneel sterke jongens als Klaassen, serero en Singraven om hem heen. Daar ben ik van overtuigd.

26 februari 2015 om 09:25

Bij Ajax zal hij waarschijnlijk erop los scoren. Een betere routinier kan Ajax zich niet wensen. En die kul argumenten dat hij jongere spelers in de weg zou lopen, slaan nergens op.. Elke speler die het niveau op de trainingen en in de wedstrijden omhoog brengt, is een aanwinst voor juist die jongere spelers.

De fysieke gesteldheid van van der Vaart wordt vaak als argument gebruikt. Nu is er conditioneel niks aan de hand en de blessure gevoeligheid zal in Nederland we
Meevallen. We hebben nog steeds betere trainingsmethodes dan bijvoorbeeld de duitsers en de engelsen. Hoewel Bayern de laatste 5 jaar iedereen voorbij is geschoten met hun medische staf.

26 februari 2015 om 10:07

Ik denk inderdaad dat zo'n ervaren speler juist een goede optie is bij ajax. Er loopt nu te veel jong spul rond.

Daarom snap ik dit soort jongens niet, waarom dan weer naar een nieuwe club gaan en afwachten hoe ze je daar gebruiken terwijl je misschien ook wel terug kan gaan naar je oude club waar je heel goed gebuikt kan worden. Dan weet je in ieder geval zeker dat je belangrijk gaat worden en veel aan spelen toekomt. Maar goed blijkbaar is vaak geld toch nog belangrijker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren