Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’

Laatste update:

Emiliano Martínez vertolkte donderdagavond een vrij bizarre hoofdrol in het Conference League-duel tussen Lille OSC en Aston Villa. De Argentijn kreeg in de strafschoppenserie zijn tweede gele kaart, maar mocht blijven staan wegens een nieuwe regel. Pierre van Hooijdonk laat bij ESPN weten bepaald geen fan te zijn van de opvallende regel.

Martínez werd het hele duel uitgefloten door fans van Lille. Dat had alles te maken met de WK-finale in 2022 tussen Frankrijk en Argentinië, waarin Martínez de held van Argentinië in de strafschoppenserie was en daarvoor een legendarische redding verrichte in de slotminuten van de verlenging.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Martínez kreeg al in de eerste helft geel en moest dus op zijn tellen passen. Het duel eindigde in 2-1 en dat leverde na de 2-1 in Engeland een verlenging op. Daarin werd niet gescoord, waardoor er een strafschoppenserie aan te pas moest komen. Daarin kreeg Martínez zijn tweede gele kaart, nadat hij een strafschop pakte en een provocerend gebaar maakte richting het Lille-publiek.

Toch mocht Martínez blijven staan. De commentator van ESPN begreep er niks van. "Als hij geel heeft gekregen is dat toch zijn tweede? Dan mag hij nu verder niet meer meedoen, maar hij hoeft er niet af. Wat een rare beslissingen!", bleef hij verbouwereerd achter.

Toch maakte scheidsrechter Ivan Kruzliak de juiste beslissing. Volgens de officiële reglementen, die pas dit seizoen (!) gelden, worden gele kaarten die in de reguliere- en extra speeltijd zijn genoteerd niet meegenomen naar de strafschoppenserie. Alleen rode kaarten worden vanzelfsprekend vertaald naar de penaltyserie.

Van Hooijdonk snapt niets van de nu al controversiële regel. "Dit is een waanzinnige nieuwe regel. Waarom zou die tweede gele kaart niet bestraft mogen worden? Je hebt een gele kaart gehad in de wedstrijd en dan geef je de spelers een vrijbrief om in de penaltyserie te klootviolen. Héle goede regel, trouwens", vertelt Van Hooijdonk op cynische toon.

Van Hooijdonk vindt niet dat het gedrag van Martínez acceptabel was. "Tot een bepaalde hoogte hoort dit bij het spel. Tijdens de penaltyseries zijn het altijd de keepers die de bal nog even van de stip af halen, die als een idioot staan te springen in de goal. Toch even niet op de lijn staan, zodat de scheidsrechter ze weer moet corrigeren. Dus ja, ik snap er echt helemaal niks van. Een hele slechte wijziging."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik neem aan dat hij dan wel geschorst is voor de halve finale?

18 april 2024 om 22:47

In ieder geval niet voor indirect rood. Want die heeft hij dus niet gekregen.

18 april 2024 om 22:58

Maar wel 2 gele kaarten en dan ben je ook tijdens de knock out fase 1 wedstrijd geschorst.

19 april 2024 om 00:05

Heel scherp

Wat een slechte regel zeg, hoe krijg je het bedacht. Hier heeft dus een team met z'n allen over zitten discussiëren en bedacht dat dit het spel ten goede kwam?

18 april 2024 om 23:22

Aan de andere kant... Een verlenging wordt eigenlijk gezien als een derde wedstrijd.

18 april 2024 om 23:55

Pijnsteijn , al had hij in de verlenging een 2e gele kaart gepakt, dan had hij wel rood gekregen.

18 april 2024 om 23:47

Doordat je als keeper geel kan krijgen als je twee keer te vroeg van je lijn komt. En aangezien je niet mag wisselen tijdens penalty serie, is dit eindelijk een regel die niet ten nadele van de keeper is als het op pingels aankomt. Al jaren wordt het voor keepers moeilijker gemaakt en dit is nu even een regek waar een keeper voordeel bij kan hebben. Prima.

18 april 2024 om 23:52

Eigenlijk gewoon een goede verklaring inderdaad. Misschien wel nog de voetnoot eraan toevoegen dat alleen kaarten in verband met twee maal de lijn over stappen geannuleerd worden.

Maar dit is inderdaad een vrij onvoorziene uitkomst.

18 april 2024 om 23:58

Of je schaft die gele kaart voor 2x lijn gewoon af. Deze nieuwe regel geldt namelijk ook voor veldspelers neem ik aan.

19 april 2024 om 13:59

Dat lijkt me inderdaad een beter idee. Hoezo wordt er überhaupt geel gegeven als je 2x over de lijn stapt? Dat lijkt me alleen logisch als de keeper expres de hele tijd te vroeg van z'n lijn komt om de nemer uit z'n concentratie te halen ofzo, maar dat valt toch gewoon onder spelbederf? Heel raar.

Van Hooijdonck heeft toch gelijk, slaat werkelijk alles. Snap ook niet waarom deze regel uberhaupt is ingevoerd. En dan zul je net zien dat de eerste keer dat dit gebeurd net bij die rare clown uit Argentinie is. Het is overigens een uitstekende keeper maar het is wel echt een rare kwibus die nogal eens fratsen uithaald. Hier had hij gewoon eraf gemoeten en had hij dus ook die laatste pingel niet gestopt. Onbegrijpelijk

19 april 2024 om 13:15

Als die regel niet bestond had de scheids er wellicht ook geen 2de geel voor gegeven denk ik. In ieder geval niet onterecht dat hij mocht blijven staan

19 april 2024 om 14:20

Als je hem geeft voor iets dat geel waard is maakt dat niet uit, regel of geen regel. Je kunt niet een gele kaart geven omdat die regel er is. Die clown doet iets wat niet mag en krijgt dus geel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren