Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem niet overtuigd: ‘Zou hem niet eens voor vier miljoen kopen’

Laatste update:

Willem van Hanegem is niet onder de indruk van Feyenoorder Sebastian Szymanski. Het clubicoon is van mening dat de Rotterdammers de afkoopsom, naar verluidt zo’n tien miljoen euro, voor de 23-jarige Pool niet moeten aftikken bij Dynamo Moskou. Szymanski is volgens Van Hanegem geen bijzondere speler. “Ik zou hem nog niet eens voor vier miljoen kopen.”

Volgens Van Hanegem speelt Feyenoord dit seizoen minder goed voetbal dan vorig jaar. Met name de pressie van het elftal van Slot vindt hij beduidend minder, al is dat wel vreemd zo zegt de Kromme. “Hij heeft spelers gekocht die passen bij de manier van spelen. Hij had Szymanski en Danilo die elke keer vol druk moesten zetten, waardoor je eigenlijk met anderhalve spits speelde.”

Van Szymanski, die door velen wordt gezien als een sleutelspeler bij Feyenoord, is Van Hanegem niet onder de indruk. “Ik vind Szymanski geen bijzondere speler, ik zou hem nog niet eens voor 4 miljoen kopen. Hij maakte een paar mooie goals in het begin, maar daarna was het niet bijzonder meer.” De linkspoot miste de afgelopen wedstrijden, maar keert zaterdagavond tegen FC Groningen terug in de wedstrijdselectie van Slot. Volgens Transfermarkt is Szymanski momenteel veertien miljoen euro waard.

Szymanski speelde tot dusver 24 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en vijf assists. Sinds zijn komst in juli heeft de Pool een belangrijke rol onder Slot. Van Mats Wieffer, die na het WK zijn absolute doorbraak beleeft en inmiddels zelfs in de voorselectie van het Nederlands elftal zit, is Van Hanegem wel gecharmeerd. “Een blinde kon zien dat het bij Excelsior al een goede speler was. Ik zou hem altijd kiezen. Hij heeft bijna alles wat je nodig hebt op het middenveld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was in het begin inderdaad wel onder de indruk van hem, maar daarna is het gauw een stuk minder indrukwekkend geworden. Denk dat 10 miljoen inderdaad wel een heel groot bedrag is voor hem. Daarvoor kun je andere spelers halen, die denk ik beter zijn.

Voor 10 miljoen haal je ook Zerrouki .

4 maart 2023 om 09:47

Los van het feit dat Zerrouki en Szymanski heel andere spelers zijn, vind ik Szymanski wel van toegevoegde waarde. Szymanski heeft een goed schot en , goede pass en jaagt op.
Ik ben blij als hij weer terug is.

4 maart 2023 om 09:52

Toch knap dat je ook als je minder speelt nog 1 op 2 loopt qua G/A als aanvallende middenvelder. Brengt ontzettend veel en werkt keihard. Was echt een gemis de afgelopen wedstrijden.

4 maart 2023 om 10:05

Indien je CL haalt een afspraak proberen te maken met Simons. Die kan zich laten terugkopen door PSG en verhuren aan Feyenoord. Met PSG nog een leuk percentage afspreken bij verkoop en hij heeft een topdeal. Kan zich perfect ontwikkelen onder Slot denk ik. Ga je er als Feyenoord zijnde flink op voorruit en Simons ontwikkelt zich nog verder

4 maart 2023 om 10:16

Niet eens zo’n gekke gedachte eigenlijk. PSG gaat hem alleen niet terugkopen voor 12 miljoen om ‘m vervolgens voor een fooi aan Feyenoord te geven. Die willen daar wel wat voor terugzien. 2 jaar goedkoop huren plus een deel van de toekomstige verkoop aan een andere club ontvangen lijkt me een mooie constructie. Stel dat dit 40 miljoen is en Feyenoord krijgt 20%. Prima deal voor iedereen. Simons speelt CL, Feyenoord heeft 2 jaar een topspeler plus 8 miljoen en PSG maakt vrij eenvoudig 20 miljoen winst (40-8-12).

4 maart 2023 om 10:18

Ze hoeven hem ook niet voor een fooi weg te doen. Gewoon verhuren. Simons ontwikkeld zich, is dus meer waard daarna, PSG blij. Simons ontwikkeld zich en speelt dan (waarschijnlijk) CL, iets wat bij PSV niet kan, Simons blij. Feyenoord heeft een topspeler, Feyenoord blij. Ideaal zou zijn als Feyenoord dan inderdaad ook nog een percentage kan mee pakken van de transfersom

4 maart 2023 om 10:29

Illusies, al vind ik Simons zeker een hele goede voetballer.

Vreemde uitspraak van Hanegem. Nu pas merk je het gemis van szymanski. Naast een hele goede linkerbeen heeft deze jongen ook zoveel voetbal inzicht en zijn strijdlust.
Mocht CL gehaald worden dan zou ik hem toch gelijk halen.

4 maart 2023 om 10:32

@messibazoer,

Leuk idee maar is onmogelijk. In zijn verbintenis staat namelijk opgenomen dat hij niet meteen verkocht of verhuurd mag worden. Daarnaast denk ik niet dat hij het zelf überhaupt zou willen.

4 maart 2023 om 10:38

Messi Bazoer wat is dit nou voor stomme reactie. Feyenoord staat aan kop en zonder Simons zitten wij momenteel in het slop. Gun ons ook wat. Verwacht overigens dat Simons gewoon bij PSV blijft, omdat we de lijn omhoog weer hebben ingezet en hij zich goed voelt bij ons.

4 maart 2023 om 10:46

Wat een fantasie lol

4 maart 2023 om 10:53

Inderdaad. Wij kunnen Kudus nog wel gebruiken als Back up voor Bakayoko en Hancko naast Branthwaite in het centrum. Zijn daar ook constructies voor te bedenken?

Raar, dat vind ik juist een van de weinige Feyenoord spelers die individueel wel redelijk goed is.

4 maart 2023 om 09:48

Pfoh wat een provocerende opmerking gelijk. Een van de weinige die individueel wel goed is.. tja het werkt wel blijkbaar want ik ga er gelijk op in..

4 maart 2023 om 09:54

Door een ontzettend goed collectief bij Feyenoord (hand van de trainer die dat erg goed doet) stijgen spelers toch gewoon boven zichzelf uit? Vind het niet zo'n gekke opmerking eigenlijk.

4 maart 2023 om 09:57

Dat is zeker waar. Maar Kokcu, Trauner, Hancko, Szymanski, Gimenez en Geertruida zijn ook zonder dit collectief goede spelers. Dit in combinatie met een goed collectief maakt dat Feyenoord op alle 3 de fronten nog (meer dan) meedoet.

4 maart 2023 om 10:00

Ik vind het wel een vreemde opmerking. Spelers als Kokcu, Geertruida en Gimenez zouden momenteel bij elke eredivisieclub in de basis staan. Tuurlijk zijn er een paar die sterker worden door het collectief, maar er zijn echt wel meerdere "gewoon hele goede voetballers" bij Feyenoord.

4 maart 2023 om 10:10

Haha Kocku, Geertruida, Bijlow, Hancko, Trauner, Hartman zijn allemaal gewoon hele goede spelers individueel. Wieffer mag je daar ook zo langzaam onder scharen. Enkel voorin heb je veel spelers die individueel niet zo heel goed zijn, maar dat is ook gewoon nog steeds het zwakke punt binnen het collectief.

4 maart 2023 om 10:12



Gimenez zou Tadic er echt niet uitspelen. En zelfs Brobbey heeft er als invaller veel meer goals inliggen. Geertruida zou als rechtsback Rensch er wel uitspelen, maar Timber in het centrum niet. Kokcu ben ik het wel mee eens.

4 maart 2023 om 10:14

Laten jullie maar denken dat het collectief het verschil maakt. Dat was vorig seizoen echter veel meer de kracht van Feyenoord dan dit seizoen. Nu staat er gewoon een hele goede verdedigingslinie met alleen maar klasse spelers waarvan Hancko en Geertruida uitzonderlijk goed zijn.

4 maart 2023 om 10:16

@Noud, helemaal mee eens. Kocku, Geertruida, Bijlow, Hancko, Trauner, Hartman Zijn allemaal goede verdedigers (sterkste verdediging van de eredivisie) maar alleen Kokcu kan echt goed voetballen. Wieffer verdiend zijn voorselectie volkomen maar moet toch langer presteren om te zien hoe goed hij is. Taylor begon eind vorig jaar en begin dit jaar ook gantastisch.

4 maart 2023 om 10:39

@suarez Brobbey heeft dit seizoen in 32 wedstrijden 12 goals en Gimenez in 30 wedstrijden 12 goals. Daarnaast is Gimenez nu ook pas 5 wedstrijden echt basisspits en dat aantal heeft Brobbey ook wel in de basis gestaan

4 maart 2023 om 10:47

Beetje vreemde vergelijking om totale wedstrijden erbij te pakken, met in het achterhoofd dat Ajax kansloos is geweest tegen topteams en niet tegen Sturm Graz en Midtylland heeft hoeven spelen. En dan viel Brobbey ook nog eens meestal in tijdens de kansloze campagne. Pak je de Eredivisie erbij dan spreken de statistieken voor zich: Brobbey 11 uit 22 (en 2 assists), Gimenez 6 uit 21 (en 2 assists). En Brobbey bankt ook vaak genoeg hoor. Niet dat statistieken alleszeggend zijn, maar Brobbey kan net als Gimenez ook zijn lichaam goed gebruiken en is in de diepte ook dreigend.

4 maart 2023 om 12:03

@suarez

Er zit wel een verschil tussen beslissende doelpunten maken of scoren bij een ruime voorsprong. Brobbey maakte het meerendeel van zijn goals tegen Excelsior(7-1), RKC (4-1) en Cambuur (5-0).

4 maart 2023 om 12:10

Nee hoor niet bij Ajax. Zelfs Kokcu niet.

4 maart 2023 om 11:44

Maar bij de lange na geen 10m waard, lekker laten lopen.

Hele goede voetballer! Als het kan binnen halen deze zomer!

Als hij ze niveau haalt van begin seizoen vind ik het een prima speler.

Maar na het wk heeft hij nog vrij weinig gepresteerd. Nu natuurlijk geblesseerd.

Ik zou zelf ook nooit die 10 miljoen betalen. Veel te veel geld voor onze club

Wat een onzin kraamt deze man uit. Niet eens voor 4 miljoen de beste man is gewoon bij 10 doelpunten betrokken in 18 wedstrijden, zonder zijn blessure zou hij waarschijnlijk gewoon de mvp van Feyenoord zijn op dit moment. Als je deze speler voor 4 miljoen zou kunnen halen zou je dat altijd moeten doen, zelfs voor die 10 miljoen twijfel ik of je heel veel betere spelers kan halen.

Grote voetballer maar begin tochbokk af en toe echt uit zijn nek te lullen voor man. Deze man heeft geen 10 wedstrijden gespeeld om 1 positie om hem goes te kunnen beoordelen. Nu is hij geblesseerd kan je hem niet beoordelen ik zou zeggen geeft hem de rest van de seizoen de kans op 10 en na 10 wedstrijden kunnen wegen en meten en dan weet je wat je moet doen. Maar iemand afschrijven die meer gevoel in zijn linker heeft dan de hele bank van fey nou sorry hoor dan betaal ik die 10 wel al helemaal als je cl volgendjaar gaat spelen heb je kleine bijters zoals hem nodig. Is ook nog international van Polen.

Op het moment zou ik voor niemand 10 miljoen euro neerleggen. Liever gestaag bouwen naar iets moois met een goede fundering naar de toekomst dan na 2 goede financiële seizoenen dit soort uitgaven doen.

Ben het echt totaal niet eens met Willem trouwens. Szymanski is een topper en in alles de beste aanvallende speler die we hebben. Ik wil hem met Gimenez een aantal maanden aan het werk zien

4 maart 2023 om 10:21

Ook niet als je bijvoorbeeld 1e eindigt en iemand als Kokcu verkoopt? 10 miljoen is toch ook niet zo'n groot verschil met de aankopen van afgelopen jaar? Daar worden toch ook gewoon bedragen van rond de 7-8 miljoen euro uitgegeven, voor een beetje een speler betaal je dat tegenwoordig wel. Hoewel Feyenoord het goed doet vind ik dat de goedkopere aankopen nog niet echt uit de verf komen, ik heb nou niet het idee dat er bijvoorbeeld voor Dilrosun, Walemark, Paixao, Lopez en Bullaude nog een stap hoger dan Feyenoord inzit momenteel. Natuurlijk zitten sommige er pas kort en ik begrijp ook wel dat sommige een langere aanpassingstijd nodig hebben, maar vind het dit seizoen nog te weinig en vraag me af of zich dat nog om gaat draaien.

De duurdere aankopen presteren wel allemaal want Gimenez (4m voor 40%), Timber en Hancko presteren naar mijn mening wel erg goed. Eigenlijk is Wieffer de enige goedkope aankoop die echt presteert.

4 maart 2023 om 10:52

Ja eens. Ik denk dat de grens van 10 miljoen en het verschrikkelijk beleid van Feyenoord in de eerste 30 jaar van mijn leven in mijn achterhoofd zit Als je club 4x op de rand van de afgrond heeft gestaan blijft dat denk ik hangen haha

Ik kan mij doorgaans wel vinden in de woorden van Willem maar hier slaat hij voor mijn gevoel de plank totaal mis. Je kunt inderdaad twijfels hebben over het betalen van 10 miljoen maar voor 4 zou iedere club ter wereld heb direct kopen. Verder denk ik 10 miljoen ook geen verkeerd bedrag is voor een speler als Szymanski. Hij loopt tijdens zijn eerste seizoen in de Eredivisie al ruim 1 om 2. Verder is hij zowel voetballend als verdedigend erg sterk. Als je bereid bent om 7 miljoen te betalen voor Zerrouki dan zou deze gozer een miljoentje of 30 waard moeten zijn. Ik hoop dan ook van harte dat hij de komende seizoenen nog te bewonderen zal zijn in het shirt van Feyenoord.

Eindelijk iemand die het zegt. Hoe die Feyenoorders erbij komen dat dit een absolute topper is, is mij een raadsel. Zeker als je het vergelijkt met hoe andere spelers het te verduren krijgen (bijv Timber). Deze pool speelt 1x in de 4 wedstrijden een goede pot en word gelijk de hemel in geprezen. Voor 4 miljoen zou ik het gokje wel wagen maar 10 miljoen is echt te veel.

10 miljoen hangt volkomen van je financiële situatie af. Als je 15 miljoen hebt te besteden zou ik niet zoveel aan hem uitgeven. In de huidige markt vind ik 10 miljoen voor een speler met zijn kwaliteiten niet heel veel. Plus hij is natuurlijk al ingespeeld in je team!
4 miljoen altijd doen.

4 maart 2023 om 10:53

Maar wat moet er allemaal bij, bij Feyenoord? Op dit moment denk ik dat een extra middenvelder geen overbodige luxe is, maar voor de rest hebben ze alles wel redelijk dubbel bezet. Als Szymanski dan weggaat nog een aanvallende middenvelder ook. Ze hebben volgend seizoen nog steeds 4 buitenspelers, 2 spitsen en achterin hebben ze ook genoeg opties.

Je hoeft pas in actie te komen als bepaalde spelers vertrekken, maar die spelers leveren ook weer geld op dus waarschijnlijk ook extra transferbudget.

4 maart 2023 om 11:18

Dat posities dubbel bezet zijn betekent toch niet dat je je niet hoeft te versterken? Kijk naar de buitenspelers, waar Jahanbaks en Idrissi nu de voorkeur krijgen maar beide zijn gewoon niet van het niveau dat Feyenoord moet nastreven.

Ik hoop echt niet dat we dezelfde fout maken als bij het vorige kampioenschap (als we kampioen worden tenminste), waar ook totaal niet doorgeselecteerd werd. De resultaten zijn prima maar het voetbal is in 85% van de wedstrijden niet om aan te gluren en dat komt gewoon omdat er naar mijn mening nog steeds niet genoeg kwaliteit en voetballend vermogen in het team zit.

4 maart 2023 om 11:34

Je zal toch eerst afscheid moeten nemen van bepaalde spelers. Je kan niet nieuwe spelers kopen als je de oude nog hebt, dan gaat vanzelf je salarishuis omhoog en de afschrijvingen en dan loop je dus wel weer financiële risico's die Feyenoord niet echt kan nemen met hun huidige financiën volgens mij.

Daarnaast moet je ook nog maar is afscheid zien te nemen van sommige spelers, Idrissi is natuurlijk een huurspeler dus die zal sowieso vertrekken maar Jahanbaksh daar zullen ze waarschijnlijk niet voor in de rij staan, gelukkig voor Feyenoord doet hij het steeds beter.

Er moet inderdaad zeker meer kwaliteit staan bij Feyenoord want de opties voorin vind ik gewoon vrij beperkt, ik heb nou niet het idee dat er een buitenspeler bij Feyenoord rondloopt die ooit nog een stap hogerop zou kunnen maken, verder zit het elftal erg goed in elkaar.

4 maart 2023 om 11:56

Toen Feyenoord kampioen werd was er hoor zo’n 30 miljoen aan spelers gekomen. Er was dus zeker wel door geselecteerd alleen aan teveel eredivisie middelmaat.

Feyenoord zal inderdaad spelers moeten halen maar ook eerst spelers van de hand doen zoals Memphisdepay benoemd.

1 voordeel: nou kunnen Ajax supporters weer even ophouden over dat Van Hanegem altijd positief is over Feyenoord en negatief over Ajax. Van Hanegem is overal eerlijk en kritisch over

4 maart 2023 om 10:48

Haha mooie redenatie dit.
Sjaak Swart was ook kritisch op Ajax aankopen zoals Sanchez deze week. Voordeel hiervan is gelukkig dat ook Feyenoorders nu weten dat Sjaak Swart kritisch is op iedereen en totaal geen gekleurde bril heeft.

Ik ben het niet geheel met hem eens. 10 miljoen is zeker te veel, want hij is lang niet consistent genoeg, maar je ziet wel met vlagen hoe ontzettend goed hij kan voetballen. Ik ben ook wel echt gecharmeerd van het type speler met het gouden linkerbeen. Doet met toch altijd een beetje denken aan Van Persie.

wat we nodig hebben is meer voetbal(lend vermogen). ik denk zelf dat de komende weken teleurstellend zullen zijn. Ja, er is veel energie maar ja, de wedstrijden winnen kost ook heel veel energie omdat de spelers, op individuele basis niet in staat zijn na, zeg, 60 minuten de wedstrijd in het slot te gooien. ballen die (te) vaak van de voet afstuiten, ballen te hard, te zacht, te veel naar voren of juist achter de man, aanspelen. en natuurlijk, dat gebeurt altijd maar de individuele fouten kosten gewoon te veel energie om te corrigeren. en vandaar mij stelling dat het nog lastig gaat worden ook al lijkt het schema relatief eenvoudig. De technische kwaliteiten zijn onvoldoende voor het tempo dat we willen spelen. En dan weer terug naar Szymanski, ik vind ook dat hij er toch te weinig uithaalt.. het is goed, soms heel goed, maar niet top. Ik hoop van harte dat ik het mis heb maar heb grote zorgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren