Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem haalt uit: ‘Als het niet loopt, heb je helemaal niks aan hem’

Laatste update:

Duitsland is woensdag uitgeschakeld in de groepsfase van het WK. De wereldkampioen van 2014 verloor zijn laatste wedstrijd in Groep F zeer verrassend met 0-2 van Zuid-Korea, terwijl Zweden met 3-0 won van Mexico en zich zo samen met de Mexicanen voor de achtste finales plaatste. Willem van Hanegem vindt het fiasco van die Mannschaft in Rusland niet eens zo gek, kijkend naar de eerste twee groepswedstrijden.

“Uit één rake vrije trap in de blessuretijd tegen Zweden kun je geen hoop putten. Er zit daar structureel iets fout. Gewoon triest om te zien hoe weinig strijd er in die ploeg zit”, vertelt Van Hanegem donderdag in zijn column in het Algemeen Dagblad. De voormalig Oranje-international had veel meer van Mesut Özil verwacht, ook al is het volgens de Kromme geen voetballer die de boel bij de hand neemt.

“Als het niet loopt, heb je helemaal niks aan hem. Het is volgens mij lekker weer in Rusland, dus ik had wel meer van hem verwacht”, stelt Van Hanegem. “Ja, ik vind het een mooiweervoetballer. Er loopt bij Duitsland sowieso niemand tussen die zegt: zo, en nu is het genoeg. Toni Kroos, Mats Hummels en Sami Khedira hebben dat ook niet. Vier jaar terug, toen ze wereldkampioen werden, hadden ze nog iemand als Bastian Schweinsteiger, die deelde tenminste nog eens uit.”

Van Hanegem was als voetballer niet zo gek op Duitsers. Hij vond die gasten ‘gewoon arrogant’. Hij genoot op de Confederations Cup van Duitsland. “Maar de jonge gasten die toen speelden, zie je nu niet. De oude garde wilde niet dat Leroy Sané meeging naar het WK. Precies de speler die ze nu misten. Prima als de bepalende spelers invloed uitoefenen, maar laat het dan wél zien. Joachim Löw heeft daar op vertrouwd, nu krijgt hij het gezanik.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben het bijna helemaal eens met Van Hanegem. In zijn column (zie AD) geeft hij ook aan dat Duitsland niet het 'walhalla' van de voetbalwereld is en dat we ook niet meer een voorbeeld aan de Duitse visie moeten nemen.

1 mislukt WK betekent niet dat de gehele visie slecht is... Hoe ze in Duitsland voetbal benaderen is wel echt vele male beter dan in Nederland. Wij hebben het over kunstgras waar zij al jaren apps inzetten om het nationale team ook gedurende het hele jaar op elkaar af te stemmen (dat is maar 1 voorbeeld; kijk bv. 'die Manschaft' docu). Wij kunnen wel 100 dingen leren van Duitsland.

28 juni 2018 om 08:33

Juist. En het mooie is, dat de Duitse bond rond 2000 veel heeft afgekeken uit Nederland qua jeugdopleidingen en techniektrainingen. De Duitsers keken vroeger altijd erg jaloers naar onze voetbalfilosofie, maar zijn ons inmiddels in alles ver voorbij gestreeft.

28 juni 2018 om 08:50

Klopt niet wat je daar zegt. onze trainingsmethodiek verschilt nml niet van de Duitse. in hoofdlijnen is het exact gelijk. Grootste verschil is talentbegeleiding,daar spendeert de DFB miljoenen in,terwijl de Knvb dit over laat aan de clubs. En het klopt ook niet dat Duitsland keek naar onze filosofie. Het enige wat Duitsland overnam is Klinsmann aanstellen,toen de Knvb kwam met Rijkaard. voor de DFB was dat een bevestiging dat je niet perse een gelouterde coach moest aanstellen. Van Marwijk introduceerde overigens wel het Duitse teamverdedigen waarin verdedigende taken strak werden omlijnd.

28 juni 2018 om 09:15

Heb je zeker mooi verteld. Het is niet alleen Duitsland maar bijna iedereen heeft lopen vreten uit de keuken van Nederland en die zijn er allemaal oo vooruit gegaan en wie is blijven hangen wij natuurlijk. Low bouwt oo dezelfde spelers en een type Müller is allang game over, wat doe je met hem. Ik vind een gomez ook game over en Leroy Sane laat je gewoon thuis. Dit wk gaat zowiezo voor een verassing zorgen.,

28 juni 2018 om 09:20

Hoezo klopt het over voetbalfilosofie niet? De Duitse bond heeft namelijk in diverse keukens (met name Nederland) een kijkje genomen om over te stappen op meer technisch voetbal. Dat is al ingezet voor Klinsmann er was. Niet voor niets kwamen er plots complete generaties die technisch ontzettend sterk onderlegd waren door middel van de nieuwe trainingsopzet door het gehele land. Dat is mede door onze ''filosofie''.

28 juni 2018 om 08:55

Wij kunnen inderdaad heel veel leren van onze buren. Ook als het gaat om het niveau van de analyses op televisie bijvoorbeeld. Wij kijken naar een vdvaart die inhoudelijk niets zegt, zij mochten zich vergapen aan Klopp destijds die het spel tot in detail uit kon en mocht leggen.
Los van deze wiskundige en meer methodische benadering krijg ik wel het idee dat men in Duitsland bepaalde onderdelen onderschat hebben. Ja, de spelers zijn intelligent genoeg om meerdere formaties en systemen te beheersen, maar dat wil niet zeggen imo dat zij zich daar het meest prettig bij voelen. Oranje in 2010 was een op elkaar ingespeelde machine met maar 1 tactiek. Toch werkte dat goed.
Ook vraag ik me af of er in dit systeem voldoende oog is voor zaken als leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid. Gek genoeg zie ik die bij Duitsland steeds minder en minder terug in vergelijking met een paar jaar terug.
Ik snap echter niet zo waar de enorme verrassing bij vele volgers vandaan komt dat Duitsland er uit ligt. Ja, ik vind dit ook een beetje vroeg, maar met de huidige vorm, gebrek aan automatismen, teleurstellende spel en resultaten de laatste maanden had ik ze hoogstens op een kwartfinale ingeschat.

Zou me niets verbazen als dit WK Löw de kop gaat kosten. Er is dit WK te veel gebeurt qua randzaken en rondom de wedstrijden klonken er ook altijd geluiden (zelfs van spelers) dat de sfeer in het Duitse kamp verre van optimaal was. Löw is daar eindverantwoordelijk voor. Om maar te zwijgen over zijn selectiebeleid, al denk ik niet dan Sané in Rusland het verschil had gemaakt. Daarvoor waren de problemen in het Duitse elftal veel te groot.

28 juni 2018 om 09:18

Ik denk persoonlijk dat Sane in Rusland een heel groot verschil had gemaakt, Low had de spelers groep tegen zich door het thuislaten van Sane dat weet ik bijna zeker. Elke speler wilt naar t WK met de selectie die zo sterk mogelijk is, en als de coach dan een van de beste thuis laat en dit ook nog eens een maatje is van de grote spelers, maak je jezelf niet populair

En wéér gaat het over Ozil. Ik, als Arsenal-fan, zal de laatste zijn die zegt dat Ozil niet slecht was, maar kom op zeg. De complete verdediging, inclusief Neuer is dit toernooi door het ijsgezakt. Khedira was waardeloos, Werner had je het hele toernooi niks aan, Müller heeft totaal niets laten zien. Waarom pikt iedereen Ozil eruit? Ondanks zijn laconieke houding heeft hij gister toch weer een aanzienlijk aantal kansen gecreëerd, ik zou lekker stoppen bij de nationale ploeg als ik Ozil was. Dit gaat nergens meer over.

28 juni 2018 om 09:00

ik zei het al eerder, Duitsland is lang zo goed niet meer als 4 en zelfs 8 jaar geleden. de meeste van die spelers van toen zijn over the hill
er zijn er nog maar een stuk of 3 die potten preken in het internationale voetbal

Muller speelt niet constant meer, neuer is het hele seizoen gebleseerd geweest. hummels is in de CL ook een aantal keer pijnlijk voorbij gelopen door z'n tegenstanders. Reus is vaker gebleseerd dan fit
Werner komt net kijken. Sane mocht bizar genoeg niet mee.

En Ozil, tjah. een vriend van me is Arsenal supporter en een beetje Ozil verliefd. maar als ik die jongen zie voetballen wordt ik er treurig van. lijkt geen meter te veel te willen lopen. speelt 6/10 wedstrijden nauwelijks een voldoende. en als Ozil echt zo magistraal was had Real hem natuurlijk nooit zo makkelijk laten gaan he

28 juni 2018 om 09:11

Helemaal mee eens, Sané is eigenlijk de enige Duitse topspeler die een goed seizoen gedraaid heeft. En Kroos natuurlijk, maar Kroos is ieder seizoen goed.

Wat betreft Ozil heb je wel gelijk, hij speelt niet vaak super slecht, maar je hebt altijd de indruk dat hij veel beter kan. In de Premier League heeft hij in ieder geval geleerd om iets feller te zijn en veel meters te maken.

28 juni 2018 om 10:53

Ik denk dat mensen meer verwachten van Ozil dan van die andere spelers. Daarom wordt hij ook meer bij naam genoemd.
Verder in de tekst worden er ook nog een aantal andere spelers genoemd.
Moet wel zeggen dat Kroos nog niet eens zo slecht was, maar hij gaf ook niet de impuls om het team over het dode moment heen te helpen. Je had een aanjager nodig in dit team en die was er niet.

28 juni 2018 om 12:04

Lees je wel hij geeft namelijk ozil niet de schuld hij zegt alleen dat ozil miet het type is dat een team op sleeptouw neemt wanneer het echt nodig is! En laat m daar nou eens ect gelijk in hebben

Ozil heeft gisteren zeven kansen gecreëerd en nog geven ze hem op de schuld. Het is toch ook gewoon bijzonder. Als Hummels een beetje kon koppen hadden ze zelfs al gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren