Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal wilde virtual reality introduceren bij United: ‘Hij is vooruitstrevend’

Laatste update:

Louis van Gaal werd eind vorig seizoen ontslagen bij Manchester United, maar wanneer hij zijn contract had mogen uitdienen, had hij vooruitstrevende plannen willen doorvoeren. Hij speelde namelijk met het idee om virtual reality-technologie te introduceren op de training van the Red Devils.

/

Met een virtual reality bril zouden spelers eigen acties terug kunnen zien. De spelers zouden het beeldmateriaal kunnen pauzeren, om vervolgens in 360 graden om hun heen te kijken om te bepalen of ze de situatie beter hadden kunnen aanpakken. Virtual-reality-technologie wordt al gebruikt bij PSV. De club uit Eindhoven heeft een meerjarig contract gesloten met het bedrijf Beyond Sports. Ook AZ werkt samen met het bedrijf uit Alkmaar.

“Louis staat erg open voor nieuwe technologie. Hij is een vooruitstrevende trainer”, vertelde Max Reckers, die met Van Gaal samenwerkte als performance-analist bij AZ, Bayern München, het Nederlandse elftal en United, tijdens de Soccerex Global Convention in Manchester. Reckers had een belangrijke rol in de technische staf. Hij verzamelde alle data van Manchester United en diens tegenstanders.

Keert Louis van Gaal nog terug in de voetballerij als trainer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog even en we zitten te kijken naar echte spelers die bestuurd worden door gamers thuis
Of naar spelers die als een robot geprogrammeerd zijn en perfecte acties afleveren.

28 september 2016 om 13:03

De VR-bril zou gewoon na de training gebruikt worden voor analyses. Dus maak je maar geen zorgen over bestuurbare spelers

28 september 2016 om 13:22

Mooi idee voor de toekomst. Spelers zoals Messi, Pele, Cruyff, Maradona, Beckerbauer enz. klonen en dan tegen elkaar laten spelen.

28 september 2016 om 13:27

Nou, die tournooien van die voetbal robotjes is ook echt tof om te zien (en ook tof om te zien dat Nederland daar nu de dienst aan het uitmaken is )

28 september 2016 om 14:02

11 perfecte robotspelers tegen 11 perfecte robotspelers. Dat gaat een heel saai potje worden.

Ik denk dat virtual reality technologie gebruiken als extra training methode heel erg goed kan werken. Via VR kun je situaties nabootsen en zo beslissings momenten creëren voor een speler zonder dat je daadwerkelijk een (oefen)wedstrijd hoef te organiseren met 22 spelers. De hersenen kunnen hier doorgetraind worden sneller te reageren.

Ook voor spelers met blessures zou dit goed zijn, zo kunnen zij immers wedstrijd echte situaties ervaren zonder op het veld te staan en dit zou bij kunnen dragen aan het versnellen van wedstrijd ritme.

Kortom ik denk dat dit ze vruchten gaat afwerpen.

Super mooi dat deze technologie er hedendaags is. Echter vraag ik mij af of het uiteindelijk daadwerkelijk effect zal hebben. Spelers weten op dat niveau vaak zelf wel welke keuzes ze anders hadden kunnen maken. Dit kan ook aan de hand van simpele beelden nogmaals geanalyseerd worden.

28 september 2016 om 13:36

Je hebt gelijk alleen is je eigen zicht anders dan dat je het op tv ziet. Zelf zie je ook vaak vanaf beelden waar de bal naartoe moet of had gemoeten echter in het veld is dat vaak wat moeilijker. Met zo'n bril is een situatie helemaal wedstrijd echt en zal je sommige situaties in het veld sneller herkennen dan wanneer je alleen de beelden bestudeert. Ik denk dus dat het wel degelijk effect zal hebben.

28 september 2016 om 13:44

Het zal inderdaad de situatie wel echter maken voor de spelers en de herkenning van het moment zal realistischer zijn. Maar ik zie het nog niet voor me om de selectie allemaal met zo'n bril op het veld te zien. We zullen zien wat de toekomst gaat brengen.

Had nog nooit gehoord dat PSV en AZ hier meewerkten, ben wel benieuwd hoe hun dit eigenlijk bevalt en hoe ze het toepassen..?

Met VR kijk ik vooral uit naar de toekomst, waar je als het ware als toeschouwer op de tribune zit en de sfeer van het stadion kan meemaken net alsof je zelf daadwerkelijk aanwezig bent. Ik weet dat hier al een prototype voor bestaat, maar die zal nog lang niet optimaal zijn. Daarbij staat VR nog in de kinderschoenen en is voor particulier gebruik vrij prijzig wil je goede kwaliteit hebben.

28 september 2016 om 15:29

In zijn kinderschoenen stond het minimaal 10 jaar geleden ofzo.. de techniek van nu is sterk verbeterd en klaar voor massa productie.. en dus ook betaalbaar. Zie dat Playstation en xBox binnenkort een dergelijke bril releasen.. Daarnaast tijdens de release van de Samsung S7 kreeg je zo'n bril... Het absolute hoogtepunt is misschien nog niet bereikt, maar de kinderschoenen zijn wel uit ondertussen. En voor de toepassing zoals te lezen is in dit artikel is het ook al prima.

Thuis op de bank voetbal kijken met een vr bril zou gaaf zijn. Zelf bepalen vanuit waar je kijkt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren