Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Gaal deed iets geks, toen ging hij weg en stortte alles helemaal in’

Laatste update:

Voor aanvang van het WK van 2014 was er al weinig vertrouwen in het Nederlands elftal, maar pas na afloop van het toernooi in Brazilië ging het mis met Oranje. Volgens voormalig bondscoach Frank Rijkaard heeft dat alles te maken met het vertrek van zijn opvolger Louis van Gaal.

/

Rijkaard is van mening dat het succes van Nederland op het WK, waar het team van Van Gaal tot de halve finale reikte en uiteindelijk derde werd, voor een groot deel op het conto van de huidige Manchester United-trainer geschreven kan worden. “Hij heeft het fantastisch gedaan”, vertelt Rijkaard aan BILD. “Hij heeft het elftal uitgeknepen als een citroen, tot en met de laatste druppel.”

“Van Gaal deed iets geks, voor Nederlandse begrippen. Hij veranderde de tactiek, omdat hij zag dat zijn ploeg eenvoudigweg niet sterk genoeg was om te domineren en aanvallend voetbal te spelen”, kijkt Rijkaard terug. “Hij zette er dus een extra verdediger bij. Dat is niet gebruikelijk in het Nederlandse voetbal, maar het ging hem om het resultaat en het pakte zeer goed uit. Daarna ging hij weg en stortte alles helemaal in.”

Ben je het met Frank Rijkaard eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier zegt ie wel ontzettend veel nieuws ja!

21 oktober 2015 om 17:16

Wat moet hij dan zeggen wanneer mensen hem die vraag stellen? "Dit is al zo vaak besproken, ik geef geen antwoord erop" beetje zeiken om het zeiken ben je

21 oktober 2015 om 17:24

Hoe kun je nou in vredesnaam de Jong, ons enige pitbull niet selecteren?? Alleen daarom al weg met blind en consorten!!

21 oktober 2015 om 18:40

Niet per Se Blind weg, maar de Jong moet wel gwn geselecteerd worden

Nou het stortte niet in maar werd neergehaald door Hiddink en zijn knechtjes.
Als je een de Jong als CVM had opgeroepen en ook gewoon zoals van Gaal had gespeeld had het heel anders gelopen en weet ik zeker dat je minimaal tweede zou staan. Nee Hiddink en Blind geilen zo erg op het aanvallend attractieve voetbal van de zogenaamde Hollandse school dat het moest en zo zou spelen terwijl je er de spelers niet voor hebt.

Rijkaard heeft mij hier toch wel tot nieuwe inzichten gebracht, dacht dat alles juist beter ging na het WK!

21 oktober 2015 om 18:45

Ik denk inderdaad dat het Rijkaard zijn bedoeling was om ons nieuwe inzichten te geven, niet om slechts zijn mening te geven op een vraag die hem werd gesteld.

Valt me op dat Rijkaard de laatste tijd steeds vaker in het nieuws is. Zou hij een terugkeer als trainer aan het voorbereiden zijn?

Van Gaal heeft het systeem aangepast omdat Strootman niet meeging. Anders had hij gewoon 443 gespeeld met Sneijder op 10 en N. de Jong en Strootman erachter. Dat heeft hij meerdere malen aangegeven.

21 oktober 2015 om 17:42

Is Strootman ondertussen al terug? Volgens mij niet, snap dan echt niet waarom Hiddink en Blind niet gewoon die 5-3-2 opstelling aanhielden, vooral omdat er niet genoeg balans is op het middenveld zonder Strootman.

Nee, Van Gaal had een Robben in vorm. Zonder een Robben in vorm, een Van Persie doelpunt en een vermoeiende seizoen van de Spanjaarden, was het met of zonder Van Gaal ook niets geworden.

Conclusie: het lag niet zozeer aan Van Gaal, z'n tactiek etc., maar een Robben die op z'n top was.
Dat Nederland er niet bij is, is ook de schuld van Van Gaal en Robben, maar zeker Robben. Van Gaal had Robben nooit moeten opstellen tegen Brazilië en Robben had zich nooit moeten uitsloven tegen de Brazilianen. Nederland had gewoon nooit moeten winnen van Brazilië. Hadden we verloren, waren we 4e geëindigd, waren we weer wakker geschud dat het allemaal even meezat. Nee, vele Nederlands elftal spelers dachten dat het allemaal door hen kwam en niet door Robben.

21 oktober 2015 om 17:45

Ja hoor zonder vermoeiende Spanjaarden? Want de Nederlandse spelers hadden geen zwaar seizoen achter de rug?

Toen Spanje 2x de Ek won, en het Wk hadden de spelers geen zwaar seizon achter de rug?
Spanje had op papier veel meer kwaliteit!

Robben heeft ook belang bij een goeie verdediging en goeie passes , Robben kan het echt niet in zijn eentje doen!

21 oktober 2015 om 17:49

onzin: van Gaal stemde de tactiek af op 2 dingen: we waren niet goed genoeg dus 5 verdedigers en 2 met de wetenschap dat we Robben, van Persie, Huntelaar en Sneijder hebben rondlopen die het voorin afkunnen maken met een minimum aantal kansen.. dus precies de tacktiek afgestemd op de spelersgroep

21 oktober 2015 om 19:05

Helemaal mee eens. Plus met 40 graden in rio met 4-3-3 je tegenstander 90min afjagen is zelfmoord. Of je nu 5-3-2 zoals van gaal of 4-2-3-1 zoals van marwijk is lood om oud ijzer. We spelen al jaren geen 4-3-3 meer, is internationaal ook zwaar achterhaald aangezien de mensen die het verschil kunnen maken voorin staan en zich niet scheel hoeven te sjouwen aan defensieve arbeid.

22 oktober 2015 om 00:22

de enige die op papier 433 kunnen spelen zijn teams vn kaliber barca en real

21 oktober 2015 om 22:55

@neymarjr11 Serieus? Ga je hier nou echt zeggen dat het de schuld van Robben is? Die man heeft alles gegeven voor Oranje op dat WK! En dan nog Van Gaal de schuld geven? Kan hij er iets aan doen dat het huidige Oranje niet goed genoeg is? "Beter was om van Brazilië te verliezen." Dat slaat echt alles. Door die winst pakte Oranje de bronzen plak, anders hadden we niets! Ik kan jou echt niet meer serieus nemen nu..

22 oktober 2015 om 00:42

Hahaha, ja. Ze hadden expres moeten verliezen, dat wil je!

Ik vond juist het WK een wake up call voor het Nederlandse voetbal. Het liet zien dat we weer succesvol kunnen zijn als we onze heilige filosofie aanpassen.

Het ontbreekt gewoon aan alles , bij Oranje Karakterspelers heeft Oranje niet of veel te weinig!

Bij een aantal spelers is het net of ze geen zin erin hebben om , voor Oranje te spelen!

Zo van: Tja het is dat men me nodig , heeft maar anders zat ik liever op mijn Playstion te gamen!

Ga maar na: Kuyt gestopt, Vlaar, Strootman , helaas altijd gebleseerd! De Jong word niet eens opgeroepen! Dan heb je het wel gehad Q karakter spelers!
Het is altijd makkelijk praten achteraf , maar met 5 verdigers zoals op het Wk , had het toch beter moeten gaan! Echter ook daar heb je geen garantie op! Zie WK 2010 liep als een trein , Ek 2012 precies dezelfde taktief en Nederland vliegt er kansloos uit! Dus garantie heb je nooit!

Op elk succesvol systeem is op een gegeven moment wel iets tegen te vinden!

Bijna iedereen vergeet dat hij vrijwel altijd overschakelde naar 433 na rust, omdat het niet aan te gluren was. Behalve tegen Spanje en Brazilië

21 oktober 2015 om 18:48

Precies, hij heeft per saldo langer 4-3-3 gespeeld dan 5-3-2, maar iedereen vergeet snel helaas. Waardoor je dus van die loze kreten krijgt zoals bij artikelen over het NL elftal.

Zo jammer dat ie niet meer trainer is....

22 oktober 2015 om 00:32

Hij is nog steeds trainer hoor.

Ik heb Rijkaard doorgaans erg hoog zitten, maar hier doet hij toch echt een gooi naar het WK open deuren intrappen.

Ook al is hij afkomstig van die andere club, steun ik toch de motie om hem als TD bij de Knvb aan te stellen. Echter had ik hier dan een eerste aanzet tot mogelijke oplossing verwacht en geen opsomming van zaken die ze in groep 4 lagere school ook konden geven.

21 oktober 2015 om 18:21

Weliswaar een open deur, maar wel de vinger op de zere plek.

Stomme ouderwetse gelul over de Hollandse school. Kijk naar het materiaal en bepaal op basis daarvan de opstelling.

Door die romantische gedachte lopen we nu een EK mis.

21 oktober 2015 om 18:55

Vince78, laat ik het een keer uitleggen zodat je het wellicht voor de volgende keer snapt: Rijkaard geeft slechts zijn mening als antwoord op een vraag. Dat de mening van Rijkaard hetzelfde is als die van 95 van het voetbalvolk doet daar niets aan af, sterker nog het is een bevestiging van wat wij als 'leken' denken.

Blijkbaar verwacht jij altijd een openbaring, een eureka momentje als een prominent zijn visie geeft op een vraag van een journalist. Maar dat ligt dan meer aan jouw verwachtingspatroon dan aan de zogenaamde open deur van in dit geval Rijkaard.

Wellicht dat je VZ in deze iets kan verwijten door een grotendeels uitgedragen mening weer op te lepelen (waardoor je je kunt afvragen wat de nieuwswaarde is), maar het Rijkaard verwijten is toch wel het allerlaatste wat je zou moeten doen.

Vele gaan er aan voorbij dat met dezelfde van Gaal ook in de kwalificatiewedstrijden voor dat WK hij zich als eerste Europese land plaatste met toen nog in de Hollandse stijl.
Toen werd er nogal bagatelliserend overgedaan omdat men de tegenstanders ook van een pover niveau vond, echter als we dit nu afzetten met deze kwalificatiereeks was dit ook een wereldprestatie i inderdaad... de Hollandse stijl!

ook in 2010 op het wk in Zuid Afrika werd er ook verdegigend gevoetbald met een extra blok op het middenveld.Het is dus niet zo dat van Gaal dit had uit gevonden

Mening die door velen wordt gedeeld. Het feit dat hij naar man utd ging na het wk zorgde ervoor dat hij nooit meer stuk kan in mijn ogen eigenlijk. Heb het vertrouwen dat hij de gene zal zijn wie man utd weer in een onverslaanbare monster zal veranderen.

Het mooie van Van Gaals tactiek was, dat hij alleen maar negatieve kritiek kreeg van analisten op tv en de zogenaamde betweters op voetbalzone, terwijl iedereen nu gewoon inziet dat Van Gaal een echte topcoach is. De beste die Nederland heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren