Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal-aankoop lucht hart: ‘Door Louis voelde ik me een robot’

Laatste update:

Morgan Schneiderlin bewaart geen warme herinneringen aan de samenwerking met Louis van Gaal bij Manchester United. De middenvelder kwam in de zomer van 2015 voor 35 miljoen euro over van Southampton, maar wist de verwachtingen niet waar te maken. In januari vertrok de Fransman naar het Everton van Ronald Koeman.

"Het eerste jaar met Louis van Gaal was een doorn in het oog", blikt Schneiderlin terug in gesprek met l'Équipe. "Ik had totaal geen plezier op het veld. Hij gaf me weinig vrijheid in mijn spel, ondanks dat ik aardig wat ervaring had in de Premier League. Onder hem voelde ik me een robot. De staf zei tegen me: 'Je moet de bal nooit veroveren op dit deel van het veld', 'Je moet dit doen en niet dat', etcetera. Ik raakte een beetje van slag door die instructies."

Schneiderlin kwam onder Van Gaal tot 39 duels in alle competities. Een sterkhouder zoals hij dat bij Southampton was, werd de controleur op Old Trafford niet. "Als een speler zich op het veld steeds afvraagt wat de trainer van hem verlangt in een bepaalde situatie, dan lijdt het spel daaronder. Zeker bij Manchester United, waar alle wedstrijden worden ontleed door de media en waar iedereen van alle kanten bekritiseerd kan worden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin zeg, je mag hier de bal niet veroveren, maar daar wel? Wanneer een bal veroverd kan worden dient dit te gebeuren, wat daarna komt zie je dan wel, zo'n Schneiderlin mag dan misschien geen Verratti zijn, maar die weet echt wel hoe hij een balverovering goed gevolg moet geven, of hij dat nu op de LB of op de cvm doet.

9 april 2017 om 12:01

Het lijkt me heel sterk dat Van Gaal dit (op deze manier) heeft gezegd. Zeker op dit niveau ga je niet zulke belachelijke instructies geven. Vraag me dan ook af hoe betrouwbaar de bron (equipe) hierin is. Zeker na de controversie rondom Veratti e.d.

9 april 2017 om 12:01

Verratti*

9 april 2017 om 12:11

Mij lijkt het niet onmogelijk. Van Gaal heeft graag controle en ik kan mij nog herinneren dat er in zijn eerste seizoen beelden waren waar dat Van Gaal toonde aan Rooney hoe dat hij op een bal moest trappen. Rooney die jaren op topniveau speelt en op clubniveau alle prijzen al had gepakt die hij kon pakken.

9 april 2017 om 12:17

Dus omdat hij een aanvaller leert om tegen een bal te trappen, lijkt het ook realistisch dat hij een verdedigend ingestelde middenvelder afleert om ballen te veroveren? Al heeft hij gezegd: zorg dat de bal in een eerder stadium verovert word, dan kan je al snel op zulke uitspraken als deze komen. Bovendien zijn andere factoren hier belangrijk: taalbarriere tussen die 2, hoe Schneiderlin het heeft geïnterpreteerd, hoe hij het heeft herinnert, hoe Equipe het heeft overgenomen (of dat ze het zelfs verzonnen hebben) en hoe VZ het weer heeft vertaald. Voor mij genoeg redenen om argwaan te hebben

9 april 2017 om 12:18

Ik denk ook dat er van Gaal vooral bedoeld heeft dat Schneiderlin op bepaalde plekken van het veld niet als een kip zonder kop achter de bal aan te rennen, maar zorgen dat hij op belangrijke posities blijft

9 april 2017 om 12:54

Dat dus, en als Schneid had geluisterd was het misschien wel anders gelopen voor hem.

9 april 2017 om 13:17

Dat is het jammere aan de media, je weet niet meer wat te geloven, en zelf ben ik te lui om alles dubbel te gaan checken, en te kijken of VZ het niet uit zijn verband rukt of dat de bron wel betrouwbaar is. Maar nu weet ik dat ik dit mss met een korreltje zout moet nemen.

In plaats van nu zo te reageren richting van Gaal en de staf van United, had hij dit toch ook aan van Gaal kunnen laten weten. Dan had er misschien gezocht kunnen worden naar een oplossing en konden er dingen veranderd worden.
In plaats van hard te werken en je te bewijzen, wordt het maar afgeschoven op de trainer. Misschien had Schneiderlin er zelfs iets aan kunnen doen, in plaats van dit verhaal nu in de media te brengen.

9 april 2017 om 11:57

Wie zegt dat hij dit niet gedaan heeft dan? Daar geeft dit artikel geen uitsluitsel nog bevestiging aan.

9 april 2017 om 12:05

Wie zegt dat hij dit wel heeft gedaan? Daar geeft dit artikel geen uitsluitsel, noch bevestiging op.

9 april 2017 om 12:14

@rick Wat een trieste reactie zeg. Jij bent toch echt degene die er in je post redelijk vanuit lijkt te gaan dat hij dit idd niet gedaan heeft. Op een haast beschuldigende manier zelfs.

9 april 2017 om 12:24

Ik reageer gewoon op basis van het artikel. Misschien heeft hij het niet aangegeven bij van Gaal, misschien wel. Dat kan ik niet halen uit dit artikel. Ik geef alleen aan dat hij dit had kunnen aangeven bij van Gaal. Als hij dit heeft gedaan, dan is het goed toch? Je moet ook een beetje kunnen discussieren en ingaan op elkaars reactie.
Daarnaast vind ik dat Schneiderlin niet hoeft 'na te trappen' in de media. Afschuiven op de trainer en/of club is wel heel makkelijk.

9 april 2017 om 12:05

Wanneer had hij dan wel op deze manier moeten reageren? Terwijl hij nog wel speler was van United. Hij zal ook vast met LVG erover gesproken hebben. Of LVG er iets mee deed is het tweede misschien.

Dat verklaard misschien ook wel het dramatische veldspel onder LVG.
Als Schneiderlin al opdrachten zou hebben gekregen van wat hij wel en niet moet doen. Dan zullen meerdere spelers dit ook mee hebben gekregen. En dus niet vrijuit hebben kunnen spelen.
Als je een speler koopt. Weet je wat hij kan. En z'n (meer)waarde kan zijn in het team. Zo'n speler wordt dan alleen maar beter door het niveau. En niet met regeltjes en opdrachten het veld insturen. Je gaat de kwaliteiten van een speler toch niet afleren?

9 april 2017 om 12:24

Niet met regels en opdrachten het veld in sturen? Waar is een coach dan voor?

9 april 2017 om 12:55

Of hij deed gewoon niet wat gevraagd werd en daarom viel het in1?

9 april 2017 om 13:22

Van gaal zijn visie werkt alleen wanneer de spelers hem volgen in zijn visie en dat was idd niet het geval bij manu.

Enige dat ik weet is dat Van Gaal met zijn ploegen 3 keer de Champions League finale heeft gespeeld , meerdere keren landskampioen is geweest in Nederland, Spanje en Duitsland en dat hij 3rde is geworden op het WK met een matig elftal. Ik denk dat je dan wel mag zeggen dat deze man weet wat hij doet en waar hij over praat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren