Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart ‘ergerde zich een beetje’: ‘Het was een raar verhaal van Ten Hag’

Laatste update:

De traditionele topclubs begonnen de Eredivisie afgelopen weekeinde allemaal met puntverlies. Ajax speelde gelijk op de bezoek bij Vitesse (2-2), PSV remiseerde tegen FC Twente (1-1) en Feyenoord kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Erik ten Hag, trainer van de Amsterdammers, zei na afloop van het duel in Arnhem dat zijn ploeg nog amper had samengespeeld en Theo Janssen en Rafael van der Vaart zien dat als een slecht excuus.

“Ik vond het sowieso apart, ook als je de trainers hoort praten na de wedstrijd. Het is de eerste keer dat ze samenspelen. Dan denk ik: je hebt een hele voorbereiding met andere spelers gehad, misschien moet je dan ook met hen beginnen in de eerste wedstrijd”, begint Janssen bij Studio Voetbal. Van der Vaart stelt dat hij zich ‘een beetje heeft geërgerd aan de reacties na de wedstrijd’. “Het is al jaren zo dat de maand augustus heel vervelend is, want er gaan nu eenmaal spelers weg. Daar moet je niet over zeuren.”

“Het is een slechte start voor de topclubs, maar er zijn ook genoeg clubs die het goed hebben gedaan. Het was een raar verhaal van Ten Hag, dat ze voor het eerst samenspelen. Een bal van a naar b moet altijd mogelijk zijn. Of je nou honderd keer samenspeelt of niet. Dit heeft niks te maken met wel of geen voorbereiding, maar met scherpte”, vervolgt de oud-middenvelder. “Bij iedere wedstrijd wordt dit als excuus gebruikt. Ik vind het helemaal niet erg dat Ajax, PSV en Feyenoord gelijkspelen, ik vind het wel leuk.”

“Ajax was kwetsbaar, maar ik vond Donny van de Beek ongelofelijk goed spelen. Eigenlijk kwam al het gevaar bij hem vandaan. Ook het passje op Dusan Tadic. Het gevoel, het lijkt wel of hij een magneet heeft en daardoor overal bijzit”, analyseert Van der Vaart. Van de Beek wordt de laatste tijd hevig gelinkt aan een overstap naar Real Madrid. Er zou zelfs al sprake zijn van een persoonlijk akkoord, al wil Ajax de transfer over het tweeluik met PAOK Saloniki heen tillen. “Ik ben veel gebeld, dus dan gaat het waarschijnlijk wel gebeuren. Of het is al gebeurd.”

“Ik vind het lastig te zeggen of Van de Beek er klaar voor is, dat zal moeten blijken. Hij past daar wel, want ze hebben dezelfde soort types. Van de Beek kan zich goed wegcijferen voor de grote sterren. Hij wordt weliswaar voor veel geld gekocht, maar hij heeft niet de uitstraling van Paul Pogba. Hij blijft werken en dat hebben ze nodig, ik weet niet of je die wedstrijden hebt gezien”, zegt Van der Vaart. Pierre van Hooijdonk sluit zich bij zijn mede-analist aan. “Hij past daar perfect tussen, omdat hij totaal andere capaciteiten heeft dan het gros daar. Het elftal begint andere contouren aan te nemen. Ajax heeft zo'n type nu niet in de selectie, je kan Quincy Promes, Hakim Ziyech of Zakaria Labyad daar wel neerzetten.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide trainers van Ajax en PSV reageerde heel geïrriteerd op de vragen en alsof ze al onder megadruk staan.

Snap niet waarom vooral Ten Hag niet gewoon zei: we hebben veel kansen gehad dus het komt wel goed. Vorig jaar lieten we ook punten liggen in de 1e wedstrijd dus dit komt wel goed. Gelukkig is het seizoen nog lang. Klaar volgende vraag.

Ipv 20x mompelen dat ze voor het eerst samen spelen. Van Bommel is altijd al een zuurpruim geweest en arrogant bij interviews, hij heeft wel reden om onder de druk te staan. Dus van hem vind ik zijn betweterige van Gaalse reacties niet zo raar

5 augustus 2019 om 08:08

Hahaha je hebt gelijk hoewel ik het ook wel weer tekenend vind voor een winnaar als die zo vlak na puntverlies even de schijt in heeft. Vind wel dat Ten Hag zich niet moet laten opnaaien als aanstaande toptrainer. Van Bommel gaat dit never nooit beheersen natuurlijk, de beste man is gewoon niet gemaakt voor dit vak.

5 augustus 2019 om 08:25

De beste man moet zich nu gaan bewijzen of hij het in zich heeft. Vorig jaar kon hij heel makkelijk starten en kreeg geen moment tegenstand van fans of spelers en op het laatst keek iedereen naar Ajax dus kon hij het daar op gooien.
Nu moet hij laten ziem dat hij het tegendeel kan bewijzen van de fans en er een echt team van kan maken. Beetje vroeg om hem nu al af te schrijven. Zal wss wel te maken hebben met het gedrag van van Bommel dat die nu al afgeschreven wordt.

5 augustus 2019 om 09:02

Dit is waarschijnlijk omdat Ten Hag 2 petten op heeft. Aan de ene kant moet hij zijn spelers op scherp zetten en motiveren, en aan de andere kant "excuses" verzinnen voor de pers. Hij zal dus in de kleedkamer zitten van; jongens dit kan echt niet, hier zijn geen excuses voor. En later verzint hij zelf excuses tegen de pers haha! Het is gewoon hoe zijn baan in elkaar zit.

5 augustus 2019 om 09:18

Het is geen kwestie van druk, het is gewoon erg vroeg in het seizoen. Vaste basisspelers van Ajax komen net terug van vakantie omdat ze internationaal gespeeld hebben. Dan is het elftal gewoon minder dan straks wanneer iedereen weer fit is en in vorm. Kortoim, Ten Hag heeft gewoon gelijk.

Van de Vaart is zelf wel het beste voorbeeld van een speler die na de vakantie nimmer in vorm was en altijd eerst moest afvallen en weer conditie moest opbouwen.

5 augustus 2019 om 12:36

Maar als het niet met druk te maken heeft, waarom reageerde hij steeds zo fel op de vragen? Wees dan lekker kalm en relaxed en zeg, het spel was goed we moeten alleen nog een beetje sleutelen aan de afronding.

5 augustus 2019 om 12:43

Elke journalist weet dat er drie basis spelers verkocht zijn en dat er vijf spelers Copa America / Africa cup gespeeld hebben.

Ten Hag gaf duidelijk aan, dit was de eerste keer dat het elftal compleet was. De werkverguning voor de vervanger van de ligt kwam notabene pas donderdag binnen, die jongen mocht geeneens trainen.

Dus nee, het spel was nog niet goed, af en toe leek het vrij aardig maar Ajax zit nog lang niet op het niveau van de tweede seizoenshelft van verledne jaar. Daar is tijd voor nodig.

Over een paar weken begint Ajax weer te draaien, gaan de aankopen renderen en wordt het weer een genadeloze machine. Tot die tijd kan een ingespeelde tegenstander voor een verrassing zorgen en al helemaal als Nijhuis fluit.

5 augustus 2019 om 13:08

Elke club heeft hier last van, hoeveel nieuwe spelers stonden er bij Vitesse wel niet op het veld?

Ik geef ETH gelijk alleen zo reageren had veel slimmer gekund, Vitesse speelde bovendien met Tanane die 20 kilo te zwaar is..

5 augustus 2019 om 13:27

Niet elke club kreeg een half elftal pas verleden week terug op de training. De meeste clubs hebben een normale voorbereiding gehad.

5 augustus 2019 om 13:35

Niet elke club heeft zo'n brede selectie als Ajax....

Sorry maar ik vond het van Pusic vorig jaar al gedram, van een Ajax trainer gaan de tenen helemaal krom.

5 augustus 2019 om 17:17

Brede selectie is leuk maar de kwaliteit gaat wel hard achteruit als spelers nog niet in vorm zijn en nog niet hun conditie op peil hebben, maar wel moeten spelen met het oog op de belangrijke CL kwalificatie wedstrijden. Dan kan Vitesse, de nummer 5/6 van de eredivisie thuis weleens gelijk spelen tegen Ajax. Zo raar is dat allemaal niet.

Over een paar weekjes zal het anders zijn en zal Ajax weer op volle oorlogssterkte zijn. En dan zien de wedstrijden er meteen heel anders uit.

5 augustus 2019 om 12:10

Ik vond bij EtH wel meevallen. Hij heeft gewoon moeite om zich voor de camera's goes uit te drukken. Daarbij heeft hij volgens mij moeite om zich te verplaatsen naar het niveau van de verslaggever. Die stelt een hele logische vraag, mar voor EtH hoeft die vraag niet gesteld te worden omdat ik denk dat het voor hem meer dan logisch is waar het door komt dat het verdedigend niet liep. En eerlijk gezegd kan ik me daar wel in vinden. De herhaling in de vragen leidde ook tot de herhaling in de antwoorden.

Mwa. Ze opperen hier dat Ajax en PSV eerder met een vaste samenstelling hadden moeten spelen. Haha. Bij Ajax alleen waren alleen al van de basisspelers Tagliafico, Ziyech en Onana er de gehele voorbereiding niet bij, daarnaast zijn Marin en Martinez nieuw, speelden Blind en Tadic op een andere positie en zijn Dolberg en Schuurs ingebouwd. Nee, oké, Ten Hag moet niet zeuren en zijn team beter voorbereiden. Haha. Ja toch. Niet dan. Bij

5 augustus 2019 om 08:00

De eerste wedstrijd starten met spelers die er al.een paar weken zijn. Scorende spits, lees Huntelaar opstellen.

5 augustus 2019 om 08:09

En dinsdag voorronde CL , met wie zou je dan starten , weer met die spelers die het goed deden in de voorbereiding. Of moet Ajax er zo snel mogelijk inslagen om met de beoogde basis 11 te spelen ?

5 augustus 2019 om 08:15

Competitie mag geen voorbereiding zijn. Voorlopig alweer 2 punten weggegooid.

5 augustus 2019 om 09:07

Maar als je nu pas je volledige selectie bijeen hebt kan het niet anders . Of wil je tegen de spelers zeggen die net zijn aangesloten , sorry maar voorlopig spelen jullie niet want de competitie is begonnen ?

5 augustus 2019 om 08:16

Dat opperen ze helemaal niet. Zij zeggen juist dat je in de voorbereiding een vaste 11 hebt gehad die je nu had kunnen opstellen. Dus dan laat je de spelers die net terugkomen op de bank. Speel je met een iets meer ingespeeld team van wat minder kwaliteit, denk niet dat het geholpen had.

5 augustus 2019 om 09:09

Ja maar dan heb je de volgende wedstrijd weer het zelfde probleem , want hoe moeten die spelers anders wedstrijd ritme opdoen met het drukke schema en die CL voorrondes

5 augustus 2019 om 09:22

Volgens mij is ook Mazroui gewoon een basisspeler. En Neres start ook vaak genoeg Verder zijn Schone, de Jong en de Ligt verkocht. Dus miste Ajax tot voor kort zeven tot acht spelers die vorig jaar gewoon basisspeler waren.

Ten Hag heeft gewoon helemaal gelijk. Het zal even duren voor het nieuwe Ajax weer in vorm is.

5 augustus 2019 om 10:39

Tel daar Neres nog bij op.

Misschien startte hij met deze samenstelling met het oog op de belangrijke wedstrijd voorronde CL? Het zou zo maar kunnen dat hij daar rekening mee houd. Je moet toch eens met je beoogde basis 11 starten.

5 augustus 2019 om 08:21

Dus met dolberg? Hij die het niet verdient om in de basis te staan. Ongelofelijk dat hij hem steeds opsteld. Cl halve finale en nu tegen Vitesse. Raakt geen ui. Natuurlijk moet je dan huntelaar opstellen ongeacht leeftijd. Is gewoon fout van ten Hag.

5 augustus 2019 om 09:10

Misschien niet met Dolberg , maar als je die er nu uithaalt kun je beter op zoek gaan naar een nieuwe spits

Het is toch helemaal geen slap excuus. Ten Hag had het over dingen die fout gingen en gaf daarbij aan dat het een en ander kan liggen aan de afstemming. Die is nog niet helemaal top omdat een aantal spelers voor het eerst met elkaar samen spelen. Hij doelde dan met name op bv Martinez en Tagliafico waar inderdaad het een en ander niet goed ging in de afstemming, ondanks dat, dat geen tegendoelpunt opleverde.

Als belangrijkste reden voor het puntenverlies gaf hij toch aan dat het rendement te laag lag en dat beter wordt naarmate het elftal meer samenspeelt. Laat dat nou helemaal kloppen en geen woord een gelogen zijn. Dat hij verwacht dat dit met meer wedstrijd ritme beter wordt, is toch verre van gek.

@lionaldinho

"snap niet waarom vooral Ten Hag niet gewoon zei: we hebben veel kansen gehad dus het komt wel goed. Vorig jaar lieten we ook punten liggen in de 1e wedstrijd dus dit komt wel goed. Gelukkig is het seizoen nog lang. Klaar volgende vraag."

Dat zei hij ook, alleen in een andere bewoording. Hij vond het rendement te laag. Letterlijk zei hij:

'als je uit zoveel mogelijkheden zo weinig haalt, is dat gewoon niet goed genoeg. Het rendement bleef vandaag achter, deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen.'

Mensen luisteren maar half en lijken er echt op gebrand op Ten Hag weer in het afzeikhokje te plaatsen. Maar hij begon zijn verhaal toch echt met voor het eerst samenspelen dat zorgt voor afstemmingsproblemen en dat hij dat ziet als reden voor de tegengoals. Hij vond daarnaast dat Ajax niet goed startte begin 2e helft en veel te weinig rendement had. En hoppa, waarom zeurt de trainer erover dat ze voor het eerst samenspelen. Lijkt toch eerder erop dat hij problemen ziet waarvan hij verwacht dat ze met wat vaker samenspelen en wat betere afstemming verholpen zijn.

Vervolgens de verschrikkelijke dooddoener, ja dan had hij maar dezelfde spelers als in de voorbereiding op moeten stellen. Ja tuurlijk, dinsdag dan maar ook weer die spelers doen. De sterren komende weekend een half uurtje geven en dan de dinsdag erop een helftje. Dan krijgt hij pas de hoon over zich heen. Puntenverlies bij Vitesse heeft beperkt invloed op de rest van je seizoen. Je kan het immers nog recht trekken. Uitschakeling voor de CL heeft mega veel invloed op de rest van je seizoen. Dan maar ritme opdoen en afstemming vinden tegen Vitesse.

5 augustus 2019 om 09:09

Helemaal mee eens. Ik denk dat men tegenwoordig meer luistert naar wat de voetbalanalisten zeggen dan naar wat de coach zelf zegt. Tegenwoordig zóveel voetbalanalisten/programma's met meningen dat een verhaal zijn eigen leven gaat leiden. Welkom in de tegenwoordige afzeikcultuur

Vittesse uit is gewoon 1 van de lastigste wedstrijden en dan zo spelen en kansen creëren is gewoon heel knap. Zeker als je meerekent dat dit ajax nog ingespeeld moet worden. Wat overigens een heel goed argument is. Ik zie Ajax weer ver komen in de CL.

Even los van de (non)argumenten van beide trainers; een gelijkspel tegen Vitesse was ergens wel te verwachten. Ajax heeft af en toe gewoon moeite met Vitesse, zeker als zij het op de heupen hebben.

Daar vergeet vd vaart voor het gemak dat ajax dinsdag n hele belangrijke wedstrijd heeft waardoor ten hag zn sterkste team klaar wil stomen. Hij moest dus wel met die jongens beginnen

5 augustus 2019 om 08:17

Dolberg hoort niet bij het sterkste team en die stelt hij ook gewoon op.

Ajax speelde best goed hoor zeker als je ziet dat ze met 10 man speelden want Dolberg deed niet mee volgens mij ik hoop niet dat hij tegen PAOK dit drama weer opsteld , als je dan toch v/d Beek verkoop doe dan Dolberg erbij en koop een echte spits want dat kan echt niet meer .

Heeft oook gewoon met Paok te maken - daarom spelen Taglia en Ziyech. Als je niet die voorrondes hebt dan kan je hen veel rustiger laten instromen bij een voorsprong of volgende week thuis tegen Emmen.

Maar goed dat moet verder natuurlijk niet je enige reden/excuus voor puntverlies zijn. Vitesse speelde ook gewoon goed, Ajax aantal gemiste kansen. Puntverlies en weer door naar dinsdag...

Ik vond het helemaal geen raar verhaal. Ten Hag wil Tagliafico logischerwijs inzetten tegen PAOK en dit was de enige kans hem te laten sparren met Martinez en Schuurs.

5 augustus 2019 om 10:11

Precies, tel daarbij op dat er drie basisspelers vertrokken zijn en pas onlang vijf spelers terug keerde van hun late vakantie i.v.m. hun internationale wedstrijden.

Een nieuwe achterhoedde, een bijna compleet nieuw middenveld en verleden week waren alle spelers voor het eerst samen op het trainingsveld.

Maar goed, wie neemt van de Vaart, van Hooijdonk en de dikke prins nou nog serieus op TV?

Hoezo is het een slechte start voor de topclubs. Ze hebben allemaal gelijk gespeeld, niks aan de hand dus. Je kan pas van een slechte start spreken als of ajax of psv nu twee voor stond, maar dat is niet het geval. Seizoen is 1 wedstrijd onderweg en de eindconclusies zijn alweer getrokken.

Vind deze uitspraken, van zowel ten hag, Stam, maar vooral v Bommel echt profclub onwaardig. Ik heb me ook kapot geergerd aan Pusic afgelopen jaar die hetzelfde riep.
Elke club heeft er elk jaar last van, naar begroting zul je zien dat je meer internationals hebt wellcht maar je selectie is kwalitatief ook veel breder.
Je bent Feyenoord en spelt thuis tegen een promovendus, Winst dus. je bent Ajax met veruit de duurste selectie, altijd Winst eisen dus, je bent Psv, gaat op bezoek bij een promovendus en wilt kampioen worden, je eist dus Winst.
Wat een stelletje slapers zijn deze 3 zeg.
De manier waarop v Bommel dan ook de pers nog te word staat (als was ten Hag ook net een kind van 3) maakt het extra schrijnend.

Nja, Vitesse heeft ook vast wel wat nieuwe jongens toch? Al denk ik dat Ajax met Huntelaar ipv Dolberg wel had gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren