Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar: ‘We hebben daar successen behaald en doen nu volgende stap’

Laatste update:

Ajax bereidt zich momenteel in Orlando, waar het ook deelneemt aan de Florida Cup, voor op de tweede seizoenshelft en dat is geen toeval. De Amsterdammers openden vorig jaar al een kantoor in New York en gaan er in de toekomst alles aan doen om de naamsbekendheid en de commerciële mogelijkheden van de club in de Verenigde Staten te vergroten.

“We hebben ons een aantal jaar geleden op China en Azië gericht en daar ook succes behaald. En nu doen we een volgende stap: hoe kunnen we Ajax positioneren in Amerika?”, legt algemeen directeur Edwin van der Sar uit in gesprek met de NOS. De voormalige doelman durft zichzelf niet te omschrijven als een expert op het gebied van het Amerikaanse voetbal, maar omschrijft de VS wel als een ‘groot voetballand’.

“Veel jongens en meisjes spelen voetbal, er zit een gezonde groei in de MLS, de clubs hebben eigen stadions en een hoop fans en ze krijgen het WK hier in 2026. Dus ik denk dat er wel continuïteit zit in het voetbal hier”, vervolgt hij zijn verhaal. Ajax heeft met Ajax Cape Town een satellietclub in Zuid-Afrika, maar dit is vooralsnog niet de bedoeling aan de overkant van de Atlantische Oceaan: “Dat is niet direct de insteek, al zoeken we wel naar samenwerkingsverbanden. Wij willen ons met onze coaching academy richten op de ontwikkeling van talenten, trainingsvormen, filosofie.”

Ondanks het verblijf van Ajax in Florida draait de transfermarkt in Europa op volle toeren en David Neres en Maximilian Wöber zijn mogelijk op weg naar de uitgang. Van der Sar geeft aan dat directeur spelersbeleid Marc Overmars hier bovenop zit, maar dat hij niet weet wat er precies zal gaan gebeuren deze maand: “We moeten afwachten wat er gebeurt. Uiteindelijk hebben wij natuurlijk ook een prijs in gedachten. Maar het is onze intentie om alles bij elkaar te houden.”

Vind jij het een goede zaak dat Ajax zich op de Amerikaanse markt richt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met Frank de Boer bij Atlanta heeft Ajax er een mooie connectie bij. De competitie die professioneler wordt. Voor de toekomst een mooie visvijver.

Vind het toch wel jammer ze toendertijd niet meer geld in Ajax Orlando hebben gepompt. Ik bedoel als je ziet hoeveel ze in Ajax Cape Town stoppen, kan er toch ook wel zoveel naar Ajax Orlando. Nu had je daar, met die gigantische groei van de Mls, veel voordeel uit gehad denk ik. Ik heb enigszins het idee dat ze misschien toch Orlando FC ('doorstart' van Ajax Orlando) weer willen 'overnemen'. Mag het hopen in ieder geval.

10 januari 2019 om 10:28

Met alle respect, er zit veel meer voetbaltalent in Afrika dan in de Vs.dat leek me toch de bedoeling van zo'n satelietclub in Afrika. Ze zullen het zeker niet voor de verkoop van Shirts gedaan hebben. Dat het achteraf niet zo'n succes hoort erbij. Ajax had zomaar een Drogba of Eto'o kunnen scouten maar het zat er helaas niet in.

10 januari 2019 om 11:20

Ben het er zeker mee eens dat er veel meer voetbaltalent in Afrika is, maar dat komt omdat de cultuur er daar ook naar is. In de VS is de voetbalcultuur altijd een onderliggend kindje geweest. De laatste jaren stijgt dat echt ontzettend. Weet je hoeveel Nederlandse (amateur)trainers er hedendaags die kant op gaan om (privé)lessen te geven aan jeugd. De kwaliteit van de Amerikaanse voetballertjes stijgt echt explosief momenteel. Denk dat je daar over een decennia best hoge kwaliteit voetballers vandaan kan gaan halen.

Ajax was met Ajax Orlando maar één van de weinige Europese clubs die daar rond de eeuwwisseling al bezig waren met een eigen club. Als ze dat aangehouden hadden hadden ze echt een hele grote voorsprong gehad op de rest. Het is niet voor niets dat grote Europese clubs (en zelfs competitie als Laliga) voet aan grond proberen te krijgen. Laliga overweegt zelfs om meedere competitiewedstrijden in de VS te gaan spelen... om zieltjes te winnen.

Afrika zitten al decennia lang zo ontzettend veel clubs, en ook Azie is al geruimte tijd een grote visvijver aan het worden. Daarnaast ben ik niet zo negatief over ACT zoals velen hier op VZ. Ik was best blij met spelers als Maccarthy, Pienaar, Serero en Enoh. Geen wereldklasse maar zeker wel Ajax selectiewaardig. Al was het maar voor de breedte. En nu via een constructie ook Traoré, ziet er gunstig uit.

Zou v d Sar weten dat China in Azië ligt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren