Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van der Gijp verbijsterd over naam die bij Ajax valt: ‘Echt belachelijk’

Laatste update:

Dat Frits Barend maandag in Op1 Daphne Koster naar voren schoof als mogelijke opvolger van Sven Mislintat als technisch directeur van Ajax, zorgt voor grote verbazing bij René van der Gijp. De analist vindt dat je eerst ruime ervaring moet hebben opgedaan voordat je aan een dergelijke functie begint. Koster is momenteel als manager vrouwen verbonden aan Ajax.

Barend was onlangs aanwezig op de Open Dag van de Cruyff Foundation en hoorde daar de naam van Koster rondzingen. "Daphne Koster liep daar rond. Die heeft het vrouwenvoetbal onder haar hoede en dat gaat fantastisch. Die had best directeur willen worden. Daphne Koster heeft ongelooflijk veel verstand van voetbal en wordt gewoon genegeerd", zei Barend met enige ergernis in het praatprogramma.

Verbazing bij Van der Gijp
"Ik zag Frits Barend zitten en die vond dat Daphne Koster de opvolger moest worden van Sven Mislintat. Dan denk ik: Dat zijn toch gewoon banen waar je een achtergrond voor moet hebben? Dan moet je toch ergens, bij FC Twente, Roda JC of De Graafschap, ervaring hebben opgedaan? Daar kun je toch niet zomaar aan beginnen. Dat kan toch niet?", vraagt Van der Gijp zich dinsdag hardop af in Vandaag Inside. "Belachelijk, echt belachelijk", voegt hij daar vol verbazing aan toe.

Schrijver en presentator Özcan Akyol, ook aanwezig in de dagelijkse talkshow, is het volledig eens met de lezing van Van der Gijp. "Zeker ook als je de dynamiek niet kent bij zo'n club." Tafelgenoot Johan Derksen vindt de suggestie van Barend wat betreft Koster en Ajax eveneens lachwekkend: "Die hoeven we dus niet meer serieus te nemen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frits is natuurlijk nogal subjectief gezien zijn dochter, begrijp ook niet waarom vrouwen per se op dit soort posities gezet moeten worden in het mannen voetbal. De dame die vaak aan tafel zit bij de nos heb ik met alle respect nog nooit op iets zinnigs kunnen betrappen. Maar goed kijkend naar wat ESG puntjes en er stukje inclusiviteit, waarom niet dan he.

26 september 2023 om 22:30

@fc: er schuiven vaak genoeg mannen aan waar heel veel onzin uit voortkomt, dus ik zou niet weten waarom een vrouw daar niet aan mee mag doen.

26 september 2023 om 22:36

@ijsmuts ben ik ook met je eens. Laat ik het zo zeggen dat ik nog geen vrouw heb horen praten op een manier waarvan ik dacht, ja jij begrijpt het, ook een Wiegman niet. Dan kunnen we net zo goed amateur trainers en of jeugdtrainers op dat soort posities gaan zetten.

26 september 2023 om 22:48

En al deden ze dat wel. Is Ajax dan de plek waar je je zonder enige ervaring mag bewijzen? Of start je dan bij een RKC om maar wat te noemen en werk je je via kleinere clubs omhoog?

26 september 2023 om 22:49

Het ding is natuurlijk dat je als vrouw in de voetballerij al 0-1 achter staat voor je bent begonnen. Maar er is er ook nog geen een geweest die dat heeft weten om te draaien naar een 1-1 zo gezegd.

Er zijn ook zat mannen die er niks van begrijpen. Dan is de reactie "kan die louche autoverkoper aub de club uit", waar het bij een vrouw in de voetballerij is "laat die toch lekker terugkeren naar de keuken." Een beetje hard, en op sommige vlakken oneerlijk, maar dat is nu eenmaal hoe het werkt.

Als je een man bij de vrouwen neerzet roepen ze daar evengoed "wij moeten toch zelf vrouwelijke trainers of scheidsrechters hebben?" Het werkt twee kanten op. Het grote verschil is dat er veel meer vrouwen een positie willen in de mannelijke voetballerij, dan andersom.

26 september 2023 om 23:25

Fcvoe... ik heb die belgische wel eens zinnige dingen horen zeggen.
Ben het niet eens met wat je zegt, maar ben het wel eens dat ze gewoon niet heel geschikt klinkt. Dat het een vrouw is lijkt me daar niet zo relevant in.

27 september 2023 om 06:40

@martijn r, als je het als vrouw goed doet krijg je gewoon respect. Kijk naar zo’n Marina bij Chelsea. Chelsea fans waren echt blij met haar. Heb genoeg reacties van Arsenal en Man u fans gezien dat ze haar ook wel graag zouden hebben. Hoe vaak zie je negatieve reacties over haar?

27 september 2023 om 04:26

Als een vrouw daadwerkelijk heeft laten zien potentie te hebben, kan die wat mij betreft prima zo'n positie krijgen.

Echter wat we vergeten, is dat dit soort functies vaak echt wel een harde mannenwereld is en vrouwen daar toch net een tikkeltje te emotioneel voor zijn.

Al moet ik zeggen dat 60% van de mannen tegenwoordig net een vrouw zijn qua gedrag.

27 september 2023 om 09:46

Ik weet niet of jij ooit naar Kamp van Koningsbrugge kijkt, maar daar heeft Daphne Koster wel aan meegedaan en het tot het eind toe uitgespeeld. Daar was wel zichtbaar dat ze een vrouw met karakter en mentale vaardigheden is, maar of dat voldoende is weet ik niet. Ik had het haar zeker niet nagedaan weet ik wel.

27 september 2023 om 10:48

Ik geloof best dat ze qua karakter en werklust zeer geschikt is. Maar voor een technisch directeur moet je een groot netwerk hebben in het internationale mannenvoetbal. Het helpt als je bekend bent bij spelers, clubs en makelaars. Als je op de hoogte wordt gehouden en ergens makkelijk binnenkomt. Daar staat ze natuurlijk op grote achterstand.

Even in het midden gelaten of het een logische/juiste keuze zou zijn, waarom zou Daphne Koster de dynamiek bij de club Ajax niet kennen (wat dat ook mag betekenen) als ze daar al meer dan tien jaar rondloopt? Heeft Eus dat ook toegelicht of roept hij maar wat omdat dat het format van het programma is?

26 september 2023 om 22:36

Precies. Daphne Koster heeft echt wel capaciteiten. Maar de vrouw-onvriendelijkheid bij dit soort programma's is stuitend. Het trieste is dat ze veel mensen al afbranden op dit soort argumenten...

26 september 2023 om 22:45

Waarom zou zij de beste TD van NL kunnen zijn? Dat is namelijk het streven van Ajax. Op basis van welke kwaliteiten en ervaringen?

26 september 2023 om 23:33

Precies, ik vind haar zeker weten niet een logische kandidaat maar dit is nou inderdaad juist net geen argument voor iemand die 10 jaar bij de club rond loopt

27 september 2023 om 05:39

Omdat ze in de vrouwelijke tak actief is en met alle respect dat is gewoon niveau JO17-1 qua voetbal en amateur niveau qua dynamiek van aan- en verkopen. Dat kun je toch niet serieus nemen als het gaat om deze top functie bij een topclub met grote problemen?

27 september 2023 om 14:44

Ze heeft nog geen dag bij Ajax gewerkt. Ze werkt bij Ajax vrouwen. 2 heel verschillende werelden.

Frits Barend tjah hahahah dat Mascotte van LhBtq en vrouwen binnen het voetbal. Gijp overdrijft vaak maar dit is inderdaad idioot. TD bij Ajax is een van de moeilijkste binnen denk ik oprecht in de eredivisie moeilijker dan bij ons Feyenoord en PSV. Je hebt een RVC de leden iedereen kijkt mee onder vergroot glas.
Haal nou maar een bewezen td.

26 september 2023 om 23:08

Mijn hemel wat een beroerde grammatica.

Overigens vind ik de suggestie van Barend wat vreemd, omdat Koster geen enkele ervaring heeft als TD. In deze chaos wil je juist een ervaren kracht met een netwerk. De suggestie is niet vreemd omdat hij een vrouw noemt, maar omdat hij een onervaren iemand noemt. Als Koster al jaren td was, zou ik groot voorstander zijn.

Ik denk dat Gijp trouwens een klein probleem heeft. Die noemde net toch echt het N-woord, dus die gaat een ander relletje tegemoet dan waar Ajax mee te dealen heeft.

26 september 2023 om 23:03

In de tijd waarin we nu leven, ben ik bang dat je gelijk krijgt.

26 september 2023 om 23:04

Hij bedoelde daar niets bijzonders mee, hij heeft zelf niet eens in de gaten dat hij iets verkeerd deed. Hopelijk laat de media zoiets onschuldigs gewoon gaan.

27 september 2023 om 00:54

Het was me niet eens opgevallen tot ze hem erop wezen. Hij zei het totaal niet denigrerend ofzo, maar er zullen ongetwijfeld mensen over vallen.

Wiegman trainer, Koster TD, Lenderink financieel directeur. De RVC kan naar huis. Ajax weer binnen no-time naar de top van Europa. De RVC kan naar huis

Frits Barend kan je sowieso niet serieus nemen. Maar het is hem gelukt, door een onnozele uitspraak te doen heeft hij aandacht gekregen en is hij weer in het nieuws.
Hij zal nu vast wel weer ergens aan tafel uitgenodigd worden….Doel bereikt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren