Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Gijp lyrisch over PSV'er: 'Ik ben niet snel onder de indruk, maar...'

Laatste update:

René van der Gijp heeft enorme verwachtingen van Johan Bakayoko. De oud-rechtsbuiten zag de vleugelspeler van PSV niet zijn beste wedstrijd spelen tegen Ajax (1-1), maar dicht de Belg toch grote potentie toe. Wim Kieft zet in de podcast KieftJansenEgmondGijp juist wat vraagtekens bij de huidige speelstijl van Bakayoko.

Bakayoko was met name in het eerste kwartier van de topper tegen Ajax levensgevaarlijk. Nadat zijn directe tegenstander Devyne Rensch zich met een blessure moest laten vervangen, had Bakayoko meer moeite met zijn nieuwe opponent Borna Sosa.

Toch is Van der Gijp heel positief over Bakayoko. "Ik ben niet snel onder de indruk, maar ik ben wel onder de indruk van die rechtsbuiten van PSV. Vooral ook: hij is goed, hij is in alles goed. Hij ziet er goed uit, hij is atletisch, hij is snel. Het is fijn om naar te kijken."

"Ja, maar hij zit niet in zijn beste fase, vind ik", reageert Kieft. "Nee, maar vind jij het een goede speler?", vraagt Van der Gijp. "Hij is twintig, hè. Ik denk wel dat het een goede speler wordt."

Kieft ziet dat het voetbal voor de buitenspelers compleet is veranderd. "In onze tijd was dat natuurlijk helemaal niet, dat buitenspelers steeds naar binnen kwamen. Die gingen altijd buitenom. Maar nu gaat-ie steeds naar binnen. Elke keer, en bijna nooit buitenom. Dat moet je afwisselen natuurlijk."

Van der Gijp reageert: "Het is een blindvink, maar Hirving Lozano heeft dat wel. Die heeft ook diepte in zijn spel. Maar Bakayoko heeft inderdaad nu dat hij alleen nog maar naar binnen komt, dan wordt het makkelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begin beetje op Robben te lijken.

5 februari 2024 om 22:24

Robben trapte veel meer op het gaspedaal. Dribbels alles op volle snelheid. Bakayoko remt vaak af, gaat naar zijn vertrouwde linker. Als ie dat verbeterd...

6 februari 2024 om 22:34

Robben was veuuuuul beter. Ook op die leeftijd.

6 februari 2024 om 23:01

Vergeet ook niet dat Robben op linksbuiten begon met zijn goede been. Wat een dreiging had die ook richting doel vanaf die positie zeg. Wereldtalent.

6 februari 2024 om 23:12

Ja dat soort spelers hebben we al een tijd niet meer gehad. Xavi Simons komt er wat in de buurt voor zijn leeftijd, maar Robben was al op Euro 2004 zo ontzettend goed.

7 februari 2024 om 20:11

Nee hoor Johan is veel atletischer dan Robben. Maar niet zo goed. Maar hij is pas 20 . Ik denk dat Bakayoko ver in de buurt gaat worden van Robben .

Mis toch beetje klasse in de meeste grote wedstrijden tot nu toe.
Zien als hij dat kan doortrekken.

Hij komt er wel. Bakayoko heeft alles wat een miderne buitenspeler moet hebben hij moet alleen nog constanter worden. Eerste seizoenshelft was hij elke wedstrijd een 7 en nu een paar wedstrijden een 5.

5 februari 2024 om 18:52

Het is toch ook een wereld van verschil met vorig seizoen. Hij moet zich zeker op bepaalde onderdelen verbeteren, maar gezien zijn steile leercurve geloof ik er wel in.

Bakayoko is talentvol maar toch al een tijdje behoorlijk uit vorm, het is voorspelbaar en de ondergrens is af en toe echt heel laag. Verbaasd me soms wel is dat Bosz hem dan lang laat staan en toch het vertrouwen geeft aan hem maar het wordt wel weer is tijd om dat terug te betalen de komende weken.

6 februari 2024 om 16:21

Probleem is ook wel dat er nu niet echt een vervanger op de bank zit. Lang zou fit moeten zijn, kan Lozano van rechts komen. Het grootste probleem bij Bakayoko vind ik, dat hij praktisch nooit de bal speelt en telkens hetzelfde doet. Vrij simpel te verdedigen en mist die snelheid op de eerste meters, zoals je bij Robben zag. Daardoor minder vrij voor een schot, wat vervolgens nog eens huizenhoog overgaat. Maar bij gebrek aan alternatieven, zal hij voorlopig veel minuten maken. Wellicht dat hij tegen wat mindere tegenstanders zijn vorm weer herpakt, voordat Dortmund en Feyenoord op het programma staan.

Bij Bakayoko vind ik hoe soberder hij speelt, hoe beter hij is. Natuurlijk blijft hij wel die actie houden. Maar het is nu al een paar keer gebeurd dat hij na een prachtige krulbal stijf in de kruising ineens gaat denken dat alles van hem moet komen. En dan speelt hij wedstrijden lang slecht tot hij weer zakelijk speelt; zijn momenten zonder te forceren echt kiest.

Het is ook wel typisch jeugdige grilligheid van hem. Als hij straks in Engeland speelt gaat dat er helemaal uit en heeft België nog een topper op de vleugels.

7 februari 2024 om 08:29

Het probleem van hem in deze vormdip is dat hij juist terughoudend speelt. Gaat de actie niet aan, gaat niet diep en vertraagd het spel.

7 februari 2024 om 17:00

Dat was tegen Ajax, tegen Sosa, zeker waar. En hij had toch vaak de kans. Aan de andere kant ging Lozano ook niet vaak genoeg diep, maar die had als excuus dat Dest met de grote Dest-Show bezig was en alles dribbelend wilde oplossen.

Wordt Bakayoko niet enorm gehyped ? als je naar zijn statistieken kijkt dan valt het allemaal nog wel mee, na 19 wedstrijden 4 goals en 8 assists in meer dan 1500 minuten in een geweldig draaiend PSV, zelfs Bergwijn en Berghuis kunnen betere statistieken overleggen in een minder aantal minuten in het slechtst draaiende Ajax allertijden

5 februari 2024 om 19:24

Ik vind gehyped overdreven maar hij wordt zeker groter gemaakt dan hij nog is. Knap om dit te presteren op zijn leeftijd maar zoals je al zegt zn stats vallen wel mee. Ik denk ook dat Luuk de Jong misschien wel de makkelijkste spits is om als vleugel speler assists te geven. 3 voorzetten geven in een wedstrijd en de jong knikt ze er wel in. Madueke vond ik qua talent echt stukke beter.

Is Bakayoko een goede speler met potentie? Ja. Zie ik in Bakayoko een speler die basiswaardig is voor linkerrijtje PL, top 4 Serie A, top 4 La Liga? Nee.

Prima speler maar ik zie hem het niet redden bij een topclub. Hij heeft geen hele bijzondere passeerbeweging, doet best veel uit stilstand, heeft een gebrek aan scorend vermogen en het ontbreekt hem nu ook nog aan een beetje pit. Als clubs van het kaliber Man United of Liverpool zich melden zou ik het jammer vinden want bankzitter worden zou niet goed zijn voor zijn carrière maar aan de andere kant wil PSV ook cashen op zijn cashcow. Nog twee seizoenen PSV en pas vertrekken wanneer je de Eredivisie aan flarden hebt geschoten zou voor zijn ontwikkeling beter zijn. Of een tussenstap naar Lazio, Sociedad, Leverkusen. Maar die zullen nooit een bedrag rond de 40mil betalen.

7 februari 2024 om 08:48

Ben het helemaal met je eens. In de eredivisie komt hij er veel langs op snelheid en atletisch vermogen maar wat als straks in de premier league alle verdedigers ook snel en atletisch zijn? Hij is technisch ok, maar heb hem voetballend weinig echt onvoorspelbare of bijzondere dingen zien doen

Vind hem juist de laatste weken 1 van de minste. Maakt amper een actie meer , maakt weinig gebruik van zijn snelheid en de dreiging van de periode voor de winterstop zie je ook veel minder. Dat het een groot talent is staat vast maar de bakayoko van de afgelopen weken is niet heel bijzonder

Rench raakt metteen geblesseerd door die oer sterke lichaam van bakayoko, buiten dat om is die nog snel en technisch vaardig ook . Hij is nog jong , gaat zeker naar een topclub voor een dikke pak geld vertrekken 🛫 60 tot 70 miljoen m m w . Pffff en die saibari samen met bakayoko dan heb je wel echt power in huis !

7 februari 2024 om 08:13

@Jeroen, maar dan moet je niet geneutraliseerd worden door Sosa. Elke Ajacied hield zijn hart vast toen Sosa kwam opdraven als vervanger van Rensch. Na twintig minuten was elke Ajacied verbaasd hoe makkelijk Sosa overeind bleef. Voor 60 tot 70 miljoen zijn dit juist de wedstrijden waar je het moet laten zien en je tegenstander helemaal dronken spelen.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog steeds niet helemaal overtuigd ben. Hij heeft zeker talent, hij heeft zeker z'n kwaliteiten. Is vooral ontzettend sterk aan de bal. Maar het levert allemaal nog veel te weinig op. PSV heeft in de eredivisie 63 goals gemaakt, Bakayoko was als rechtsbuiten die vrijwel alles gespeeld heeft verantwoordelijk voor 4 goals en 8 assists. Dat is relatief toch best een beetje mager?

7 februari 2024 om 00:22

Ik ben op zich wel overtuigd. Wat ik zie is een dienende speler, die teveel hooi op de vork wil nemen. Hij wil zich natuurlijk ook in de kijker spelen, dus dan neemt zijn ego het over. Hij moet die momenten veel beter kiezen om naar binnen te trekken voor het schot. Misschien wat beelden van Robben bij Bayern bekijken. En dan niet de samenvatting, maar de hele wedstrijd. Mensen herinneren Arjen als een one-trick-pony, maar hij wist perfect wanneer het kon. Al die simpele balletjes terug of voorzetten herinnert men niet.

Ik zie Bakayoko veel te vaak van rechts naar links dom doordribbelen. De linksback blokkeert de eerste schietkans, wordt overgenomen door de linkercentrale, en die blokkeert de tweede schietkans, dan sleept hij voorlangs een verdedigende middenvelder, en dan nog een middenvelder (want zo lang duurt dat gepiel) en als hij dan onderhand al bij de linkerkant van de zestien is schiet hij hem tegen de rechtercentrale aan... en ik noem al die stappen omdat ik niet begrijp dat er nergens een lampje bij hem gaat branden: dit wordt hem niet. Dat schot móét dan kennelijk. Vind ik de grootste zwakte in zijn spel.

Met vd Gijp eens, ook al is het de concurrent, ik hoop dat hij nog even bij Psv blijft want kan echt genieten van deze jongen

Vind deze jongen echt zwaar overschat. Trekt 9 van de 10 keer naar binnen en heeft niet het explosieve dat Robben wel had. Daardoor is het redelijk makkelijk te lezen wat hij allemaal doet.
Denk dat dit een speler is die 1 seizoen veel kan aanrichten, maar daarna kennen verdedigers zijn manier van bewegen en komt hij er niet meer langs, waardoor hij nutteloos word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren