Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom erg ambitieus: 'Europees voetbal of bekerwinst'

Laatste update:

AZ hoopt definitief een punt te kunnen zetten achter de trainerssoap bij de club. De Alkmaarders presenteerden dinsdag John van den Brom, die een dag eerder al zijn handtekening had gezet onder een contract dat tot medio 2016 doorloopt. "Ik ben hier gekomen om echt iets te bereiken", liet de ambitieuze coach volgens de website van zijn nieuwe werkgever weten op de persbijeenkomst.

/

De 47-jarige Van den Brom zat zonder club sinds zijn ontslag bij Anderlecht en vertelde dat hij het na zijn gedwongen vertrek wel twee maanden moeilijk heeft gehad. Vervolgens begon het weer te kriebelen en dus wilde hij heel graag naar AZ, toen de Alkmaarders bij hem aanklopten. "Hier ligt de kans om bovenin mee te spelen", meent Van den Brom. "Tijdens ons eerste gesprek stond AZ twaalfde, nu staan we zesde op drie punten van de koploper."

Marco van Basten en Dennis Haar worden op papier de assistenten van Van den Brom, maar de coach zelf zegt dat AZ nu eigenlijk drie hoofdtrainers voor de groep heeft staan. Van den Brom zal het geheel aansturen, maar benadrukt dat hij iedereen vrij laat om vanuit zijn eigen kracht te werken. De oefenmeester hoopt dat AZ dankzij deze aanpak hoog kan gaan eindigen in de Eredivisie.

"AZ heeft de zesde begroting van Nederland", weet Van den Brom. "De stelregel luidt dan dat je ook ongeveer op die plaats terechtkomt, maar een zesde plaats vind ik geen doel. Ik ben hier gekomen om echt iets te bereiken. Dan bedoel ik Europees voetbal of een bekerwinst. Dat is mijn drang als coach. Een drang die ook de spelers hebben. Met een zesde plaats kun je niet veel." Van den Brom begint met AZ met wedstrijden tegen FC Twente en PSV, maar weet dat de ploeg veel vertrouwen heeft en is dan ook niet bang voor de moeilijke start: "Kom maar op!"

Denk je dat AZ dit seizoen Europees voetbal kan halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we het hopen! Even tussendoor, europees voetbal is redelijk normaal van az en zeker met deze selectie dus om dat nou weer "erg ambitieus" te noemen...

30 september 2014 om 15:51

Ja. 9 van de laatste 11 jaar Europa is het nu ondertussen? Alleen dit jaar en in het kampioensjaar ontbrak Europees voetbal.

30 september 2014 om 17:10

Vergeet niet dat we een plek minder te vergeven hebben en dat Feyenoord weer terug is aan het front. Dat maakt de kans op Europees voetbal kleiner. En dan heb ik het er nog niet eens over dat wij een jasje uit hebben gedaan en nu van het niveau Heerenveen/Groningen zijn. Normaal gesproken eindigen Ajax, Feyenoord, PSV en Twente boven ons. Dat zijn al de 4 plekken die direct recht geven op Europees voetbal.

Ik verwacht niet dat AZ de beker zal gaan winnen..

Wel verwacht ik met de juiste instelling dat ze gewoon weer mee kunnen draaien in de top 5, en dus Europees zouden kunnen halen.

Ik blijf er bij dat er daar in Alkmaar toch een aantal erg sterke spelers rondlopen, waar het er nog niet volledig uitkomt.

30 september 2014 om 17:12

Wij gaan de beker niet winnen? Wel knap dat je dat nu al weet. Heb je de loting toevallig ook voor mij? Kan ik alles alvast even in mijn agenda zetten.

30 september 2014 om 17:46

Hij verwacht het. Dat kan toch gewoon? Ik acht de kans ook groter dat een kampioensploeg als PEC hem nog eens wint.

1 oktober 2014 om 09:19

Als je beter leest zie je dat er staat, 'ik verwacht'..

De laatste jaren zie je wel vaker een op papier mindere ploeg (of subtopper) in de finale staan. (AZ - Heracles - Zwolle). Dus de mogelijkheid is er wel, toch verwacht ik dit jaar een topclub als winnaar (ajax / PSV / Twente)

AZ gaat denk ik in het mes van Twente lopen. Feitelijk heeft twente goede spelers om te counteren. Ik verwacht dat Jvdbrom lekker vrij aanvallend wil starten om het publiek te vermaken en Twente kan hier goed gebruik van maken. Ik verwacht dan ook 1-3.

Beste John, als je de beker wint dan speel je Europees voetbal. Dus zo sla je twee vliegen in één klap

Wrm is dit allemaal zo gegaan laat marco gwn lekker de jeugd trainen dan leert hij ze daar wat. En dan zouden ze alleen maar nog een trainer gaan zoeken

Of.?
Europees voetbal komt met de beker, weinig "of"

30 september 2014 om 15:52

Wanneer je de beker niet wint... moet je via de competitie (plek 4-5) of play-offs plek (5-8) Europa in.

Zo lastig is het allemaal niet...

1 oktober 2014 om 01:01

Gewoon Europees halen via een begaanbare weg. Welke dat is of wordt zal de loting en competitie uitwijzen.

1 oktober 2014 om 12:31

Het is gewoon logisch wat Van den Brom zegt hoor.....want een bekerwinst levert meer dan Europees op... maar ook een nationale hoofdprijs.

Vandaar dat Van den Brom ''ambitieuzer'' is dan zijn voorgangers Verbeek/advocaat die mompelden over ''iets van Europees voetbal halen''.

Waarom is dit 'erg ambitieus' had namelijk niks anders van AZ verwacht met dit materiaal

Een plek bij de eerste 5 John, dat moet te doen zijn met dit materiaal.

30 september 2014 om 15:53

Top 4 ga je direct Europa in. Plek 5 tot en met 8 is play-offs. Dus wat dat betreft is een 5de plaats niet zaligmakend, maar wel knap! (laat zien dat je een aardig team hebt)

30 september 2014 om 16:30

Top 4 dan, ook goed

1 oktober 2014 om 20:03

Als AZ supporter heb ik dit seizoen nog niet veel momenten gedacht dat Europees voetbal haalbaar is,
Vorig jaar is er te kort door geselecteerd vanuit de jeugd, dus moet ingehaald worden en kost tijd.
Berghuis en Johansson zijn spelers die het verschil kunnen maken. Maar zijn geblesseerd en bij terugkomst zullen ze eerst weer wedstrijd ritme op moeten doen.

1 oktober 2014 om 20:09

Steward,

Qua spel overtuigd met mij ook nog niet helemaal, maar wanneer ik de wedstrijd vergelijk met vorig jaar zit er toch wel wat progressie in.

Heerenveen thuis, verloor je dit jaar en vorig jaar.
Ajax verloor je dit jaar, won je vorig jaar
ADO-uit wonnen we dit jaar, verloren we vorig jaar
Heracles-uit wonnen we dit jaar, verloren we vorig jaar
Dordrecht uit wonnen we dit jaar, vergelijkingsmateriaal met NEC verloren we

Etc. We hebben dit jaar al 3 van de 4 uitwedstrijden gewonnen. Terwijl er vorig jaar 3 (!) in totaal werden gewonnen van Vitesse, Zwolle en Roda.

Dus vooral tegen de lager geklasseerde teams en in de middenmoot is er nog wel wat winst te boeken voor AZ.

Want tegen Ajax, Psv, Feyenoord, Twente en Vitesse snoepen we af en toe wel is een puntje af thuis of uit. Maar verloren we vorig jaar bij Ado, Nac, NEC etc.

Dus ik ben erg benieuwd hoe AZ zich houdt tegen NAC-uit, groningen-uit, utrecht-uit etc. Die we vorig jaar op strijd verloren van een op papier minder team vaak.

Ik snap de titel niet echt, jullie wel? We hebben de laatste jaren toch altijd gestreden voor Europees voetbal en we hebben laten zien dat we cupfighters zijn. Erg ambitieus valt dus wel mee. We hebben prima spelersmateriaal.

30 september 2014 om 16:41

Misschien lijkt het erg ambitieus omdat Van den Brom nu expliciet het woord bekerwinst in de mond nam.

Advocaat draaide er erg omheen en brabbelde over Europees spelen en/of halen terwijl Van Basten bijvoorbeeld praatte over ''de top nerveus maken''. Dat is ook open voor interpretatie.

Tuurlijk, we hebben goede spelers en nu van alle eredivsieploegen de meest royaal gevulde en meest ervaren trainersstaf.
Maar als je nuchter kijkt heeft AZ veel concurrenten die niet of nauwelijks slechter zijn; Ajax, Psv, Twente, Vitesse, Feyenoord. En dan heb je ook nog Heerenveen, PEC en Groningen dat het AZ op de ranglijst heel lastig kan maken.
Daarom zou ik het al een prima prestatie vinden als AZ Europees voetbal haalt. Dat is echt niet makkelijk en dus best ambitieus.

30 september 2014 om 16:42

Benieuwd naar een AZ waar zowel Berghuis als Aron Johansson in de basis staan!

Zie opstelling.

En dan heb je nog Esteban, Wuytens, Haps, Henriksen, Elm, Hupperts en Muhren op de bank zitten!

Rochet
Luckassen
Gouweleeuw
Hoedt
Poulsen
Gudelj
Ortiz
Berghuis
Haye
Tankovic
A. Johansson
30 september 2014 om 17:00

Ik vind Estevan maar een grabbelaar.
Soms heeft hij wel goede wedstrijden
Maar meneer Esteban is oh zo wisselvallig

30 september 2014 om 17:09

Gewoon 4-4-2 blijven spelen.
Rochet,
Luckassen,gouweleeuw,hoedt,poulsen
Henriksen,gudelj,ortiz,haye
Berghuis,johansson

Rochet
Luckassen
Gouweleeuw
Hoedt
Poulsen
Henriksen
Gudelj
Ortiz
Haye
Berghuis
Johansson
1 oktober 2014 om 12:28

Esteban zit momenteel ook op de bank en zijn contract loopt in de zomer af.

Voor Esteban zelf (spelen) en AZ (geld) is het dan logisch om hem te verkopen in de winter. Yves de Winter loopt ook rond, kan die mooi 2de keeper zijn.

1 oktober 2014 om 12:30

Cheese,
Zelf ben ik enorm gecharmeerd van Muamer Tankovic, de techniek en listigheid... en vooral de kwaliteit spat er vanaf. Maar hij is nog erg jong, hopelijk krijgt hij in jouw systeem genoeg speeltijd.

Want een echte spits is het niet... en hij is meer een vleugelspeler.
En in een 4-4-2 systeem heb je niet echt vleugelspelers... dan moet hij continue meeverdedigen en zo een type speler is het niet.... en in de spits spelen werkt ook niet want het is geen spits

Of je moet 4-4-1-1 gaan spelen zodra hij erin komt dat hij achter de spits speelt.

Brommertje verwacht nogal wat ,hij kan maar beter niet zo hoog van de toren blazen. Mag blij wezen dat ze in het linkerrijtje eindigen.

30 september 2014 om 19:24

Dat vind ik dan weer een beetje overdreven dat van het linkerrijtje. AZ heeft echt wel goede spelers en een trainersstaf waar je u tegen mag zeggen. Linkerrijtje moet toch echt wel lukken voor AZ lijkt mij.

30 september 2014 om 20:30

Top 5 is AZ tevreden mee maar als je naar de selectie kijkt moet echt wel meer in zitten, linkerrijtje goe verzin jij het!

Zou geen probleem mogen zijn met deze trainer en met deze selectie.Hoop alleen wel dat Van den Brom niet zo,n grote mond heeft als dat hij bij Anderlecht had.

Erg vage titel AZ moet altijd strijden om Europees voetbal..hoe verzinnen ze het hier! Erg ambitieus zou zijn we gaan voor de titel.

Bekerwinst= europees voetbal, john!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren