Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Breukelen: ‘Ik wist dat ik de nationale kop van Jut kon worden’

Laatste update:

Hans van Breukelen stapte medio 2016 in als technisch directeur bij de KNVB, maar het dienstverband van de voormalige doelman bij de voetbalbond verliep niet zoals gehoopt. Een jaar later stapte Van Breukelen weer op en de inmiddels 62-jarige Utrechter heeft het in de periode na zijn vertrek niet altijd even makkelijk gehad. Met zijn boek Maak je Comeback probeert hij nu andere mensen te inspireren om na een tegenslag de draad weer op te pakken.

Dertig jaar voordat Van Breukelen bij de KNVB vertrok, belandde hij in een vergelijkbare situatie. In 1987 werd de toen dertigjarige doelman door Rinus Michels gepasseerd bij het Nederlands elftal ten faveure van Joop Hiele. Voor De Breuk brak een ellendige periode aan. “Ik voelde me waardeloos en zag geen uitweg meer, totdat mijn vrouw mij vroeg: ‘Wil je vluchten of vechten?’ Na een lange innerlijke strijd koos ik voor het laatste en knokte ik me terug”, aldus de 73-voudig Oranje-international in gesprek met Omnisport.

Hans van Breukelen over zijn periode als technisch directeur van de KNVB

In het jaar daarna beleefde Van Breukelen de meest succesvolle periode uit zijn voetbalcarrière. Zo werd hij de hoofdrolspeler in de Europacup I-finale van PSV tegen Benfica door de beslissende penalty van António Veloso te stoppen. “Dat was heel bijzonder. Normaal gesproken wordt een aanvaller of middenvelder matchwinnaar, maar nu was ik dat eens een keer.” Precies een maand later kroonde de sluitpost zich zelfs tot nationale held door een strafschop te keren in de met 2-0 gewonnen EK-finale tegen Rusland.

Van Breukelen ziet overeenkomsten tussen zijn val in 1987 en die in 2017. “Na die periode bij de KNVB wilde ik weer vluchten en risico's vermijden. Ik voelde me faalangstig en mijn zelfbeeld was laag”, zegt de voormalig voetbalbestuurder. “Totdat ik dacht: ‘Maar zo ga ik niet verder.’ Het leven is nog veel te mooi om geleefd te worden. Die ervaringen hebben uiteindelijk geleid tot dit boek.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Als je je aansluit bij een organisatie welke zware kritieken krijgt, indertijd onder Van Oostveen, weet je van te voren dat je het moeilijk gaat krijgen. Je bent al snel "het vriendje van." Leuk dat V. Breukelen zijn verhaal doet, hij komt over als een sympathiek man, maar het draaide om die V. Oostveen (waar je niks meer van hoort). Zit die nog bij de KNVB?

11 december 2018 om 14:00

Hij is toendertijd teruggetreden en heeft toen nog een functie gehad rondom het EK damesvoetbal. Wat hij nu precies doet, dat weet ik ook niet...

11 december 2018 om 14:04

Van Breukelen had de uitstraling en het netwerk niet om technisch directeur van de Knvb te worden. Termen als "een sympathieke man" zijn natuurlijk geen graadmeters om zijn functioneren als technisch directeur te beoordelen.

Als heel Nederland al valt om het feit dat hij technisch directeur werd en iedereen al aan zag komen dat het een huwelijk was dat was gedoemd om te mislukken, is het natuurlijk extra pijnlijk als het helemaal ook realiteit wordt. In dat opzicht vind ik Van Breukelen zeer naief.

11 december 2018 om 14:56

Om eerlijk te zijn zag ik em meer als een onbekwame aap die aangesteld wordt te managen. Kun je wel kwaad worden op de aap dat ie fouten maakt, maar de echte fout ligt natuurlijk bij degene die de aap aanstelde (v. Oostveen dus). Vond alleen het woord sympathiek wat vriendelijker

Blijf het een ongeschikte kerel vinden voor de voetbalwereld. Te zweverig en als bestuurder aantoonbaar ongeschikt gebleken. Elke keer komt hij ook met een boek....van falen maakt hij iets moois, maar het verbloemd te kern.\

PS Nederland won in de finale van de Sovjet Unie, niet van Rusland ;-)

Bijzondere kerel met ups en downs in zijn leven. Ik ben een keer bij een presentatie van hem geweest. Wat mij het meest raakte was zijn openheid en de kwetsbaarheid die hij etaleerde in een toch wel macho wereld.
Aan de andere kant toch ook de angsten voor wat anderen van hem vinden en de drang naar erkenning. ALs je je leven richt naar anderen, wordt het heel zwaar en daar heeft hij toch ook last van gehad. Mooi dat hij daar weer weet uit te breken.

Het is een dunne lijn tussen het enerzijds zijn van een gevoelsmens met zwak voor amateurpsychologie en anderzijds het zijn van een gestoorde gek. Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit wat ik van Hans moet vinden, maar in sommige interviews en TV-optredens komt hij toch echt wat verward en licht narcistisch over

Ben benieuwd hoe andere vz-leden daarover denken.

11 december 2018 om 14:16

Hij komt op mij ook wat narcistisch open, en daarnaast gewoon geen intelligente man. Prima, maar in de functie die hij had was dat toch wel een nadeel...

11 december 2018 om 14:30

Het is denk ik wel een intelligente man, en een aardige man, alleen te zacht voor de harde voetbalwereld.

11 december 2018 om 14:36

Op veel intelligente uitspraken heb ik hem niet kunnen betrappen.

Enfin. Te zacht en naief voor dit wereldje inderdaad.

Het was Ussr OF soviet unie geen rusland! VS is ook niet New York of Texas! Overigens geweldige keeper geweest maar een uiterst arrogante en incompetente kerel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren