Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten schiet uit zijn slof na opmerking Perez: ‘Het zijn verwende gasten’

Laatste update:

Manchester United neemt het donderdagavond in Den Haag op tegen AZ en manager Ole Gunnar Solskjaer heeft flink de bezem door zijn opstelling gehaald. De oefenmeester heeft het elftal dat maandag tegen Arsenal speelde op maar liefst acht plekken gewijzigd en gunt onder meer de negentienjarige Brandon Williams zijn debuut. Met Daniel James, Angel Gomes en Mason Greenwood staat er bovendien een piepjonge aanval op het veld.

Marco van Basten toont zich in de studio van FOX Sports lichtelijk geïrriteerd door de spelopvatting van the Red Devils: “Het is een hele grote club, met heel veel geld, maar ze kijken gewoon neer op dit soort wedstrijden. Dat vind ik jammer, ik zou me daar als AZ ook wel aan storen. Dan zou ik extra gemotiveerd zijn om ze dat te laten blijken”, analyseert de oud-spits.

Kenneth Perez vraagt zich echter af of Solskjaer wel zoveel meer aansprekende namen tot zijn beschikking heeft: “Kijk naar de bank: Jesse Lingard, word jij daar echt warm of koud van? Marcus Rashford vind ik wel echt een hele goede speler. Harry Maguire kostte volgens mij negentig miljoen, maar daar word je ook niet echt warm van. En Tahith Chong staat erbij, daar word ik helemaal niet warm van.”

Solskjaer: 'Slechtse kunstgrasveld wat ik in tijden heb gezien'

Van Basten denkt dat Manchester United de wedstrijd tegen de Alkmaarders beter op een andere manier aan had kunnen pakken: “Ze hebben 1-0 van Astana gewonnen, ze staan tiende in Engeland en het voetbal dat ze spelen is echt niet om over naar huis te schrijven. Ik zou wat minder komedie hebben als ze op reis gaan.” Perez brengt daar tegenin dat de opstelling wellicht anders zou zijn geweest als de wedstrijd in een stadion met natuurgras werd gespeeld. De Engelse grootmacht liet woensdag bijvoorbeeld al weten dat Paul Pogba extra rust krijgt vanwege het kunstgras in het Cars Jeans Stadion.

“Je hebt het over natuurgras, dit zijn duurbetaalde profs. Die mogen niet op kunstgras spelen? Hou eens op man, over die verwende gasten”, reageert Van Basten echter op de Deen. De voormalige aanvaller begrijp dat sommige spelers die net terugkomen van een zware knieblessure liever niet op een kunstmatige ondergrond spelen, maar voert aan dat dit nu niet het geval is. “Dit zijn jongens die zoveel betaald krijgen, die zo professioneel zijn. Die mogen zich hier toch niet druk om maken? Zo creëer je toch ook zeikerds?”

Ben jij het eens met Marco van Basten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hahaha, jammergenoeg heb ik dit moment op tv moeten missen. De grote jongens die niet op kunstgras mogen spelen, tsja.. Wat moet ik ervan zeggen. Ik snap het ergens ook wel, als Pogba een vervelende blessure oploopt, is dat desastreus.

3 oktober 2019 om 19:06

Alsof je op gewoon gras geen blessures op kan lopen....
Wat een gemiep toch altijd over kunstgras zeg, het speelt anders maar je bent prof pas je dan aan. Ben het helemaal eens met van Basten dat het echt verwende gasten zijn geworden.
Als je als club jezelf te groot vindt voor de EL lever dan je ticket aan het begin van het seizoen in dan kan er wel een club aan die competitie meedoen die er wel zin in heeft.

3 oktober 2019 om 21:01

Dat zegt van Basten. United niet he.
Die willen deze ronde doorkomen zonder teveel in te spannen.
En op kunstgras kun je makkelijker blessure oplopen. Dat is eenmaal zo.

Dat de verwend zijn... ja dat zijn de zeker. Maar dat staat los van deze keuze om wel of niet of kunstgras te spelen

3 oktober 2019 om 21:48

Dat zeg ik niet, maar er zijn wel degelijk blessures die op kunstgras meer voorkomen dan op natuurgras. Ik ben geen aanvoerder van de natuurgraslobby en ik vind het ook enigszins kinderachtig van United. Maar als zij erin geloven dat het schadelijk kan zijn voor een van hun spelers, so be it.

Wellicht een beetje makkelijk? United heeft maandag nog gespeelt tegen Arsenal

4 oktober 2019 om 05:13

Dus? Arsenal heeft vandaag niet veel heelgelaten van Standard, qua niveau vergelijkbaar of beter dan AZ. En dat was met een groot aantal jeugdspelers van Arsenal. Dan moet United het toch ook kunnen tegen AZ?

Solkjear heeft gewoon gelijk man, voetballen op plastic... heeft niks met verwend te maken... is gewoon stront en om je kapot voor te schamen

3 oktober 2019 om 21:08

Het een sluit het ander niet uit he

3 oktober 2019 om 21:14

Je hebt gelijk. Ik vind ook dat het verbannen moet worden uit de eredivisie.
Overigens snap ik wel dat AZ uitwijkt naar een kunstgras stadion. Een club met een grasmat wilt natuurlijk niet dat er elke week wordt gespeeld op het veld. Dus voor nu is het prima. Verder volledig eens. Weg ermee! Als we willen dat de Nederlandse competitie groeit, dan kunnen we beginnen om proberen serieus over te komen.

Wat heeft niet willen spelen op plastic te maken met hoeveel geld die jongens verdienen? Ik snap dat United niet op kunstgras wilt voetballen. Komen vanaf het heilige Old Trafford opeens in een fietsenstalling met een plastic matje. En de EL is lachwekkend voor PL clubs, enige dat ze het een beetje serieus nemen is omdat de winnaar de CL in mag.

3 oktober 2019 om 22:25

Des te meer reden voor united om het serieus te nemen dus.
Die gaan via de competie never nooit de cl in.

De heer Van Basten zou dus met een niet fitte Pogba lekker op kunstgras spelen, hem geblesseerd zien uitvallen en de hele media over hem heen zien vallen. ''hoe haalt deze voormalige topspits het toch in zijn hoofd om een niet 100% fitte Pogba op kunstgras te laten spelen. Totaal ongeschikt als manager als hij niet zo'n makkelijke inschatting kan maken!'' Dag daarna: ''ik stop ermee, de druk op mij wordt te groot.''alle respect voor de voormalige topspits Van Basten maar als club trainer is het een mislukkeling en daarom heel lastig om hem serieus te nemen als analist. Beetje zoals Gary Neville die ook maar in de rondte lult en door iedereen wordt opgegeten alsof hij het wiel opnieuw uitvindt. Hetzelfde geldt voor Van Basten.

3 oktober 2019 om 19:18

Hij heeft helemaal niet gezegd om een niet fitte speler op te stellen! Hij vindt grt belachelijk om fitte spelers niet op te stellen ivm kunstgras. Daarnaast is hij helemaal niet mislukt als trainer. Heeft het bij oranje geweldig gedaan, bij ajax ook helemaal niet zo slecht. Bij Heerenveen gewoon goed en bij az stopte hij er ivm gezondheid gewoon mee. V basten hij meer verstand van voetbal, dan 99% van de andere analisten.

3 oktober 2019 om 21:04

OGS bepaald toch zelf wie hij wel of niet opsteld. Daar heeft van Basten toch niks over te zeggen. Of ze wel of niet serieus deze wedstrijden in gaan. United moet nog veel meer wedstrijden spelen dan az. De keuze is voornamelijk geweest om deze wedstrijden zonder teveel inspanningen, de
Volgende ronde te halen

3 oktober 2019 om 22:28

Klopt, hij heeft er niks over te zeggen, maar hij mag toch wel zijn mening geven?? Doen jij en ik ook.
En ja united heeft alles te bewijzen, een klinkende overwinning op een az zou bijvoorbeeld ook goed kunnen zijn voor t algehele moraal van het team.
Nu speel je gelijk tegen een vele male kleinere club, weer geen overwinning voor man u.

Eens met van Basten. Ze zijn toch niet van suiker. Alsof je na 3 stappen op kunstgras spontaan je bekken verbrijzeld.

Marco is echt een verademing als analist. Weinig clichés en heerlijke nuchtere blik. Zie dit liever dan vele nietszeggende analisten

Ik ben het een met van Basten en als ik Solskjear was zou ik dit toernooi heel serieus nemen. In de winter komen er hopelijk voor United aankopen bij die echt wat gaan toevoegen. Tot de winter is Manu op overlevingstocht in de Bpl. Champions league gaan ze dit jaar zeker niet via de competitie halen en dit toernooi winnen levert dan weer wel een ticket. Volgens mij kan Manu helemaal niet de arrogantie hebben om er in dit toernooi met de pet naar te gooien. Volgens mij heeft Untide wat commerciele belangen om zo vaak als mogelijk in de CL te spelen en als het dan via de competitie niet lukt dan moet je dit toernooi zien te winnen.

Wat kraamt die Marco toch een onzin uit. Manu draait totaal niet in de competitie. Dus is de PL veel belangijker op dit moment dan een groepswedstrijd in de EL. Zo simpel is dat, dus die emotionele redenatie van Marco slaat totaal nergesn op.

3 oktober 2019 om 22:31

Juist niet, de el is de enige kans op cl voetbal volgens seizoen.
Daarbij is een overwinning altijd goed voor het gevoel, beter dan een “gelijkspelletje” tegen az.
Tank je weinig vertrouwen mee.
Man u zit momenteel niet in positie om wedstrijden en tegenstanders niet serieus te nemen.
Vreemd dat dat wel het geval is

Hier slaat van Bastennde plank finaal mis.
Wie is hij om te bepalen hoe belangrijk United deze wedstrijd vind.
Niet wetend misschien hoe klein de selectie is.
Hoeveel wedstrijden er nog gespeeld moeten worden. En dat dit gewoon betekend is hoe ze deze poule fase het makkelijkste, zonder veel inspanning, de volgende ronde behalen.

Ze laten alleen Pogba thuis. Wat terecht is. Net terug van een blessure. Zeker op zo’n veld. Is gewoon dat je wat blessure gevoelig bent oo zulke velden. Zeker als je er nooit op speelt.

United heeft alle recht op, om zelf te bepalen hoe ze met hun spelers om gaan.

Daarbij heeft United veel geblesseerde spelers. Dus blijft er niet heel veel anders over.

Marco moet zich meer druk maken over dat alleen hier in Nederland, een paar clubs zijn die niet een grasmatten kunnen betalen en onderhouden.
Daar waar in Engeland het veel vaker regent. Bij elke club een biljardlaken erin ligt.

De argumenten van van Basten kloppen gewoon niet. Die van Perez zitten meer in de juiste richting.

3 oktober 2019 om 22:36

Van basten mag gewoon zijn mening geven.
Snap wel dat veel mensen voetbal als pussysport zien tegenwoordig.
Man man, alsof az wel week in week hot op kunstgras speelt.. ook maar Eem keer of 3 per jaar(normaliter) die hoor je toch ook niet janken?

Altijd dat gezeik over kunstgras. Zon beetje alle amateurs en jeugd voetballen toch ook op kunstgras. En er zijn ook veel slechte gewone velden, waar je meer op zand voetbald dan op gras. Maar dat is dan romantisch ofzo. We moeten deze sport niet laten gijzelen door alle oude zuurpruimen, maar een beetje durven blijven door ontwikkelen.

4 oktober 2019 om 09:52

Kunstgras is het meest vervelende gedrocht uit de voetbal historie. Ik schaam me gewoon dat we in Nederland dit er doorheen hebben gekregen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren