Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: 'Het niveau bij die clubs was minder, nu gaat het om de top'

Laatste update:
/

Marco van Basten keerde donderdag officieel in dienst bij de KNVB, de werkgever die hij zeven jaar geleden na het EK in Oostenrijk en Zwitserland verliet voor een avontuur als coach van Ajax. De ex-bondscoach kwam er in de tussenliggende jaren achter dat het hebben van de hoofdverantwoordelijkheid hem niet paste. Als assistent, eerst bij AZ en nu dus bij Oranje, voelt hij zich weer op zijn gemak.

Het spontante verdween, bemerkte de voormalig superspits, die eerder al onthulde dat hij in zijn dagen als hoofdtrainer veel last van had van spanning en stress. “Toen was ik veel bedachtzamer en was ik bang dat ik iets verkeerd zou zeggen. Ik vind het nog steeds heel leuk om onderdeel uit te maken van een proces waarin we met z'n drieën even hard aan werken, maar het naar buiten dragen laat ik mooi aan de bondscoach over”, legt hij uit in Metro.

De reden waarom hij AZ verruilde voor de nationale ploeg is simpel: betere spelers om mee te werken. “Bij die clubs had ik meer tijd om met spelers te werken, maar was het niveau wat minder. Nu heb ik minder tijd om met jongens te trainen, maar gaat het wel om de top”, aldus Van Basten, die zelf tussen 2004 en 2008 als bondscoach werkzaam was. Hij reikte met Oranje tot de achtste finales op het WK in 2006, en tot de laatste acht op het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij het spelbeeld verder kan helpen en ervoor zorgen dat vooral Depay en een beetje Robben niet teveel voor eigen succes gaan maar de combinatie zoeken en elkaar de doelpunten gunnen. Erger me nog steeds kapot wanneer NL doelpunten misloopt doordat er niet naar de vrije man gespeeld word.

Ik vond van Basten bij Sport 1 altijd wel een goede analist. Hij heeft dus zeker wel het inzicht, maar was ook tijdens zijn spelersloopbaan niet de man die het moest hebben van aandacht. Nu die wat meer in de luwte staat kan hij misschien echt beginnen met waar hij goed in is. Blijft natuurlijk een van de allerbeste spitsen die we ooit hebben gekend. Eeuwig zonde dat hij al op zo vroeg moest stoppen met voetballen.

20 augustus 2015 om 20:36

Van Basten en Ronald de Boer zijn inderdaad de beste analisten van de afgelopen jaren. Hieruit blijkt vaak inzicht in het spelletje. Kennis en visie op spelers over kunnen brengen is natuurlijk een ander verhaal, al denk ik dat ze dit ook wel zullen beheersen. Van Gaal was ook altijd een goede analist, net als Cruijff. De meeste andere analisten trappen vaak open deuren in of zijn slap aan het lullen ...

20 augustus 2015 om 20:48

Ik vind Ronald de Boer een beetje half half. Soms zegt hij goede dingen, maar soms is het echt zo standaard en cliché. Snap sowieso niet dat hij wedstrijden van Ajax mag doen, want zal zelden scherp en kritisch zijn op het beleid. Ook heeft hij totaal geen kennis van spelers. Altijd maar "onze vriend ehh" als die een naam niet kent.

Zelf vind ik altijd van Halst nog een erg goede analist. Ook al zijn er steeds meer mensen die dat niet vinden. Ik vind dat hij vaak de vinger op de zere plek legt.

20 augustus 2015 om 20:55

Kenneth Perez verdient ook zeker een mention. Erg direct en gaat niet overal omheen lullen.

20 augustus 2015 om 21:03

Inderdaad Nickjwz ; Perez is zeker iemand die zijn mening durft te geven. Dit deed hij als speler al en dat werd lang niet altijd door trainers gewaardeerd, haha.

20 augustus 2015 om 21:06

@maldini : Ronald de Boer praat monotoon en zegt veel ''euhhh'' , maar inhoudelijk gezien is het wel een goede analist. Ook durft hij wel degelijk kritisch te zijn op het spel van Ajax, ondanks dat zijn broer er trainer is. Ik ben met je eens dat het een vreemde keuze is, maar voorlopig heb ik nog niet gemerkt dat het invloed heeft op zijn commentaar. (al heb je als ''broer van'' de schijn altijd tegen)

20 augustus 2015 om 23:04

Ik durf als PSV-er wel te zeggen dat Ronald de Boer de beste analist is op dit moment. Geen popie jopie gedoe maar gewoon wat fout is fout en wat goed is is goed. Daarnaast wijst ie soms op dingen die hij als ex topspeler eerder ziet dan een ander. Prima. Is ook kritisch op ajax als het moet en is dus niet partijdig oid. Prima analist.

Misschien kan Van Basten een topspits maken van Luuk de Jong of zelfs van Siem de Jong. Achter Huntelaar en Van Persie (en die zijn inmiddels ook in de 30) mis ik die namelijk in Oranje ...

Geef Frank de Boer een levenslang verbintenis bij Ajax, maar we moeten wel een nieuwe trainer voor Ajax 1. Kijk naar Davy Klaasen die word niks beter tussen al die jonge spelertjes en gezien dat Frank niet wil of kan werken met meer oudere spelers gaat dit steeds slechter met onze vaandel team.

Dus er moet een nieuwe man voor de groep komen,vanavond speelde Ajax niet tegen Jablo maar tegen zich zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren