Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten begrijpt keuze van sc Heerenveen voor opvolger goed

Laatste update:
/

Marco van Basten besloot in de winterstop dat hij na dit seizoen weggaat bij sc Heerenveen. De voormalig spits en ex-trainer van Oranje en Ajax miste ‘het goede gevoel’, zei hij, en koos er daarom voor geen nieuw contract te tekenen in Friesland. Vijf dagen geleden werd duidelijk dat Dwight Lodeweges zijn erfenis in het Abe Lenstra Stadion in handen krijgt. Een logische keuze, vindt Van Basten.

Lodeweges verruilt SC Cambuur in de zomer voor de provinciegenoot. Van Basten begrijpt wel waarom de clubleiding in Heerenveen uitkwam bij Lodeweges. “Hij heeft het goed gedaan bij Cambuur. Met beperkte middelen heeft hij zijn ploeg goed aan het voetballen gekregen”, zegt Van Basten complimenteus in De Telegraaf. “Lodeweges is daarbij een trainer die al 25 jaar meeloopt en weet hoe hij met dat soort processen moet omgaan.”

Vrijdag legde Van Basten verder uit waarom hij zelf eigenlijk niet verder wil bij de club. Er moeten flink wat mensen weg en dat voelde hij aankomen, zei hij: dat speelde mee in zijn beslissing om weg te willen. Hij wilde voorkomen dat hij van verschillende kanten beperkt zou worden.

SC Heerenveen heeft een goede keuze gemaakt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij presteerde bij cambuur inderdaad boven verwachting
Nu hopen dat het hem in heerenveen ook gaat lukken

5 april 2014 om 11:13

Daar zijn de meningen over verdeeld...

5 april 2014 om 12:04

Ik ben blij dat Dwight Lodeweges bij ons in Leeuwarden gewerkt heeft en het zo goed gedaan heeft. Voor de persoon Lodeweges hoop ik dat hij in Heerenveen net zo goed presteert. Voor de club Heerenveen hoeft dat voor mij persoonlijk niet zo. Waar ik me wel over verbaas is dat Dwight Lodeweges nu in eens als een Top coach c.q. wonder coach gezien wordt. Cambuur heeft hem bij de amateurs weggehaald en als hij dan zo'n geweldige coach zou zijn wat deed hij daar dan. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij als coach op het niveau van Cambuur (minder druk, minder verwachtingen) beter uit de voeten kan dan op een wat hoger niveau. Een niveau waar hij komend seizoen aan de slag gaat. In het verleden (voor dat dat waard is) is immers gebleken dat hij onder druk nog wel eens afhaakt (nec, Groningen).

5 april 2014 om 17:02

Er wordt juist gedaan alsof Henk de Jong de kracht was achter Cambuur, alsof dat een wondercoach is of iets dergelijks.

We zullen zien hoe Lodeweges het gaat doen. Ik ben altijd van mening dat een coach niet zo gekke veel invloed heeft, en vooral afhankelijk is van zijn materiaal.

Misschien een optie voor van Basten om volgend jaar in Leeuwarden aan de slag te gaan

5 april 2014 om 12:06

Wij houden in Leeuwarden niet van countervoetbal, van mij mag Henk de Jong het wel overnemen of desnoods Ruud Brood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren