Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘Tannane ging op training over de schreef en vloog Klaiber aan’

Laatste update:

Oussama Tannane heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht volgens trainer Dick Advocaat al gespeeld. De aanvaller werd vrijdag op non-actief gezet door de club, na een incident dat donderdag plaatsvond. Wat er precies is gebeurd, wil Advocaat vrijdag niet vertellen tijdens de persconferentie. "Maar er is geen weg terug voor hem."

"Hij gaat geen wedstrijden meer spelen voor FC Utrecht", citeert De Telegraaf de ervaren oefenmeester. "Er is twee keer iets voorgevallen op de training waarvan wij vonden dat het niet kon. Daarop hebben we deze maatregel genomen." Het eerste incident vond dinsdag plaats, toen Tannane ploeggenoot Sean Klaiber blesseerde op de training. Na een tweede incident op donderdag besloot de club de harde maatregel te nemen om de buitenspeler op non-actief te zetten.

Tannane wordt sinds de zomer gehuurd van Saint-Etienne. Advocaat betreurt de gang van zaken. "Ik zag het wel een beetje aankomen, maar sommige dingen kan je niet voorkomen. Het is jammer", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. De incidenten volgden op een fluitconcert dat Tannane van de eigen supporters ontving, zondag tijdens de wedstrijd tegen Willem II (0-1 nederlaag).

"Hij was al geïrriteerd dat het publiek in zijn ogen hem onheus bejegende. Daar kan hij moeilijk tegen. Hij is een oprechte jongen", stelt Advocaat. Het is onduidelijk of Utrecht van plan is om de huurperiode van Tannane voortijdig te beëindigen. De negenvoudig international van Marokko, die dit seizoen goed was voor één doelpunt en vier assists in zeventien duels voor Utrecht, heeft bij Saint-Étienne nog een contract tot medio 2020.

Update 2 januari 7.12 uur – ‘Tannane ging op training over de schreef en vloog Klaiber aan'
FC Utrecht en Dick Advocaat wilden vrijdag niet naar buiten brengen waarom Oussama Tannane op non-actief was gesteld. De Telegraaf meldt zaterdag dat er intern al langer irritatie was over het gedrag van de speler en deze week ging het helemaal mis. Op de dinsdagtraining was hij ingedeeld bij de reserveploeg en maakte hij een geïrriteerde indruk. Met een te late en harde tackle haalde hij Sean Klaiber onderuit. De verdediger kon niet verder en strompelde naar binnen. Twee dagen later haalde Tannane op de training opnieuw Klaiber onderuit, die op zijn beurt boos reageerde. Tannane was hier niet van gediend en vloog Klaiber aan. Ploeggenoten moesten tussenbeide komen om erger te voorkomen, zo schrijft de krant.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ofwel een agressieveling?

1 februari 2019 om 15:18

Iedereen was eerst laaiend enthousiast dat Utrecht deze “lastige” jongens oppikte om weer een nieuwe kans te geven. Na ould chick, kali en nu tannane kunnen we stellen dat het toch een gok blijft met dit soort jongens en dat dit zeker niet altijd goed uitpakt zoals dat bij Labyad wel gebeurde.

1 februari 2019 om 16:34

Vind het op zich meevallen, Ould Chick en Kali waren uiteindelijk gewoon niet goed genoeg.

1 februari 2019 om 17:51

Kali was niet goed genoeg. Ould Chick heeft talent genoeg maar die ziet het licht niet. De enige die uiteindelijk bepaald of een lastige jongen gaat slagen is de lastige jongen zelf. Dat Ten Hag toevallig een klik had met Labyad werkte in zijn voordeel.

Gauw wegsturen naar Frankrijk. Is blijkbaar een rotte appel binnen de selectie.
Zonde want het is wel een buitenspeler die westrijden voor je kan beslissen maar als Advocaat er klaar mee is zegt dat voor mij genoeg.

1 februari 2019 om 15:33

Een buitenspeler die wedstrijden kan beslissen? Volgens mij heb je naar een andere Tannane gekeken het afgelopen seizoen, heeft absoluut niks klaar gespeeld bij Utrecht.

1 februari 2019 om 16:07

Bij Utrecht idd niet. Ik heb bij Heracles een heerlijk buitenspeler gezien, maar ook daar niet vrij van onbesproken gedrag. Blijkt nu al meerdere malen gewoon een lastbakje te zijn. Gewoon terugsturen naar Frankrijk

1 februari 2019 om 16:33

Bij Utrecht valt het inderdaad tegen. Daar gaat deze hele topic ook over. Ik bedoelde de periode van Heracles dat hij daar wel een bepalende speler was.

1 februari 2019 om 16:06

Ik ben achteraf echt blij dat AZ hem niet haalde in de zomer, want toen zag ik hem graag komen om het vertrek van alireza op te vangen. Het is zoals je zegt echt een rotte appel die je niet in je selectie moet hebben, ook al kan hij leuk voetballen.

2 februari 2019 om 11:06

Naar Frankrijk?

Nou ja je weet toch wat je in huis haalt, een telefoontje naar Jan Smit & Nico Hoogma zullen je de gebruiksaanwijzing zo geven.
Als Dickie het ziet aankomen waarom neemt die die jongen niet gewoon in bescherming, Ik vind namelijk dat hij kan voetballen.

1 februari 2019 om 15:26

Dick zag deze situatie aankomen. Dat wil niet zeggen dat hij specifiek iets kan zien aankomen en hem daar dus tegen beschermen.
Dat zou wel top zijn trouwens, als je dat kan, maar is hier niet het geval. Hoe had hij hem kunnen beschermen?

On: Fijn, hij was zowel kwalitatief als persoonlijk niet echt een zonnetje en mist Utrecht niks aan.
Zelfs Kerk bracht meer dan hij, dus geef Kerk maar weer een kans.

Altijd wel iets met hem, snap het niet. Dan heeft die een reeks wedstrijden waarin die echt lekker speelt, gaat die weer iets doms doen helemaal out of the blue. Rare kerel is het.

Ik hoop oprecht dat Tananne snel terug zal keren bij Heracles!

1 februari 2019 om 15:58

Heb jij zo'n hekel aan heracles dan? Volgens mij een zou een cursusje zelfbeheersing geen kwaad kunnen. Altijd verbaasd dat dit soort jongens het voor zichzelf vergallen... En voor een club natuurlijk

1 februari 2019 om 16:55

Heracles weet gewoon precies hoe met hem om te gaan! De jongen heeft absoluut een gebruiksaanwijzing maar ook meerdere malen bewezen prima te kunnen voetballen mits hij het vertrouwen geniet. Ook bij Heracles een aantal disciplinaire straffen opgelegd gekregen. Maar toch bleef iedereen in hem geloven waardoor Tananne ook weer in zichzelf leek te gaan geloven. Heracles gaat deze jongen 200% aan de praat krijgen. En daarom hou ik van deze club.

1 februari 2019 om 17:15

Volgens mij was het Jan Smit die precies wist hoe hij met hem om moest gaan. Zit er bij Heracles iemand die dat nu ook kan mocht hij naar Heracles terugkeren?

1 februari 2019 om 18:18

Ja.. heel diep buigen, omdat je weet dat hij een transferwaarde heeft. Dit is geen teamspeler, heb je niets aan.

Ik als Utrecht supporter vind het totaal niet jammer. Natuurlijk moet je als supporters achter je spelers blijven staan maar Tannane had echt 0 gunfactor. Speelt altijd voor zichzelf, speelde 9 van de 10 wedstrijden zwaar onvoldoende en had mazzel dat er niks beters was in de selectie in plaats van hem. Daarnaast oogde hij vanaf moment 1 al te zwaar.

Mooi, opgeruimd staat netjes.

Alles aan Tannane straalt uit dat als hij niet kon voetballen, hij gewoon een probleemgeval op straat zou zijn. Jullie mogen me stereotyperend noemen, maar ik heb zelden zo opgefokt mannetje gezien op het voetbalveld. En hij bewijst het door bij alle clubs het te verzieken met opstootjes. Enkeltje naar Frankrijk.

1 februari 2019 om 15:28

In dit geval ben ik het volkomen met je eens. Dat verongelijkte gejank heb ik persoonlijk ook helemaal niks mee. Altijd maar naar een ander wijzen en nooit eens kritisch naar jezelf durven kijken. Grow up.

Heeft nu zijn laatste kans in de ED verprutst, alleen in de woestijn is hij misschien nog welkom, 24 jaar pas en zoveel gedonder en gezeik met dit gozertje, komt nooit meer goed vrees ik.

1 februari 2019 om 15:26

Na 3 jaar in de woestijn staan clubs als Utrecht nog steeds te springen om zijn komst. Zijn probleem is dat hij te veel kwaliteit heeft om volledig af te schrijven, na een redelijke periode zullen de clubs het altijd blijven wagen om zulke jongens het licht proberen te laten zien.

1 februari 2019 om 19:37

@pedrovasquez

Utrecht is anders een subtopper en die zijn nu klaar met hem. Verder staat Tannane me bij als een wisselvallige speler die het leuk heeft gedaan bij een club waar er nauwelijks sprake is van druk (heracles). Zoveel kwaliteit heeft hij niet, want vooralsnog vind ik hem niet goed spelen bij FC Utrecht.

Verder zit deze jongen duidelijk in een negatieve spiraal en dan zijn 'redelijke periodes' heel moeilijk te bewerkstelligen. Als hij niet snel volwassen wordt, zie ik hem eerder terug in de bodem van de Keuken Kampioen Divisie dan bij een redelijke middenmoter in de Eredivisie.

1 februari 2019 om 16:17

Ik denk niet dat dit z'n laatste kans was. Als je een beetje talent hebt en je ding in het veld doet, dan zullen er altijd clubs zijn die bereid zijn om je te kopen. Neem jongens als Joey Barton of Andy van der Meyde (of Luis Suarez, lichtelijk overdreven voorbeeld misschien) als voorbeeld.

Barton is volgens mij een van de bekendste profvoetballers die zich keer op keer serieus in de nesten wist / weet te werken. Van der Meyde was weliswaar niet geweldadig(?), maar zijn verslavingen, in de breedste zin van het woord, hebben hem toch genekt. Suarez lijkt rustiger te zijn geworden, maar er was een periode dat hij zich in een kort tijdbestek redelijk vaak liet gaan. Denk aan de schorsing die hij kreeg opgelegd, omdat hij Patrice Evra racistisch had bejegend en de keren dat hij moest bankieren, omdat hij spelers beet.

Als iemand als Joey Barton het presteert om telkens een club te vinden, dan moet Tannane dit ook voor elkaar kunnen krijgen, lijkt mij...

Ik heb hem een paar keer gezien bij Utrecht. Maar hij had het dreigende en explosieve wat hij zijn eerste periode in de Eredivisie had totaal niet meer. Dat speelt altijd mee in dit soort besluiten. Als je als topscorer iemand op zijn bek timmert, wordt er een stuk langer over vergaderd binnenskamers.

Zo gek, het hele seizoen wordt hij uitgefloten en nu dit gebeurt, is het “hij krijgt een kans en verpest het”. Wat? Die jongen geeft alles voor Utrecht, maar krijgt weinig respect.

1 februari 2019 om 15:32

Haha ik zat al te scrollen op zoek naar de eerste comment over ‘respect’. Hij is in het verleden bij meerdere clubs met problemen vertrokken, zou het dan misschien niet een ietsie pietsie heel klein beetje aan zichzelf kunnen liggen?!

1 februari 2019 om 15:44

Respect en oprecht. 2 woorden die maar oh zo vaak misbruikt worden en vaak ook maar 1 kant op blijken te werken.

1 februari 2019 om 15:46

Mag ik vragen waarom je zegt dat hij het hele seizoen wordt uitgefloten? Dat is namelijk totaal niet zo.
Het publiek heeft hem meer dan eens gesteund na weer een belabberde wedstrijd.

Maar juist het publiek krijgt weinig respect in de vorm van 'goed voetbal'. Dat heeft hij namelijk maar 1 wedstrijd laten zien.
Maar als je als fan een keer kritisch bent, ben je ineens respectloos? Jij gaat het goed doen op school.

1 februari 2019 om 15:51

Hij moet wat aan zijn mentaliteit doen, dat is verre van goed.

1 februari 2019 om 18:08

mentaliteit heb je, dat verander je niet

weg ermee voegde niets toe

en nu Mohktar of Affelay transfervrij binnen halen

1 februari 2019 om 19:33

Aan Mokhtar heb je niets in de subtop. Tot nog toe heeft hij het alleen laten zien bij PEC Zwolle, want bij FC Twente was het echt heel slecht. Afellay zou natuurlijk geweldig zijn voor Utrecht, maar ik vraag me af of hij haalbaar is. Als hij al zou willen, moet hij ook nog genoegen willen nemen met een subtop-salaris.

1 februari 2019 om 15:52

Respect verdient men, respect krijgt men niet.

1 februari 2019 om 19:31

Zeker een fan van Tannane? Ik weet er het fijne niet van (ik denk ook niet dat het bekend word gemaakt), maar hij staat toch duidelijk te boek als een lastige jongen. Schijnbaar met 24 jaar nog niet volwassen genoeg voor topsport en dan moet je niet over respect beginnen. Ken je de spreekwoorden: "je oogst wat je zaait" en "respect moet je verdienen" niet?

Juist als je het ziet aankomen is het vreemd dat je het zogenaamd niet kan voorkomen. Heel jammer natuurlijk, want hij kan voetballen. Echter zitten dit soort acties bij hem altijd in de weg.

1 februari 2019 om 15:38

Tsja, Advocaat kan moeilijk van de 1 op de andere dag de hele persoonlijkheid van Tannane veranderen. Hij kan hem er wel voor proberen te behoeden natuurlijk.

1 februari 2019 om 16:04

Dat je een lawine aan ziet komen, betekent niet dat je die tegen kan houden als je maar hard genoeg gaat scheppen.

On: Snap niet dat ze het blijven proberen met dit soort gasten. Mentaliteitsproblemen verhelp je niet zomaar. Kan je nog beter een onbekende jongen uit de jeugd of amateurs weghalen die wel gemotiveerd is, daar kom je verder mee.

Klaiber geblesseerd? Niks over gelezen. Neem aan dat het dan meevalt of iemand die weet hoe ernstig dit is?

wat verrassend weer, provocatie zit in hun..
zonde want voetballen kan hij wel

Hij schopte bij de vorige wedstrijd ook al bijna na naar mannetje....

Hoezo worden dit soort agressieve gasten vaak "oprecht" genoemd? Als hij oprecht was dan had hij wel wat meer zelfkritiek.

Ik snap dat nooit van die gasten. Je maakt van je hobby je werk en je moet er echt wel wat voor doen, maar je zit in principe ruim boven modaal inkomen met iets wat veel mensen graag zouden willen, volgens mij. Waarom dan zo lastig doen? Soms is het inderdaad wel typisch dat het vaak dezelfde gasten zijn.

1 februari 2019 om 18:15

En wat bedoel je met dezelfde gasten?

Wel jammer dat het momenteel zo loopt voor deze jongen.
Hij was in z´n Heracles periode absoluut geen verkeerde speler.
Heeft bovendien een leuke transfer gemaakt voor zich zelf, en Heracles.
Voor hem te hopen dat er een trainer is , die hem weer aan de praat krijgt.

Vraag me toch af wat er gebeurd is. Bij Heracles heeft hij het best goed gedaan en voetballen kan hij wel. Het is geen geweldenaar en Utrecht is natuurlijk wel even wat anders dan Heracles, maar ik had niet verwacht dat het avontuur voor hem zo af zou lopen.

Als ik de reacties zo lees schijnbaar een moeilijke jongen en dan is het met 24 jaar toch zaak om heel snel volwassen te worden, want anders speelt die jongen over drie seizoenen ergens in de Keuken Kampioen Divisie.

Typisch. Hij trapt Klaiber onderuit, geen excuses niets, trapt Klaiber weer onderuit, die reageert boos en bij Tannane is er geen besef van dat het gerechtvaardigde woede is, nee, die krijgt de reactie waar hij naar op zoek was en kan dan zelf lekker tekeer gaan.

Dat krijg je als je komt uit een machocultuur waar haantjesgedrag heerst en status alles is. De ironie is dat juist dat soort wannabe-Tony Montanas de meest overgevoelige, fragiele mensen zijn.

Stiekem wilt ie gewoon een aai over de bol en een knuffel van iemand die tegen hem zegt "het is oké, Oussama". Ik zou zeggen, zoek een therapeut. Als hij niet heel goed tegen een bal aan kon trappen, dan was hij waarschijnlijk in het nieuws gekomen als een slachtoffer in de mocromaffia-oorlog.

2 februari 2019 om 09:00

TheRoscoe, wat is jouw probleem? Eerst val je over iemand heen die tot God bad om een beslissing te nemen en nu haal je uit naar een voetballer die gefrustreerd is omdat het niet lukt (maar bij Heracles wel geweldig kon voetballen). Ik denk dat jij een probleem hebt met gelovigen en daarnaast ook met Noord-Afrikanen. Het druipt gewoon af van je woorden!!

2 februari 2019 om 09:06

Dat eerste staat los hiervan.

Maar ga je doen alsof mijn kritiek op Tannane niet volkomen terecht is? Trapt een teamgenoot tweemaal onderuit, begint een vechtpartij met dezelfde teamgenoot en wordt nu weg getrapt. Dat is verwerpelijk gedrag. En daarvoor zou hij in de spiegel mogen kijken, grote kans dat hij dat niet gaat doen. Jij ook niet trouwens, aangezien je mij in feite een racist noemt, omdat ik de domme, gewelddadige acties van Tannane veroordeel.

2 februari 2019 om 09:13

Ik reageer op meerdere reacties van jou. Jij en nog een paar andere figuren hier zijn er als de kippen bij als het over dit soort dingen gaat. Waarom? Simpel omdat jullie vermoedelijk een ander Nederland voor ogen hebben dan het nu is. Misschien kan ik het fout hebben, maar ik trek die conclusie a.d.h.v de reacties hier.

2 februari 2019 om 10:19

Welke reacties? Vrijwel zeker dat dit de eerste keer is dat ik reageer op een situatie omtrent een Marokkaans probleemgeval. Maar misschien heb ik dat fout.

Maar ik vraag me af wat jij nou van het gedrag van Tannane vindt. Want buiten al dat politieke gelul om, hoor ik daar niks over.

Ja, je noemde hem gefrustreerd. Dat moge duidelijk zijn. Maar wat vind je er nou van?

Maar oké, weet je wat, als ik je het gevoel heb gegeven dat ik iets tegen Noord-Afrikanen heb, dan spijt het me dat. Oprecht. Mijn excuses. Mijn reactie was vijandig.

2 februari 2019 om 13:04

Jan heeft kritiek op mij.
Hier kan ik niet mee omgaan.
Maar ik weet de oplossing.
Jan is een racist!

Jammer dat Tannane door Utrecht niet gelijk teruggestuurd kan worden ondanks zijn gedrag.
Zuidam had deze jongen niet moeten halen, want zijn wangedrag was bij elke profclub een probleem.
Zonde van het geld dat met zijn huurcontract gemoeid is.

2 februari 2019 om 16:23

Achteraf makkelijk praten.. Bij heracles deed die het prima. Al had die er 15 in liggen nu was het een gouden zet geweest!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren