Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Salariëring is in Italië beduidend anders dan in Nederland'

Laatste update:

De komst van verdediger Joel Ekstrand en aanvaller Edison Flores naar FC Groningen is nog niet rond. "Morgen (dinsdag, red.) praten we verder", zei technisch manager Henk Veldmate maandagavond tegen RTV Noord. Veldmate claimt dat één telefoontje dinsdag in beide zaken veel kan veranderen.

Flores is een achttienjarige aanvaller die in zijn vaderland Peru voor Universitario de Deportes actief is. Hij wordt als een van de grootste talenten van het Zuid-Amerikaanse land beschouwd. De vijf jaar oudere Ekstrand staat op de loonlijst van Udinese. De toekomst van de Zweedse verdediger ligt niet in Udine.

Zaakwaarnemer Martin Dahlin verwacht geen problemen rond een transfer van Ekstrand naar FC Groningen. "We zijn dicht bij een deal om Joel dit seizoen op huurbasis bij FC Groningen te laten spelen. Het gaat om een seizoen, er zal geen sprake zijn van een clausule om hem daarna eventueel te kopen." Algemeen directeur Hans Nijland weet van niets. "Dan mag hij ons dat ook laten weten."

Update 28 augustus 15.05 uur - 'Salariëring is in Italië beduidend anders dan in Nederland'
Volgens Martin Dahlin zal de transfer van Joel Ekstrand naar FC Groningen snel afgerond worden, maar Hans Nijland wil de supporters niet te vroeg blij maken. Op de website van zijn werkgever benadrukt de algemeen directeur dat de komst van de verdediger van Udinese nog zeker niet afgerond is: "Een overgang van Ekstrand naar Euroborg is lastig, want het mag duidelijk zijn dat de salariëring in Italië beduidend anders is dan in Nederland”, aldus Nijland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopende u voldoende te hebben geinformeerd heer Nijland. Fijn dat de zaakwaarnemer alles al op een rijtje heeft. Vreemde verhaal!

Iemand bekend met Ekstrand? Heb hem nog nooit zien spelen. Hoop trouwens dat Flores wel komt, die heb ik wel zien spelen en dat viel niet tegen!

28 augustus 2012 om 15:46

Ekstrand is gewoon een uitstekende verdediger, Vergeet niet dat Udinese gewoon Champions league speelt. Ekstrand is bij Groningen direct 1 van de betere spelers

Zo klinkt het alweer een stuk kritischer. In het stuk op de website staat:
'gevraagd naar een reactie zei Nijland met een brede glimlach. "dan mag hij ons dat ook laten weten."'

Dat met een glimlach vind ik de manier van de uitspraak nogal veranderen. Beetje sensatiebelust overgenomen. Bovendien denk ik dat Nijland uitstekend weet hoe het zit, maar niet teveel wil zeggen voor hij honderd procent zeker is.

ON: Het is gewoon heel belangrijk dat er een goede verdediger bijkomt die een beetje ervaring heeft en goed coacht. Als je die manier zag waarop Van Dijk de bal verprutste: onervarenheid en slechte coaching.

Die aanvaller: Volgens mij zitten we voorin niet zo slecht, maar goed als het een buitenkansje is is het altijd welkom.

28 augustus 2012 om 09:16

Dat veranderd wel het e.e.a.

Er moet inderdaad een goede verdediger bij. Maar ook een snelle aanvaller, die Zeefuik is echt een tank. Daar moet een snelle dribbelaar omheen. Texeira komt toch ook niet uit de verf.

28 augustus 2012 om 09:48

Ja kopen kopen kopen en ondertussen je investeringen op de bank weg laten rotten.
Van Zeefuik weet je dat het een tank is, dan moet je daar dus ook naar gaan spelen. Positiespel moet dus op orde zijn met lopende mensen om Zeefuik heen, daar schort het gewoon aan.
Achterin hoeft er echt niets bij hoor, gewoon spelen zoals met de 4 tegen Psv, die deden dat prima, gingen alleen bij de 2-0 in de fout door van Dijk, die nam gewoon te veel hooi op zijn vork daar, zal hem niet weer gebeuren.
Voorin moet Schet gewoon duidelijk gemaakt worden dat hij als rechtspoot aan de flank moet plakken en niet constant centraal moet komen. Op de linkerkant moet je niet spelen met Teixiera of Kwakman als je ook gewoon Jones en Kostic hebt. Dat die gasten misschien moeite hebben met het niveau moet je maar voor lief nemen even, dat heeft Kwakman namelijk ook. Dit seizoen ga je toch niet bij de eerste 6 eindigen en de eerste 9 lijkt op dit moment ook een utopie.
De problemen liggen wat mij betreft niet achter- of voorin, maar op het middenveld.
En als je vindt dat er achterin een probleem ligt en een ervaren speler nodig hebt, waarom moet er dan een gozer komen die geen Nederlands spreekt. Die staat er dan toch ook niet meteen? En een Wisgerhof mogen ze bij Twente houden. Desnoods stel je dan Ivens op, die heeft ervaring... Enige probleem is dat Kappelhof gewoon een betere verdediger is. Op het middenveld heb je met Kwakman, Sparv, Hiariej en Kieftenbeld 4 redelijk gelijke types, geen box-to-box speler en voetballend allemaal net onder de maat (op Hiariej na, maar die houdt een goed niveau maar 2 wedstrijden vast en zakt daarna weer door het ijs of raakt geblesseerd). Maaskant moet gewoon ballen tonen en dit jaar als een tussenjaar beschouwen. Dan moet je dus jongens die geen top 9 niveau hebben opstellen en beter maken. Zorg er maar voor dat je een team bouwt wat groeit naar een niveau waarmee je volgend jaar wel weer voor Europees voetbal strijd.
Maar ik vrees dat Maaskant daarvoor niet de juiste coach is, die doet het liever op zijn Nacs met alleen maar 30-ers omdat er dan genoeg ervaring is.

28 augustus 2012 om 10:01

Je kunt toch niet zeggen dat Groningen momenteel teveel oude spelers opstelt. Een tussenjaar na het debacle van vorig jaar? Ik denk niet dat veel supporters het daar mee eens zijn. Al zou ik me er best in kunnen vinden overigens.

Het middenveld vind ik niet zozeer het probleem als je het juist opstelt. Weet niet of die Zweed een RCH of een LCV is. Maar als het een RCV is kun je die, mits hij komt, op de plaats zetten van Van Dijk. Ben er namelijk van overtuigd dat die prima als verdedigende middenvelder kan spelen. Misschien nog wel beter dan centraal achterin. Ook vind ik Johansson voor die plaats een goede optie. Kwakman en Sparv zijn er te traag voor en ik ben het met je eens dat het middenveld overlopen wordt, maar ik denk niet dat dit nodig is. Zelfs niet met de huidige spelersgroep.

Wat nog altijd niet wegneemt dat de groep jong en grillig is en de ervaren spelers niet middelmaat zijn, maar matig tot slecht. Uitgezonderd Luciano.

28 augustus 2012 om 10:08

Volgens mij zeg ik niet dat Zeefuik op de bank moet?! Ik zeg exact hetzelfde als jij, snelle aanvaller om Zeefuik zetten. Sterker nog, ik bedoel tank positief. Je ziet dat hij die ballen goed vasthoud. Het ontbreekt gewoon aan de snelle dribbelaar. Denk ook niet dat het probleem op het middenveld ligt, alleen Kwakman moet weg van het middenveld.

Ik ben wel van mening dat er een verdediger bij moet, er mist gewoon ervaring. Naast de onervaren van Dijk moet een solide speler. Dat is niet alleen goed voor het team maar ook voor de ontwikkeling van, van Dijk.

28 augustus 2012 om 10:22

Het middenveld is inderdaad het probleem. Het middenveld moet sneller schakelen en mist tot nu toe een beetje creativiteit. Die heb je wel in zekere mate met van Moorsel en een beetje van de Leeuw. Daarnaast moet iemand staan die snel schakelt tussen de verdediging en aanval.....misschien femi? Maar die is ook best traag in de handeling. Ik vindt links centraal achterin ook een probleem, daar moet een goede speler staan, want Burnet komt vaak mee op. Dan komt de verdediging centraal links voor een grotere ruimte te staan, welke hij af moet dekken...... Dus wel een centrale verdediger graag, en als Flores wel komt, dan mag hij dat......dan heb je wel snelheid op beiden flanken, en kun je je tegenstanders helemaal kapot spelen.

28 augustus 2012 om 11:21

Ik denk dat Jones het niveau wel eens aan zou kunnen...hij is een harde werker (gezien in zijn voorgaande wedstrijden), daarnaast is Linksvoor ook zijn 'natuurlijke' positie waardoor ik daaar een beter rendement verwacht/denk te kunnen zien

28 augustus 2012 om 12:43

Mozias, ik had het niet beter kunnen verwoorden! Wil ik echter nog aan toe voegen dat de 2-0 van PSV niet alleen een fout van van Dijk was. Het probleem lag, zoals zo vaak, bij Bacuna, die het presteerde om de bal achter de man te spelen terwijl van Dijk op een plek stond waar balverlies dodelijk is. Bacuna moet op zo'n moment niet de bal aan van Dijk geven en al helemaal niet op zo'n slechte manier. Peer de bal dan hoog naar voren zou ik zeggen. Maar goed, de 1-0 van PSV werd ook al veroorzaakt door Bacuna. Deze man kan absoluut geen pass geven en moet niet in de opbouw betrokken worden. Voor mij hoort hij absoluut niet in de basis thuis.

"flores is een achttienjarige aanvaller die in zijn vaderland Peru voor Universitario de Deportes actief is. Hij wordt als een van de grootste talenten van het Zuid-amerikaanse land beschouwd."

Dit vind ik altijd zo'n gevaarlijke uitspraken en heb ik al heel vaak gehoord over talenten uit verre landen... Hoop voor Groningen dat er iets van waar is!

Groningen heeft nog een linksbuiten/linksmid nodig, tegen PSV stond Kwakman er en dat was dus 10keer niets alles moest over rechts. Daarom lijkt Flores mij een goede aankoop (heb eerder gelezen dat hij een vleugelspeler is) Daarnaast is een Centrale verdediger inderdaad prioriteit al vind ik het duo van Dijk ( op zijn fout na) Kappelhof niet heel slecht. Het probleem is meer een defensieve middenvelder die wél met zijn man meeloopt. (dus geen Kwakman of Sparv)

Hier begrijp ik helemaal niks van. Groningen heeft met Kostic en Teixiera twee pareltjes in huis die miljoenen hebben gekost. Waarom krijgen deze jongens geen kans en moet er een Messi uit Peru komen die het allemaal wel kan. Verder heb je met Schet en Zeefuik nog twee uitstekende aanvallers in huis.

Wat betreft de verdediging is het een schande dat Maaskant Kwakman op het middenveld posteert. Kwakman komt op het middenveld handelingssnelheid tekort en hoort als ervaren speler centraal achterin te staan. Verder is Ivens ook een uitstekende verdediger naast van Dijk. Met kappelhof heb je een jonge centrale verdediger met potentie achter de hand die rustig gebracht kan worden en volgend jaar kan uitgroeien tot basisspeler. Als die Zweed ook nog komt, dan gaat dit weer ten koste van de ontwikkeling van Kappelhof.

Maaskant moet niet zeuren om versterkingen, maar naar zijn eigen spelersmateriaal kijken. Er zijn voldoende alternatieven en Groningen moet haar oor niet laten hangen naar zo'n patser als Maaskant. Groningen staat er financieel goed voor en om weer miljoenen uit te gaan geven voor een aanvaller uit Peru lijkt mij niet verstandig.

28 augustus 2012 om 12:10

Omdat Flores een klasse apart is mischien en zijn eventuele komst zit Texeira of Kostic totaal niet in de weg. totaal andere speler. Een speler die Groningen goed kan gebruiken alleen heb je eigenlijk totaal niks aan Zeefuik met een speler als Flores in je elftal, over onzinnige aankopen gesproken als je Texeira en Suk hebt lopen en je gaat enkel met Zeefuik in de spits spelen.

Net als het niet verkopen van Kieftenbeld gaat Nijland daar nog wel een paar keer schreuwend van wakker worden dat die Zeefuik niet direct door heeft verkocht.

Maargoed als Groningen een talent als Flores kan halen voor een redelijk bedrag moet je dat altijd doen, met die Zweed ben ik het trouwens eens, die hebben ze niet nodig en snap ook niet zo goed waarom ze daar mee bezig zijn, nouja ik snap het wel omdat Maaskant alleen maar loopt te janken om nieuwe spelers.

Komt er weer zo'n belangrijke persconferentie om de nieuwe sterren voor dit Groningse sterrenteam te presenteren? Mag hopen van wel! Moet ook gezien de resultaten tot nu toe

28 augustus 2012 om 12:34

Snap je cynisme, maar hebben eigenlijk pas één keer niet aan de verwachting voldaan dit seizoen als je heel reëel kijkt. PSV heeft een selectie die vier slagen beter is, evenals Twente. Dat had ik je vooraf ook kunnen vertellen. Tegen Willem II moet je natuurlijk gewoon winnen en daar zijn ook excuses voor. De manier waarop we verliezen geeft niet veel hoop al vond ik het tegen PSV ook weer niet zo dramatisch. Ik vind het een beetje vroeg om de alarmbellen nu al te laten rinkelen.

28 augustus 2012 om 22:14

Met zo'n brulkikker als Maaskant wordt het voor Groningen vechten tegen degradatie. Het maakt niets uit welke spelers er nog worden aangetrokken. Maaskant heeft een (1) riedeltje en dat is het. Geen inhoud, geen overwicht, alleen lullen. Zie zijn rol als analist. Ik voel echt mee met de echte Groningen supporters

Zal een heel zwaar jaar gaan worden voor Groningen en ik vraag me echt af wanneer ze weer wedstrijden gaan winnen. Logisch dat PSV en Twente een maatje te groot zijn, maar Willem II hadden ze gewoon moeten winnen alleen al om het vertrouwen een beetje op te krikken. Ze hebben zeker versterkingen nodig en wel apart dat Hans Nijland niet op de hoogte is.

28 augustus 2012 om 15:35

Groningen was de betere tegen Willem II en ook tegen PSV waren ze tot aan de 2-0 gewoon heel goed aan het spelen. Als Maaskant Kostic en Jones een kans geeft op de vleugel zal het denk ik wel gaan lopen hoor.

Tja italie is natuurlijk een belastingparadijs voor voetballers waar alles netto is.

Is geen nieuws onder de zon hè dat er in Italië meer salaris wordt betaald dan in Nederland. Het verschil in afdracht qua belasting werkt ook niet in Nederlands voordeel....

Ekstrand is best een aardige verdediger. Heeft toch wel wat potjes meegedaan bij Udinese, dan moet Groningen geen probleem zijn. Denk alleen niet dat hij kan uitgroeien tot een zekere factor achterin bij Udinese, hij heeft het net niet.

Groningen kan wel een versterking in de defensie gebruiken. Ze spelen nu met Sparv of Kwakman in de achterhoede, terwijl dat volgens mij toch middenvelders zijn. Ekstrand ken ik verder niet, maar als je aan spelen toekomt bij Udinese moet je wel wat kunnen. Hoop dat Groningen beter gaat presteren dan vorig jaar, vind het wel een mooie club. Maar tot nu toe gaat het niet zo goed met ze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren