Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: PEC weet na gelijkspel tegen Dnipro genoeg over proefspeler

Laatste update:
/

Emmanuel Mbende heeft tijdens zijn stageperiode bij PEC Zwolle een prima indruk achtergelaten. De verdediger, afkomstig van Borussia Dortmund, krijgt van de club nu zelfs de kans om zijn kunnen te tonen in het oefenduel met Dnipro Dnipropetrovsk. Die wedstrijd staat voor zaterdag op het programma.

De negentienjarige stopper trainde de afgelopen weken mee in Zwolle en maakte indruk op coach Ron Jans. "Maar we willen hem nog wel graag nog aan het werk zien tegen een sterke tegenstander", zegt hij in Voetbal International. De stage van de transfervrije speler is daarmee tot en met zaterdag verlengd.

Ook Boban Lazic mag zich bewijzen tegen de Europa League-finalist. De 21-jarige aanvaller, die Ajax in 2014 verliet voor Olympiacos Piraeus, traint ook al een aantal weken mee bij de club uit Overijssel. Volgens Jans moet hij fysiek nog wel aansterken. "We gaan deze week kijken hoever hij is en of hij voor ons een versterking kan zijn."

Update 11 juli 21.04 uur - PEC weet na gelijkspel tegen Dnipro genoeg over proefspeler
Emmanuel Mbende mocht van trainer Ron Jans meedoen tijdens het oefenduel met Dnipro Dnipropetrovsk meedoen bij PEC Zwolle, maar een contract zit er niet in voor de van Borussia Dortmund afkomstige verdediger. Op de officiële website laten de Zwollenaren voorts weten dat over de andere proefspelers, onder wie ex-Ajacied Boban Lazic, later een beslissing genomen zal worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand deze jongens al aan het werk gezien tijdens de oefen duels en heeft extra info?

9 juli 2015 om 15:39

Ik heb hem gezien tijdens de 2 oefenpotjes van PEC. Sterke lange kerel. Soort rots in de branding kan ook goed koppen. En is altijd gevaarlijk geweest bij Corners. Liever hem met sainsbury Dan schenkeveld. Die Kwam erg twijfelachtig over

11 juli 2015 om 21:51

Waar komt die jongen vandaan/ Land? Club?
Wat moet die kosten?

9 juli 2015 om 15:39

Heb hem gezien in de eerste oefenwedstrijd tegen Hatto Heim.
Hij is groot en sterk, bijna vierkant.
Voetballend was ik nog niet onder de indruk en het lijkt me een speler die door zijn onbenulligheid nog wel eens vrije trap tegen krijgt.
In de lucht wel sterk en ik heb begrepen dat hij in de tweede oefenwedstrijd ook zelfs gescoord heeft.
Al met al een type Yobo die in het verleden bij PEC heeft gespeeld.
Een goede zaak om hem nog wat langer aan het werk te zien tegen wat sterkere tegenstanders

9 juli 2015 om 16:12

Wat gait1707 zegt: Hij oogt nogal lomp, maar is daarentegen wel groot, sterk en ik vond hem voor zo'n lompe jongen nog aardig snel. Zijn voetballende kwaliteiten vind ik matig, maar dat kan je ook verwachten wanneer een jongen met zoveel fysiek, die lengte en die snelheid niet weet door te breken bij een topclub. Vaak zijn zulke jongen voetballend erg matig.

9 juli 2015 om 16:32

maarja als het fysiek goed zit dan kan je hem altijd nog het 'voetballen' bijbrengen denk ik.
het zal wel nooit een top verdediger worden maar zolang hij maar de bal naar de goede kleur speelt is het wel een aanwinst voor zwolle zo te horen.

9 juli 2015 om 18:58

Thanks! Ben benieuwd. Denk dat Zwolle wel een sterke CV kan gebruiken namelijk die een duel niet schuwd. Naast Sainsbury en je hebt een mooie combo. Lazic goed genoeg voor Zwolle?

11 juli 2015 om 21:12

Jammer boys, hij gaat niet langer med

11 juli 2015 om 21:12

Mee

Hopelijk voor pec zitten er jongens bij die door kunnen stromen tot volwaardige eredivisie spelers

Heb die Mbende aan het werk gezien, dit word een van de nieuwe centrale verdedigers talenten van Nederland. Mark my words!

10 juli 2015 om 02:57

Wordt is het nog altijd, ook vreemd dat je iemand zijn toekomst kan voorspellen op zo'n zwakke basis, nogal opmerkelijk als je het mij vraagt!

11 juli 2015 om 21:25

Niet bij PEC in ieder geval vraag me sterk af of we dit soort spelers niet onderwaarderen in Nederland.

Missen nog wel een opbouwende CV en linksbenig?

Ik ben ook bij de wedstrijd tegen Hatto heim geweest. Vond het zeker geen aanwinst. Hij had veel overtredingen nodig om de spits van Hatto heim af te stoppen. De kopballen die hij op goal vuurde leken er ook niet echt op. Lazic vind ik wel een aanwinst.

Heb hem net gezien tegen Dnipro, maakte weer een sterke indruk..
Enige minpunt van hem (wat tevens de doorslag geeft) is dat hij niet kan meevoetballen.
En dat is nou juist het handelsmerk van Pec. Helaas

11 juli 2015 om 21:35

Zo enorm sterk vond ik hem niet spelen. Met geen tegenstander in de buurt schiet hij de bal over de eigen achterlijn. Met twee gestrekte beven vooruit de bal veroveren was nogal een risicovolle actie, om het voorzichtig uit te drukken. Het oogt heel wat met 1,96m, maar erg indruk maken deed hij niet.

11 juli 2015 om 21:46

Typisch Nederlands gelul. Een verdediger moet primair kunnen verdedigen. Zijn man uitschakelen is het belangrijkste. Nee, wij willen dat hij ook kan opbouwen, een goede inspeelpass heeft en kan opkomen. Wat een gelul!! Als ik zie hoe 'gerenomeerde' verdedigers echt verdedigen, dan springen je tranen in de ogen. Zelfs onze landskampioen heeft twee prutser in het centrum van de verdediging staan. Als hij echt kan verdedigen laat hem dan maar in Almelo komen. Krüzen leert hem wel hoe hij een bal moet inspelen. Blijkbaar kan Jans dat niet. Ik begreep dat hij 19 jaar is! Hij mag komen.

11 juli 2015 om 22:12

@ humberto1

Een verdediger moet inderdaad primair kunnen verdedigen, helemaal mee eens. Jij hebt echter Mbende helemaal niet in actie gezien. Verdedigend komt hij domweg tekort, om over zijn voetballende vermogens maar te zwijgen. Oefenen op zijn inspeelpass heeft dan ook geen zin. Domme uitspraak over Jans derhalve. Wat mij betreft gaat hij lekker naar Almelo, veel plezier ermee.

11 juli 2015 om 22:32

Nee ik heb hem niet gezien, maar gezien de reacties hier denken andere Zwolle fans daar toch anders over. Heb jij alleen de wijsheid in pacht Malloot?

De kernvraag blijft, kan hij verdedigen. Kan hij zijn man uit de wedstrijd spelen, is het een killer!

11 juli 2015 om 23:25

"heb jij alleen de wijsheid in pacht Malloot?"

Ik niet alleen, ook Ron Jans.
Nu even zonder gekheid, Ron Jans heeft inmiddels laten zien er best een beetje kijk op te hebben als trainer. Hij zal hem niet zomaar laten gaan. Deze Mbende verovert met twee benen vooruit een bal. Dit keer ging het goed, maar een volgende keer kan dat ernstige blessures opleveren, zoiets moet je niet willen hebben. Verder had hij nog wel meer bijzonder acties. Al met al was het niet veel bijzonder. Voor hetzelfde geld zijn er voor een club als PEC Zwolle beter spelers te krijgen.

12 juli 2015 om 10:24

Nee ik heb net zoweel verstand van voetbal als jij!

Dat Jans een goede coach is wil nog niet zeggen dat hij een goede oefenmeester is. Voor Zwolle kan hij niet meer stuk, maar in Heerenveen en Luik denken ze daar wel anders over. Als hij echt niet kan verdedigen houdt het op, maar ik lees ook veel positieve reacties en omdat goede verdedigers een schaarste is in de eredivisie zou een grote sterke vent met atletisch vermogen die vervolgens ook nog een man kan uitschakelen al heel ver kunnen komen.

Ik wordt zo langzamerhand moe van die trainers praatjes die het als maar over opbouwende kwaliteiten hebben, goede inspeelpass en goede voorzet als eis voor een verdediger! Leer je verdedigers nu eerst even goed hoe ze moeten verdedigen want dat kunnen ze al niet. In de eredivisie is dat helemaal dramatisch, en dat zie je terug als de clubs de grens over moeten. Heeft PEC dat toch ook ondervonden tegen de Tjechen! Niet belaald een hoogvlieger internationaal. Na twee wedstrijden geknipt en geschoren, dag Europa.

12 juli 2015 om 15:22

Je had van tevoren toch niet oprecht verwacht dat PEC van Sparta Praag ging winnen over 2 wedstrijden mag ik hopen?

12 juli 2015 om 16:00

En waarom niet! Ajax van de mat spelen, en niet alleen in de finale. Alsof Praag zo'n geweldig team heeft!

Eagles grijp je kan op een goede verdediger.

11 juli 2015 om 21:34

Haha die gaat niet in de JL spelen..

Die van Dortmund zou eerst eens bij bv Sparta kunnen ballen...en zo omhoog werken

Kopen die Mbende.
Ik weet niet waar hij vandaan komt, club, land en welke prijs redelijk is maar hij blijkt bij PEC te passen.

11 juli 2015 om 22:13

Hij pas helemaal niet bij Pec. Het enige wat hij mee heeft is zijn fysiek, verder stelt het niet veel voor.

Misschien kan ie een partijtje meeballen bij Nec, Faber heeft ervaring met jeugd, wellicht kan hij kinderziektes uit zijn spel halen.

12 juli 2015 om 01:31

Hij komt simpelweg te kort (ondanks zijn lengte ). Het is niet zo dat het slechts gaat om kinderziektes.

Zoals ik had verwacht. Hij is groot, sterk en snel, maar voor de rest ontbreekt het wel aan rust in zijn spel en vind ik hem opbouwend traag. Hij speelde prima tegen Dnjepr, maar de onrust in zijn spel ontleent zich niet aan het verzorgde positiespel dat PEC nastreeft. Hij ging eens een keer een kopduel aan, maar inplaats dat hij zijn lengte gebruikte om zijn tegenstander in de lucht te verslaan, hing hij bijna over hem heen en liet die bal maar lukraak op zijn hoofd vallen. Er ontbreekt iets teveel aan deze jongen, wat wel jammer is want hij had enorme potentie om een cultheld te worden in Zwolle.

Haalde wel een geniale tackle eruit om de tegenstander af te stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren