Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: PEC krijgt groen licht van KNVB inzake winteraanwinst

Laatste update:
/

De clubs doen er nog geen mededelingen over, maar Eli Babalj zal maandag op huurbasis overstappen van AZ naar PEC Zwolle. De 22-jarige spits van Australische komaf kwam dit seizoen nog geen minuut in actie in de Eredivisie en vult bij PEC Zwolle het gat op, dat is ontstaan na het vertrek van Tomás Necid. Die bleek niet opnieuw los te weken bij CSKA Moskou voor de tweede helft van het seizoen.

“Ik ben heel nieuwsgierig naar Babalj. Je merkt aan alles dat hij opgelucht is dat hij nu een nieuwe kans krijgt en dat hij erop gebrand is zich te bewijzen. Bij AZ zat hij helemaal op een zijspoor. Ik zag hem daar wel spelen en dan was het duidelijk: die jongen was daar niet gelukkig”, geeft trainer Jans van PEC te kennen aan Voetbal International. Babalj trainde al een paar dagen mee.

Trent Sainsbury kent de spits vanuit de Australische competitie en gaf Jans een positief advies over zijn landgenoot. Jans weet daarnaast dat er wel meer spelers zijn die het elders moeilijk hadden, maar opleefden zodra ze aan de slag gingen in Zwolle. “Hopelijk geldt dat ook voor Babalj. In feite hebben we niks te verliezen.”

Update 2 februari 16.12 uur - PEC Zwolle neemt Babalj op huurbasis over van AZ
Trainer Ron Jans besprak hem al bij Voetbal International en nu bevestigt PEC Zwolle het ook: de club neemt Eli Babalj op huurbasis over van AZ. De spits van Australische komaf maakt het seizoen af in het IJsseldeltastadion. “Babalj werd enkele jaren terug als groot talent naar Nederland gehaald. Alleen zit hij bij AZ momenteel op een dood spoor”, legt technisch directeur Gerard Nijkamp maandag uit op de clubwebsite van de Zwollenaren.

“Eli stond van de zomer al hoog op ons wensenlijstje, maar van een overgang kwam het toen niet. Ik ben blij dat het de club nu wel gelukt is hem te contracteren, want ik verwacht dat hij voor ons van waarde kan zijn.” Coach Jans sprak al uit dat hij hoopvol is, dat Babalj zich bij PEC gaat revancheren voor de lastige tijd die hij doormaakte in Alkmaar. De club heeft een optie tot koop bedongen op de Australiër.

Update 12 februari 10.25 uur - PEC krijgt groen licht van KNVB inzake winteraanwinst
PEC Zwolle mag Eli Babalj inzetten in wedstrijden. De Australische aanvaller, die ook in bezit is van een Bosnisch paspoort, is speelgerechtigd verklaard door de voetbalbond KNVB. Dat maakte de Zwolse club donderdag bekend. Hij zou zondag voor PEC zijn debuut kunnen maken tegen Go Ahead Eagles.

Denk jij dat Eli Babalj een succes wordt bij PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat babalj weer helemaal opleeft bij pec en daarna met een goed gevoel weer bij az terug komt. Hopelijk doet hij het dan bij AZ ook goed.

2 februari 2015 om 15:34

waar deed hij het dan zo geweldig voordat hij bij az de tribune warm mocht houden?

2 februari 2015 om 15:48

@reeel
Babalj kwam transfervrij van Melbourne, redelijke speler toen... 20 jaar oud. Redelijke statistieken en was dus een gokje van AZ.

Bij AZ was hij alleen geblesseerd en doordat AZ niet nog 2 jaar op Babalj ging wachten werden tankovic en muhren gehaald als concurrenten van Aron johansson

2 februari 2015 om 16:28

ik ben wel bekend met hoe het met zn carriere gaat tot n toe hoor, vandaar dat ik me zo verbaasde dat job het over weer helemaal opleven heeft

een torres leeft hopelijk weer helemaal op bij atletico, maar iemand die een paar wedstrijdjes bij melbourne en rode ster belgrado heeft gespeeld moet doorbreken

opleven doet een speler die die op hoog niveau gepresteerd heeft, maar een (langere) periode dat niveau niet haalt en daarna weer wel

2 februari 2015 om 16:43

Interessant dat sommige mensen ook de competitie in Australie volgen lol.. Hij komt gewoon tekort, heb aantal keer zien spelen. Niet goed genoeg voor de eredivisie.

2 februari 2015 om 17:18

Voor een spits is hij nog erg jong en is het belangrijk dat hij veel speelt, pec zou eenmooie club kunnen zijn omdat je daar wel genoeg aanvoer krijgt als spits

maar of hij bij pec een basisplaats af kan dwingen betwijfel ik

ik denk dat die jongen het best eerst een jaartje jupiler league kan spelen zodat hij elke week aan spelen komt en dan kan je daarna iets meer zeggen

hij heeft wel ''iets'' ik kan niet omschrijven wat, maar een extreem talent is het niet, anders had hij bij az wel gespeelt

2 februari 2015 om 19:32

Die jongen is gewoon nog jong in het algemeen, welke positie hij ook speelt.

Hij heeft nog z'n hele carriere voor zich. Kan nog minstens 10 jaar voetballen.

2 februari 2015 om 20:07

en zal blijkbaar de rest van het seizoen op de bank zitten omdat necid speelt...

12 februari 2015 om 10:47

Dat hoor je ook niet zovaak, niet genoeg voor de Eredivisie.

2 februari 2015 om 15:57

Zwolle heeft een optie tot koop dus wanneer hij het goed gaat doen en hij wil blijven denk ik dat hij ook blijft.

2 februari 2015 om 15:59

Als hij het goed doet bij PEC kunnen ze hem in de zomer kopen

Woensdag in de basis, heb er nu al vertrouwen in

Hopelijk vind hij een beetje zijn weg bij Pec. Ryan Thomas komt uit Nieuw-Zeeland en Trent Sainsbury uit Australië. Misschien dat de Oceanië roots nog toegevoegde waarde hebben. :-)

Wat ik me trouwens bedenk, Necid heeft niet echt mooi afscheid kunnen nemen zo in Zwolle?

2 februari 2015 om 16:31

wellicht dat hij in de toekomst nog eens afscheid komt nemen als zn programma dat toelaat en anders zal hij niet tijdens een wedstrijd afscheid nemen wat vaker voorkomt

en als het dan voorkomt is het mi beter dat dat bij iemand gebeurt die een half jaartje op huurbasis meegedaan heeft dan bij een speler die jaren onder contract heeft gestaan

2 februari 2015 om 16:42

Ja precies, het ging in de lucht dat het niet vast stond dat hij niet terug zou komen, niets aan te doen. Ik hoop dat Necid nog even langskomt. Op zijn Twitter te zien leeft hij nog wel even mee: https://twitter.com/necka7

Ik hoop zo dat ze het weer goed gezien hebben. Maar ik vrees dit keer dat ze ernaast zitten. We kunnen niet altijd een schot in de roos hebben.

Optie op koop of alleen huur? Iemand enig idee?

2 februari 2015 om 16:11

'volgens de PEC-site is er een optie tot koop bedongen

2 februari 2015 om 16:12

Er is een optie tot koop bedongen.

2 februari 2015 om 16:17

Top bedankt voor de info jongens!

Jammer dat er een optie tot koop is bedongen. Stel nou dat Babalj het goed doet bij Pec, gaat AZ er spijt van krijgen.

goedzo Ron Jans, kan ik hem eindelijk in de Eredivisie bewonderen!

2 februari 2015 om 17:50

Ik ben ook wel benieuwd naar Babalj. Alleen stel dat ie het goed doet bij Pec, kunnen ze die optie tot koop gebruiken en zullen we hem niet in het shirt van AZ kunnen bewonderen..

2 februari 2015 om 18:09

ja voor AZ is het een lose-lose situatie.

Of hij presteert goed en je bent hem kwijt voor een paar ton
Of hij is ongelofelijk slecht en je krijgt hem weer terug..

2 februari 2015 om 18:27

Jaa inderdaad. Ik dacht dat AZ nog niet aan een verkoop dacht, alleen aan een verhuur. Maar niet dus *kuch Stewart kuch*

Necid komt nog eeen half jaar spelen bij PEC net bekendgemaakt op twitter! door pec zwolle en het ad.

Necid terug bij Zwolle! Zojuist bekend geworden... 👌

belachelijk dat hier toestemming voor word gegeven buiten de transferperiode om

hiermee laat de knvb zien dat de transferperiode net zolang kan lopen als de knvb dat wil.

hadden ze het maar op tijd moeten regelen en anders wachten tot aan de zomer.

12 februari 2015 om 12:54

De huur was al lang afgerond. Echter vond de Knvb dat hij nogmaals een werkvergunning aan moest vragen. Daar had PEC ook geen rekening mee gehouden, het is natuurlijk apart dat een werkvergunning voor voetbalclub A niet zou gelden voor club B.
Kort gezegd, transfer was al afgerond voor de deadline, maar nu mag hij ook echt spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren