Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Openbaar Ministerie laat met neppistool zwaaiende profs met rust

Laatste update:

Woensdag zijn in Gieten drie mannen die zwaaiden met namaakvuurwapens aangehouden. De drie mannen blijken selectiespelers van FC Emmen te zijn, zo meldt RTV Drenthe. In een eerste verklaring sprak een van de spelers van ‘een geintje’. Het is nog niet bekend om welke spelers het gaat.

Een automobilist had de politie gebeld omdat hij op de rijksweg A28 zag dat er vanuit een auto met een vuurwapen werd gezwaaid. De politie zette de achtervolging in en haalde het trio met getrokken vuurwapens uit de auto. In de wagen werden twee namaakwapens gevonden.

De drie zeiden dus dat er sprake zou zijn van ‘een geintje’. Het trio zit nog vast en wordt later op woensdag verhoord. FC Emmen zal niet blij zijn met het incident, want de club is nog volop in de race voor promotie naar de Eredivisie. In de nacompetitie is Roda JC Kerkrade op 22 en 25 mei de opponent.

Update 20 mei 17.22 uur - Aanstaand assistent Ajax bij opgepakte spelers FC Emmen
Het Dagblad van het Noorden weet dat Omar Kavak, Saïd Bakkati en Danny Menting de spelers van FC Emmen zijn die werden gearresteerd door de politie, omdat zij met nepwapens hadden gezwaaid. Het drietal speelde met de speelgoedpistolen van de kinderen van Bakkati, die achter in de auto lagen, en joegen daarmee andere automobilisten op de A28 de stuipen op het lijf. Bakkati wordt na dit seizoen assistent-trainer bij Jong Ajax.

Directeur Wim Beekman van FC Emen betreurt de gang van zaken. "Wij gaan er op dit moment van uit dat dit een uit de hand gelopen grap betreft'', zegt Beekman. "Als dat zo is, betreuren wij het ten zeerste dat onze spelers mensen schrik hebben aangejaagd. Maar we willen eerst de feiten op een rijtje en willen de spelers zo snel mogelijk zelf spreken.''

Update 29 mei 16.30 uur - Openbaar Ministerie laat met neppistool zwaaiende profs met rust
De drie voetballers van FC Emmen, die opgepakt werden wegens het zwaaien met een neppistool, worden niet vervolgd. Ze hebben waarschijnlijk niet beseft wat ze deden en hoe anderen daarvan zouden kunnen schrikken. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend. De zaak wordt geseponeerd, zo meldt persbureau ANP. De spelers in kwestie waren Omar Kavak, Saïd Bakkati en Danny Menting.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cas Peters is dit jaar de scherpschutter voor Emmen, maar dat lijkt me nou niet echt het type voor dit soort 'humor'.

En dan zeggen ze nog,het is maar een geintje Je weet dat het strafbaar is,dus vind het behoorlijk dom. Om nog maar te zwijgen wat ze de club aandoen.

20 mei 2015 om 16:10

Tja het geeft maar weer eens aan dat je geen helder licht hoeft te zijn om profvoetballer te kunnen worden. Hoever je daarin met dit soort 'geintjes' gaat komen is natuurlijk maar de vraag.

20 mei 2015 om 17:40

lees eens wat verder dan je neus lang is.
ze gebruikten speelgoedpistolen van de kinderen van bakkati die zijn voor zo ver ik weet niet verboden en gewoon te koop bij bart smit en dus ook niet strafbaar.
dat een bestuurder er van schikt kan ik begrijpen,maar je moet het niet groter maken dan dat het is en ze doen de club er ook niets mee aan

20 mei 2015 om 18:17

Ramonfcu dat van die speelgoedpistolen staat er pas vanaf de update die later geplaatst is dan de reactie van zweetlepel, wie moet er verder lezen als zn neus lang is?

20 mei 2015 om 20:59

jij want kijk even wanneer de reactie was en de update

Geintje? Raar gevoel voor humor hebben ze dan in Emmen. Grappig feitje: de meeste overvallen worden gepleegd met namaakvuurwapens of ongeladen vuurwapens.

20 mei 2015 om 15:27

Wij hebben een prima gevoel voor humor hier in Emmen. Deze spelers komen dan ook niet uit Emmen zelf.

20 mei 2015 om 15:27

De salarissen bij Emmen zijn minimaal dus wie weet wat ze van plan waren.

20 mei 2015 om 15:30

Als ik een blaffer voor mijn neus heb ga ik maar voor de zekerheid niet uit van dit feitje

On: Behoorlijk stom van deze gasten zeg. Schorsen en boeten die hap. Misschien ook even een cursusje laten volgen. Zijn dit ook basisspelers? Want zo benadelen ze ook nog eens FC Emmen in de race naar de Eredivisie.

20 mei 2015 om 17:55

Waarom schorsen? Dit heeft niks met voetbal te maken. Bovendien was het een uit de hand gelopen grap, ook al zie ik de humor er ook niet van in. Maar ze zijn al gestraft door de politie. Dat lijkt me voldoende aangezien ze geen kwaad in de zin hadden.

20 mei 2015 om 18:35

Ik ben erg benieuwd waar je dit stukje statistiek vandaan tovert.

29 mei 2015 om 17:32

Oke we gaan alle kinderspeelgoed pistolen verbannen en een straf van 5 jaar opgeven. Dan maken we dit soort grappen niet meer mee.

Haha niet te geloven toch. Volwassen mannen die met een nepvuurwapen staan te zwaaien. Ik zou bijna zeggen sluit ze op, wat een halve gare...

20 mei 2015 om 18:28

Correctie, volwassen mannen die met het speelgoed pistooltje van hun kinderen zitten te spelen. Waarom meteen opsluiten?

Fuck... Wie waren dit?? Als dit 3 basisspelers zijn, dan gaat je promotie...

20 mei 2015 om 15:55

Ik hoop voor jullie dat het reserves zijn. Want Emmen zou dit seizoen nog best wel kans maken, Roda kunnen ze hebben en tegen NAC maken ze ook nog wel kans.

20 mei 2015 om 16:13

Daar kun je je nog wel eens in vergissen. In dit soort wedstrijden leeft Roda op, staat het publiek voor de volle 100% erachter en we hebben een goede selectie voor dit soort wedstrijden! Nee ik zeg niet dat we geweldige voetballers hebben, maar we hebben het al gezien tegen PSV en Heerenveen.

20 mei 2015 om 16:31

Dat geloof ik best, maar de rest van het seizoen is het gewoon om te janken bij Roda. 2 wedstrijden kunnen zomaar weer teveel zijn en Emmen liet de vorige wedstrijd zijn ook in Kerkrade te kunnen winnen.

20 mei 2015 om 18:29

Welnee, die zijn allang weer thuis. Warne aan het spelen met de speelgoed pistooltjes van hun kinderen. Hoogstens een vermaning of minimale boete.

20 mei 2015 om 19:04

Klopt, had al even inside gevraagd wat er was....
Bleek inderdaad een storm in een glas water te zijn

Dom, dommer, domst.....

Ik heb begrepen dat in ieder geval Bakkati en Menting hierbij betrokken waren

Ze zijn 26, 27 en 33 jaar oud. In de selectie van Emmen zijn er een paar 26:
Jallo, Misidjan, Olijve en Kavak.
27 jaar:
Deul en Rozema
33 jaar:
Bakkati en Seip

Plaats uw weddenschap hieronder. Ik ga voor een combi Misidjan, Deul en Bakkati. Mijn odd is 3.2!

20 mei 2015 om 16:34

Ik denk dat de odds voor deze combinatie wel wat lager ligt dan 3.2...

20 mei 2015 om 16:44

Mooi man, wat een vooroordeel. Maar 1 van die namen klopt...

Haha en dat in mijn woonplaats ! Emmen heeft Drs niet alleen een dierentuin maar ook een saloon
Samen met Jeffrey de visser toch goed voor wat leven in de brouwerij

Volfens Rtv Noord ging het om speelgoed pistolen van de kinderen van Bakkati.

Move along people... there's nothing to see.

20 mei 2015 om 17:33

Dat klopt , maar ook daar kun je mee dreigen.
Als jij op de snelweg wordt ingehaald door een auto waarin ze met pistolen naar jou lopen te zwaaien dan zie jij niet of ze echt of nep zijn.
Zeer ondoordachte actie van die jongens.

20 mei 2015 om 17:42

dan schaffen we ook maar gelijk het speelgoed af want je weet maar nooit of die kleuter speelgoed heeft of dat hij je wilt overvallen

20 mei 2015 om 18:22

Jij maakt het nog gekker. Er staat nergens dat ze NAAR de automobilist hadden gezwaaid. Dit is gewoon een dom misverstand van hun onderling in de auto. Idioot? Ja... Onschuldig? Ja dat ook.... Dom? Dat al helemaal. Maar om nou van een mug een olifant te maken, moet je hier in de dierentuin zijn.

Zouden ze wel weten dat echt en nep tegenwoordig door een gewone burger niet te onderscheiden is? Serieus, hoe dom kun je zijn.

Laatste berichten: het zou om Kavak, Menting en Bakatti gaan

Tja, en die Bakatti moet komend seizoen de jeugd van Ajax leren hoe je professioneel op te stellen als profvoetballer?

20 mei 2015 om 19:00

Kan hij mooi zijn speelgoedgeweer richten op zivkovic als die weer eens te laat komt.. gewoon slim gescout van Ajax

Hmmm, daar zit familie van mij bij😜 Maar mensen, weet eerst de feiten voor je hier van die overtrokken reacties plaatst. Die jongens zitten bij Bakkatti in de auto en vinden speelgoed pistooltjes van zijn kinderen en beginnen onderling te geinen. Als dan iemand in het voorbijrijden met 80 km per uur wat ziet wat op een pistool lijkt slaat hij groot alarm. Ik lees ook nergens in het nieuws dat ze met die dingen naar voorbijgangers hebben gezwaaid. Een hele grote storm in een glas water! Niks aan de hand en verder gaan met de orde van de dag!

20 mei 2015 om 17:43

ben het helemaal met je eens mooi verwoord

Zal allemaal best Vakaa, maar iemand heeft dus iemand met een (nep)pistool in de auto gezien. Logisch toch dat die alarm slaat? En stom dat zulke spelers dat doen? Kan best familie van je zijn,maar praat het niet goed.

20 mei 2015 om 17:26

kan je beter zijn kinderen de schuld geven omdat ze hun speelgoed pistool vergeten waren om uit dde auto te halen, for all we know hadden ze de pistool alleen opgepakt zovan kijk wat er ligt

20 mei 2015 om 17:43

Ik praat het ook niet goed, maar er was geen enkele intentie om anderen de stuipen op het lijf te jagen. Gewoon niet slim en niet weer doen.

20 mei 2015 om 18:30

Waarom zet je nep tussen haakjes? Het waren speelgoed pistooltjes van de kinderen.

Dit is toch gebrek aan proffesionalisme.. Op dit niveau zulke K kinderen de de naam van een mooe club verpesten.. Jammer begint steeds meer op de Turkse competitie te lijken

Och, kan gebeuren.

Speelgoedwapens zijn ook geen goed voorbeeld voor kindertjes. Zoiets moet je als ouders toch niet kopen voor je kids!!

Ik hoop dat ze niet mee mogen spelen tegen Roda. Ook al is het een grap, eerst nadenken voor je iets doet.

Ik verwacht een stortvloed van reacties over de afkomst van de daders/"verdachten".

Ik denk niet dat Ajax er nog vanaf gaat zien om hem aan te stellen, maar echt handig is dit niet voor de PR. Het is weliswaar maar een incident, maar hij zal vaak genoeg hier aan herinnerd worden en ik weet wel zeker dat er een aantal ouders van de Ajax kids bezwaar gaan hebben als ze dit horen. Nu is het enigzins nog goed afgelopen, maar je zal maar een dodelijk ongeluk op je geweten hebben voor zoiets doms.

Ik vroeg me al af wat we met een speler van FC Emmen moesten bij Ajax. Maar na zulk kinderlijk gedrag snap ik al helemaal niet meer wat zo'n pipo voor toegevoegde waarde heeft.

20 mei 2015 om 18:43

Zo'n "pipo" zoals jij hem noemt, zat gewoon te sturen in z'n auto. Doet Frank de Boer ook wel eens. Wat moet Ajax dan met zo'n "pipo".
Ze carpoolen tenminste.

Said was o.a. samen met zijn kinderen bij de kermis geweest in Gieten.
Daar hadden ze een nep pistooltje (zo'n kermis ding)

Toen ze Luis Pedro zagen hielden ze het geintje uit door op hem te richten met dat ding...

Daarna is er door een voorbijganger groot alarm geslagen....

Conclusie:
Storm in een glas water...

Zolang we maar geen criminele organisatie worden!!! Ons Ajax komt nu wel een beetje te vaak in opspraak met boevenpraat. Eerst die drie jeugdspeler en die agente. Nu weer nep pistolen. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.

20 mei 2015 om 19:08

Geen nep pistolen, gewoon speelgoed pistooltjes die de kinderen van die jongens net gewonnen hadden op de kermis. Maakte ze een geintje naar een bekende die ze tegen kwamen. En zoals dat gaat tegenwoordig, dook de politie er meteen bovenop. Om ze vervolgens na een vermaning heenwaards te sturen. Niks aan de hand dus.

21 mei 2015 om 13:26

Ik ben zelf ook ooit aangehouden voor net zo iets. Wij hadden ze ook op de kermis gewonnen. Maar we moesten ze inleveren voor onderzoek later hebben we ze teruggekregen. Ze gingen die pistolen helemaal nakijken en zo echt lachwekkend Hahaha... het waren gewoon van die klapperpistooltjes. Maar niet van die western dingen maar van die magnum plastic pistolen. Als de politie in dezer dagen het verschil niet kan zien tussen een echte magnum en een stuk kinderspeelgoed nou waar moet het dan naar toe met die gasten.

Die kan zijn nieuwe functie aankomend seizoen bij Ajax wel vergeten. Snap niet wat je met hem moet geen bekende naam in de voetballerij. Althans niet voor mij...

20 mei 2015 om 18:43

Zolang Ajax die 'vriendelijke' jeugdspelers in dienst houdt, zou het wel heel hypocriet zijn, wanneer ze hier wel over vallen...

21 mei 2015 om 10:26

Ja daar heb je ook wel weer een punt!

Ik schaam me als Ajax supporter. Weer Ajax in het zwart daglicht gesteld door een stel idioten. En dan neemt Ajax dit soort figuren in dienst. Het is gewoon weer een grote teringbende bij Ajax. Het klopt gewoon niet.

20 mei 2015 om 19:10

Wat klopt er niet? Die jongens gaan naar de plaatselijke kermis met hun kinderen. Die winnen daar een paar speelgoed pistolen. In de auto naar huis zien ze een bekende lopen en halen een geintje uit. Een voorbijganger belt de politie meteen. die komt en ziet direct het zijn speelgoed pistooltjes van de kinderen zijn. Even een vermaning en klaar.

Waarom schaam je je nu? Omdat een van die mannen binnenkort jeugdtrainer wordt bij Ajax?

20 mei 2015 om 19:51

Speelgoedpistolen moeten verboden worden

20 mei 2015 om 19:58

Ja en kermissen zouden ze niet aan kinderen moeten uitdelen als prijs. Hoofd van de politie zou zo'n kermis wellicht geen vergunnning moeten geven als ze dat wel doen.

Overigens is al bekend geworden dat de toekomstig jeugdtrainer er niets mee te maken had, hij zat toevallig in dezelfde auto.

Wat een kleuters ! Bedenk eens een échte grap.

Als Ajax zijnde moet je 'bakkati al niet willen als trainer. Onvolwassen en onprofessioneel ! Contract ontbinden er zijn genoeg andere goede assistent-trainers te vinden.

20 mei 2015 om 19:57

Pffff, dan hadden ze in het verleden wel anderen weg kunnen schoppen voor veel ergere dingen. Wat dacht van coureur Kluivert!

20 mei 2015 om 19:59

Kleuters? Dat is meervoud. En waarom moet je Bakkati niet willen, omdat ie toevallig bij een vriend in de auto zat die een speelgoed pistooltje van de achterbank pakte?

http://fcemmen.nl/nieuws/nieuws/4606.htm

Officiële reactie van de club.

niet beseft wat ze deden en hoe andere zouden reageren daarop? Kom op. Dat is wel een heel slap excuus. Hier mag best een straf op volgen hoor. Zoveelste keer dat er mensen gematst worden na gewoon achterlijke acties.

29 mei 2015 om 16:56

Hahaha wat een reactie... Beetje triest....!!
Weet jij hoe het is gegaan? Misschien zette die ene speler wel dat speelgoed pistooltje tegen de ander zijn hoofd. En werd dit vluchtig gezien door een andere weg gebruiker... Die vervolgens de politie heeft gebeld.
Dit terwijl het gewoon een geintje was onderling in de auto. En al helemaal niet de bedoeling was om mensen angst aan te jagen....

29 mei 2015 om 17:01

Het was geen gewoon speelgoedwapentje maar namaakwapens. Het is gewoon een hele domme actie. Dit moet gewoon bestraft worden. Je mag dit soort dingen nu eenmaal neit doen. Wij ook niet dus waarom worden deze jongens niet gewoon aangepakt. Als iedereen dit zomaar zou mogen doen is het einde zoek. Moet iedereen vanaf nu maar eerst gaan checken of het volwassene zijn die aan het spelen zijn of mogen we gewoon elke keer de politie erbij halen?

29 mei 2015 om 17:34

Sjoerd ga je even verdiepen voordat je hier jezelf compleet voor schut zet met nog grotere onzin!!

"Dat bleken speelgoedpistolen van het zoontje van Said Bakkati te zijn"

Gewoon even gaan lezen op regionale nieuwszender(s) en je hebt een stuk duidelijker idee van wat er is gebeurd... Dan zet je jezelf ook niet zo voor schut!

29 mei 2015 om 17:41

". In de wagen werden twee namaakwapens gevonden."

Ik volg het nieuws hier. Ga er vanuit dat er in de tekst de juiste informatie staat.

Ben niet blij met deze uitspraak. Feitelijk geeft dit andere een mogelijkheid om idioot gedrag te vertonen met nepvuurwapens en dan terug te verwijzen naar dit incident.

29 mei 2015 om 17:22

Mee eens. En als de 'gewone man' dit zou doen,dan ben ik zeer benieuwd of die er ook zo makkelijk vanaf zou komen.

29 mei 2015 om 17:38

Het was een speelgoedpistool, geen nepwapen....
Gewoon domme pech dat een andere automobilist het geintje net zag en echt dacht dat het een vuurwapen was.
Gelukkig zijn is het OM niet zo bekrompen als jou reactie....

Nou viel dus allemaal wel heel erg mee...
En dan moet je nu voor de grap alle reacties hier voor even gaan terug lezen.... Het is maar goed dat de publieke opinie niet over de straffen gaan....

Heel benieuwd naar hoe de nepwapens er hebben uitgezien. Van vraaghetdepolitie.nl

Wat voor straf krijg ik als ik met een nepwapen rondloop?

Als je met een nepwapen rondloopt, dat geschikt is om iemand mee te bedreigen, dan is dat een misdrijf. De straf die hierop staat is hoog. Je kunt wel negen maanden gevangenisstraf krijgen of een geldboete die kan oplopen tot € 18.500.

Tuurlijk. Het is na het 'NOS-incident' toch duidelijk vertelt welke straf er staat op het hebben van een nepwapen?!!(ach ja, het zijn voetballers en dus dom, want die zitten alleen achter de playstation...)
Morgen ook maar eens met een neppistool gaan zwaaien....wedden dat ik er dan niet onderuit kom?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren