Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Onrust rond China Onder-20: ‘Verkopen we de ziel van het voetbal?’

Laatste update:

Voor clubs als 1.FC Saarbrücken, Kickers Offenbach en VfB Stuttgart II staat volgend seizoen wellicht een opvallende competitiewedstrijd op het programma. Het lijkt erop dat China Onder-20 volgend seizoen in de Regionalliga Südwest actief zal zijn, zo meldt Kicker. In die competitie is voorlopig nog één plekje over.

De onderhandelingen tussen de Duitse en Chinese voetbalbond zijn al in een vergevorderd stadium. Iedere club in de Regionalliga Südwest krijgt 15.000 euro, terwijl het twee keer thuis zal spelen tegen de Chinese talenten. Het is nog onduidelijk waar de jeugdploeg van China zich zal gaan vestigen.

“De club staan positief tegenover dit idee. We willen samenwerken met China en we moeten kijken hoe we dit idee verder in kunnen vullen”, zegt Ronny Zimmermann, vicevoorzitter van de Duitse voetbalbond. Christopher Fiori, algemeen directeur bij Kickers Offenbach, vult aan: “Ik zie ook hele goede marketingmogelijkheden in een wedstrijd tegen China.”

Update 25 juni 13.14 uur - Onrust rond China Onder-20: 'Verkopen we de ziel van het voetbal?'
China Onder-20 leek afgelopen week met open armen te worden ontvangen in de Regionalliga Südwest, maar dit blijkt toch niet helemaal zo te zijn. Zo heeft Waldhof Mannheim op Facebook laten weten dat het de Chinezen niet graag in ziet stromen in de Duitse voetbalpiramide. "Waldof Mannheim heeft niet ingestemd met deelname aan de twee wedstrijden tegen de Aziaten en zal na interne afspraken ook niet aan die wedstrijden deelnemen", schrijft de club. Ze zijn niet de enige.

Ook Rott-Weiss Essen laat bij monde van voorzitter Michael Welling weten dat het niet instemt met de deelname van China Onder-20. "We hebben het gevoel dat de Duitse voetbalbond niet meer ziet waar de grenzen van de commercialisering liggen. Gaan we voor een beetje geld echt de ziel van het voetbal verkopen? Ik niet!" Iedere club zou een bedrag van 15.000 euro krijgen voor de deelname van de Chinezen. Op 11 juli wordt er een besluit genomen over het eventuele instromen van China Onder-20.

Vind jij dit een goed idee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom ook niet? Zo los je het oneven aantal op in je competitie. Je verdient er geld mee en je krijgt veel meer media aandacht. Alleen maar mooi toch?

22 juni 2017 om 10:46

Precies. Beetje vergelijkbaar met de teams zoals Jong Ajax en PSV. Alleen komt het team dan uit een ander land.

22 juni 2017 om 10:53

ja goed idee!! laat jong utrecht maar naar spanje gaan. wie weet kunnen ze tegen Barcelona B spelen over 3 jaar.

De voetbalwereld is gek!

25 juni 2017 om 16:12

Denk dat het voorstel vooral vanuit China komt en weinig met geld te maken heeft. China kan op die manier slim hun jonge talenten op een hoger niveau ervaring op laten doen. Ik begrijp dat voorstel vanuit hun perspectief wel. Ze zagen een kans en gingen er voor.

Voor de clubs is geld een motief. Een vast bedrag want voor niets gaat de zon op, een extra thuiswedstrijd dat geld oplevert en wereldwijde exposure.

Al met al goed voor iedereen.

Ik snap dat ze de competitie sterker willen maken in Duitsland, maar kom op zeg... Hoe valt dit überhaupt te handhaven? Moeten die jonge Chinesen 38 retourtje Duitsland boeken, of vestigen ze zich in Duitsland en maken ze gebruik van accomodaties van andere club(s)? Hoe zit het bij eventuele promoties op de lange termijn, zo'n ploeg kan toch nooit in de 2. Bundesliga uitkomen. Totaal niet reã«el dat ze ooit zo ver komen hoor, maar bij het inpassen van zo'n ploeg in de piramide moet je het toch afbakenen, just in case. Money rules I guess.

22 juni 2017 om 09:03

Huisvesten, staat er toch?

22 juni 2017 om 09:31

True, maar niet waar en hoe. Dat soort plannen moeten mijns inziens eerst afgerond zijn voordat dit definitief gemaakt gaat worden. Moeten ook alternatieven zijn voor die jonge gasten als opleiding etc. (waarschijnlijk in het Chinees). En bovendien vult Conti mijn gedachtengang hieronder perfect aan, wisselingen en dergelijke moeten ook meegenomen worden. Het zijn jonge broekies, nota bene op nationale selectie. Waar spelen die jongens nu, worden die teams gecompenseerd dat ze ineens zonder inbreng hun speler(s) kwijt zijn.

25 juni 2017 om 21:43

Waar en hoe is echt het probleem niet.

27 juni 2017 om 01:47

Nee joh, het gaat maar om je toekomstige sterren van het nationaal elftal.. Gewoon dumpen bij de eerste beste amateurclub met abominabele accommodatie en derderangs verblijven. Het is natuurlijk heel naïef om te denken dat je voor dat soort jongens een zorgvuldig plan uitbroedt. Gewoon verstand op nul en gaan met die banaan!

*sarcasm off*

22 juni 2017 om 09:10

Dat vind ik persoonlijk nog het minste probleem.
Als nationaal elftal, of dat nou de grote jongens zijn of -20 maakt in deze niet uit, vind er veel wisseling plaats in de selectie. Mensen raken geblesseerd, mensen raken geschorst, spelers zijn over het hoofd gezien en presteren ineens of juist niet waardoor ze er buiten vallen, hoe los je zoiets op?
Ze worden gehuisvest ergens staat in de tekst, maar hoe doe je dat met die wisselingen?
Als je niet bent opgeroepen maar weer terug sturen naar China? Als je de maand daarop wel opgeroepen wordt, weer gehuisvest worden in de buurt van duitsland om misschien een maand later weer terug te moeten naar China?
Dat is gekkenwerk.... Dan zal je moeten toewerken naar vaste selectie, maar nationale elftal is op oproep basis, dus eigenlijk is zoiets ook niet mogelijk.... Lastig lastig lastig.

Kunnen ze beter in de Jupiler League meespelen lijkt me, maar oké, als China nu al een team met alleen maar Chinezen wil hebben met serieuze tegenstand is dit misschien wel de ideale manier om een team klaar te stomen voor WK 2026 ofzo.

22 juni 2017 om 10:02

Alsjeblieft zeg, Jupiler league is al helemaal vernield door die vreselijke jong teams waar niemad op zit te wachten. Het hoeft niet het afvalputje van europa te worden.

24 juni 2017 om 09:34

Moeten die bejaarden maar beter voetballen hoor, zo simpel is het

25 juni 2017 om 13:24

@daffy, dat vind jij. Ik vind het een geniale vondst en goed voor het Nederlands voetbal. De talenten worden beter en daar profiteren alle Nederlandse clubs van. De afvallers stromen namelijk door naar de andere clubs, die de spelers voor een schijntje kunnen afnemen. Daarnaast is de weerstand voor de clubs hoger.

Sowieso voegen de Jong teams echt wat toe, want ze spelen aantrekkelijk aanvallend voetbal en ze doen inmiddels ook mee in de top.

De kijkcijfers zijn ook beter dan voorheen, toen er nauwelijks iemand keek. Het enige nadeel is de omkomst van het publiek in de thuiswedstrijden, maar dat wordt ook beter. Mensen moeten er ook aan wennen dat er een goedkoop alternatief voor het eerste is. En er zijn ook clubs die nauwelijks publiek trekken, zoals Dort. Op den duur zitten er meer bij Jong Ajax dan bij Dort, dat weet ik zeker.

Maar even terug te komen op het topic, het laten deelnemen van een buitenlands team dat geen klein buurland is, zoals bv Monaco of Vaduz, is totaal niet te vergelijken en wordt louter op financiele gronden genomen.het Chinese voetbal heeft helemaal geen binding met Duitsland. Ik snap heel goed dat clubs zich daartegen verzetten, want ze worden echt niet beter van een lousy 15000 euro per jaar.

Ach ga toch weg. Geld is niet belangrijker dan de charme van regionaal voetbal...

Wat een waardeloos idee.
Alles voor een paar centen.... Hopelijk gaat de fifa of uefa hier een stokje voor steken.

25 juni 2017 om 13:48

Maar de Duitsers doen het wel om de centen.. De DFB krijgt hier natuurlijk miljoenen voor en de clubs een schamele €15.000. Het is te triest voor woorden.

Het probleem van 19clubs in die competitie had volgens mij al eerder opgelost kunnen worden. Afgelopen seizoen speelde er ook al 19 clubs in de Regionalliga Südwest. Omdat Elversberg en Mannheim zich niet wisten te plaatsen voor de 3.Liga, degraderen er (als ik het goed heb gezien) vervolgens 3 clubs (3 waren al gedegradeerd). DFB had er ook voor kunnen kiezen om de beste van deze ploegen niet te laten degraderen of een extra promovendus toe te laten, om zo een oneven aantal te kunnen voorkomen. Vraag me af waarom hier niet voor is gekozen.

Rot-Weiss Essen speelt in de Regionalliga West dus ik weet niet wat zij te zeggen zouden hebben over wat er in een andere competitie gebeurt. Is hetzelfde als hier een club uit de Zondag Hoofdklasse B iets gaat zeggen over de toevoeging van China onder-20 in de Zaterdag Hoofdklasse A.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren