Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: NEC haalt tweede zomerse versterking op uit Cyprus

Laatste update:

Jeffrey Leiwakabessy blijft NEC trouw. De verdediger degradeerde met de Nijmegenaren uit de Eredivisie, maar heeft dinsdag een akkoord bereikt met de club over een nieuw, eenjarig contract. Gedurende het seizoen zal bekeken worden of er een nieuwe jaarovereenkomst wordt gesloten. Het contract wordt woensdag ondertekend en NEC presenteert dan direct een nieuwe speler.

De degradant maakt bekend dat het Gregor Breinburg voor twee seizoenen, met een optie voor een extra jaar, vastlegt. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van De Graafschap, waar hij in het afgelopen seizoen een belangrijke basisspeler was. Breinburg moet nog wel door de medische keuring zien te komen, maar er worden geen problemen verwacht.

De Arnhemmer gaat dus samenwerken met Leiwakabessy, die inmiddels 33 jaar oud is en na zijn actieve loopbaan aan de slag zal gaan als lid van de technische staf van de Voetbal Academie. "Op deze manier blijft hij actief en betrokken bij de club, een wens van beide partijen", schrijft NEC. De invulling van zijn toekomstige trainersfunctie zal in de loop van de tijd duidelijk worden.

Leiwakabessy begon zijn loopbaan in 1998 bij NEC en groeide er in acht jaar tijd uit tot een publiekslieveling, voordat hij naar Alemannia Aachen vertrok. Hierna ging de verdediger nog een avontuur op Cyprus aan en vervolgens keerde Leiwakabessy vorig jaar, na anderhalf jaar VVV-Venlo, terug naar NEC. Hij speelde tot dusver 169 competitiewedstrijden voor de club.

Update 26 juni 17.03 uur - NEC haalt tweede zomerse versterking op uit Cyprus
NEC heeft de tweede versterking voor komend seizoen te pakken. In navolging van Gregor Breinburg (De Graafschap) komt ook Tom Daemen naar Nijmegen. Dat meldt de degradant op de clubwebsite. De 29-jarige middenvelder begon zijn carrière bij Fortuna Sittard en kwam daarna uit voor MVV Maastricht. Daarna ging hij een avontuur op Cyprus aan, maar nu keert hij dus terug in Nederland. Hij tekent voor twee jaar met een optie voor nog een jaar en hij wordt vrijdag gepresenteerd aan de pers.

Denk je dat NEC volgend seizoen direct weer mee gaat doen om promotie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk keert NEC direct weer terug, want de Gelderse derby is hoe je het ook wendt of keert een gemis. Leiwakabessy zie ik niet zoveel in en zal in de terugkeer ook geen groot aandeel zijn, maar Breinburg daarentegen is een goeie aanwinst. Ben benieuwd.

24 juni 2014 om 17:50

Schitterend dat ik dit van een Vitessenaar hoor! Ik hoop zo dat mijn clubje terug keert dit seizoen! Blijf ze gewoon supporten ondanks ze 1 niveau lager gaan spelen. We come back, better than ever before!

24 juni 2014 om 17:59

Je moet ergens aan vasthouden als NEC supporter ...

24 juni 2014 om 22:34

Na al die financiële gedwongen noodverkopen ook nog een positief bericht over NEC (dat is overigens wel de eerste)

Ik hoop en verwacht dat Nec direct weer promoveert. Ik denk ook dat Helmond Sport en Almere City gaan promoveren via de play offs.

24 juni 2014 om 17:56

Dan heb je wel hele hoge verwachtingen van almere city.
Hebben ze dan al heel veel nieuwe spelers gehaald ofzo?

26 juni 2014 om 19:02

Vanwaar die hoge verwachtingen van Almere City, dat nog nooit hoger is geeindigt dan de 13e plek. Ik verwacht juist helemaal niets van Almere City, die zullen gewoon weer als grijze muis in het rechterrijtje belanden denk ik.

Ik denk dat NEC en Roda JC wel mee zullen spelen bovenin, maar of ze ook promoveren weet ik niet. Je ziet vaak dat gedegradeerde ploegen (zeker als ze daarvoor jarenlang Eredivisie speelden) juist ondermaats presteren en niet meteen promoveren, of pas met moeite in de nacompetitie. Deels ook omdat ze niet weten wat ze in de Jupiler League kunnen verwachten (andere manier van spelen, vaak spelen tegenstanders veel gedurfder), deels ook omdat ze de te kloppen ploegen zijn en iedereen van ze wil winnen. Ik denk dat NEC en Roda JC het daarom zeer lastig zullen krijgen. Ik verwacht iets meer van Rkc, aangezien dat wel weet hoe het er aan toe gaat in de Jupiler League. Daarnaast zijn natuurlijk ook De Graafschap en VVV-Venlo nog titelkandidaten. Voor Sparta (heeft natuurlijk ook de mogelijkheden) zou dat nog te vroeg zijn, maar zullen wel weer in de subtop eindigen denk ik.

Ik denk dat De Graafschap, VVV of RKC uiteindelijk kampioen gaat worden. De laatste plaats zal wel weer tussen Achilles'29, FC Oss of Almere City gaan.

Ben verder benieuwd of FC Eindhoven en Fortuna Sittard zich blijven ontwikkelen, want die gaan wel steeds beter presteren.

Jong, talentvol en transfervrij! Graag meer van dit soort spelers Nec!

De selecte is momenteel echt volledig uitgedund nadat ze massaal iedereen transfervrij hebben laten vertrekken. Er zijn geloof ik nog maar zo'n 11 spelers over. Het is nu de bedoeling dat ze meer van dit soort talentvolle en goedkope spelers halen die kunnen doorgroeien naar het eredivisie niveau. Het is namelijk wel handig om als je promoveert niet weer een complete selectie bij elkaar te moet kopen.

24 juni 2014 om 18:17

Transfervrij niet hoor. De meesten worden wel verkocht, al is het voor een klein bedrag. En er zijn op dit moment ook nog wel meer spelers over dan 11, een heel aantal zijn nog helemaal niet verkocht.

Hopenlijk komt NEC terug na een jaar in de eredivisie. De derby moet blijven! We Ullen het missen dit seizoen.

Mooi dat Leiwa een nieuw contract heeft gekregen. Voetballend denk ik niet dat hij veel gaat toevoegen, maar qua inzet, beleving en nec-gevoel kunnen veel spelers van hem leren daar.

Ik ben iig benieuwd met wat voor een team nec naar mijn amateurclub komt binnenkort.

Goede aanwinst, had hem graag de kans gegeven bij Vitesse.

Mooi zo. Leiwa kan de clubcultuur bewaken en samen met Pothuizen goed zijn voor het groepsproces. Breinburg ken ik eerlijk gezegd niet, want dit wordt pas het eerste seizoen ooit dat ik wat van de eerste divisie ga volgen. Maar zo te horen is hij belangrijk geweest voor de Graafschap en kan hij hopelijk wat toe voegen!

Teken je niet bij, bij De Graafschap omdat je een stap hogerop wilt en in de Eredivisie wilt spelen, teken je bij Nec.

Naja, hopelijk is het voor hem een goede stap.

Het lijkt wel spelletje Landje Pikken!
Graafschap heeft een aantal Jong N.E.C.-spelers weggeronseld en dit is het vervolg wat N.E.C. Eraan geeft. Een nieuwe streekderby lijkt geboren!

24 juni 2014 om 20:57

Is het wat dan wat mijn cluppie van jullie over heeft genomen? Breinburg is een goeie

26 juni 2014 om 19:04

Ik neem aan dat je dan de streekderby NEC-Achilles'29 bedoeld? Want de derby NEC-De Graafschap wordt zeer geregeld gespeeld.

Ik snap de overstap van Breinburg ook niet. Zal niet misstaan bij een middenmotor in de Eredivisie. Gaat Nec nog veel plezier aan beleven.

Ik snap de overstap van Breinburg ook niet... Flappie!
Kan minstens in middenmoot Eredivisie mee, wil niet meer in de JL voetballen en een stap hogerop... Doet ie dit!

Nahja, succes in Nijmegen

26 juni 2014 om 17:25

het is maar waar je voor kiest je kunt nu naar een n.e.c gaan die wil promoveren of je gaat naar eeen club als ado den haag of cambuur die volgend jaar misschien wel degraderen. hij heeft een meerjarig contract dus ik snap zn keus wel.

26 juni 2014 om 18:09

Breinburg( vitessesupporter) naar NEC. Wel mooi, vrijdags voor Nec spelen en zaterdags op de tribune bij vitesse. Overigens goed aankoop. Vind hem goed en had hem graag bij vitesse gezien als arnhemmer. Hoop dat.jullie snel teruf keren maar makkelijk wordt het nier met een brede rij aan clubs due kanshebber zijn!!

26 juni 2014 om 18:36

Ik geloof niet dat hij Vitesse supporter is dat die uit Arnhem komt zou kunnen maarja dat is hetzelfde als dat Veldhuizen en ras nijmegenaar is.
En je ziet wel meer voetballers bij de "vijand" voetballen denk aan een John Goossens echte ajaxiet maar speelde voor Feyenoord en zo zijn er nog zat andere voetballers. Zal het zondag op de training wel is aan hem vragen

26 juni 2014 om 19:03

Ach maak je maar niet druk, er waren genoeg zogenaamde vitesse supporters die juichten in het NEC shirt. Een echte supporter kiest niet voor een club waar hij een hekel aan heeft. Aangezien deze Breinburg ook kon kiezen voor Eredivisie voetbal lijkt hij NEC wel een mooie club te vinden.

Tommieeee, had hem graag zien terugkomen hier in Maastricht, maar NEC is natuurlijk een mooie stap voor hem.

26 juni 2014 om 18:59

Ken hem eigenlijk niet... Is het een aardig voetballertje of is het niks?

26 juni 2014 om 19:05

Zelf ken ik hem niet echt goed, maar heb wel gehoord dat hij in zijn MVV tijd een van hun betere spelers was. Ik kan me nog herinneren dat Pa Modou Kah (oud speler Roda) eens in een interview had gezegd dat hij zich afvroeg waarom Daemen niet in de Eredivisie speelde.

26 juni 2014 om 20:45

Oké, ook een twee jarig contract gelijk met optie tot nog een jaar. Dat doet meestal NEC niet zo snel. Interessant we wachten het wel af.

27 juni 2014 om 13:32

Denk dat je dit soort spelers nodig hebt. Een jongen die bijna z'n hele loopbaan in de Jupiler League gespeeld heeft en dus weet hoe het eraan toe gaat.

Ik ken die Tom Daemen eigenlijk ook helemaal niet heb alleen wel gezien dat hij een keer een bronzen stier gewonnen heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren