Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Jonás Gutiérrez wint strijd tegen teelbalkanker

Laatste update:

Jonas Gutiérrez is bezig met de wedstrijd van zijn leven. De ploeggenoot van Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong bij Newcastle United deed dit seizoen nog geen enkele minuut mee en de vraag is of hij nog terug zal keren op het voetbalveld; bij Gutiérrez is namelijk teelbalkanker geconstateerd. De Argentijn is reeds begonnen met de chemotherapie.

/

De 31-jarige vleugelspeler maakte het nieuws over zijn ziekte dinsdagavond bekend op de Argentijnse televisie. "Toen ik hoorde dat ik kanker had, ben ik huilend naar huis gereden", zei Gutiérrez. "Ik heb het bedrag voor mijn herstel direct op tafel gelegd, ook al zou Newcastle dit misschien wel vergoeden. Maar geld is niet belangrijk. Mijn gezondheid is het belangrijkst en ik ben meteen begonnen met de chemotherapie."

Het schijnt dat bij Newcastle al een tijdje bekend is dat Gutiérrez kanker heeft, maar om zijn privacy te respecteren bracht de club daar niets over naar buiten. "Ik heb nu besloten om het verhaal zelf te vertellen, hopelijk helpt het andere mensen die kanker hebben", zei Gutiérrez, die zijn lange haren inmiddels al verloren is. De Argentijn staat sinds 2008 onder contract bij Newcastle en speelde vorig seizoen op huurbasis voor Norwich City.

Update 3 november 22.50 uur - Jonás Gutiérrez wint strijd tegen teelbalkanker
Jonás Gutiérrez is hersteld van teelbalkanker, zo laat de 31-jarige vleugelspeler van Newcastle United maandagavond weten via zijn Twitter-account. Medio september bracht Jonás naar buiten dat een onderzoek teelbalkanker bij hem had uitgewezen. De Argentijn was daar toen al aan geopereerd en begonnen met chemotherapie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is altijd verschrikkelijk nieuws . Ik wens hem heel veel sterkte en succes in zijn herstel.

16 september 2014 om 23:54

Inderdaad. Wel valt me op dat in de voetbalwereld er weinig mensen zijn met k***, of ligt dat aan mij? Want ik ken veel mensen die het hebben of het hebben gehad, maar uit de voetbalwereld hoor ik weinig verhalen erover..

Heftig is het wel om te horen, altijd, elke keer weer.

17 september 2014 om 00:13

Nog niet zo lang geleden is Tito Vilanova door k*** overleden en Abidal had het ook. Het is en blijft een vreselijke ziekte.. Ik hoop dat het genezen kan worden en dat hij weer wedstrijden kan spelen!!

17 september 2014 om 00:14

Klopt, maar dat komt natuurlijk ook wel omdat proefvoetballers gewoon in een leeftijdscategorie zitten waar k*** normaal gesproken niet vaak voor komt. Komt het voor dan is het meestal teelbal of hogdkin, k***s die over het algemeen goed te genezen zijn. Daarbij letten sporters over het algemeen goed op hun voeding, hebben geen overgewicht, drinken weinig, zullen ook weinig slecht voedsel als suikers tot hun nemen etc. Dat scheelt dan natuurlijk al wel.

ON: het blijft toch altijd even schrikken, gelukkig voor hem is teelbalk*** niet vaak dodelijk. Hopelijk komt hij er gewoon weer bovenop.

OF: ik volg Newcastle niet op de voet, speelde deze man nog regelmatig of houdt hij voornamelijk de bank warm?

17 september 2014 om 00:35

Het heeft niks met leeftijd te maken en ook al leef je zo gezond als wat kan het je nog aan komen waaien. Bovendien heeft iedereen al enkele k cellen in zijn lichaam zitten, die enkel een 'signaal' nodig hebben om te ontwikkelen tot kwaadaardig. Ook is het nog altijd niet goed te behandelen omdat er simpelweg geen medicijnen zijn om het preventief te stoppen. Wel zijn er hulpmiddelen, maar geen van allen geven garantie.

Ik wens de beste man alle sterkte toe en hopelijk komt hij er weer bovenop! Mooi zou zijn als hij weer aan het voetballen komt, maar dat is nu slechts bijzaak.

17 september 2014 om 00:46

Medicijnen zijn er wel alleen wordt het niet naar buitengebracht want de wereld populatie mag niet omhoog.

17 september 2014 om 01:05

@ Lunny,

Natuurlijk heeft het heel veel met leeftijd en gezond leven te maken. Dat houdt echter niet in dat als je nog onder de 40 bent en gezond leeft dat je dan geen k*** kan krijgen. Statistisch gezien is de kans als je 25 bent en je gezond leeft de kans dat je k*** krijgt natuurlijk kleiner dan dat je 60 bent, rookt en elke dag flik suiker eet.

Verder staat het gewoon vast dat alle vormen van primaire k*** ontstaat als er een cel minder dan 70% zuurstof bevat. Otto Warburg won hier in 1931 al de nobelprijs voor maar is gek genoeg weinig met deze baanbrekende informatie gedaan. De juiste verhouding van omega vetzuren stimuleren de doorgang van zuurstof in de lichaamscellen. Producten als suiker belemmeren de opname van zuurstof in de lichaamscellen. Dus hoe bedoel je het heeft niks met gezond leven te maken?

Verder is het ook algemeen bekend dat in de anaerobe stofwisseling hoge glucosegehalte in direct verband staan met het ontwikkelen van vele verschillende vormen van kanker.

Maar nogmaals, iedereen kan kanker krijgen dat klopt. Echter als je mensen hier gaat wijsmaken dat het niks met leeftijd en een gezonde levenstijl te maken heeft sla je de plank op een vrij pijnlijke manier mis.

17 september 2014 om 09:34

Iedereen kan het krijgen helaas , net ook iemand verloren aan die ziekte.
Gelukkig voor hem is teelbal k***** niet dodelijk als je er op tijd bij bent , mits je er op tijd bij bent en er geen uitzaaiengen voorkomt.

Heel veel sterkte

Respect dat hij anderen wil helpen. Zou mooi zijn als ie ooit onder luid applaus weer zijn rentree kan maken.

God bless you Jonass !!!!!!

Hopelijk komt het helemaal goed met hem. Gezondheid op eerste plaats.

Teelbalk*** is volgens mij nog steeds een van de moeilijkst te bestrijden vormen van k*** maar ik kan er naast zitten.

Dan besef je pas dat je een heel mooi leven hebt geleid tot nu toe, vaak maakt dit je enorm dankbaar voor het leven dat je hebt geleid.

16 september 2014 om 23:51

Nee dit is 1 van de makkelijkste alleen je moet oppassen met uitzaaiingen maar dat is met elke k... Zo. Ik heb het ook gehad ik sta nog steeds ondercomtrole maar dit is makkelijker te overwinnen dan andere soort.

16 september 2014 om 23:51

Klopt (gelukkig) niet. Deze variant heeft een goede prognose en is over het algemeen ook prima te behandelen. Hopen dat het voor Gutierrez ook zo is.

16 september 2014 om 23:56

Nee het is een van de makkelijkste volgens mij

17 september 2014 om 00:33

Schildklier k*** is de best behandelbare k***. Geen chemo en geen bestraling maar radio active behandeling minder zware behandeling wel een lange weg.

Gezondheid is inderdaad het belangrijkste wat er is en is niet tekoop als je het nodig hebt. Weet er alles van. Vieze smerige rot ziekte.

17 september 2014 om 00:57

Het ligt eraan, bij vrouwen is borstk*** in een vroeg stadium ook heel goed te behandelen. Borstk*** bij mannen is juist een heel moeilijk te behandelen soort, maar ik denk dat leukemie een van de moeilijkste is, bloed komt overal...

17 september 2014 om 00:11

Ik vind makkelijk altijd een slecht woord wat betreft deze ziekte. Het is namelijk altijd een wonder mocht je het overleven

17 september 2014 om 00:56

Valt mee, of nouja, tegenwoordig zijn ze al heel ver met het bestrijden van k***, ik las dat over 15/20jaar bijna/alle k*** chronisch wordt. (zo zeg je dat toch?) Wel heel naar dat hem dit overkomt, zeker op zo'n leeftijd, maar volgens mij is deze vorm van k*** heel goed te behandelen.

17 september 2014 om 00:58

@wouter het ligt eraan wat voor soort het is en in welk stadium. bij borstk*** bij vrouwen is de kans op genezen als je er in een vroeg stadium bij bent zo'n 85 procent.

17 september 2014 om 01:56

ik heb deze vorm op mijn 23ste gekregen. 95% genezingskans, maar deze vorm verspreid zich snel via de lymfeklieren (is bij mij gebeurd). Een aantal chemobehandelingen en 2 operaties later kan ik zeggen genezen te zijn. Ik moet wel zeggen dat het feit dat je gelijk wordt geholpen en dat de genezingskans zo hoog is wel helpt in je genezingsproces.. Het nieuws krijgen dat ik die ziekte had was rot, de behandelingen vielen in principe wel mee.. Ik heb in die periode gewoon school blijven volgen en prima al mijn studiepunten gehaald.. Maar het blijft natuurlijk rot om zo'n ziekte te krijgen... Veel liever een wereld zonder al die nare ziektes.

17 september 2014 om 11:07

Blij dat je overleefd hebt, deze vreselijke ziekte van dichtbij meegemaakt. Hoop dat deze man ook helemaal hersteld.

4 november 2014 om 10:30

Netjes van jou, je bent een eindbaas, evenals gutierrez. Idd god bless you all

Heftig... hopelijk komt hij er weer bovenop. Zo blijkt wel weer dat iedereen het kan krijgen, ook topsporters. Door zoiets besef je zelf wel beter dat je blij moet zijn dat je gezond bent, want zo'n vanzelfsprekendheid is het niet...

Ik hoop zo dat het goed komt. Deze strijd is zo lastig, dat het iedere keer je toch raakt als je hoort van iemand die het heeft. God bless the man and hopefully he will recover.

Gezondheid gaat logischerwijs voor voetbal. Zijn altijd de vervelendste berichten. Hopelijk komt hij ooit nog terug op het voetbalveld als hij deze ziekte heeft overwonnen.

Dit is heel erg het enige geluk als je daarvan kan spreken is dat deze vorm nog goed behandelbaar is. En voordat ik allemaal commentaar krijge ja ik kan het weten ik heb hetzelf ook gehad dus ik weet hoe erg deze man het moet hebben gevonden toen die het hoorde.

Na zo'n mooie Champions League avond word je hier toch wel in 1 klap stil van. Hopelijk zal hij het overleven en nog een lang leven en mooi tegemoet gaan.

Wat vreselijk om te horen! Be strong je gaat het redden!

Verschrikkelijk, veel succes aan hem, z'n familie en de Newcastle supporters!

Dit wens je niemand toe sterkte jonas.

Akelig dat ik het vandaag bij biologie over k*** heb gehad.. Beterschap

Een vriend van me had teelbalk***. Hij heeft er een lange tijd tegen gevochten maar is nu gezond. De kans dat t ooit terug komt is aanwezig maar hij leeft gewoon net als ons zijn eigen leven zonder problemen. Ik hoop dat dit soort verhalen deze speler sterken dat deze klote ziekte te verslaan is.

Verschrikkelijk nieuws natuurlijk!! Heel veel sterke voor deze man.

Off: waarom doet voetbalzone de naam van deze ziekte censureren in deze context? Kom op mannen...

17 september 2014 om 01:47

Cencuur gebeurd automatisch.. Je kan geen onderscheid maken in de vormen van gebruik van het woord.. of je moet elk bericht handmatig willen controleren en cencuren.

Ik heb die ziekte gehad, exact die.. Het is vervelend nieuws, zeker wanneer je erachter komt in een laat stadia, deze vorm verspreid zich namelijk erg snel.

Het "goede" nieuws is overigens de 95% genezingskans die bij deze vorm van k*** hoort. Dat was voor mij denk ik de reden waarom ik vrij goed met het feit dat ik die ziekte had omging... Maar goed ik hoop voor hem dat hij hier ook goed mee kan omgaan en dat zijn herstel spoedig verloopt. Veel sterkte gewenst! Het is mij gelukt om deze vorm van die ziekte te verslaan, dus ik wens hem hetzelfde (en alle andere) hetzelfde toe.. Neem deze vorm overigens niet te licht... Ik was 23 toen ik k*** kreeg, dus mannen onderzoek je ballen goed en bij het constateren van iets vreemds, twijfel niet! Gelijk naar de docter voor controle.

Teelbalk*** is gelukkig goed te genezen. Het is een van de eerste k***s waarvan bij mensen die het op dit moment krijgen kan worden gezegd dat de kans op genezing bij de juiste behandeling 100 procent is. Alleen willen oncologen richting patienten altijd een slag om de arm houden en zeggen ze dat de overleving 95-99% is. Desalniettemin gaat dat niet vanzelf gaan en zal hij een zware tijd moeten doormaken.

17 september 2014 om 10:37

natuurlijk te hopen dat ze op tijd zijn nu, om uitzaaiingen te voorkomen. maar je hebt gelijk en hoop dat hij snel onder luid gezang en geklap weer een officiele wedstrijd mag spelen.

Sterke!!, hopelijk komt hij erbovenop!

wat hoop ik toch dat die jongen ooit weer onder luid gezang en geklap het veld mag betreden in een officiele wedstrijd. verschrikkelijk voor hem, hopen op een snel herstel en dat zijn ziekte weg mag blijven.

Verschrikkelijk nieuws. Verschrikkelijke ziekte. Ik wens hem en z'n familie veel sterkte tie de komende tijd en hoop dat hij volledig hersteld en daarna schoon blijft.

Mooi zo, hopelijk zullen er veel dit voorbeeld volgen en ook genezen van deze verschrikkelijke ziekte

Jeeehhh!! Top voor hem dat hij er van af is!

Gelukkig maar dat het allemaal goed is afgelopen tot nu. Nu hoop ik dat hij zijn conditie weer op kan bouwen en zo snel mogelijk weer bij een club op het veld kan staan. In ieder geval nog een seizoen terug komen als voetballer. Het is hem gegund!

Geweldige mentaliteit heeft deze man! Kan niet anders zeggen!

Fijn om te horen. Jonás is altijd al een echte winnaar geweest. Zijn piek is echter reeds gepasseerd, pakweg vier jaar geleden zat hij bij Argentinië en was hij één van de toppers bij Newcastle, nu zal hij het eerder in de Championship moeten zoeken. Of een Granada of Eibar ofzo.

3 november 2014 om 23:24

Zal geweldig zijn voor deze vechter als hij weer ergens aan de slag kan en weer een hoog niveau kan halen. Desnoods even lager in een 3e of 4e divisie, maar dat maakt niet uit als je van het spelletje houd. Ik hoop maar voor Newcastle dat ze hem een afscheidswedstrijd gunnen als hij vertrekt, want nadat wat ze hebben gedaan bij hem is dat wel het minste dat ze kunnen doen.

Geweldig nieuws. Maakt mijn dag al een stukje beter

Fantastisch nieuws! Hopelijk is hij snel weer volledig hersteld en kan hij misschien weer beginnen met voetballen. Maar je gezondheid staat altijd voorop, ik gun hem het beste.

Goed nieuws, snap niet dat er nog geen medicijn tegen k*** is gevonden.. je hoort het steeds meer tegenwoordig.

Op het oog geweldig nieuws, maar aan de andere kant komt het heel vaak voor dat mensen genezen van de ziekte, maar dat het uiteindelijk terugkeerde. Hopelijk gebeurt dat niet bij Gutierrez en kan hij verder gezond leven en zijn geliefde werk weer uitoefenen.

Verschrikkelijke ziekte . Sterkte voor Jonas en natuurlijk alle K* patienten . Dit bewijst maar weer dat je niet met spotten en schelden met k* en andere ziektes

4 november 2014 om 08:20

Het woord zelf daarentegen mag wel voluit getypt/ uitgesproken worden hoor. Daar hoef je geen afkortingen voor te gebruiken.

Sorry hoor maar hersteld? Dat lijkt me haast onmogelijk. Een vriend van me had t ook en bij hem heeft t zeker 1,5 jaar geduurd. En nog steeds bestaat de kans dat t terug komt en dan zou t fataal zijn!

4 november 2014 om 00:18

Verschil kan zijn in het op tijd ontdekken van de ziekte. Als je er vroeg bij bent is de kans veel groter dan dat je laat/later bent op herstel. De bankrekening en waarschijnlijk de verzekering van Jonas zullen ook wat hoger liggen denk ik. Fijn dat hij het heeft overleefd en hopen dat hij snel weer zijn conditie op kan bouwen om hem nog zeker een seizoen te zien knallen! Dat gun ik hem van harte, zo afscheid nemen van het voetbal is verschrikkelijk. Ik kan niet wachten totdat hij zijn rentree maakt en luid word toegezongen.

4 november 2014 om 14:56

Wat pierke_afca zegt klopt in essentie wel hoor. Als artsen hebben vastgesteld dat er geen verkeerde cellen meer worden waargenomen, dan is dat nog verre van een garantie dat dat zo is. Pas na vijf jaar kun je voorzichtig van herstel spreken...

4 november 2014 om 23:37

dat klopt, maar daar zei ik niks over...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren