Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Griekse sterspeler ondanks mislukt halfjaar mee naar Brazilië

Laatste update:

In navolging van de nodige andere landen is ook de voorselectie van de Grieken voor het WK 2014 bekend. Scheidend bondscoach Fernando Santos loodste het land naar Brazilië en heeft nu een groep van 29 man samengesteld, waaruit hij nog 7 namen zal moeten lozen. Tien jaar geleden won Griekenland het EK 2004 in Portugal en nog drie spelers uit die succesploeg zijn erbij in de voorselectie.

/

Giorgios Karagounis was destijds 27 jaar, Kostas Katsouranis 24 en Dimitrios Papadopoulos was 22 toen het EK van start ging. Zij zijn nu allen tien jaar ouder en maken ook het WK in Brazilië nog mee. Voor Karagounis en Katsouranis zal het zeker het laatste grote toernooi zijn dat ze meemaken. Bondscoach Santos doet een beroep op flink wat spelers van nationaal kampioen Olympiacos Piraeus: zes.

Ook PAOK Saloniki levert echter liefst vijf man. Griekenland zal in Brazilië beginnen in een groep met Colombia, Ivoorkust en Japan. Vier jaar geleden verliet het land het toernooi in Zuid-Afrika al na de groepsfase. Het doet volgende maand pas voor de derde maal mee.

Update 19 mei 13.52 uur - Griekse sterspeler ondanks mislukt halfjaar mee naar Brazilië
Bondscoach Fernando Santos van Griekenland heeft zijn definitieve selectie voor het WK gepresenteerd. Er zijn drie spelers afgevallen: Dimitris Papadopoulos (Atromitos FC), Stefanos Athanasiadis (PAOK Saloniki) en Nikolaos Karelis (Panathinaikos) mogen niet mee naar het WK in Brazilië. Sterspeler Konstantinos Mitroglou mag, ondanks een mislukt halfjaar bij Fulham, wel mee. “Tot een aantal weken geleden was ik niet zeker over een aantal keuzes. Mitroglou was er een van, maar we denken dat hij er klaar voor is”, aldus Santos tegenover persbureau AP.

De volledige selectie:

Doel: Orestis Karnezis (Granada), Panagiotis Glykos (PAOK Saloniki), Stefanos Kapino (Panathinaikos)

Verdediging: Vassilis Torosidis (AS Roma), Loukas Vyntra (Levante), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Costas Manolas (Olympiacos), Vangelis Moras (Hellas), Jose Holebas (Olympiacos), Giorgos Tzavellas (PAOK Saloniki), Yiannis Maniatis (Olympiacos)

Middenveld: Alexandros Tziolis (Kayserispor), Costas Katsouranis (PAOK Saloniki), Giorgos Karagounis (Fulham), Andreas Samaris (Olympiacos), Panagiotis Tachtsidis (Torino), Panagiotis Kone (Bologna), Yiannis Fetfatzidis (Genoa), Lazaros Christodoulopoulos (Bologna)

Aanval: Georgios Samaras (Celtic), Konstantinos Mitroglou (Fulham), Fanis Gekas (Konyaspor) en Dimitris Salpingidis (PAOK Saloniki).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Karagounis is nog altijd een geweldige speler. Als Jol gewoon met hem had gespeeld zoals hij vorig jaar ook deed dan was Fulham de voetbalmachine geweest zoals we die kenden. Maar nee hij moest betonvoetbal spelen met zijn brekertjes.

Griekenland mag zoals gewoonlijk niet onderschat worden. En ze hebben wel een kans in de poule met Colombia, Ivoorkust en Japan aangezien dat allemaal landen zijn die niet altijd garant staan voor resultaat.

14 mei 2014 om 05:15

Griekenland is een gevaarlijke outsider maar toch schat ik Colombia en Ivoorkust wel hoger in. Die wedstrijd met Japan word echt gruwlijk, hun hebben vette toffe spelers, ook echt ballen getoont tegen Italië in de Confederations cup.

14 mei 2014 om 10:13

Je he ik vraag me nog steeds af hoe Italië 4-3 wist te winnen van Japan.... Eigen doelpunt hier, penalty daar, cornertje..... Japan verdiende het maar Italië won.

14 mei 2014 om 13:35

haha griekenland outsider??!

belgie,italie, argentinie en misschien zelfs engeland, maar griekenland neeeeee.

ze zullen ook niet worden afgemaakt, maar ik durf me leven erop in te zitten dat zij een outsider zijn

19 mei 2014 om 14:05

Engeland alles behalve outsider. Dan zijn wij dat nog eerder.

19 mei 2014 om 20:35

Griekenland gevaarlijke outsider... waar moet het heen met deze wereld -_-

Griekenland heeft wel een paar goede spelers waarvoor je naar het stadion kan komen. Ik denk dat Griekenland net tekort komt en dat Japan en Colombia doorgaan.

Poeh die verdediging van de Grieken is echt fantastische! Manolas die een geweldig seizoen bij Olympiakos heeft gedraaid. Sokratis die een geweldig seizoen heeft gedraaid bij Borussia Dortmund. Jammer dat Papadopoulos van Schalke 04 niet mee kan gaan vanwege een blessure. Ook een fantastische verdediger is dat. Torosidis, die een geweldig seizoen heeft gedraaid bij AS Roma. Jeetje, deze verdediging mogen wij nu alleen maar van dromen.

13 mei 2014 om 20:39

Bedankt voor deze reactie want wou net vragen waarom kyriakos papadopoulos er niet bij zat.
Vind ik toch een erg goede verdediger maar speelt bijna nooit meer bij schalke.

13 mei 2014 om 20:51

Hij is toch gewoon weer fit die Kyriakos Papadopoulos?! Dat dacht ik tenminste. Maar het zal me ook niks verbazen wanneer niet want hij heeft wel vaker last van blessures.

13 mei 2014 om 23:03

Nee hij had volgens mij iets gescheurd ofzo. Hij is al de hele seizoen uitgeschakeld. Anders had Schalke hoger gestaan.

14 mei 2014 om 00:19

En dan heb je Holebas nog niet eens genoemd! Potentieel een vd beste LB's die er is

14 mei 2014 om 01:05

Hoe bedoel je precies que potentie? Qua leeftijd is die al boven zijn potentie heen. Hij is al 29 jaar. En bedoel je beste Lb's van Griekenland of van de hele wereld, want van de hele wereld zijn er echter toch beter Lb's naar mijn mening.

14 mei 2014 om 13:19

Oh echt? Is hij al zo oud?? Ik meende dat hij iets van 23 jaar was. Excuseer, dan vervalt mijn gehele redenatie...

Gelukkig zit Fetfa ertussen, die Griekse bal tovenaar. Hij moet wel nog wat aan zijn duurvermogen werken, maar die komt er wel. Ook goed om te zien dat Ninis geselecteerd is, kreeg bij Parma weinig kansen maar in Griekenland dat hij het toch twee jaar terug en nu ook gewoon goed.

In een groep met Ivoorkust, Japan en Colombia zijn de kaarten trouwens totaal nog niet geschud, Griekenland heeft een reële kans om hun poule overleven. Denk zelf dat ze op een tweede plaats eindigen, vlak achter Japan. Colombia acht een beetje te wild wat betreft eindtoernooien en Ivoorkust heeft wel enkele grote namen, maar laat het ook vaak afweten.

heb ik wat gemist of is het gek dat Papadopoulos van Schalke niet is geselecteerd? Was toch een groot talent..

13 mei 2014 om 20:49

Heeft al zowat het hele seizoen last van een aanhoudende knieblessure volgens mij. Iedere keer leek hij weer te genezen, maar kwam een volgende terugval er weer overheen. Inderdaad een groot talent en had veel kunnen betekenen voor Griekenland op dit toernooi.

Mitroglou, was die man eigenlijk helemaal vergeten nadat ie naar Fulham was gegaan. Heeft ie daar überhaupt wel gespeeld?

13 mei 2014 om 21:05

Hij heeft welgeteld 153 minuten gespeeld, Magath was geen fan van hem en stelde hem daarom nooit op

Griekenland, het lelijke eendje van een voetbaltoernooi. Op het voorbije EK speelden ze enkel eens echt voetbal tegen Polen, nadien is het een al afbraakvoetbal. Een moeilijke ploeg waar je enkel tegen kan verliezen.

14 mei 2014 om 01:01

Lelijk eendje? Meer gewonnen dan jullie belgen in je voetbalbestaan

14 mei 2014 om 01:18

Vind jij dan dat Griekenland mooi voetbal speelt? Ja, België heeft nog nooit iets gewonnen en Griekenland wel. Wat heeft dat hiermee te maken eigenlijk?

Leuk om te zien dat er veel (oud) serie spelers in de selectie zitten, ik denk dat ik wel wat wedstrijdjes van Griekenland mee ga pikken. De verdediging is echt van een heel hoog niveau, natuurlijk ook duidelijk het sterkste onderdeel van het team. Maar ook voorin hebben ze met mitroglou, fetfatzidis, kone en christodoulopoulos genoeg creativiteit. Kan iemand me toevallig de verwachte basisopstelling van Griekenland vertellen?

Allererst is dit niet de selectie.

Vanmiddag kwam er een persbericht van de Griekse voetbalbond dat Fernando Santos op 19 mei 2014 de voorselectie bekend maakt. Dit i.v.m. de Play-Offs in Griekenland, die een dag eerder aflopen.

Deze "voorselectie" komt van een Peruaanse internet site af en is dus een speculatie.

Vele van deze namen zullen uiteindelijk wel overeenkomen, maar zolang Fernando Santos niets bekend heeft gemaakt is er van alles mogelijk.

ik hoop dat ze zo gaan spelen

karnezis
torosidis
sokratis
manolas
holebas
salpingidis
maniatis
karagounis
fetfatzidis
gekas
mitroglou

Hoop eerder op

Karnezis
Torosidis Sokratis Manolas Tzabellas
Fortounis maniatis of tachtsidis en karagounis en Samaras links
Achter mitroglou dan Fetfatzidis

Als ik die clubs zie waar die grieken spelen zie ik ze nog wel verder komen dan Oranje..

19 mei 2014 om 15:47

tuurlijk... konyaspor, gedradeerde fulham, levante, granada, paok, bologna, torino, hellas, panathinaikos

natuurlijk allemaal clubs 10 klasses beter dan ajax, feyenoord psv. enige clubs die goed zijn, olympiacos, as roma, en in mindere mate genoa en celtic. dan hebben wij met manchester united, schalke, bayern, newcastle en milan toch minstens clubs dir beter of grlijkwaardig zijn. verder zegt het natuurlujk ook niet alles bij welke europese clubs ze spelen

19 mei 2014 om 16:19

Een deel klopt wat je zegt , maar zet aub Panathinaikos niet in hetzelfde rijtje met clubs als fullham levante Granada paok Bologna Torino --'

19 mei 2014 om 16:33

Waar schaar jij Panathinaikos bij dan? Doe daarbij je gekleurde bril af.

19 mei 2014 om 17:08

Dan ben ik het toch eens met Griek1908. Athene heeft veel meer bereikt dan Granada, Paok, Bologna en Torino. Geschiedenis zegt genoeg toch. Daarvoor hoef je geen bril op te hebben.

19 mei 2014 om 19:56

ik zeg niet dat we Barcelona of een real zijn , maar we hebben zoveel titels en bekers gepakt EN in Europa heel veel successen gehad !! Panathinaikos is jarenlang vaste klant geweest in de CHL , nu de laatste jaren minder .
En dat zeg ik zonder gekleurde bril

20 mei 2014 om 01:15

Ik zeg niet dat Hellas Verona of Bologna etc gelijkwaardig zijn aan Panathinaikos. Ik weet ook wel dat Panathinaikos een club is met een mooie geschiedenis. Punt dat ik wil maken is dat Klootvogel suggereert dat de Griekse spelers bij betere clubs voetballen. Wat ik onzin vind. ik zet Panathinaikos in dat rijtje omdat ik niet vind dat ze beter zijn dan de Nederlandse topclubs op dit moment. ik schat meerendeel gelijkwaardig of minder.

Die Mitroglou vind ik anders wel een goede spits. Scoort makkelijk - he Anderlecht- en kan goed meevoetballen. Raar dat Magath hem dan niet opstelde. Taak aan hem om zich te herlanceren bij Griekenland. Niet eenvoudig tegen Japan en Colombia en in mindere mate Ivoorkust...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren