Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Go Ahead stelt onderzoek in na incident met Wijnaldum

Laatste update:

Go Ahead Eagles moet serieus rekening gaan houden met deelname aan de nacompetitie. De ploeg uit Deventer verloor zondag van FC Twente en heeft, met nog vier wedstrijden te gaan, vijf punten minder dan nummer vijftien van de ranglijst Heracles Almelo. Het zorgt voor woede bij de aanhang en een viertal supporters kreeg het aan de stok met verdediger Giliano Wijnaldum.

/

Toen de linksback het stadion verliet, werd hem een gebrek aan inzet verweten. Daar was Wijnaldum niet van gediend en er ontstond volgens De Telegraaf zelfs een kleine vechtpartij. Een van de supporters liep daarbij een bloedneus op. "Wat denken jullie? Dat ik niet alles voor deze club geef?” zou Wijnaldum met tranen in zijn ogen hebben geroepen.

De jongere broer van PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum kreeg nog de nodige racistische leuzen naar zijn hoofd geslingerd, toen enkele stewards hem uit de benauwde situatie konden halen. "Van je spelers blijf je af", beet een veiligheidsmedewerker het boze viertal toe. Go Ahead gaat aankomend weekend op bezoek bij Feyenoord.

Update 13 april 09.50 uur - Go Ahead stelt onderzoek in na incident met Wijnaldum
Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead Eagles, erkent dat er na de wedstrijd tegen FC Twente een 'incident' heeft plaatsgevonden waar Giliano Wijnaldum en enkele supporters bij betrokken waren. "Er is een diepgaand onderzoek gaande, waarbij er twee partijen zijn die elkaar tegenspreken", zegt Lugt tegen Voetbal International. "We willen eerst de feiten kennen voor we met een statement naar buiten komen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg triest, het is begrijpelijk dat je teleurgesteld bent als je voorlaatste staat. Maar hoe die supporters te keer gingen sloeg helemaal nergens op. Laag bij de grond.

13 april 2015 om 07:38

Hoe gingen zij tekeer dan? Was er nl niet bij

13 april 2015 om 07:41

Ik was er ook niet bij, maar op tv zag je dat na afloop een groep fanatieke supporters het veld op wilden lopen om verhaal te halen bij de spelers. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig?

13 april 2015 om 07:40

Heb je er ook beelden van gezien? Er worden wel vaker dingen geroepen, niet altijd geheel terecht, maar toch. Als ze dingen over je moeder zingen ga je ook niet vechten. Ik snap wel dat het een persoonlijke aanval is, maar ik vraag me toch af door welk specifiek moment het uit de hand is gelopen.

13 april 2015 om 07:59

Per direct ontslag indienen en ze in hun eigen vet gaar laten koken. Stelletje randdebielen. Racistische leuzen naar je eigen spelers roepen. Ik ging liever een jaartje niks doen dan nog 1 wedstrijd spelen voor deze "wannabe profclub"
maar ja....... ik ben ook geen voetballer

13 april 2015 om 12:24

zo hebben we antonia ook weggejaagd. dit terwijl die jongen alles gaf voor de club. als je iemand op inzet en prestatie aan wilt vallen mag je reimerink vd linden en kolder ook wel even aanpakken. wat een onzin je eigen spelers afvallen terwijl ze nu juist de meeste steun nodig hebben. comeon eagles

13 april 2015 om 11:12

Dit soort dingen moeten stoppen! De Knvb en de clubs moet hier nu snel gaan ingrijpen en proberen weer een goede sfeer neer te zetten bij de clubs, want het gaat allemaal veel en veel te ver. Zonder fans geen voetbal, dat klopt, maar de manier waarop fans de afgelopen jaren tekeer gaan gaat mij echt te ver. Ik ben een Ajax-fan, maar je ziet mij niet het veld opstormen, spelersbussen tegenhouden, spelers uitfluiten en beledigen. Wat een stel idioten de voetbalsupporters van tegenwoordig.

Eerst volgende groep supporters die ook maar een bus proberen tegen te houden of het veld willen bestormen of een speler aanpakken en weet ik 't moeten ze maar bannen voor de rest van het hun leven! Want het is gewoon belachelijk gedrag dat deze mensen vertonen.

Het is te debiel voor woorden, maar de clubs durven ook niks tegen deze supporters! Belachelijk...

13 april 2015 om 11:21

De oorzaak van dit soort problematiek moet niet bij voetbalsupporters worden gezocht. Dit ligt eerder bij de verloedering van de samenleving en het gebrek aan normen en waarden bij bepaalde bevolkingslagen. De Knvb moet hier geen sancties op leggen dat moeten justitie en het OM doen.

13 april 2015 om 11:47

Eens dat het de verloedering van de maatschappij is, maar het moet zeker ook gezocht en aangepakt worden bij de voetbalsupporters en de KNVB. De KNVB moet hier werk van maken en nadrukkelijk aankloppen bij OM en justitie. Bijvoorbeeld die Ajax-debielen die het veld in de Kuip sloopten tijdens de bekerfinale of de Feyenoordsupprters in Rome: levenslang bannen, dikke boetes en nog belangrijker heel dat vak direct leeghalen!!!

Alleen wijzen naar OM en justitie is dus ook niet de oplossing!

13 april 2015 om 12:07

Probleem is dat de Knvb geen bevoegtheden heeft om supporters te straffen oof boetes op te leggen. Het enige wat ze kunnen doen is mensen een stadion verbod opleggen. Alle andere sancties moeten via justitie en OM lopen. Wat overigens ook normaal is, ik zou er niet aan moeten denken dat een vereniging iemand een torenhoge sanctie op kan leggen.

13 april 2015 om 13:18

Maar dat is toch ook wat ik zeg? Ze moeten doen wat er in hun macht ligt. Bijvoorbeeld als er een vak is waar er spreekkoren vandaan komen om dat maar direct te ontruimen. Zo simpel! Ze moeten maar eens kijken wat er in hun bevoegdheid ligt en ook actie ondernemen in plaats van wijzen naar OM.

Deze jongen was een van de beste spelers zondag

Waar gaat het heen.. Hij maakte bijna een geweldige goal. Ze deden hun best. Twente was gewoon beter.

Wow. Werkte hard, en scoorde bijna ook. Winnen en verlizen doe je samen.

Echt jammer voor die jongen een onderschatte verdediger die net als zijn broer heel emotioneel speelt . Fantastische speler voor eredivisie maar vreselijke fans vond go ahead vorig jaar redelijk met promes en marsman en gaf hun ook een echte kans in eredivisie zoals zwolle maar had geen rekening gehouden met dat hun op lening waren . Nu zie ik ze liever ruilen met sparta en Dordrecht met Nec .

13 april 2015 om 08:16

Sparta haalt waarschijnlijk niet eens play offs

Go Ahead is wel echt slecht dit seizoen zeg. Die vliegen er direct uit straks in de na-comp. Had van de supporters wel iets meer krediet verwacht na die leuke jaren in de eredivisie.

Wat een mafkezen! Na de wedstrijd ook gezien dat er zo'n twintig man op het veld stonden de spelers uit te schelden en gebaren te maken. Maar het is ook grotendeels tokkiepubliek daar, je zag het hele publiek lopen schreeuwen maar de spelers kunnen niet beter.. Spelers werden vorig jaar ook al bedreigd wat ik zo hoorde omdat ze mogelijk naar PEC zouden gaan. Niet prettig om daar te voetballen als speler!

Ik vind dat supporters wel het recht hebben om hun spelers aan te spreken betreft hun inzet, maar er mag nimmer n handgemeen ontstaan en zeker geen racistisch taalgebruik.
Ik weet zelf niet precies de exacte in en outs van dit voorval, hebben ze alleen Wijnaldum aangesproken of meerdere spelers, was Wijnaldum daadwerkelijk alleen? Wie sloeg als eerste?
Lastige van alles is dat dit verhaal van de telegraaf afkomstig is, een zeer onbetrouwbare sensatie gevoelige pulpkrant.
Dit is voor de speler een nare ervaring en al helemaal als hij wel naar zijn gevoel alles heeft gegeven in die 90minuten.

13 april 2015 om 10:34

Spelers mogen hun "supporters" daarnaast ook best aanspreken. Wat ze in Deventer doen heeft niets met support te maken. Ze staan niet achter hun club, maar met name tegenover tegenstander en scheidsrechter. Wat een negatieve sfeer daar zeg!

Nou ja, er komt in ieder geval wat vechtspirit in de ploeg. Alleen jammer dat het er op deze manier uit moet komen...

Heel simpel. Zij die het heilige gras in het stadion betreden, zullen het stadion nooit meer betreden....

Ter informatie voor de stewarts: niet alleen van je eigen spelers blijf je af. Je blijft gewoon met je poten van iedereen af!

Punten in mindering bij Go Ahead. Wat mij betreft.

Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat er tijdens de wedstrijd allerlei ergerlijke dingen naar de getinte spelers van FC Twente werden geroepen. Met name vanuit de hoek waarvan een aantal 'supporters' na afloop van het duel het veld wilden betreden. De reactie van b.v. Hakim Ziyech na zijn benutte strafschop spreekt boekdelen.

13 april 2015 om 10:46

Wat je nu zegt klopt dan weer niet. Ik sta zelf op de b-side en ik heb geen moment racistische reacties gehoord hoor.. De reactie van Ziyech was dan ook veelste overdreven en kwam ook vanuit het niets voor mijn gevoel.

Ot: hopen dat deze 'supporters' flink gestraft worden. Van je eigen spelers blijf je af en hierdoor gaat ie echt niet beter voetballen. Terecht dat je geïrriteerd bent door het voetbal dat we te zien krijgen, maar een echte supporter blijft gewoon achter de club staan. Helaas zijn er nu dus tokkies die zichzelf weer voor schut willen zetten.. Hopelijk krijgen ze een stadionverbod en blijven ze mooi weg voor de komende jaren

13 april 2015 om 11:47

Mnr Ziech vond het nodig na het benutten van de strafschop bewegingen naar het publiek te maken. Hierop reageerde het publiek weer richting hem. Heeft niks met racisme met te maken maar eerder met actie en reactie.

13 april 2015 om 12:05

Er bestaat ook zoiets als een racitische reactie!

13 april 2015 om 13:41

Er zijn al drie spelers die dat gebaar richting het publiek hebben gemaakt. El Ghazi, Kazim Richards en nu Ziyech. Zal dat puur aan de spelers liggen of aan het publiek dat zich wel erg provocerend opstelt.

13 april 2015 om 12:18

Colin Kazim-RIchards klaagde ook al over racistisch taalgebruik aan de Vetkampstraat inderdaad. Jammer dat er een paar idioten tussen, zitten, en het verpesten voorde goedwillende meerderheid. Stadionverbodje..

13 april 2015 om 12:41

De uitslag van het onderzoek naar kazim weet ik niet dus het kan zijn dat ik iets gemist heb. Zelf stond ik die wedstrijd ook op de b-side en het enige wat ik toen heb gehoord is obikulu (zwarte speler die bij gae als cultheld gezien word en nog steeds toegejuicht wordt). Dit is een beetje te vergelijken met bring back the banana's. Het is traditioneel bedoeld, maar het kan zeker racistisch overkomen als je hier niet van op de hoogte bent. Maar wellicht heb ik nog andere dingen gemist maar ik heb toen niks gemerkt qua racisme bij kazim.

Verder inderdaad een stadionverbod voor degene die zich zo nodig moesten bemoeien met wijnaldum. Ik ben die mensen liever kwijt dan rijk. Ga gewoon achter je club staan en al helemaal in moeilijke tijden. De spelers hebben nu juist steun nodig ipv de sfeer alleen maar negatiever maken

Wat denken die Go Aheadsupporters, dat ze zich plaatsen voor Europees voetbal? Het is Go ahead kom op, die moeten trots zijn als ze niet degraderen.
Om er dan een speler uit te pakken en die aan te vallen vind ik diep en diep triest. Kansloos volk

Go ahead liep een rondje aan het einde vd wedstrijd applausje je kent het wel, maar wijnaldum werd BUITEN het stadion opgewacht en niet op het veld lezen mensen, gewn lekker verkassen naar NAC

13 april 2015 om 08:25

Ja? Wat is je punt nu dan?

Nou, het was leuk 2 seizoenen Gae, maar laat ze met dit soort tuig maar weer heel snel afdalen naar de krochten van het betaald voetbal. Kunnen ze zich druk gaan maken om Jong PSV uit op de maandagavond.

In plaats dat die supporters nu vol achter hun club staan, maar nee, gaan ze hun spelers lopen afzeiken en bedreigen. Schorem van de bovenste plank. Met dit soort incidenten is GAE kansloos. Jammer van een club dat aanzien heeft in de eredivisie met een gezonde huishouding.
GAE moet natuurlijk zorgen dat ze van dit soort publiek (ik noem ze bewust geen supporters) afscheid nemen. Die berokken een club alleen maar een slecht imago en trammelant. Wijnaldum, sterkte!

Gadver! Ik walg steeds meer van die fanatieke aanhang. Gilliano is een hartstikke rustige en lieve jongen, doet zn best en knokt voor de club.

Als ik een ding weet, is dat ze bij de familie Wijnaldum een uitstekende opvoeding hebben genoten en ik ga dus absoluut niet de schuld bij Gilliano zoeken. Wat een kansloosheid om je speler aan te vallen en ook nog eens van racistische leuzen te bedienen, terwijl je waarschijnlijk juichte toen hij scoorde.

Go ahead is een en al nostalgie. Het stadionnetje ademt voetbal. Ik vind t geweldig. Zou t jammer vinden als ze degraderen. De reactie van de supporters is te begrijpen. Maar vechten met spelers gaat te ver en natuurlijk die leuzen ook. Voetbal is emotie. Supporters en clubliefde, of spelers met clubliefde. Daar zit nogal een verschil in. Wat dat laatste is er nauwelijks

13 april 2015 om 12:08

Vind je reactie nogal mild. Besef je wel dat racisme een misdaad is.

13 april 2015 om 13:54

@peterhak. Jou reactie is dan weer net iets te. We moeten niet doen of dit uniek is gebeurd overal. Alleen dit komt naar buiten. Neemt niet weg dat dat soort pepsnuivers zich geen supporter mag noemen.

Tsja als hij nog net zo voetbalt als bij FC Groningen dan snap ik wel dat ze hem een gebrek aan inzet verwijten. Nooit een sprintje op honderd procent gezien van hem, lijkt inderdaad passie te missen.

Wat een onzin. Ik ben er na de wedstrijd geweest en toegegeven er was een opgefokte sfeer en ja de supporters hebben wijnaldum aangesproken op volgens hen "gebrek aan inzet" maar van een vechtpartij was geen sprake. Op andere voetbalsites staat het bericht nog erger. Hier staat iid geval nog "kleine".

Over het racisme kan ik niet oordelen, niet gehoord.

Waar komt dit vandaan? Owja de telegraaf, dan weten we wel weer genoeg.

Dat zijn geen supporters.

Sinds wanneer is het vreemd dat een club als Go Ahead Eagles het lastig heeft in de Eredivisie? En helemaal tegen een club als Twente.

Ik vind het persoonlijk een prachtige club met wat leuke spelers. Met Bart Vriends als in ieder geval grootste verademing voor de camera met prima antwoorden en uitspraken ten opzichte van al die andere contactgestoorde en oliedomme voetballertjes tegenwoordig. Daarnaast een solide verdediger voor dat niveau.

Had Depay met zijn talent er ook maar zo'n bekkie op...

He tweepak, omdat er een jongentje van 10 wat leuzen roept ,en deventer een arbeiders stad is zit het vol met tokkie s?
Het zegt misschien wel iets meer over jou dan over deventer, mooie uilebal!
Kom je zelf vandaan dan epe?

Mijn God, wat een lekkere supporters hebben ze zeg! Ze mogen God op hun blote knieën bedanken dat ze Eredivisievoetbal spelen, want gezien het materiaal horen ze daar gewoon niet thuis. Als ze dat niet begrijpen, hebben ze totaal geen kennis van het team. Als Heerenveen geen kampioen wordt, gaan de supporters toch ook niet zo tekeer?!

Jullie doen verdomme net alsof alle supporters van GAE Wijnaldum hebben aangevallen om vervolgens iedereen over één kam te scheren, wat een onzin. Als het slecht gaat bij een club dan zijn er wel is problemen, en je blijft altijd een groepje hebben die dan net te ver gaat. Wij staan altijd achter de club

Wat denken die supporters dan? GA Eagles is geen eredivisie waardige ploeg. Laten ze hun team maar steunen in de nacompetitie. Stelletje losers.

Dat je ontevreden bent over het spel van je team kan ik begrijpen. Ik kan ook erg boos worden op de prestaties van mijn club. Maar dat betekend niet dat een paar dwaze supporters het recht hebben om aan een speler te zitten én hem racistisch te bejegenen.

Het zullen wel dezelfde 'supporters' zijn van GAE die Kazim racisctisch bejegend hebben. Erg jammer, gelukkig zijn er ook genoeg echte supporters bij Gae.

Jammer dat een paar dwazen hun club in negatief daglicht zetten terwijl het al niet naar wens verloopt. Zonde! Ik heb altijd respect gehad voor de fanatieke aanhang van Gae, nu nog steeds overigens. Ik vindt het alleen jammer dat er een paar dwazen tussen zitten, helaas heb je die bij iedere club rondlopen.

Heel triest. Waarom denken sommige supporters dat ze recht van spreken hebben? Het wordt zegt het al "supporters" je support je club in moeilijk tijden. Je gaat niet 1 speler uitzoeken en hem de schuld geven van de slechte prestaties.

En iedereen was blij omdat de Eredivisie er een 'volksclub' bij kreeg. Dan teken je ook voor dit soort incidenten.

Bij Cambuur had je vorig jaar idioten die het veld en stadion bestormden, nadat de trainer naar de buur ging. Daar kun je niet een hele club op aankijken maar is wel slecht voor de beeldvorming. Nu dit bekijkend van de andere kant denk ik ook direct, wat een tokkie publiek! En kijkend naar de negatieve publiciteit er al is, en dat het een en ander niet goed is bij de club achter de schermen, doet de club Eagles weinig goed.

Dit is een klein groepje "helden" die heel simplistich en populistisch denkt. Vinden dat zij de club zijn. En helaas heeft elke club dit soort idioten. Wat me wel tegenvalt, is dat iedereen zegt dat dit een klein groepje mensen, en dus een enorme minderheid is. (wat voor de buitenwereld dus vaak niet zo lijkt) Maar als dit dan de minderheid is, waarom hoor je dan nooit de meerderheid. Ik denk dat je als publiek opvalt, als je massaal een hart onder de riem steekt van deze jongen! Maar goed, dat zal moeilijk zijn.

Jammer voor de beeldvorming over de club de laatste tijd, want de Eagles behoort tot een groep mooie clubs!

He pete sampras, zorgen jullie nou maar met die geweldige afgekeken gemaakte voetbalsfeer dat jullie de beker winnen op 3 mei.. Zorgen wij dat wij de nacompetie winnen..
Hebben jullie volgend jaar teminste kans op revanche..
Uit en thuis verliezen van de aartrivaal, mede degradatie kandidaat is natuurlijk gevoelig hi hi En niet geweldig voor een ,top, club als de jouwe..
Kusje uit het mooie deventer!

13 april 2015 om 11:44

Zo mooi is het nou ook weer niet daar. Volgend jaar leeg stadion?

13 april 2015 om 11:51

Wel één zonder scheuren.

Dat noemen ze supporters. ga maar lekker terug naar de juup league en weer zonder fans voetballen

Kan me nog goed die aflevering van RTV oost herinneren. Een paar van die stoere jongens uit Deventer gaven tijdens de uitzending de schaal terug aan Pec. En wat doet de voorzitter dan, klappen ja heel hard klappen. Daarmee keurt hij de inbraak, schade en alle ophef allemaal goed. Die kerel schijt gewoon in zijn broek voor die lui anders zou je wel met stadionverboden komen, maar dat gebeurd echt niet. Als ze niet ingrijpen wordt het alleen maar erger, nou het zou mij niet verbazen.

Reacties zijn ietwat overdreven en eentonig vind ik. 4 mannetjes ofzo konden zich niet gedragen maar hier word heel de club go ahead nu de grond in getrapt. Onnodig, dit gebeurde vorig jaar bij cambuur met die bestorming van het stadion. Die groep vind ik nog altijd idioten maar de rest van de cambuursupporters zijn hele normale mensen.

Hetzelfde geld bij go ahead en iedere andere club die bestaat, overal zitten idioten maar dat zegt niks over de rust..

13 april 2015 om 19:00

Ja hoor hele normale mensen daar bij cambuur. Had je voor de lol door Leeuwarden moeten rijden. Discrimerende teksten op vlaggen! Ik als Fries sprekende vond dat wel, en de politie, gemeente en club doen niks!

14 april 2015 om 00:31

Alle supportersgroepen hebben wel zulke acties zeker in het geval van rivaliteit.

Maar met normale mensen bedoelde ik meer, iedereen die niet zo idioot was om het stadion met geweld te bestormen. En zo bedoel ik het ook met de eagles.

4 man misdragen zich maar alle supporters worden ineens als tokkies, misdadigers, criminelen en asocialen gezien. Best jammer, want dat zijn ze uiteraard zeker niet allemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren