Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Un gardien de but avec style

Laatste update:

Sommige voetballers hebben de pech dat zij in het verkeerde land geboren zijn. Het nationale team is, met alle respect, niet goed genoeg om zich te kwalificeren voor een groep kampioenschap. Ryan Giggs met Wales en Jari Litmanen met Finland zijn twee goede voorbeelden. De meneer die ik nu toe ga lichten, heeft hetzelfde probleem. Zijn vaderland kwalificeert zich echter wél vaker voor een groot eindtoernooi. Deze meneer heeft alleen de pech dat hij in een land geboren is waar nog meer goede keepers vandaan komen. Voor hem is er helaas geen plaats in de nationale selectie van Frankrijk. Omdat er geen plaats voor hem is bij de Franse selectie, heeft hij bedankt voor het nationale elftal. Ik heb het over Sébastien Frey, keeper van het paarswitte Fiorentina in Italië.

Frey is een keeper waar ik heel erg veel respect voor heb. Hij keept wekelijks zijn puike wedstrijden in de Serie A. We zijn het met elkaar eens dat de Serie A een competitie is waar de tegenstand zwaar is, zeker voor een keeper. Door alle goede reddingen die Frey maakt voor Fiorentina, zou je denken dat hij een zekerheidje is in het doel bij Les Bleus. Blijkbaar is dat dus niet zo. Frey zal deze zomer ergens anders dan in Zuid-Afrika zijn tijd moeten doorbrengen. We kennen Frey van zijn opvallende en verschillende haarkapsels. Zijn reflexen en spectaculaire sprongen naar de bal toe zijn een genot om naar te kijken. De keeper is uitstekend op de lijn en behoort daarmee zeker weten tot de categorie lijnkeepers, waar niets mis mee is. De reddingen die Frey maakt zijn ook cruciaal. Ook al draaide het Italiaanse Fiorentina in de Serie A geen geweldig seizoen, toch maakte het behalen de achtste finale in de Champions League het seizoen nog een beetje goed. Helaas zullen we Frey komende zomer namens Fiorentina niet op de Europese velden zien.

Een keeper van zijn kaliber hoort bij een nog grotere club te voetballen dan Fiorentina, vind ik. Als keeper kan hij nog vele jaren mee. Edwin van der Sar ging op zijn vijfendertigste van Fulham naar Manchester United, met zijn veertig jaar verdedigt hij nog altijd het doel van trainer Sir Alex Ferguson. Waarom zou Frey niet precies hetzelfde kunnen doen als Edwin van der Sar? Mocht Frey zich beschikbaar hebben gesteld om als doelman namens Frankrijk mee naar het WK te gaan, had de 30-jarige keeper weer stevige concurrentie gehad. Ook nu beschikt Frankrijk over drie goede keepers met als eerste doelman Hugo Lloris (Olympique Lyon) en als reservekeepers Steve Mandanda (Olympique Marseille) en Cédric Carasso (Girondins de Bordeaux).

Het zijn drie goede keepers die het nationale elftal van Frankrijk waardig zijn, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat Frey zeker niet onder doet voor de andere drie goalies. Ook zijn de drie keepers jonger dan Frey, een keeper met zijn leeftijd neemt ook nog eens veel ervaring met zich mee! Het is ook enigszins logisch dat Frey niet mee gaat naar het WK. Om nou jarenlang telkens als derde keeper mee te gaan, is ook geen pretje. Het lange reizen om alleen maar op de reservebank plaats te nemen, beviel hem niet. Toch vind ik dat spelen voor je land veel zwaarder zou moet wegen dan een basisplaats bij het Franse nationale team. In dat opzicht is Frey niet erg loyaal naar de Franse bevolking.

Toch heb ik enig begrip voor de standpunten van de keeper, maar het is niet netjes tegenover de Franse De teleurstelling van Frey is uiteraard te begrijpen, een stijlvolle keeper, misschien wel de beste keeper van Frankrijk en niet te vergeten zijn prachtig variërende kapsels gaat vervolgens niet naar het WK. Een keeper als Frey is een genot om naar te kijken en ik gun hem het allerbeste van de hele wereld. Om het jaar 2010 voor Frey nog een beetje glans te geven, zou hij kunnen verkassen naar een andere (top)club. Er zijn altijd geruchten, maar misschien is het toch wel beter voor de Franse keeper om in Florence te blijven. Hij heeft het prima naar zijn zin bij de Italiaanse club. Misschien is dat wel het beste voor hem om in Italië te blijven. Bij de fans van Fiorentina kan hij niet meer stuk. Bij mij kan hij zeker ook niet meer stuk!

Ik ben verliefd op de manier van keepen van Frey! Het doet me pijn dat ik deze geweldige keeper niet zal zien keepen op het wereldkampioenschap. Keepen kan deze man, alleen de waardering voor deze keeper is er niet. Iedereen roept maar dat wereldsterren als David Beckham, Ruud van Nistelrooij en Michael Ballack niet op het WK actief zullen zijn, tot nu toe ben ik de enige die zich heeft uitgesproken over het missen van wereldster Frey!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sja.. Je stukken zijn vaak leuk en kenmerken zich door originaliteit, waar ik ook op hoopte na een lange dag saaie teksten lezen in lessen Nederlands en Frans. Eigenlijk hoopte ik op een stuk over die halve gek Barthez, maar dit stuk maakte gewoon geen indruk en toverde de wallen onder mijn ogen niet weg. Ik zal je dan ook niet beoordelen omdat dat voor dit stuk vast je bedoeling niet was en ik dus niet helemaal objectief kijk.

Wat een verschrikkelijke titel! Wat moet ik daar in godsnaam mee?

Wat staar er? Ik hou van pasta en ben stem niet?

Ik vind het een matig artikel. Niet kort achter elkaar het woord toch gebruiken! Bij een land als Frankrijk zijn er altijd spelers die afvallen door overmaat aan kwaliteit. Zie Nasri!

Soms is zinvolgorde ook een beetje vreemd, dan helpt overlezen vaak veel. Denk aan:
''bij mij kan hij zeker ook niet meer stuk!'' beter is ''bij mij kan hij ook zeker niet meer stuk!'' of ''ook bij mij kan hij zeker niet meer stuk!''

10 juni 2010 om 21:53

Er staat 'een keeper met stijl'. Bij deze Ik vind Frey verders een stijlvolle lijnkeeper, vandaar.

Ik had dit artikel al veel langer in mijn hoofd zitten, alleen de uitwerking kwam er (volgens jou) niet goed uit. Dat er mensen zijn die er niet onder de indruk zijn, a la. Ten slotte kijk ik er zelf kritisch naar.

Ik ben benieuwd wat andere mensen hier van zullen vinden, we zullen zien.

Ik vind het een matig stuk, waarin je concludeert dat Frey een wereldster is. Waar je die wijsheid vandaan haalt weet ik ook niet, wel vind ik het een lachwekkende uitspraak en je onderbouwt het ook niet echt goed. Je vertelt wel tot 3 of 4 keer toe dat Frey hele mooie reddingen maakt en elk halfjaar van kapsel verandert. Dat had je ook kunnen beperken tot 1 of misschien 2 keer.

Daarnaast zeg je dat Frey misschien wel naar een betere club hoort te keepen en later zeg je weer dat het misschien beter is dat ie bij Fiorentina blijft omdat de fans gek op hem zijn. Dat maakt je verhaal er niet sterker op. Voor de rest weet elke Serie-a volger wel dat Frey een stijlvolle excentrieke lijnkeeper is, maar die hebben er geen 6 alinea's voor nodig om dat uit te leggen.

Behalve dat vind ik ook spelers als Litmanen en Giggs toch net even iets specialer dan Frey. Echt uitzonderlijke getalenteerde en intelligente middenvelders met een heel sierlijke stijl van voetballen. Beide ook echte gentleman's die nooit stennis geschopt hebben in de media. Maargoed dat is weer iets persoonlijkers, zelf houd ik meer van dat soort spelers dan van lijnkeepers.

Al met al vind ik je enthousiasme over Frey wel leuk, maar vertel je in mijn ogen teveel hetzelfde, niet echt wat nieuws en doordat je jezelf af en toe tegenspreekt maakt het je betoog niet sterker op.

als ie wilt kan zich laten naturaliseren voor een italiaan en dan gaan solliciteren voor de Italiaanse nationale elftal, want na de wk komt er mogelijk n schoonmaak.

11 juni 2010 om 08:05

Frey had al een aantal interlands voor Frankrijk gespeeld. Spelen voor Azurri is dus niet meer mogelijk.

Frey, goeie keeper. Maar vind de jongens die nu mee zijn beter. Lloris word de beste keeper die France ooit heeft gehad als ie zijn lijn door zet.
Mandanda is vergelijkbaar af en toe met Barthez met zijn acties. Maar toch beter dan Frey en jonger.

Vind het wel leuk om te zien dat je met plezier over dit stukje schrijft en ook echt enthousiast bent over Frey

''hij keept wekelijks zijn puike wedstrijden in de Serie A. We zijn het met elkaar eens dat de Serie A een competitie is waar de tegenstand zwaar is, zeker voor een keeper.''

Daar ben ik het niet mee eens, zo veel heeft een keeper in de serie A niet te doen!
Ik dacht juist dat we het er allemaal over eens waren dat er in de Serie A niet bepaald aanvallend gevoetbald word?

11 juni 2010 om 01:54

Ja dus moet je als keeper 100% geconcentreerd zijn, want 1 foutje kan al puntverlies betekenen. En dat er in Italië superverdedigend gevoetbald word valt ook wel mee. Ik denk dat de Franse competitie minstens zo erg is.

11 juni 2010 om 15:38

Valt wel mee, Franse competitie is het echt afhankelijk per club. De ene speelt op de counter en de ander vol op de aanval, weer een ander gedoseerd aanvallend.
Italië spelen ze meer op de counter.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren