Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitstekend nieuws voor Feyenoord: ‘Ik wil hier blijven, deze club is geweldig’

Laatste update:

Yankuba Minteh hoopt ook komend seizoen actief te zijn bij Feyenoord. De Gambiaanse vleugelspits, die wordt gehuurd van Newcastle United, was zondag opnieuw belangrijk voor zijn ploeg, door het openingsdoelpunt te maken tegen Heracles Almelo (3-0 winst). "Ik hoop dat ik kan blijven", aldus Minteh op de persconferentie.

"Als ik de kans heb om hier te blijven, dan blijf ik natuurlijk, want het is een geweldige club", zegt Minteh desgevraagd. De aanvaller heeft de laatste weken een basisplaats en staat op liefst vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden.

"Ik hoop dat ik komend seizoen de lijn kan doortrekken die ik heb ingezet", zegt Minteh. "Maar op dit moment weet ik niet wat er zal gebeuren, dus dat moet ik nog horen."

Afgelopen zomer maakte Newcastle United liefst zeven miljoen euro over aan het Deense Odense BK voor Minteh. De Engelse club, die sinds 2021 in steenrijke Saudi-Arabische handen is, verhuurde de linksbenige vleugelspits direct aan Feyenoord.

Feyenoord communiceerde vorig jaar zomer een éénjarige huurperiode zonder optie tot koop. Het is dus onduidelijk of de Rotterdammers in staat zijn om Minteh nog een jaar te huren.

Dennis te Kloese werkt in ieder geval aan een langer verblijf van Minteh, zo maakte de algemeen directeur zaterdag bekend aan het Algemeen Dagblad.

“Newcastle United komt in april daarover praten. Hij wordt steeds beter. Zijn snelheid is ongelooflijk en hij is nog heel jong", aldus Te Kloese.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Het is eigenlijk voor alle partijen het beste als hij blijft. Feyenoord heeft er een dreigende (soms nog wel wat chaotische maar toch) speler bij, Minteh kan in een vertrouwde omgeving doorontwikkelen en Newcastle weet waar ze hun speler kwijt kunnen waar hij ook nog eens op Europees niveau zich kan ontwikkelen. (In bijv. De Championship zou hij misschien ook wel stappen kunnen maken maar dat is ook weer een groot vraagteken qua bij wat voor club hij komt en of hij daar kan aarden)

10 maart 2024 om 22:57

Ik zou het alleen doen als je hem kan kopen of in ieder geval een gedeelte van zijn transferrechten/een vergoeding krijgt, anders zit je je eigen beleid in de weg.

Stel we kopen daadwerkelijk die Rodriguez voor 10m, dan zou het echt wanbeleid zijn om hem te banken voor een huurling. Die fase ben je echt voorbij als club nu, er lopen echt wel meer 19 jarigen snelheidsduivels zonder overzicht rond op de velden die je kan oppikken.

10 maart 2024 om 22:58

Twee seizoenen een zeer grillige huurspeler op 1 van je flanken zetten die elke mogelijkheid tot zelf kapitaal creeeren op die positie blokkeert? En ja hij scoorde de laatste 3 potten 4 keer. Maar los daarvan deed hij voetballend gezien eigenlijk wel gewoon alles fout toch?

Ik zou hier als ik fan was van Feyenoord helemaal niet zo blij mee zijn, maar misschien zie ik het verkeerd.

11 maart 2024 om 00:30

@jtjevtt
Minteh heeft dit seizoen een beter rendement dan de alom bejubelde buitenspelers van PSV. Dat er zoveel fout gaat hoort bij het type speler, maar er gaat gelukkig meer dan genoeg goed.

11 maart 2024 om 10:59

Ik blijf het altijd een moeilijke discussie vinden. Heb dit gevoel zelf ook soms bij Forbs (die heeft bijvoorbeeld dezelfde statistieken als Lang ) maar voegt voetballend eigenlijk weinig toe. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal over uit of ik liever een stijlvolle buitenspeler heb die zijn medespelers vaker in stelling brengt of een jongen als Minteh en Forbs die al struikelend over de eigen voeten toch wel prima (of zelfs betere) cijfers voor kunnen leggen

Maar ik blijf erbij dat ik het zonde zou vinden voor het kapitaal dat je kunt creeeren om een huurspeler neer te zetten zonder optie tot koop. De vleugels zijn meestal de plekken waar je het makkelijkste kapitaal kan creeeren. Als Feyenoord door wil pakken met het prima beleid kun je beter op zoek gaan naar een talentvolle vleugelspeler waar je wel iets op kan verdienen.

(jullie nog interesse in Forbs wellicht? 😂 geintje).

11 maart 2024 om 11:10

Soms moet het, zeker tegen een verdedigende tegenstander, gewoon even op goed geluk voor een buitenspeler.

Ik ben het wel met je eens dat je liever eigen kapitaal op de vleugels hebt, maar we hebben in Rotterdam nog niet de financiële situatie waarin we een speler kunnen kopen die er direct staat. Dat zie je ook bij Ivanusec dit seizoen, die begint in maart eindelijk te draaien.

Als je dan een speler nog een jaar kan huren die de intensiteit aankan en het drukzetten onder de knie heeft, ben je beter af dan nu weer een speler halen die eigenlijk wat meer tijd nodig heeft. Ik zou het ideaal vinden als we bijvoorbeeld zo'n Rodriguez kunnen halen, die gedurende het seizoen zijn basisplaats verovert.

(Oh en Forbs kan natuurlijk alleen op linksbuiten, die positie is wel bezet )

11 maart 2024 om 13:27

Mee eens, maar Newcastle wil ongetwijfeld een flink bedrag op tafel zien. Zijn contract in Engeland loopt nog tot 2028 en z'n actuele marktwaarde is al 8 miljoen euro. Als je die over wilt nemen, ben je waarschijnlijk 10 tot 12 miljoen euro kwijt. Misschien zelfs wel meer. Dat is wel erg veel geld natuurlijk.

50 shades of Minteh ...

Alstublieft niet zeg. Dit is gewoon niet het niveau dat je als Feyenoord na moet streven. Je gaat mij niet wijsmaken dat een Paixao, Sauer of Slory het minder zouden doen op zijn positie.

Te Kloese wil ons kapitaal op het veld hebben. Dan kun je een waardevolle plek als rechtsbuiten niet invullen met middelmatige huur.

Feyenoord was afgelopen winter reeds opzoek naar een grote naam voor op de vleugel. Met het vertrek van Jahanbakhsh en de Champions League miljoenen komt er dusdanig veel budget vrij dat we echt wel hoger mogen inzetten.

11 maart 2024 om 13:29

Minteh was leuk geweest als je hem had kunnen kopen voor pakweg 4,5 miljoen euro. Die is met twee jaar wel een speler die belangrijk kan zijn voor Feyenoord. Echter ga je die jongen niet onder de 10 miljoen euro krijgen en op dit moment is hij dat geld ook niet waard. Ik kan me dus jouw betoog wel voorstellen. Ik denk ook wel dat Feyenoord hoger moet mikken. Dat is ook gewoon mogelijk.

Minteh doet het gewoon erg goed dit seizoen, qua statistieken zelfs een van de betere wingers van de huidige top 3. Ik heb een overzichtje gemaakt van spelers met 1000 minuten .

Minteh: 8 goals / 3 assists in 1380 minuten (1 goalcontributie in 125 minuten)
Paixao: 7 goals / 3 assists in 2342 minuten (1 goalcontributie in 234 minuten)
Ivanusec: 1 goal / 5 assists in 1160 minuten (1 goalcontributie in 193 minuten)

Bakayoko: 8 goals / 13 assists in 2904 minuten (1 goalcontributie in 138 minuten)
Lang: 5 goals / 1 assist in 1129 minuten (1 goalcontributie in 188 minuten)
Lozano: 5 goals / 3 assists in 1663 minuten (1 goalcontributie in 208 minuten)

Vlap: 2 goals / 6 assists in 1973 minuten (1 goalcontributie in 247 minuten)
Rots: 6 goals / 7 assists in 2353 minuten (1 goalcontributie in 181 minuten)

Het ziet er allemaal wat onbeholpen uit en hij maakt nog steeds vaak de verkeerde keuze. Maar als hij dat niet zou doen, zou hij waarschijnlijk al veel te goed zijn voor de Eredivisie.
Wat mij betreft houden we hem, en kopen we een talent als Rodriguez om in de luwte klaargestoomd te worden.

11 maart 2024 om 03:51

Amen

11 maart 2024 om 05:58

Het is maar hoe je er naar wil kijken. Ter vergelijking:

Jahanbakhsh afgelopen seizoen: 5 goals en 7 assists in 1215 minuten (1 goalcontributie in 111 minuten)

Zullen we Jahanbakhsh dan maar weer gewoon gaan opstellen? Die is namelijk productiever en heeft zowel voetballend als verdedigend meer in zijn mars.

11 maart 2024 om 10:28

Exact, daarnaast moet ook niet vergeten worden dat het moeilijker is betrokken te zijn bij doelpunten als je vanaf het begin op het veld staat dan wanneer je het laatste halfuur mee mag doen. Dan is één goede lange bal meestal al genoeg om een gigakans te creëren voor een rappe buitenspeler tegen een vermoeide back.

11 maart 2024 om 11:17

@memyselfandi

Dit is een typisch geval van valse nuance. Hoe bedoel je, "het is maar hoe je er naar wil kijken"? Een buitenspeler staat er toch voor zijn goalcontributies?

Ja, Alireza in vorm moet je altijd laten spelen. Hij heeft vorig seizoen zo'n cruciale rol gespeeld in het kampioenschap, dat het belachelijk is dat sommige kameraden dat nog betwisten. Natuurlijk is Feyenoord nu het niveau Alireza aan het ontgroeien, maar als hij nu de vorm had van afgelopen seizoen zou hij veel vaker spelen.

11 maart 2024 om 13:19

Zijn statistieken zijn goed, maar ik ben bijvoorbeeld ook wel benieuwd naar de statistieken van succesvolle passes in de wedstrijd van gisteren. Ja hij scoorde en zijn snelheid en enthousiasme zijn fantastisch, maar volgens mij heeft hij op zijn doelpunt na echt letterlijk elke bal naar de verkeerde kleur gespeeld

12 maart 2024 om 11:27

Als je dan de statistieken wil gebruiken, moet je ook goed kijken naar niveau tegenstander en andere data betreft de wedstrijden.

Bijvoorbeeld pass nauwkeurigheid.

Minteh: 65,5%
Paixao: 70,5%
Lang: 74,2%
Bakayoko: 80,3%
Rots: 69,4%

Daarnaast is consistency ook belangrijk. Het feit dat Bakayoko dit gemiddelde heeft over 2904 minuten vind ik veel indrukwekkender.

Neemt niet weg dat Minteh erg goed bezig is laatste tijd. Ben benieuwd of het haalbaar is om hem nog een jaar te huren of te kopen.

Ik ben niet heel erg onder de indruk van wat ik tot nu toe gezien heb van die jongen, hij is erg snel maar het ziet er allemaal een beetje onhandig uit en heeft toch vaak een beetje mazzel als hij wel goede acties maakt. Als Feyenoorder zou ik eerlijk gezegd hopen op een kwalitatief betere speler voor in de basis maar als invaller is hij wel een prima optie, wat dat betreft misschien wel te vergelijken met Vertessen die best aardige statistieken had maar waarvan iedereen wel kon zien dat hij moeite had met het niveau.

11 maart 2024 om 13:32

Anderzijds had Bakayoko dat ook. Die oogde ook heel erg onstuimig in de afgelopen twee jaren, maar dit seizoen is alles wat gestroomlijnder. Zoiets heeft tijd nodig. Het probleem is dat die jongen gewoon te duur is voor wat hij op dit moment(!) laat zien en je hem deze zomer alweer uit moet zwaaien. Het is het eigenlijk niet waard om hem voor een andere club op te leiden.

12 maart 2024 om 09:13

Ik denk dat Bakayoko iets vaardiger was aan de bal maar ik ben het wel met je eens hoor. Die jongen heeft absoluut potentie maar het is geen eigen jeugd en je bent hem in principe na dit seizoen weer kwijt, dan zou ik dus liever een iets meer gearriveerde speler proberen aan te trekken.

Vind het echt een heel zwakke speler. Heeft nu een paar keer gescoord, maar heeft totaal geen waarde voor het team. Buiten het feit dat het ook een huurspeler is die de eventuele waarde op die positie blokkeert. Ik vind echt dat op die positie andere spelers makkelijk uit de voeten moeten kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren