Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinker Bart Verbruggen speelt zich in kijker en lijkt dicht bij toptransfer

Laatste update:

De kans is groot dat Bart Verbruggen na dit seizoen een overstap naar een topclub gaat maken. De twintigjarige doelman van Anderlecht, die vrijdag door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst werd opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, kan volgens Het Laatste Nieuws rekenen op zéér veel interesse. Onder meer Liverpool en Manchester United zouden hun oog op Verbruggen hebben laten vallen.

Verbruggen maakte in 2020 de overstap van NAC Breda naar Anderlecht. In zijn eerste jaren was hij lange tijd reservedoelman. Tot eind december 2022, toen hij de concurrentiestrijd won van Hendrik Van Crombrugge en eerste doelman werd. Dat doet Verbruggen naar behoren. Zo blonk hij in februari uit in het Conference League-duel met Ludogorets, door alle Bulgaarse strafschoppen te pakken. Ook afgelopen donderdag, op bezoek bij Villarreal (0-1 winst), hield Verbruggen zijn ploeg met een aantal belangrijke reddingen op de been.

Dat is niet onopgemerkt gebleven. Koeman besloot Verbruggen op te nemen in de Oranje-selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar, en ook Liverpool en Man United zouden de verrichtingen van de goalie op de voet volgen. “Hij is een uitstekende lijnkeeper, maar is ook uitstekend met de voeten”, schrijft Het Laatste Nieuws onder meer. “Een enorm wapen voor ploegen die graag van achteren uit willen opbouwen. Intussen gonst het van de geruchten over het Kanaal. Ook Liverpool én Manchester United zouden hun oog laten vallen hebben op Verbruggen. Zelfs Klopp en Ten Hag zijn dus gecharmeerd.”

Het zou volgens de Belgische krant al vaststaan dat Verbruggen, die nog tot medio 2025 vastligt bij Anderlecht, niet voor een bedrag onder de tien miljoen euro vertrekt. De Brusselse club heeft de intentie om Verbruggen nog een seizoen in het Lotto Park te houden, maar het is de vraag of dat realistisch is. Afgelopen zomer probeerde voormalig Anderlecht-trainer Vincent Kompany al om de doelman voor ruim vijf miljoen euro naar Burnley te halen, maar Anderlecht ging daar destijds niet mee akkoord.

Naar welke club zie jij Bart Verbruggen liever gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag mij af of het verstandig is om al te gaan naar een topclub. Topclubs gaan hem niet meteen de nummer 1 maken. Gaat De Gea of Alisson weg bij United/liverpool? Anders heb je die nog voor je, mogelijk nog voor meerdere seizoenen en zit je vooral op de bank. Op die leeftijd wil je toch vlieguren blijven maken.

18 maart 2023 om 12:27

Ik denk dat het niet verstandig is. Zie keepers zoals Ward (gekocht van wrexham door Liverpool en speelt nu pas zijn eerste seizoen PL nadat hij is verkocht aan Leicester) en Henderson (eigen jeugd United). Hebben toch enkele seizoenen gewacht op hun kans en spelen nu elders. Henderson is wel verhuurd, maar maakt geen stabiele ontwikkeling door. En dan heeft Verbruggen hem nog voor zich, naast Heaton, Butland en De Gea. En dan heb je ook nog Liverpool met Adrian, Kelleher en Alisson. Je kunt beter binnenkomen als een gearriveerde speler, dan als een jong talent.

United heeft eerder een keeper nodig dan Liverpool dus zou beter zijn om die kant op te gaan met het oog op speeltijd.

Alsjeblieft, mochten deze geruchten waar zijn en de clubs willen een bod uitbrengen, wijs deze aanbiedingen af. Blijf nog een paar seizoenen doorontwikkelen bij Anderlecht. Dit is zijn eerste seizoen als basisspeler en bij zo'n club als Liverpool en Manchester United zetten hem toch op de bank of verhuren hem. Puur voor het Nederlands elftal hoop ik gewoon op een keeper die zich fatsoenlijk weet door te ontwikkelen.

18 maart 2023 om 13:42

Ik ben het echt met jou eens.

Lijken mij geen goede opties voor hem. Een keeper moet echt minuten maken en dat is bij die clubs absoluut geen zekerheid.

Doet het echt heel erg goed deze jongen. Ik hoop wel dat hij kiest voor een tussenstap, hij moet gewoon lekker blijven spelen en zich door ontwikkelen. Zie persoonlijk onze toekomstige nummer 1 voor Oranje in hem dus speeltijd is gewoon het meest belangrijk. Of United moet hem kopen en 2 jaar terug verhuren aan Anderlecht

Hebben we nu dan eindelijk een goede opvolger voor van der Sar?

18 maart 2023 om 13:19

Da’s wel gelijk een flink verwachtingspatroon. Hij doet het nu een paar maanden heel goed en hij heeft matige concurrentie. Dus oranje zal ie zeker halen. Maar dan afwachten hoe goed hij is en hoe lang hij dat volhoudt

18 maart 2023 om 13:55

Eerder voor Stekelenburg. Die deed het prima als opvolger voor van der Sar. Alleen hield die dat niet lang vol.

Mooi voor Anderlecht als ze er een smak geld voor krijgen

Een stap hogerop is niet verkeerd, maar ik zou dan toch echt gaan voor een subtop team in een grote competitie of een topclub in Nederland, Frankrijk of Portugal. Nu al naar topclubs CL niveau is echt niet verstandig als je net je eerste topjaar hebt gehad als keeper

18 maart 2023 om 14:40

Was ideaal geweest voor Ajax komende zomer als Rulli niet gehaald was, zonde! Past namelijk perfect in het plaatje: Nederlands, voetballend erg sterk en jong

Is echt een zeer goede keeper, maar een tussenstap lijkt me logischer, tenzij EtH het niet ziet zitten in de Gea voetballend, dan zou je misschien naar ManU kunnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren