Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘UEFA weigert opmerkelijk verzoek arbiter Felix Brych bij duel Real-Ajax’

Laatste update:

Ajax gaat dinsdagavond in het Santiago Bernabéu proberen kwalificatie voor de kwartfinale van de Champions League af te dwingen. Het duel met Real Madrid, dat een 1-2 voorsprong verdedigt, staat onder leiding van Felix Brych. BILD meldt dinsdag dat de scheidsrechter in Madrid moet samenwerken met twee assistenten waarmee hij recentelijk brak.

Volgens de reglementen van de UEFA is het niet toegestaan om op korte termijn veranderingen door te voeren in de arbitrage, waardoor de Duitse arbiter verplicht moet samenwerken met zijn voormalig vaste assistenten Stefan Lupp en Mark Borsch. Het trio trok jarenlang met elkaar op en was op verschillende eindtoernooien actief.

Brych besloot te breken met het tweetal na enkele controversiële buitenspelsituaties bij de Bundesliga-wedstrijd van 25 februari tussen RB Leipzig en TSG Hoffenheim (1-1). De arbiters verschilden vaak van mening tijdens het duel en er ontstonden tevens irritaties, waardoor Brych had verzocht om het volgende duel tussen Schalke 04 en Fortuna Düsseldorf met andere assistenten te fluiten.

Brych, die afgelopen zaterdag werd bijgestaan door Fredrich Assmuth en Thomas Stein, wilde in Madrid met zijn nieuwe team werken, maar de UEFA heeft het verzoek afgewezen. Brych moet dus weer met Lupp en Borsch samenwerken, aangezien de Europese voetbalbond veertien dagen van tevoren de bezetting bepaalt. Alleen door blessures, gezondheidsproblemen of uitzonderlijke privé-situaties kan de UEFA dan nog het arbitrale team veranderen.

Verwacht jij dat Ajax alsnog doorgaat in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Real - Ajax en buitenspel situaties... Terug denkend aan 2011 geeft dat niet veel goede hoop voor vanavond als ik dit artikel zo lees haha.

5 maart 2019 om 11:33

Ik zou idd wel rekening houden met enkele arbitrale dwalingen die enorm frustrerend zullen zijn wanneer je voor Ajax bent. Wel zin in vanavond maar gaat een held karwei worden. Voorzien een sport wedstrijd als Ajax - Bayern, waar alles in zit, er goed gevoetbald wordt en waar je alleen maar trots kan zijn, maar met een resultaat waar je niets mee kan.

5 maart 2019 om 11:41

Of 1995. Toen werden ook 2 glaszuivere doelpunten afgekeurd tegen Real waarvan 1 door buitenspel meende ik.

5 maart 2019 om 12:06

En 3 weken terug!

5 maart 2019 om 12:21

Maar ik zou tekenen voor diezelfde uitslag als in 1995 😉

5 maart 2019 om 12:58

Welk glaszuiver doelpunt is er 3 weken geleden afgekeurd dan? Twijfelgeval was het zeker, maar glaszuiver is wel heel erg door een gekleurde bril bekeken.

5 maart 2019 om 15:50

DVV20 dat sowieso hahahahaha.

Het blijft verschrikkelijk hoe alles vermoed op omkoping, van de loting tot het arbitrage.
Oh wach...........

Toch apart dat er rond beide wedstrijden van Ajax en Real gedoe is met de scheidsrechters (vorige wedstrijd een blessure). Hoor je bijna nooit en nu twee keer. Maar ik schaar het nog steeds onder toeval hoor 😉

5 maart 2019 om 11:46

Iedereen zal het wel zien als slap excuus en indekken vooraf, maar ben het volledig met je eens en vind dit ‘toevallig’.

Vorige wedstrijd wordt de VAR gewisseld en hebben we een ‘discutabel’ momentje. Benieuwd wat voor verrassing we vanavond hebben met de grens...

5 maart 2019 om 12:19

Maykel, de scheids werd eigenlijk gewisseld, want die was geblesseerd. Die werd nu de VAR. En discutabel was het zeker, maar je kan hem toch echt af fluiten, ook al had niemand tijdens de wedstrijd enig idee waarom, zelfs Courtois niet. Vond dat interview memorabel. Die haalde er echt vanalles bij wat het niét was 😂😂

5 maart 2019 om 12:37

Die was niet geblesseerd maar spontaan ‘ziek’. Maar niet ziek genoeg om geen VAR te zijn 😃

5 maart 2019 om 12:48

Top scheidsrechters rennen zich ook de tandjes. Als hij een lichte griep had heeft dit uiteindelijk ook invloed op je conditie, maar kan je wel gewoon in een auto zitten om baar herhalingen te kijken.

5 maart 2019 om 19:31

Als dit de scheids bij Porto-Roma was geweest had Voetbalzone dit nooit geplaatst natuurlijk.

5 maart 2019 om 20:56

Klopt, maar naast VZ kijk en lees ik genoeg over voetbal, ook andere competities en landen en hoor dit nou niet met grote regelmaat.

Tsja Ajax zal sowieso minimaal 4 keer moeten scoren, de helft van de goals wordt afgekeurd, dus dat wordt gas geven. Komaan Ajax strijdend en vechtend ten onder. Volle bak gaan en blaas Madrid vanaf het begin weg. Make us proud!

Nu nog wachten op het verhaal dat de VAR vanavond niet beschikbaar is en het is weer een ouderwetse Real-Ajax zoals we dat de afgelopen jaren kennen.

5 maart 2019 om 12:23

Zou wat zijn zeg 🤔

Haha tja.. je wil niet denken aan corruptie, en ik weiger ook om dat te doen, maar het is natuurlijk wel weer erg opvallend. Ach, laten we het houden op toeval en in het goede van de mens geloven. Vooral in het goede van de Ajax-mens vanavond!

Heeft niks met omkoping te maken mensen. Maar wat me wel dwars zit is dat nu 3 officials moeten samenwerken die niet willen samenwerken. Ik mag hopen dat het hun professionaliteit niet beinvloed.

5 maart 2019 om 12:06

Ik vraag me af hoe het zal gaan als de grensrechter iets aangeeft en de scheidsrechter het niet gezien heeft. Accepteert hij het dan of laat hij zijn gevoelens meespelen?

5 maart 2019 om 13:35

Een goede scheids (wat Brych wel is vind ik) zou zich daar niet door moeten laten beïnvloeden natuurlijk. Echter kan dit de band en communicatie van het trio arbiters nooit ten goede komen. Ik vind dat Mario van den Ende het goed omschrijft in het andere topic: alsof je met je ex op vakantie moet. Je probeert wel normaal te doen maar het gaat geheid frictie opleveren en het scheidsrechters trio zal per definitie niet optimaal presteren vanavond denk ik. Jammer dat de Uefa topstukken weer hun ballen willen laten zien.. Slaat nergens op om je arbiter niet te laten fluiten met de assistenten waar hij zich prettig bij voelt. Puur machtsvertoon weer en niet nadenkend over wat de gevolgen (kunnen) zijn.

5 maart 2019 om 13:44

Je zegt het zelf: een goede scheidsrechter zou zich daardoor niet moeten laten beïnvloeden. Maar ik zet juist vraagtekens bij de communicatie. Het is heel jammer dat de UEFA niet kijkt naar wat er op het spel staat. Als er significante fouten worden gemaakt, zullen we ongetwijfeld iets horen als 'we betreuren dit maar gingen er vanuit dat Brych wel goed zijn werk zou kunnen doen'.

5 maart 2019 om 14:48

Voor de scheidsrechters staat er natuurlijk ook een hoop op het spel, Die gaan zich echt niet laten leiden omdat ze 'de grensrechter niet lief meer vinden'.
Voor hun kan het ook gewoon einde carriere betekenen als ze het hier opzettelijk weggooien.

5 maart 2019 om 15:14

Wat is opzettelijk? Als hij zegt dat hij het anders heeft gezien (terwijl de grensrechter gelijk had), valt het dan onder de noemer 'opzettelijk'?

5 maart 2019 om 15:27

Dan heb je altijd de VAR nog toch?

Hoe doet Brych het over het algemeen wanneer hij Real moet fluiten? Heb inderdaad ook het gevoel dat hij minder snel zijn assistenten zal geloven en meer op zijn eigen kwaliteiten zal vertrouwen.

Het wordt steeds lastiger te geloven dat de Uefa een integere organisatie is. Dit zaakje deugt gewoon niet. Hoezo controversiele assistenten aanstellen?

Nog een extra dingetje om op te letten vanavond. Het rommelt in ieder geval aan alle kanten. Wel vreemd dat ze Brych niet gewoon zijn zin geven, iedereen is er toch bij gebaat dat de wedstrijd zo goed mogelijk wordt geleid?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren