Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘UEFA komt met inventief plan: ‘Final Four’ in Champions League’

Laatste update:

De UEFA overweegt de Champions League en Europa League dit seizoen in aangepaste vorm tot een goed einde te brengen in verband met het coronavirus. Volgens AS zal er dinsdag tijdens een conference call gestemd worden over een voorstel van de Europese voetbalbond om de twee clubtoernooien vanaf de halve finales af te werken in de vorm van een mini-toernooi.

De Spaanse krant schrijft dat de Europese voetbalbond creatief moet zijn met oog op de laatste fase van de twee toernooien. Wanneer de returns van de achtste finales zijn gespeeld, is het de bedoeling dat de kwartfinales in afgeslankte vorm verdergaan. Het idee is om deze ronde over slechts een duel af te werken op neutraal terrein. Een andere optie is via loting te bepalen welke van de twee teams voor eigen publiek te spelen, zodat alsnog een van de twee clubs in eigen stadion speelt.

De UEFA denkt voor de laatste vier aan een format dat vergelijkbaar is met de finaleronde van de Nations League. Omdat Istanbul en Gdansk zijn aangewezen als speelsteden voor de finales van respectievelijk de Champions League en Europa League, zal worden voorgesteld dat in deze twee steden het mini-toernooi in vier dagen tijd wordt afgewerkt. In de Final Four zal via loting bepaald worden welke teams elkaar tegenkomen in de halve finales, die over één duel gespeeld worden en dus zonder return.

Giorgio Marchetti, toernooidirecteur van de UEFA, zal het voorstel dinsdag op tafel leggen tijdens een conference call met de 55 leden van de bond. Een stemming zal bepalen of het plan uitgevoerd zal worden. Met dit plan hoopt de bond dat er meer ruimte zal zijn voor de Europese voetbalbonden om het programma te maken zodra er weer gevoetbald kan worden. RB Leipzig, Atalanta, Paris Saint-Germain en Atético Madrid hebben zich reeds geplaatst voor de kwartfinales. Het is nog onduidelijk wanneer de returns van de wedstrijden Juventus - Olympique Lyon, Manchester City - Real Madrid, Bayern München - Chelsea en Barcelona – Napoli worden gespeeld. In de Europa League zijn pas een paar heenduels afgewerkt.

Tijdens de vergadering zal dinsdag ook gesproken worden over het EK dat op 12 juni begint, maar vanwege het coronavirus waarschijnlijk verplaatst wordt. Naar verwachting zal worden voorgesteld om het Europese eindtoernooi naar volgend jaar te verplaatsen. In dat geval heeft de UEFA de medewerking nodig van de FIFA, omdat in de zomer van volgend jaar het WK voor clubteams gepland staat.

Goed idee van de UEFA?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oke en komen ze dan ook op de proppen met een idee wat de nationale voetbalbonden moeten gaan doen? Van de zotten dit, verklaar t CL en EL seizoen gewoon niettig en leg een voorstel bij de bonden neer wat te doen met de competities, want er gaat echt niet meer gevoetbald worden. Wees allemaal niet zo naïef.

15 maart 2020 om 10:44

Je zal mij niet meer horen dat bepaalde maatregelingen niet nodig zijn en voetbal is op dit moment absoluut onbelangrijk, maar ik word wel moe van zulke opmerkingen als jij nu plaatst. Jij noemt het naã¯ef, een ander onderschatting en weer een ander wordt nog feller en schreeuwt dat we onder een steen liggen. Niemand weet hoe lang dit duurt, niemand weet dé oplossing en niemand kan vandaag zeggen hoe de wereld er morgen uit ziet. Maar het leven gaat wel door, nu gaat iedereen 2 weken in lock down in de wereld, maar misschien worden dat er wel 4 of 6, maar wat er ook gebeurt, wat daarna? En dan is het toch logisch dat je vooruit kijkt en oplossingen zoekt in welke situatie je nu zit. Of het nu werk is, de kerk, het voetbal of je bent directeur van een musea, je zal wat moeten. En we hebben er allemaal een mening over, in Frankrijk roepen ze dat kinderen heel kwetsbaar zijn voor het virus, in Nederland juist niet, viroloog a zegt dit, viroloog b zegt dat. Of te wel, we weten het niet, dus inplaats van allemaal wat te roepen en te oordelen wat een ander doet, kunnen we beter even afwachten, plannen maken voor de toekomst en handen in elkaar steken. Dat maakt de wereld op dit moment een stuk beter.... On: Prima als er nagedacht wordt over hoe CL of EL afgerond kunnen worden, maar uiteindelijk zijn ze afhankelijk wat overheden gaan beslissen en hoe het virus ingedampt zal worden. Afwachten dus.

15 maart 2020 om 11:42

En dan te bedenkten dat we dit "nietige cl.seizoen" ons zo druk hebben gemaakt bij chelsea uit en valencia thuis.

15 maart 2020 om 11:45

Kijk aan, onze voetbalzoneviroloog heeft gesproken! Ik word zo moe van mensen die van toeten noch blazen weten maar er wel honderd procent van overtuigd zijn dat welke maatregel of voorgestelde oplossing dan ook de verkeerde is. Des te minder verstand van zaken mensen hebben, des te meer ze overtuigd lijken te zijn van hun eigen gelijk. De hervatting van het openbare leven hangt van wanneer de piek is afgevlakt en meer verspreid is. Niemand weet precies wanneer dat zal gebeuren.

15 maart 2020 om 11:54

Mij lijkt het meest logisch dat er volgend jaar helemaal geen nieuwe ronde europees voetbal word begonnen maar eerst de restanten van dit seizoen worden gespeeld ook van de competitie en wel een nieuwe competitie word begonnen volgens mij zit de kalender dan al aardig vol.

15 maart 2020 om 13:29

@martijnovic....dat kan ik me niet voorstellen.of de competitie wordt nog voor de zomer uitgespeeld en anders denk ik dat deze totaal geneutraliseerd wordt en de Europese tickets gaan toegewezen worden op basis van vorig jaar.je zou kunnen kijken naar de huidige stand, maar met een kwart nog te gaan is dat ook niet reëel. Moe hoe lang het voetbal er nu nog uitlegt is geen zinnig woord over te zeggen. Kan zo maar nog 3 maanden zijn. En wie weet is het maar een maand......

15 maart 2020 om 15:11

Het lijkt mij de meest logische oplossing het seizoen 19/20 kan in principe immers nog tot oud en nieuw afgemaakt wordenm stel dqt er over een maand weet gespeeld kan worden zal er dan voorkeur aan het EK worden gegeven lijkt me.

Op deze manier kunnen alle conpetities eerlijk verlopen. Misschien word er volgend jaar een verkorte CL gespeeld voor het geld als er plek voor is.

Klinkt wel als een goed plan om er 1 wedstrijd van te maken op neutraal terrein. De grote vraag ik natuurlijk wanneer. Maar het scheelt in ieder geval flink wat tijd en wedstrijden. Voor de supporters uiteraard niet geheel ideaal, daar niet van.

15 maart 2020 om 11:32

Op een neutraal terrein zonder supporters dan. Op dit moment moet je het reizen van mensen zoveel mogelijk beperken .

Op zich geen slecht idee. De champions league kan je nog afronden ALS het virus binnenkort gaat liggen maar de competities zie ik niet meer afgerond worden voor het nieuwe seizoen

15 maart 2020 om 10:59

De competitie gewoon afmaken als weekend toernooitjes. 6 wedstrijden op een dag, half uurtje en wisselen, komt helemaal goed.

15 maart 2020 om 11:07

Kan. Hoe ga je dat doen dan echter? Dan moet je alles op traingscomplexen afspelen. Waar weinig/geen publiek aanweZig is.

Ik vind dit een prima plan, maar t lijkt erop dat ze op manier tijd willen besparen om alsnog t EK door te laten gaan.

15 maart 2020 om 11:20

Beter t EK volgend jaar houden. Stel dat we nu nog 10 weken zonder voetbal zitten, dan heb je de hele maand juni nog om de nationale competities af te werken. Met 2 wedstrijden in de week moet dat kunnen. En wie weet is 8 weken al genoeg. Ziet het er over een week of 4-6 nog steeds slecht uit, kun je altijd nog beslissen om het hele seizoen te laten vervallen.

Nu nog het ek definitief verplaatsen en dan kunnen de competities in de zomer afgemaakt worden, nieuwe seizoen iets eerder beginnen, ek in de winter, seizoen wat langer door en klaar

15 maart 2020 om 10:59

Ik heb liever het ek gewoon in de volgende zomer hoor. Het is de vraag wanneer ze pas weer kunnen starten, zo makkelijk als jij het verwoord is het niet.

15 maart 2020 om 11:35

En komend seizoen alle nationale bekertoernooien annuleren. Heb je meer ruimte in de kalenders om competitiewedstrijden af te werken en hoeven de competities niet langer door te gaan.

Hopelijk wordt het op neutraal terijn, dat geedt toch meer een finale gevoel met 50/50 supporters. Het wordt ook te veel om zoveel dubbele ontmoetingen te plannen denk ik

15 maart 2020 om 11:42

Eigenlijk zou het altijd op neutraal terrein moeten zijn, dat is toch veel leuker dan dat gezeik met die uitdoelpunten enzo

15 maart 2020 om 15:44

Ja misschien wel, dan zou je zelfs de groepsfase kunnen verdubbelen omdat je zo meer ruimte creëert voor extra knock out rondes.

Dit zouden alle nationale competities kunnen overwegen.

De eerste 2/4 om de titel laten spelen.

En daaronder de tickets verdelen op basis van hoe t nu staat.

Degradatie afschaffen.

15 maart 2020 om 12:21

Degradatie afschaffen? Hoe zullen de clubs die in aanmerking komen voor promotie hierover denken?

15 maart 2020 om 14:19

Door laten promoveren , wie nu het beste ervoor staan promotie toekennen en met een grotere competitie starten, had je denk ik zelf wel kunnen inkoppen hoop ik?

Wat een goed idee dit als scenario voor het geval dat er binnen 6 weken weer wedstrijden hervat kunnen worden.

Ik snap dat ze met ideeen moeten komen hoe hiermee om te gaan maar je zou toch eerst de focus moeten leggen op de nationale competities. Die zouden voor mij toch echt prio een moeten hebben. Als bekend is wanneer je dan weer kan spelen kan je inderdaad een CL/EL er nog bij doen. En dan zal een final four best een goed idee zijn in de CL/EL League finale stadions. Kan je wel een mooie stunt krijg een Leipzig hoeft bv dan maar 2x een goede dag te hebben en ze winnen de CL (al blijft er wel altijd een label aan plakken met die winst). Daarom denk ik dat je de CL/EL niet perse door hoeft te laten gaan, de competitie en nationale bekers zijn belangrijker omdat daar promoveren en degraderen aan vast zit en ook de plaatsing voor de EL/CL voor volgend seizoen.

Je kan nadenken over opties, maar het is te vroeg om hierover te oordelen/stemmen want niemand weet wanneer voetbal weer op gang kan komen

Wat ze ook kiezen, je zal altijd wel clubs hebben die niet akkoord gaan. Je kan teams ook geen kampioen maken omdat ze momenteel 1e staan (hoeveel punten ze ook voor mogen staan), net zoals je teams niet kan degraderen omdat ze momenteel onderaan staan. Er is geen eerlijke beslissing. Laat het gewoon voor wat het is want er is geen goeie oplossing.

De CL en de EL worden dit seizoen in een aangepaste vorm worden afgerond.
Aan het begin van het seizoen was er nog geen sprake van het coronavirus.

Kwart halve en finale kan je in 1 week doen dus zelfs nog in juni als. Ek wordt verschoven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren