Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA klopt aan in Amsterdam met verzoek voor EURO 2021

Laatste update:

De UEFA heeft de twaalf speelsteden van het EK gevraagd of zij volgend jaar ook mee willen en kunnen doen. Na de uitbraak van het coronavirus besloot de Europese voetbalbond om de eindronde een jaar uit te stellen. De UEFA onderzoekt nu of alle speelsteden en stadions beschikbaar zijn tussen 11 juni en 11 juli 2021. De Johan Cruijff ArenA is een van de twaalf locaties.

Amsterdam is een van de speelsteden waar het EK zou worden afgewerkt. Oranje zou drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA afwerken, terwijl een duel in de achtste finale in de hoofdstad gespeeld zou worden. Een woordvoerder van de KNVB laat tegenover De Telegraaf weten dat er nog geen beslissing is genomen, maar dat ‘de grondhouding van alle betrokken partijen positief is’ om volgend jaar het EK alsnog te huisvesten. Behalve de KNVB zitten ook de gemeente Amsterdam en Schiphol in de organisatie van de EK-duels in Nederland. "Het EK vindt tussen 11 juni en 11 juli 2021 plaats en het is de bedoeling dat we hetzelfde wedstrijdschema en dezelfde locaties hebben", zo meldt de UEFA.

Stadiondirecteur Henk Markerink noemde het besluit van de UEFA om het EK te verplaatsen vanwege de uitbraak van het coronavirus vorige maand nog ‘volstrekt logisch’. “Jammer voor ons, maar we gaan puzzelen. We hadden al wat concerten met potlood in de agenda staan”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “De beslissing om het EK een jaar uit te stellen naar de zomer van 2021 is een drastische, maar vooral ook heel begrijpelijk. Het toernooi wordt door heel Europa gespeeld. Met dus heel veel verplaatsingen en reizigers. Als voetbalbond kun je daar nooit de verantwoordelijk voor dragen in deze coronacrisis.”

Markerink zag ook een positieve kant aan het verplaatsen van het EK: “2021 is het jaar dat we als ArenA onze 25ste verjaardag vieren. Op 14 augustus 1996 was de officiële opening. We willen van 2021 sowieso een prachtig jaar maken om dat te vieren. Vier wedstrijden tijdens een EK staat mooi op dat affiche. Als een soort pre-party voor onze echte verjaardag.” Andere speelsteden van het EK zijn Rome, Bakoe, München, Sint-Petersburg, Kopenhagen, Londen, Glasgow, Boekarest, Bilbao, Dublin en Boedapest.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat naïef om te denken dat volgend jaar geen corona is in al deze landen. Beperk het tot 1 land. Dat is veiliger. Ook volgend jaar moet je geen stroom hebben door heel Europa. Zolang niet duidelijk is wat het virus gaat doen moet er meer zekerheid ingebouwd worden.

3 april 2020 om 11:38

Die stroom is er op grote schaal ook wanneer we met supporters massaal naar 1 land gaan. Daar plaatselijk ontstaat ook een potentiele brandhaard.
Geen land wil en kan dat op zich nemen.

3 april 2020 om 12:08

In meer dan een jaar kan veel gebeuren. Zo is de verwachting dat de doorontwikkeling van een vaccin begin volgend jaar doorlopen is (vanuit verschillende bronnen vernomen). Dat Corona al dan niet nog aanwezig is hoeft dan geen beletsel te zijn, dat is de griep in principe namelijk ook niet. Met medicatie valt dit dan wat mij betreft in dezelfde categorie. Ik ben absoluut een voorstander van veiligheid, maar ik weiger me te laten leiden door angst. Ik krijg dan ook kriebels van mensen die zeggen dat corona ons hele heeft verandert of gaat veranderen. Op de lange termijn is dit niet meer dan een rimpeling, waar sommige mensen het nu nog dramatiseren als een storm van jewelste. Dus een EK volgend jaar door heel Europa zie ik als een normaal en realistisch iets,

3 april 2020 om 12:11

Nou beste Rochus, voor mij gaat Corona wel mij leven voor altijd veranderen. Mijn dierbare heeft nog maar heel te kort te gaan, door die vreselijke Corona onderschat het niet. Het is een monster, die alleen maar schade aanricht.

3 april 2020 om 12:15

Sulejemani, dat spijt me heel erg voor je. Elke tegenspraak of discussie van mijn kant uit is ongepast. Ik wens jou en zeker je naaste veel sterkte de komende tijd.

3 april 2020 om 15:43

Dan moet je een EK zonder fans gaan houden, anders heb je die stroom net zo goed.het lijkt me dat er of een EK gehouden kan worden onder normale omstandigheden, en of dit dan in 1, 2 of 10 landen is maakt niet uit. Of er kan nog helemaal geen EK gehouden worden.

Wel dreigen om je Europees uit te sluiten als de competitie wordt gestopt maar tegelijker tijd zoete broodjes bakken als ze je nodig hebben Bah Uefa

3 april 2020 om 12:18

Kernwaarden uefa: 1. Geld verdienen 2. Nog meer geld verdienen 3. Bizar veel geld verdienen 4. Spelers en clubs moeten niet zeiken 5. Doen alsof ze ook verstand hebben van voetbal.

Met zoveel onzekerheid zou ik me als Arena zijnde echt achter de oren krabben of je hier wel aan mee wilt doen.

3 april 2020 om 11:58

Dat geldt voor alle evenementen die georganiseerd gaan worden. De Arena kan het zich al helemaal niet veroorloven om een jaar niks te doen.

3 april 2020 om 12:04

Daar gaat niet om niets doen, ze vragen de Arena reeds geplande evenmenten voor 2021 te schrappen en een volle maand te reserveren voor het EK. Zonder financiele garanties, op eigen risico.

3 april 2020 om 12:11

Och welk risico loop je nu eigenlijk? Ik zie het niet zo zwart in dat we volgend jaar hier uberhaupt nog iets van gaan merken. De griep is ook nooit een beletsel geweest om een evenement niet te laten doorgaan. Volgend jaar is er 100% zeker een vaccin tegen corona, dus is er niets meer aan de hand. Het probleem nu is dat er geen behandeling mogelijk is.

Gewoon zeggen dat je daar eind mei op terugkomt. De UEFA vindt het schijnbaar dood normaal om bedrijven in onzekerheid te houden.

Is er nog een andere reden behalve geld om voor Bakoe te kiezen als speelstad? Azerbaijan ligt niet eens in Europa, het is duizenden kilometers van de andere speelsteden vandaan. Waarom niet in Parijs, Lissabon, Dortmund of Kiev spelen in plaats van Bakoe?

3 april 2020 om 11:43

Volgens Van Praag heerst er in dat stadion een geweldige sfeer, denk dat dat wel de doorslaggevende factor is geweest.

3 april 2020 om 11:50

Hmm dat komt voor mij over alsof voetballers naar China gaan voor 'het project' in plaats van de miljoenen die ze opstrijken. Want supporters maken de sfeer. In welk stadion dan ook. Ik hoop dat de fans naar zo'n afgelegen oord willen vliegen om hun land aan te moedigen, anders hadden ze het beter in het stadion van Borussia Dortmund kunnen houden. Maar ik laat me graag verrassen in 2021, wie weet wordt het een groot feest

3 april 2020 om 12:12

Zal wel de sfeer in de VIP ruimtes zijn met alle vertier voor de bobo's, iets anders kan ik namelijk niet bedenken.

Laat de Uefa maar een speelstad in het buitenland uit gaan zoeken. Ben wel klaar met deze maffia organisatie.

3 april 2020 om 12:40

Als er een rijke oliesjeik of een dictator even wat geld neertelt om een speelronde in hun land te laten houden, zie ik het zeker gebeuren.

Als jullie de eredivisie stoppen, sluiten we jullie uit. ps. Mogen we volgend jaar een stadion van jullie gebruiken?ze hebben wel lef en ik zou een hele hoop lelijke woorden willen zeggen, maar ik denk dat ze het niet waard zijn Dit is nog ver onder het niveau 'triest'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren