Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Typische Ajax-verdediger’ legt de lat hoog: ‘Real is mijn droomclub’

Laatste update:

Ajax Onder-19 won dinsdag met 1-4 van de leeftijdsgenoten van Legia Warschau, waardoor de volgende ronde in de UEFA Youth League binnen handbereik is. Darren Sidoel maakte namens de ploeg van John Heitinga op prachtige wijze de 1-2 en via de clubsite van de Amsterdammers zegt de jongeling blij te zijn met zijn goal. "Het doelpunt gaf een heerlijk gevoel."

"Ik dacht alleen maar: nu moet ik 'm vol met de wreef raken. Dat lukte aardig en de bal vloog prachtig in het net", aldus Sidoel, die normaal gesproken speler van Jong Ajax is. De verdediger was in Polen aanvoerder. "Voor mij is het niet anders dan normaal, want ik probeer de jongens altijd te helpen. Maar als je bij een club als Ajax aanvoerder mag zijn, dan is dat natuurlijk speciaal."

De Ajacied, die in 2012 ADO Den Haag verruilde voor de Amsterdammers, ziet zichzelf als een als een 'typische Ajax-verdediger': "Vroeger heb ik ook op het middenveld gespeeld, dus ik ben rustig met de bal aan de voet. Dat is een van mijn grote kwaliteiten. Ik moet mij nog verbeteren in het koppen, want de timing moet beter. Ik ben met mijn 1.80 meter natuurlijk niet de langste centrale verdediger."

Sidoel wil op de lange termijn in een grote competitie in het buitenland spelen: "In Engeland hebben ze liever grote verdedigers, maar in Spanje houden ze van voetballende verdedigers zoals Carles Puyol. Dat is voor mij beter. Real Madrid is mijn droomclub in het buitenland. Het is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar, maar je moet een doel hebben om naar toe te werken."

Darren Sidoel speelt binnen nu en twee jaar in Ajax 1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Niet hard op je dromen / ambities uitspreken jongen. Vooral als je volgens sommigen nog niets hebt bewezen. Dat komt je duur te staan...

1 november 2017 om 14:52

Inderdaad, dan word je ondermeer hier gewoon finaal afgemaakt, waar die zuurheidsgraad vandaan komt hier... geen idee.

1 november 2017 om 15:23

Alleen dat kan ik niet begrijpen. Ik hoor hem niet zeggen “over een paar jaar speel ik bij Real”. Is gewoon een droom wat ieder ander heeft dat hij hier uitspreekt. Heel raar dat het dan word samen gebracht met prestaties.


Het lijkt alsof je tegenwoordig juist niets mag uitspreken terwijl we normaliter in het Westen wonen. Zodra er wat gezegd word is er commentaar op. Alsof diegene die commentaar leveren zoveel beter zijn. Integendeel zelfs. En dan heb ik het meer over die onnozele commentaar die er word gegeven

Eerst maar het eerste van Ajax halen. Zijn genoeg talenten maar slechts weinig halen echt de top. Het eerste van Ajax ambiëren en vaste basisspeler te worden is ook geen gekke ambitie.

1 november 2017 om 15:24

Hoe oud is die jonge? Laat hem lekker dromen! Is toch niks mis mee?

Dromen mag altijd, nu hard werken om er te komen en je droom waar proberen te maken💪

Hij was toch een paar jaar geleden met een andere Haagse talentvolle verdediger overgestapt naar Ajax. Waar is die gozer gebleven ?

1,80 voor een CV is redelijk klein, dan moet je echt een toptalent zijn om in het centrum te overleven in het hedendaagse topvoetbal.

1 november 2017 om 19:08

Aberkane bedoel je? Kwam vorige zomer over, speelde basis onder Vink in de o17 maar haalt bij de o19 nieteens de selectie. Werd door Vink als CVM gebruikt om lekker met 5 (soms 6) verdedigers te spelen om resultaten te boeken, Heitinga laat zijn team meer voetballen en daar Aberkane niet in mee tot dusverre, is eerste jaar A en moet hopen dat hij volgend jaar erbij zit al vrees ik ervoor. Farcas zit in hetzelfde parket, allebei werden gisteren voor de 16-jarige Van Gelderen gepasseerd. Hebben verder nog Solomons, Botman, Struijk en Kemper voor zich in de YL ook Sidoel die als dispensatiespeler is meegenomen. Ook de Ligt is nog u19 op leeftijd en staat logischerwijs hoger aangeschreven.

1.80 is niet lang genoeg voor een CV. Ik zie hem als back Ajax 1 halen. Maar als CV ben je voor het internationale topvoetbal gewoon te klein, natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals Silva en Marquinos. Sidoel is sterk aan de bal en en goede mandekker.

In welke Youth League is Ajax actief met de -19? Die van de CL is het niet, aangezien daar alleen de -19 teams van CL-deelnemers aan meedoen. Iemand die dit weet?

1 november 2017 om 15:50

Volgens mij strijden de Champions league ploegen met hun onder 19 teams in de Youth League. Maar kunnen andere clubs alsnog instromen via een zij-toernooi. Dat is wat Ajax onder 19 nu aan het doen is.

1 november 2017 om 15:50

Die van de CL. Je kan er als jeugd team via een omweg je alsnog plaatsen. Dan kom je na deze wedstrijd in de knockout fase van de CL terecht

1 november 2017 om 16:41

Ja klopt. Alle 16 nummers 1 uit de CL Youth League gaan naar volgende ronde. De 16 nummers 2 spelen playoffs KO. Dan gaan de 8 winnaar door. Daar stromen dan nog 8 teams uit het zij toernooi, waar ajax nu in speelt bij. Dan heb je straks 32 teams in de volgende ronde in een knock out systeem van 1 wedstrijd (uit of thuis, afhankelijk van loting).

1 november 2017 om 18:05

Er zijn maar 8 poules, de acht nummers 1 gaan door en de acht nummers 2 spelen play-off tegen de 8 overblijvers uit Domestic Champion Path (waar Ajax dus hoogstwaarschijnlijk ook bij hoort). De winaars van deze duels voegen zich -samen met de acht groepswinnaars- bij de laatste 16 in de knock out fase.

1 november 2017 om 16:41

Er is een groepsfase met daarin dezelfde ploegen als in de CL en een Domestic Champions path met daarin de landskampioenen O19, aangezien Ajax al een paar op rij kampioen is spelen zij de afgelopen edities van de YL steeds in die fase aan het begin. Als ze over de dubbele ontmoeting met Legia (uit al 1-4 gewonnen) doorgaan zullen ze tegen een nummer 2 uit de reguliere poulefase een thuiswedstrijd spelen. Winnaars daarvan gaan samen met de 8 groepswinnaars door naar de knock out fase, round of 16.

1 november 2017 om 20:32

Bedankt voor de uitleg; ik snap hem. Ik wist niet dat er nog een Domestic Champions Path was. Mag Ajax daar dan als nummer 2 van Nederland aan deelnemen omdat Feyenoord al in de Youth League zit? Zij zijn namelijk geen 'domestic Champion'.

Zou het persoonlijk erg leuk vinden voor het Nederlandse jeugdvoetbal als Ajax -19 en Feyenoord -19 beide de KO fase van het toernooi halen

Edit: Overige mensen die gereageerd hebben natuurlijk ook bedankt

1 november 2017 om 21:12

Het gaat erom dat Ajax onder 19 kampioen is geworden. Het eerste heeft er in dit geval niets mee te maken.

1 november 2017 om 21:51

Zoals Gbeg al opmerkt inderdaad, de A-jeugd kampioenen uiteraard, eerste elftallen hebben hier niets mee van doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren