Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Typische Ajax-spits': 'Door blessure Babel gaat het allemaal wat sneller'

Laatste update:

Danny Hoesen was zaterdag verantwoordelijk voor de 2-0 van Ajax tegen VVV-Venlo. De zomerse aankoop van de regerend landskampioen heeft een aantal zware maanden achter de rug. Hij wordt intern gezien als een 'typische Ajax-spits', maar er werden ook tal van verbeterpunten genoteerd. Om Hoesen na de winterstop ‘Ajax 1-proof’ te maken, werd een schema opgesteld.

/

"Naast de trainingen bij Jong Ajax of Ajax 1 werk ik samen met Ruben Jongkind nog zeven uur in de week voor mezelf", vertelt Hoesen in gesprek met De Telegraaf. "Vijf keer staan lenigheid en stabiliteit centraal en twee keer doe ik aan krachttraining. Alles met het doel meer power en startsnelheid te krijgen. Er is bewust voor dit traject gekozen. De trainers wisten dat mijn spel er aanvankelijk onder zou lijden, omdat ik door de extra arbeid in het begin zware benen had.

"Mijn lichaam moest er duidelijk aan wennen. Maar nu merk ik dat ik er profijt van heb. De bedoeling was dat ik rustig zou worden gebracht en in januari makkelijker kon aanhaken. Nu Ryan Babel geblesseerd is, gaat het misschien allemaal wat sneller." Hoesen volgt ook een speciaal dieet. "Nee, niet om af te vallen. Ik moet juist aankomen en energie krijgen en slik daarom allerlei voedingssupplementen, vitamines en mineralen." Mogelijk zit Hoesen ook bij de selectie voor het duel met Borussia Dortmund. "Ik hoop dat ik voldoende indruk heb gemaakt om erbij te blijven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit wat ze bedoelen met individuele training?

Hij pakt het goed op neemt de dingen aan van bergkamp.
Dit kan nog best een verassing worden dit seizoen.

19 november 2012 om 08:44

@wve

Daar komt het wel een beetje op neer. De individuele trainingen bij Ajax staan in het teken van wat een speler nog niet helemaal goed beheerst. Van iedere jeugdspeler bij Ajax (voornamelijk in de hoogste jeugdelftallen) wordt verwacht dat je bepaalde basistechnieken onder de knie hebt. De trainingen bij Ajax staan voornamelijk in het teken van techniek en positiespel, dat natuurlijk wordt aangevuld met krachtrainingen en looptrainingen. Hoesen is bijvoorbeeld een nog redelijk jonge gozer die heeft aangetoond dat hij de basistechnieken onder de knie heeft, maar om in Ajax 1 te spelen is dit niet goed genoeg. Met behulp van individuele trainingen worden zijn zwakke punten verbeterd. Qua looptrainingen kom je dan uit bij Jongkind en bij loopacties, scorendvermogen kom je dan uit bij Bergkamp.

Wel moet hierbij gezegd worden dat Hoesen vooral een uiterst goedkope optie was voor Ajax en dat ze hem via de jeugdopleiding proberen klaar te stomen. Dat is een veilige risico dat Ajax neemt, maar de echte impact van individuele trainingen kun je zien in de hoogste jeugdelftallen. Die hebben dan geen 6 maanden de tijd, maar soms tot wel 3 jaar om hun kwaliteiten aanzienlijk te verbeteren. Uiteindelijk zal dit de doorstroming naar het eerste elftal moeten verbeteren en ook de kwaliteit zal op deze manier omhoog moeten. Het is echter wel uiterst belangrijk dat deze trainingen worden verzorgd door mensen die bewezen hebben mee te kunnen op het niveau van Ajax vandaar dat Ronald de Boer, Richard Witsche, Michel Kreek, Brian Roy hiervoor zijn aangetrokken en zelfs Bergkamp en Jonk staan nog af en toe individuele trainingen te geven. Met een beetje geluk voegen ze daar nog één á twee jongens aan toe zodat de grootste talenten binnen Ajax allemaal extra individuele trainingen krijgen.

Nou ik ben benieuwd of dit eindelijk een echte Ajax nr-9 gaat opleveren.

Laten we het hopen. We kunnen heel goed een scorende en technische spits gebruiken, die tevens oog heeft voor de kaats of opkomende mensen.

Waarom wordt er niet voor meer spelers zo'n traject gestart? Sommigen (bijv Sana) kunnen hier echt profijt van hebben. Als ik Ajax op het veld tegenover hun tegenstanders zie denk ik altijd dat ze de sleutels van het krachthonk kwijt zijn.

19 november 2012 om 07:41

Haha ligt er geen reservesleutel in de bloempot dan?

Nee maar je hebt helemaal gelijk. Al denk ik bij sana dat zijn lichtvoetigheid een voordeel kan zijn. mits hij dit juist gebruikt. Verder heeft eriksen bijv aardig wat meer body gekregen. Er word duidelijk op gelet.

Ik zou ook graag zien dat de jongens van de voorste linie is extreem met babel gaat trainen. Babel is namelijk meester in zijn lichaam optimaal gebruiken. Die frommelt zich overal tussen. Ik vind dat derk, sana, miralem, lukoki daar veel van kunnen leren!

19 november 2012 om 07:54

Haha, ben het wel met je eens maar denk dat het deels komt door wat er ook in het stuk staat. Op korte termijn gaat zo iets ten koste van je prestaties waardoor het eigenlijk alleen mogelijk is in de zomer en winterstop of bij (jeugd)spelers die over een langere periode worden klaargestoomd voor het echte werk.

19 november 2012 om 07:55

Elke speler wordt bij Ajax ook individueel begeleid.

19 november 2012 om 11:29

Ajax is echt wel met elke speler op een soortgelijke manier bezig, maar je kunt moeilijk elke speler op deze manier gaan belasten. Dan moet je het eerste half jaar met de B1 gaan spelen omdat iedereen geblesseerd is . Dat Sana gebracht moest worden heeft natuurlijk ook met de blessures van Sulejmani en Boerrigter te maken.

Deze spits kan best nog wel is gaan doorbreken. Vorig seizoen heeft hij het in de Jupiler Leageu niet onaardig gedaan en ook dit seizoen speelt hij bij jong Ajax redelijk goed. Met de juiste begeleiding dit hij nu krijgt kan het misschien nog wel een bruikbare spits voor Ajax worden. Bovendien heeft hij weinig gekost dus je loopt weinig risico.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren