Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twente maakt zich zorgen: Sadílek kampt met mogelijk onherstelbare kwaal

Vrijdag, 14 oktober 2022 om 15:49Tom Rofekamp

FC Twente heeft Michal Sadîlek een weekje naar huis gestuurd, schrijft Tubantia. De 23-jarige middenvelder kampt met oorsuizen en wordt in zijn geboorteland Tsjechië onderzocht voor een second opinion. De klachten van Sadílek baren zijn club zorgen, daar oorsuizen – ook wel bekend als tinnitus – ongeneesbaar is. De oorzaak van het probleem is nog niet bekend.

Sadílek was net hersteld van een liesblessure, die hem sinds speelronde vier in de Eredivisie zoet hield. De oorsuizen speelden hem deze week echter parten tijdens de training. "Woensdag heeft hij meegetraind en dat ging hartsitkke goed", verklaarde Ron Jans tegenover Tubantia. "Maar daarna kreeg hij toch weer wat last van zijn hoofd. Dit is wel een lastig iets. Het belangrijkste is dat hij weer helemaal gezond en vrij is. Hij is nu terug naar huis, naar Tsjechië, voor een second opinion. Hopelijk doet een andere omgeving hem goed.”

Iemand met oorsuizen hoort continu een geluid in zijn of haar hoofd. Hoe dat geluid klinkt, varieert per persoon. Hoewel de aandoening tot op heden ongeneeslijk is gebleken, kunnen de klachten wel verminderen. Met name bij intensieve sportbeoefening – zoals in het geval van Sadílek – lijkt dat vaak het geval te zijn. Ook kunnen oorsuizen een tijdelijk gevolg zijn van een verkoudheid of oorontsteking.

Sadílek was vorig seizoen sterkhouder in het Twente dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Eredivisie. Als huurling van PSV verscheen de veertienvoudig Tsjechisch international 29 maal aan de aftrap. Het deed Twente er toe besluiten om Sadílek afgelopen zomer voor circa 1,5 miljoen euro over te nemen van de Eindhovenaren. Zijn plek op het Enschedese middenveld wordt vooralsnog met verve ingevuld door Mathias Kjölö, die deze zomer óók van PSV overkwam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door jajowi)

Je kan hier zo ongelofelijk depressief van worden. De ene hoort een klein piepje en de ander hoort constant het geluid van een straaljager. Nu hebben ze dacht ik in Azie wel een bepaalde behandeling om het dragelijker te maken? Hoop iig dat Sadilek er mee kan leren leven!

14 oktober 2022 om 15:54

Tip: Lees het verhaal van Tom Parijs eens, gewoon even Googlen. Dan kom je erachter wat een schade deze handicap kan aanbrengen.

14 oktober 2022 om 16:21
Er zijn zelfs mensen die hierdoor euthanasie hebben gepleegd, ook een soort vage kennis van mij. Daarom is je laatste zin behoorlijk treffend, niet iedereen kan er mee leven. Voor Twente een erg groot gemis, hij is bijna niet meer weg te denken op het middenveld van Twente.Benieuwd hoe hij hier aan komt. Dit is toch alleen mogelijk door te lang naar een hard geluid te luisteren?

14 oktober 2022 om 16:07

Oorontsteking of verkoudheid kunnen ook de oorzaak zijn, bij sommige is zelfs helemaal geen oorzaak aan te wijzen

14 oktober 2022 om 16:07

Hoeft niet. Kan uit het niets ontstaan. Heb het zelf ook zo gekregen zo'n twee jaar geleden. Mijn gehoor is nog altijd bovengemiddeld, alleen heb je in stiltes een geluid dat je hoort. Ik kan er gelukkig goed mee omgaan en heb het een plekje kunnen geven maar er zijn zat mensen die er aan ten onder gaan en dat is vooral vanwege het sociale isolement en - vaak - het onbegrip bij de buitenwereld. Er zijn ook verschillende gradaties van een lichte suis tot een straaljager in je hoofd. De berichtgeving hier klopt overigens niet. Tinitus is niet ongeneeslijk, het is simpelweg een vrijwel onmogelijk te traceren aandoening omdat het meer dan 200 oorzaken kan hebben.

14 oktober 2022 om 16:13

Kan na één keer naar te harde muziek luisteren al gebeuren. Koptelefoons en vooral oordopjes zijn funest.
Kan echter ook al gebeuren als je het wattenstaafje te diep in je oor steekt en schrik niet, zo'n 90% streekt hem er te diep in.

15 oktober 2022 om 05:27

@Lunny zocht al naar deze reactie.

Ik was ook mijn oren aan het schoonmaken met een wattenstaafje.. loop de badkamer uit stap op een stuk speelgoed van mijn dochter en stopte daardoor bijna dat hele staafje in mijn oor.

Volgende dag kloppend en tergend piepend geluid in mijn oor! Hoofdpijn niet normaal... meer dan een week lang! Ik heb zitten janken omdat ik dacht dit gaat gwn niet meer weg... geluid was ondraaglijk. Werd compleet gestoord.. gelukkig ging het wel weg! Dus ik kan me voorstellen dan men hier niet zomaar overheen komt...

15 oktober 2022 om 10:08

Bah, wat een naar verhaal. Maar fijn dat jij er van hersteld bent. Zelf heb ik altijd een lichte suis in mijn oren, maar mag niet klagen want als er omgevingsgeluiden zijn hoor ik het niet en als ik moe genoeg ben stoort het niet met in slaap komen.

Koptelefoons zijn boosdoeners, maar daarvan weet men dat ze schadelijk kunnen zijn. Men denkt dat ff wat harder geen kwaad kan.
Echter wattenstaafjes zijn echte sluipmoordenaars. De meeste mensen gebruiken ze ook verkeerd. Zij steken hem diep in hun oor om 'alle' oorsmeer eruit te halen. Juist dat is niet de bedoeling. Al het oorsmeer dat je niet kan zien zitten moet je erin laten. Het beschermt je oren. Met het wattenstaafje druk je enkel het oorsmeer aan, want het lukt nooit om alles eruit te halen. De rust wordt dan tegen elkaar geperst en kan er in een later stadium er niet meer uit stromen. Dit veroorzaakt oorontstekingen (wat ook weer gehoorbeschadiging kan veroorzaken). Maar ook beschadig je met het wattenstaafje de haartjes in je oor die afvalstoffen eruit filteren. Die groeien niet meer aan waardoor de afvalstoffen niet meer (voldoende) eruit worden gefilterd, wat dus weer oorontstekingen e.d. kan veroorzaken. Dus voor goed gebruik haal je enkel her oorsmeer weg wat je kan zien. Maak desnoods het wattenstaafje lucht vochtig zodat je niet hoeft te 'stampen'.

14 oktober 2022 om 16:38

Covid kan ook een oorzaak zijn volgens een onderzoek van Jaffari & Kolb (03-2022)

15 oktober 2022 om 00:43

Laat je niets wijs maken, tinnitus is ongeneeslijk en niet alleen maar door zgn hard muziek.
Je kan het door vele oorzaken krijgen of hebben.

Niemand kan inschatten hoe erg het bij een ander is.
Als deze speler er veel last van heeft bij bv het voetbal zegt niets of een ander er dan ook erg last van zou hebben.

hoop voor hem dat hij snel er vrede mee kan hebben en dat het dragelijk gaat worden om zijn vak te kunnen uit oefenen.

maar goed dat is mijn mening.

Ik heb al een jaar of twaalf een permanente fluittoon in mijn linkeroor. Gelukkig (nog) niet zo heel luid dat ik er heel vaak bewust mee bezig ben, maar zodra je er op gaat letten word je er niet vrolijk van. En genieten van stilte lukt gewoon niet meer. Dus voor iedereen die nog goede oren heeft: ben er maar zuinig op.

14 oktober 2022 om 16:13

Jeetje, heftig zeg! Kan je het nog verminderen of wordt het in de loop der jaren alleen maar erger. Zelf 6 maanden geleden overgestapt op oordopjes, niet meer zonder. Je krijgt op een begin een paar opmerkingen die je moet slikken maar nu hoor ( niet letterlijk ) ik er niemand meer over. Oja, en beleef het nog maximaal.

14 oktober 2022 om 18:28

Ik heb het nu een jaar of 4 en ongeveer hetzelfde. Moet wel zeggen dat ik er eigenlijk bijna geen last van heb. Pas als ik er op ga letten (of het nu stil is of met omgevingsgeluid) hoor ik het. Nu op het moment dus ook door dit artikel. Kan wel begrijpen dat je knettergek kan worden als je het geluid niet weet te filteren zeg maar

14 oktober 2022 om 18:30

Ik heb het nu een jaar of 4 en ongeveer hetzelfde. Moet wel zeggen dat ik er eigenlijk bijna geen last van heb. Pas als ik er op ga letten (of het nu stil is of met omgevingsgeluid) hoor ik het. Nu op het moment dus ook door dit artikel. Kan wel begrijpen dat je knettergek kan worden als je het geluid niet weet te filteren zeg maar

Wellicht omdat die lui altijd met een koptelefoon oplopen, je ziet het wel meer onder jeugd

14 oktober 2022 om 16:22

Het 'kan' door te luid geluid komen, echter hoeft het totaal niet. Het is helaas een fenomeen wat zomaar uit het niets kan opkomen, waarbij alle oorzaken nog steeds niet in beeld zijn. Voorbeelden van oorzaken zijn wat jij veronderstelt in het lang naar harde geluiden te luisteren, een hersenschudding, een hersenvliesontsteking, een hersentumor, ouderdom, bepaalde medicijnen of stress. Daarnaast kan het ook een effect zijn van andere aandoeningen zoals de ziekte van Meniere of MS. Ongeacht is het erg vervelend, want zoals er al in de tekst vermeld staat is er geen eenduidige oplossing. In zekere zin probeert men over het algemeen je op therapie te sturen, zodat je leert het een plek te geven waarbij het soms ook steeds minder wordt, maar soms ook gewoon is dat je ermee om leert te gaan. Anderzijds heb je in erge gevallen ook bepaalde gehoorapparaten die een soort 'counter-geluid' versturen richting je hersenen zodat je de problematische toon (die je hersens eigenlijk zelf verzinnen) niet meer hoort.

2 miljoen mensen in Nederland hebben last van tinnitus. Het is vervelend (ik kan het weten, ik heb het) maar ik functioneer prima. Het is alleen nooit echt stil, wat soms vervelend is.

Enkel in hele extreme gevallen worden mensen compleet gek en depressief. Laten we hopen dat het meevalt voor de beste man.

Oh wat verschrikkelijk voor die jongen! Hoop dat ie daar toch vanaf komt, dit gun je alleen Poetin…

Dit lijkt mij echt verschrikkelijk. Mijn grote passie is muziek, mocht je hier last van krijgen dan wordt dat een heel stuk lastiger. Echt met de mensen te doen die dit ervaren, en zeker zij die er aan onder door gaan.

Hoop dat er in de toekomst wat tegen te doen is. Beterschap Sadilek(overigens een puike speler gebleken bij Fc Twente👌).

Gluubstertj, ik ben 65 en verzamel al vanaf 8 jaar albums/singles. Het is mijn lust en mijn leven. Inmiddels een uit de hand gelopen collectie. Sinds 4 jaar heb ik voornamelijk in de avond en nacht links oorsuizingen. Muziek luisteren lukt wel en ik geniet er ook van hoewel ik nooit echt optimaal stereo beleef. Zonde van de high end set up waar ik op speel er gaan ook weken voorbij dat ik geen muziek kan verdragen. Zover kan het je leven ontwrichten. Mee leren omgaan is de enige optie.

14 oktober 2022 om 22:08

Vinylguy: wat verschrikkelijk. Muziek weken niet kunnen verdragen moet een ware marteling zijn. Is er ooit nog kans op beterschap bij u? En hoe is het ontstaan?

Als u al meer dan 55 jaar muziek verzameld zal de collectie niet mals zijn, daar ben ik stiekem wel een beetje jaloers op😉. Ik doe ook mijn best om een zo mooie en groot mogelijke collectie te verkrijgen, maar heb een stuk minder jaren op de teller haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. UnnerstallKeeper140
R. PröpperVerdediger141
A. SampstedVerdediger140
Y. RegeerMiddenvelder141
S. SteijnMiddenvelder149
M. KjøløMiddenvelder140
D. RotsAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 FC Twente 13 1 4 1
2022/2023 FC Twente 17 2 4 0
2021/2022 FC Twente 30 1 6 1
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 2 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren