Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweetal Roda JC moet na slecht nieuws op zoek naar nieuwe werkgever

Laatste update:
/

Roda JC Kerkrade heeft Arjan Swinkels en Rydell Poepon laten weten dat zij niet in aanmerking komen voor een nieuw contract. Hun huidige verbintenis loopt over iets meer dan een week af en daarna is het duo dus vrij om een nieuwe werkgever te vinden.

Verdediger Swinkels, 31 jaar, was sinds januari 2015 actief in Kerkrade, nadat hij transfervrij werd overgenomen van het Belgische Lierse SK. Hij maakte de promotie naar de Eredivisie mee en kwam in totaal tot 52 optredens voor de Limburgse club.

Poepon was pas sinds afgelopen winterstop in dienst van Roda JC. De 28-jarige spits kwam transfervrij over van FK Qarabag. In de achttien duels die hij voor Roda speelde, was Poepon goed voor vier treffers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mag er wel een nieuwe spits en verdediger bij komen dan. Ben niet echt onder de indruk van de nieuwe aanwinsten alleen van Brouwers.

22 juni 2016 om 10:06

Ze zijn al naar volgende ronde nu

22 juni 2016 om 10:34

Poepon is wel jammer. Had ik graag erbij gehad. Milec en Zukhov zijn de grootste aanwinsten voor het komend seizoen!

22 juni 2016 om 10:48

Is het al bekend dat Zhukov blijft dan? Klinkt mij niet bekend namelijk!

22 juni 2016 om 11:32

Zhukov blijft dit seizoen. Dit is een paar dagen geleden aangekondigd.

Swinkels zal wel weer in de Eredivisie aan de slag gaan, Poepon is echt een typische Jupiler League ploeg. Fysiek sterk, maar technisch beperkt waardoor hij zeker op Eredivisie niveau nooit veel zal gaan scoren.

22 juni 2016 om 10:07

Klopt maar wel een speler, die een team beter doet spelen

Het is geen goalgetter en dat zal hij ook nooit worden. Maar wel een aanvaller, die verdedigers bindt.

22 juni 2016 om 10:16

Ik vond het hem nog best oke doen het afgelopem half jaar bij Roda. In mijn optiek hadden ze hem beter nog een jaartje erbij kunnen houden. Ligt misschien ook wel aan Poepon zelf, die zal wel elke week willen spelen op ze 28e

22 juni 2016 om 11:52

Poepon speelde elke week...

Tja, dit tweetal lijkt me normaal gesproken wel van meerwaarde voor Roda, maar kan natuurlijk niet in de contracten kijken. Zijn ze te duur, of slachtoffer geworden van de kerstinkopen van Roda of te licht bevonden voor verlenging, weet iemand dat?

22 juni 2016 om 10:14

Poepon was een kerstinkoop.

Het vermoeden is dat Roda 433 gaat spelen en dan heb je niet zoveel aan Poepon. Hij werkt hard, maar heeft gewoon te weinig rendement.

En Swinkels is ook niet de snelste, naast Brouwers lijkt me dat geen strak plan. Dus ook begrijpelijk.

22 juni 2016 om 10:29

Ik was Brouwers al vergeten, wat stom.. Tja opzich zit er misschien ook wel een vorm van logica in. Blijft soms raar ogen, het beleid van Roda. Wat je hieronder toelicht (m.b.t. budget etc.) is opzich niet zo heel vreemd natuurlijk, maar als 'buitenstaander' zonder deze achtergrondkennis (ondergetekende) oogt het wat vreemd dat deze spelers mogen vertrekken. Dank voor de toelichtingen dus!

22 juni 2016 om 10:16

Het probleem is er zijn ook al spelers weg die zijn aangetrokken in de winterstop. Ik snap dit beleid even niet van Roda, dat er een speler niet past of waar je niet mee verder gaat kan ik begrijpen. Maar bij de start van het seizoen werd al een blik spelers opengetrokken, in de winterstop wederom er volgens mij weer 8/9 spelers aangetrokken. Wie doet die scouting bij Roda vraag ik mij af, denk toch eens na op lange termijn. Dit kost toch klauwen vol met geld als er een heel elftal sinds de winsterstop naast staat en nu weer een leger spelers wat mogen vertrekken.

22 juni 2016 om 10:21

In de winterstop hebben ze spelers gehaald omdat het in de zomer toen niet mogelijk was qua budget. Dat hebben ze toen ook zo uitgelegd. Toen zijn er ook korte contracten afgesloten.

Het was ook de bedoeling om vanaf dit seizoen weer te bouwen aan een stabiel team, waarin er 2 a 3 spelers per jaar vervangen moeten worden. Dus het is allemaal vrij logisch.

22 juni 2016 om 11:33

Na de promotie in de zomer moesten ze nieuwe spelers halen. Er is toen misschien wel een blik aan spelers bij gekomen, maar vergeet niet dat er ook een hele reeks spelers weg was. In de winter is Roda vervolgens overgenomen. Toen kwam salarisruimte vrij en hebben ze inderdaad een reeks spelers gehaald waarvan ze dachten dat de kans op lijfsbehoud in de ED groter zou zijn. Op zich logisch. Daarnaast hebben alle spelers in de afgelopen jaren zeer korte contracten gekregen zodat ze bij promotie of hogere ambities makkelijk keuzes konden maken. Zie afgelopen winter en nu. Roda kan nog altijd geen miljoenen transfers doen, maar ze zullen iets moeten om terug te groeien naar stabiel tussen plek 8-12 spelen. De tijd van exotische spelers is helaas, voorlopig, voorbij. Kan men wel spreken over een vreemdelingen legioen maar wie ziet men liever. Een koné/sergio/junker/malki/kah of spelers als poepon/faik/swinkels.

Ik verwacht dat we de komende 2 jaar nog heel vee van dit beleid gaan zien. Korte contracten voor spelers rond de 25, opties voor jongere spelers voor verlenging en huur. Kijken wat bevalt en die proberen te behouden. Transferwinsten zijn voor latere zorg, of er moet een Huppers ofzo verschijnen vanuit de jeugd.

En om antwoord te geven, nee dit kost geen klauwen met geld, alleen salaris en dat ben je links of rechtsom toch wel kwijt. Lange termijn is onmogelijk met de financiën die roda heeft. Er zijn nauwelijks spelers die een zekerheidje zijn voor lange contracten en betaalbaar.

22 juni 2016 om 11:33

Het zal maar weer niet ForzaSittard zijn die een negatief getinte reactie geeft... De spelers hebben korte contracten gekregen, weinig tot geen tekengeld o.i.d. of zijn gehuurd. Allemaal met het oog om deze zomer schoon schip te kunnen maken en een compleet nieuw team te gaan halen, aangezien er ongeveer 13 spelers op dit moment een contract hebben bij Roda. Er gaan sowieso ook nog redelijk wat spelers bij komen, dus schrik vooral niet. Het geld is er trouwens voor, voordat iemand komt huilen over de gemeente blablabla

22 juni 2016 om 11:46

@sirdaniel,

Thnx, dat was mij niet duidelijk. Ik vind het nog niet echt de kwaliteit waar Roda naar moet streven, m.u.v. Brouwers misschien. Trekken een beetje het niveau De Graafschap/cambuur spelers aan (met alle respect). Alleen mis ik de exotische verassingen van Roda,, maar ja dat was meer iets voor Ome Nol.

@jaapdevos,

Eens wat vaker mijn reacties lezen in alle Roda topics, want ik ben net zo vaak negatief als positief over Roda. En bij deze reactie zie ik niet in wat daar negatief aan is?

22 juni 2016 om 10:33

Swinkels is gewoon heel matig, Poepon werkt hard en is wel een bruikbare speler maar ook niet van hoog niveau.hij had van mij best mogen blijven maar als Roda denkt betere spelers te kunnen halen dan moeten ze dat doen. De club wil weer een stabiele eredivisieclub worden en bovenin het rechterrijtje meedraaien met op termijn spelen voor de play-offs (de goede).

Arjan, probeer je zakken nog even te vullen in het buitenland en dan terug naar Tilburg om een functie te bekleden.

22 juni 2016 om 10:32

Swinkels naar Excelsior denk ik. Nu Fischer weg is.

22 juni 2016 om 12:32

Zou een goede zet zijn, denk ik. Lijkt me een goede vent om in je selectie te hebben. Hoe dan ook, Swinkels komt wel weer aan de bak.

22 juni 2016 om 16:11

Excelsior kan zijn salaris never nooit betalen

Arjan bedankt om ons terug te brengen naar de eredivisie.

Voetballend was het niet genoeg. Zorgde vaak voor veel onrust. Werkte daarentegen wel kei hard.

De nieuwe spits is binnen, Dani Schahin.

Edit Tukkertje91: van 3 posts 1 post gemaakt.

Poepon is een harde werker werd altijd wel gewaardeerd. Maar (technisch) zeer beperkt. Hij moet vaak te lang nadenken als er een goede situatie voorkomt en is technisch gewoon ver onder de maat. Swinkels was ik ook nooit een fan van, maakt teveel dekkingsfouten.

Als Swinkels geen Eredivisie club vind, mag hij zeker hier heen komen. Kan met zijn ervaring belangrijk zijn voor een eventueel kampioenschap/promotie.

Poepon moet denk ik een club in het buiteland gaan zoeken, komt tekort voor de eredivisie..

22 juni 2016 om 21:57

Zeker👍⚪🔵

Dus dan zal schahin vervanger zijn voor poepon en ananou de vervanger van swinkels lijkt mij dan.
En dan gaat roda kijken of het mogelijk is om lukoki aan te trekken.
Ik ben benieuwd wat er nog allemaal gat komen. Ik verwacht wel nog een nieuwe keeper

Nieuwe 2e keeper is sowieso nodig. Ik hoop dat er eindelijk een goede nummer 10 wordt gevonden

Hopen dat Swinkels een mooie club in de top van de Jupiler League vindt, de Graafschap bijvoorbeeld! En daarna zo snel mogelijk terug naar Tilburg komen om als jeugdtrainer aan de slag te gaan!

Heb helaas gehoord dat er geen 2 de keeper meer bij zou komen en dat ze die jongen uit de jeugd de ons willen geven daarnaast hoope ik op haye ( Willem 2 ) v d berg ( Heerenveen ) zal wel te duur zijn dus die 2 komen helaas al niet denk ik zo wil wel nog wormgoor van ADO geweldige speler goeie nr 10 en 2de keeper Zijn naar mijn mening toch nog echt nodig hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren