Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trein Nederlands elftal strandt: selectie komt te laat voor persmoment

Laatste update:

De persconferentie van Ronald Koeman gaat dinsdagavond niet door. De selectie van het Nederlands elftal kan door een gestrande trein namelijk niet op tijd in Dortmund zijn, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De UEFA stimuleert teams vanaf het begin van het EK om ‘groen’ te reizen, maar de problemen met de trein hebben daags voor de halve finale tegen Engeland roet in het eten gegooid.

Het Nederlands elftal zou met de trein van Wolfsburg naar Dortmund reizen, maar de trein waar de selectie in moest stappen vertrok uiteindelijk niet. Nu moet Oranje alsnog met het vliegtuig reizen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Koeman en Nathan Aké zouden aanschuiven voor de persconferentie om vooruit te blikken op de halve eindstrijd, maar de treinreis van de Oranje-selectie is dus komen te vervallen vanwege problemen op het Duitse spoor.

Of er op een ander moment nog een persconferentie komt, is vooralsnog onduidelijk. Volgens de KNVB zoekt de UEFA nog naar een alternatieve optie voor Koeman om de pers te woord te staan.

Het is ook nog niet bekend hoe laat de Oranje-selectie aankomt in Dortmund. De treinreis neemt normaal gesproken iets meer dan twee uur in beslag; met het vliegtuig zal de ploeg ongeveer een uur onderweg zijn.

Een uur voor de geplande aanvang van het persmoment van het Nederlands elftal staat de Engelse persconferentie op het programma. Om 18:45 uur blikt bondscoach Gareth Southgate vooruit op de ontmoeting met Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Oh neeeeeeee!!!!!!!! Dat wordt de volgende keer weer gewoon lekker vliegen dus. Journalisten zitten er voor zichzelf dus de eerste 5 vragen zullen straks wel gaan over hoe het komt dat ze te laat zijn en wat ze er aan moeten doen.

9 juli 2024 om 18:53

Misschien dat de journalisten stoppen met zeuren over korte vluchten. Belachelijk dat de KNVB zo groen mogelijk wil zijn en dat wil uitstralen. Ondertussen gaan er z’n 75.000 auto’s die kant op straks. Belachelijk die klimaat ridders.

9 juli 2024 om 19:00

Ja echt belachelijk dat ze er iets aan willen doen!!!

9 juli 2024 om 19:04

Wel als je ziet dan andere landen gewoon lekker vliegen. Ga dan als KNVB ook gewoon vliegen. Zorg ervoor dat je je spelers het beste, meest comfortabele biedt tijden deze belangrijke wedstrijden. Minder reizen is meer rust. Dat geld al helemaal als die trein er mee stopt.

9 juli 2024 om 21:07

Dus als anderen in de sloot springen moet de KNVB of Nederland dit ook doen...

Lekker boeiend hoe ze reizen. De trein blijkt in ieder geval niet ideaal te zijn.

9 juli 2024 om 18:41

Vliegtuigen kunnen ook uitvallen he. Ik vind het overigens bizar dat je even 25 minuten naar Braunschweig gaat, daar de vliegtuig pakt inclusief incheck, bagagecheck etc en dan land. Waarom kan je dan geen trein later nemen. Kan me niet voorstellen dat er helemaal niks te regelen is vanuit de vervoerder. Dan was je waarschijnlijk gewoon nog steeds sneller. En waarom overigens niet gewoon met de bus die daar toch al is? Is gewoon maar 3 uur rijden. Zie je MVV-Cambuur al met de vliegtuig georganiseerd worden?

9 juli 2024 om 18:46

Denk niet dat ze hoeven in te checken en de bagage regelt ook vast wel iemand voor ze. Denk dat ze instappen en uitstappen.

9 juli 2024 om 19:08

Dat denk ik niet, dat zou namelijk tegen de wet zijn. Hoe vaak zie je niet dat een speler zijn paspoort bijv. vergeten is.

En de bagage zal wel geregeld worden, maar die moet wel mee. Dus dat kost tijd. Of het moet met de bus meegaan. Maar ik vind het echt kul dat als je zegt we gaan voor groen, dat je voor zo'n klein stukje de bus niet pakt. Die moet namelijk hoe dan ook die kant op. Dus je pakt 2 lege bussen en een train. Heel groen is het dan niet meer.

9 juli 2024 om 20:09

Als je niet weet hoe het zit moet je misschien gewoon geen oordeel geven.

Als het NL team met de trein wil reizen, moet de NS (of de Duitse variant in dit geval) daarvoor een speciale trein reserveren op een speciaal daarvoor vrijgehouden perron en is de vervoerder verantwoordelijk, samen met de lokale driehoek, voor de veiligheid van het NL elftal. Ze stappen namelijk niet even zomaar op een vol perron tussen alle andere reizigers in zomaar even een normale trein met andere passagiers. Er moet dus ook voldoende beveiliging en politie beschikbaar zijn om dat allemaal in goede banen te leiden op zowel de plek van vertrek als de plek van aankomst. De plaatselijke burgemeester kan het reizen van het NL elftal per trein vanuit zijn of haar gemeente zelfs gewoon verbieden als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden en daarnaast kunnen ook de spoorwegen zelfs gewoon aangeven dat ze niet de beschikbare middelen/mankracht beschikbaar hebben om eea in goede banen te leiden.

Er komt dus echt wel wat meer bij kijken dan ‘even een treintje later nemen’.

9 juli 2024 om 23:22

Volgens mij zeg ik dat? Dus leuk dat je wilt corrigeren, maar ik zeg letterlijk dat de vervoerder dat vast kan regelen. Tenzij er helemaal geen mogelijkheid meer is om naar Dortmund te gaan met de trein. Blijkbaar ging het om een vogel. Ik neem het oranje vooral kwalijk dat ze dan maar de vliegtuig nemen. De bussen moeten sowieso die kant op.

10 juli 2024 om 15:21

Jij zegt ‘ze kunnen toch gewoon een trein later nemen’ maar dat is dus niet zo. Dan moet je dus ook al die andere zaken die ik noem opnieuw organiseren. Zo simpel werkt het dus niet.

Hahahaha dat is ook een grap dat groen reizen, stel je voor dit was voor een wedstrijd gebeurd.

Maar goed we zullen wel niks missen denk ik.

9 juli 2024 om 18:06

Er bestaat ook nog zoiets als op tijd vertrekken, net zoals iedereen voor zijn werk doet.

9 juli 2024 om 18:14

Waar staat dat ze niet op tijd zijn vertrokken?

9 juli 2024 om 18:18

Ja is ook altijd lekker makkelijk. In Nederland is de trein bv niet te betalen. Kan je allemaal wel leuk duurzaam doen, maak het dan ook een goede optie voor de normale mens. En dan heb ik het nog niet gehad over dit soort dingen wat ook enorm vaak voorkomt, treinen die veel te laat zijn of uitvallen..

9 juli 2024 om 18:31

De treinen zitten best vol anders voor iets dat 'niet te betalen' is voor 'de normale mens'. Een stukkies goedkoper zou inderdaad geen luxe zijn. En tegenover die vertraging staat weer zoiets als file, dus wat dat betreft is de auto zeker niet heilig.

9 juli 2024 om 18:44

Dat zijn vooral mensen met een studenten ov of met een abonnement van de baas. Daar hoeven ze dus helemaal niet voor te betalen. Mensen die af en toe ergens naartoe moeten zijn goedkoper uit als ze niet met de trein gaan.

9 juli 2024 om 18:45

Robinde Bruyn. Denk dat het gros wat in de drukke treinen zit, mensen zijn die of het vergoed krijgen (studenten en werkende), mensen die geen beschikking hebben over een auto (ouderen, mensen zonder rijbewijs, enz...) of mensen voor de korte afstanden. Als ik met de trein naar Amsterdam zou willen, dan ben ik 60 euro retour 2e klasse kwijt. Stel ik zou nog met 4 mensen extra gaan dan kost dat in totaal 300 euro? Daarvoor kan je qua benzinekosten half Europa door. De trein is voor een gemiddeld gezin dat beschikt over een auto echt geen alternatief

9 juli 2024 om 19:08

Ja alleen de benzinekosten wel ja, maar het gaat om het totaal. Wegenbelasting, onderhoud, afachrijving. Al snap ik dat dit pas echt gaat meetellen als je je auto echt weg doet. Daarom zou een kilometerprijs ook helpen.

9 juli 2024 om 19:20

Amvljr. Daarom zeg ik ook over gezinnen die een auto hebben staan. Als jij in mijn voorbeeld goedkoper uit bent met de trein omdat je wegenbelasting, onderhoud en afschrijving je boven de 300 euro tikt, dan moet je de auto de deur uitdoen, want dan is het een hele dure hobby

9 juli 2024 om 19:35

Robin, de treinen zitten voornamelijk vol met mensen die het vaak vergoed krijgen. Voor de normale burger is het haast onbetaalbaar: “OV in Nederland duurste van Europa: ‘Boetes zijn bijna voordeliger dan kaartje 22 juli 2023 14:44Al jaren staat Nederland hoog in de lijst van duurste openbaar vervoer ter wereld en staat dit jaar op nummer één van Europa.” Het wrange resultaat van VVDs afbraakbeleid, onstaan uit hun ronduit misdadige neoliberale vrije markt politiek.

9 juli 2024 om 19:42

€300? Als je met z'n 5en reist kost een retourtje je maximaal €17 p.p ongeacht de afstand. De trein in Nederland is duur, maar als je het slim doet kan het ook echt wel voordelig zijn.

9 juli 2024 om 20:39

Je krijgt alleen samenreiskorting als er iemand bij zit met een abbonnement. Als je met 5 volwassenen reist zonder die optie betaal je gewoon volle bak.

9 juli 2024 om 22:25

Klopt, maar daar doel ik niet op en dan zou het ook niet ongeacht de afstand altijd dezelfde prijs zijn. Groepstickets €42 totaal enkele reis als je met 5 personen reist.

Als Valentijn maar niet gaat klagen ...

9 juli 2024 om 18:08

Een dag voor een halve finale EK vragen beantwoorden van Driessen. Das echt het laatste wat je wil denk ik maar zo.

9 juli 2024 om 18:37

Überhaupt Driessen te woord staan in je gehele leven is echt het laatste wat je wilt denk ik maar zo.

Volgende x gewoon met het vliegtuig.
Niet te moeilijk doen. Als jullie het vliegtuig niet pakken, doet een ander dat wel. Niemand hoeft een CO2 statement te maken.

9 juli 2024 om 18:05

Dat is nu wel niet de manier van aanpakken om verandering te bewerkstelligen.

9 juli 2024 om 18:05

Wolfsburg-dortmund is 2 uur met de trein. Waarom zou je dat in Godsnaam met het vliegtuig doen lol

9 juli 2024 om 18:34

Ze vliegen ook niet dan, ze pakken de bus

9 juli 2024 om 19:08

Achterlijke reactie natuurlijk. Als de afstand met de trein dan wel de bus overbrugd kan worden, moet daarvoor gewoon gekozen worden. Er zijn daarnaast ook genoeg redenen voor een vliegtuig om vertraging te hebben.

9 juli 2024 om 21:19

Maakt mij ook niet zoveel uit, maar vind de boodschap die de knvb hier mee wilt uitstralen niet verkeerd. Er gaan echt veel nutteloze vluchten van Schiphol naar allerlei steden in Duitsland en België. Dit kan je echt prima met de auto/trein/bus doen. Zijn kleine dingen die echt veel schelen en niemand moeilijk over doet. Nu valt een keer de trein uit, maar het vliegtuig kan net zo goed uitvallen. Uit ervaring kan ik zeggen dat je dan echt liever de trein hebt.

Ai kan Valentijn Driessen zijn top vragen niet stelllen, schande!

Die klote NS ook altijd...

9 juli 2024 om 18:05

@drenthetwente Haha, wij mogen nog blij zijn met de NS. Die kunnen significant betere cijfers overleggen dan de Duitse tegenhanger.

9 juli 2024 om 18:37

Wel lekker betaalbaar!

9 juli 2024 om 20:03

@Oenieboy Tot dat je opeens in Osnabrück strandt vanwege defecte treinen en daar last-minute een overnachting moet regelen, zoals ik had. Dan wordt het toch plots een vrij dure treinrit!

De treinen in Duitsland zijn zo ontzettend niet-Duits. Altijd zijn er problemen bij Deutsche Bahn door defecten, stakingen, et cetera.

9 juli 2024 om 18:49

Klopt, schijnt ook dat veel voetbalsupporters tijdens het EK hadden geklaagd over uitgevallen treinen. Zelfs de toernooidirecteur kwam al te laat bij een EK wedstrijd vanwege problemen met de trein.

9 juli 2024 om 19:58

@johnvansa Dat verbaast me niks. Letterlijk iedere keer dat ik in Duitsland met de trein ging, ging er iets mis. Inmiddels vermijd ik het in zijn geheel. Ik heb liever een (veel) langer traject dan dat ik door Duitsland ga, haha.

Trein in Duitsland is helemaal niet een 'groen' alternatief. Nadat Duitsland besloot kerncentrales te sluiten, stoken ze niet alleen gewone kolen maar ook het uiterst vervuilende bruinkool. De 'groene' revolutie heeft in Duitsland meer schade toegebracht dan CO2 uit de lucht gehaald. Ik kan hier dus best om lachen. Sowieso is Deutsche Bahn nog onbetrouwbaarder en slechter dan de NS.

9 juli 2024 om 18:55

Ja idd, laat ze lekker met het vliegruig gaan

Altijd hetzelfde met de NS beter neem je de KLM!

Klinkt als mijn recente ervaring met Deutsche Bahn; viel tegen qua betrouwbaarheid en je zoekt het maar uit verder. Scheelt dat Oranje/de KNVB nogal wat slagkracht heeft om zoiets snel te fixen.

Allemaal kritiek want ze gaan met het vliegtuig gebeurt dit, het is ook nooit goed...

De meeste treinen waar Koeman op stapt vertrekken wel.

Pech, dan maar vliegen. Zo’n persmomentje kunnen ze missen als kiespijn.

Senk ju vor träwelling wis deutsche bahn!

Welkom in mijn land waar alles goed loopt. DEUTSCHE PÜNKTLICHKEIT. moet er elke dag om lachen. Hoop dat jullie hem winnen. Wij doen met jullie mee, van links naar... dat laatste mogen wij in Duitsland niet schrijven

9 juli 2024 om 22:27

Daarom ook Links 2 3 4!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren