Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trefzekere Vormer kan nieuwe dreun voor Brugge niet voorkomen in stadsderby

Laatste update:

Club Brugge heeft vrijdagavond voor de tweede keer dit seizoen duur puntenverlies geleden. De ploeg van Philippe Clement had in de stadsderby tegen Cercle Brugge lange tijd het betere van het spel, maar moest in blessuretijd de gelijkmaker slikken: 1-1. Ruud Vormer was namens de thuisploeg trefzeker op aangeven van Noa Lang. Laatstgenoemde startte net als Vormer in de basis, terwijl Bas Dost op de reservebank begon. Door de remise verzuimt Club Brugge de koppositie te grijpen en heeft het na drie speelronden vijf punten.

In de beginfase van het duel golfde het spel op en neer doordat beide ploegen verzuimden het initiatief te grijpen. Namens Cercle Brugge zag Olivier Deman een schot over het doel van Simon Mignolet gaan en ook Vormer was ongelukkig in de afronding. De middenvelder van Club Brugge werd na ruim een kwartier spelen bediend door Charles De Ketelaere, maar ook hij wist zijn inzet niet tot doelpunt te promoveren. Na ruim een half uur spelen was Vormer wel trefzeker. Na een fraaie aanval over meerdere schijven schoof hij een teruggetrokken bal van Lang eenvoudig in het lege doel: 1-0.

De thuisploeg poogde door te drukken in het eerste bedrijf, maar wist niet tot grote uitgespeelde mogelijkheden te komen. Op slag van rust dacht de ploeg van Clement de score te verdubbelen via Eduard Sobol. De verdediger liet Thomas Didillon voor de tweede keer kansloos, maar werd na tussenkomst van de videoscheidsrechter teruggefloten. Even daarvoor schoot Clinton Mata naast op aangeven van De Ketelaere nadat hij net niet uitkwam met zijn passen.

In het tweede bedrijf viel er aanzienlijk minder te genieten en waren de betere kansen opnieuw voor Club Brugge. Na een uur spelen dacht De Ketelaere alsnog de 2-0 te maken, maar zijn kopbal op aangeven van Vormer eindigde op de onderkant van de lat. Lang werd vervolgens tien minuten voor tijd naar de kant gehaald voor Dost en zag hoe zijn ploeg de zege in de slotfase uit handen gaf. Waldo Rubio ontving aan de linkerkant van het veld de bal, draaide zijn directe tegenstander dol en schoot via de binnenkant van de rechterpaal raak: 1-1. Die klap kwam Club Brugge niet meer te boven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Is er een volger van de Belgische competitie die mij kan uitleggen of het toevallig even tegenzit, of dat er iets aan de hand is met Brugge? Van wat ik meekreeg waren zij eigenlijk de enige Belgische club die elk jaar weer een stap kon zetten, terwijl de meeste andere clubs afgleden (en soms weer terugkwamen).

6 augustus 2021 om 22:56

Er moet aanvallend gewoon nog wat bij. Dost gaat het niet meer worden denk ik eerlijk gezegd. Ze zouden een akkoord hebben met Barcelona over Collado maar die is zelf nog aan het twijfelen.

Daarnaast zat het ook niet echt mee vandaag. Ze waren toch wel de betere ploeg en die Waldo (vorig seizoen nog bij Valladolid) scoort het eerste schot tussen de palen van Cercle in de 91ste minuut. Redenen tot paniek zijn er nog niet naar mijn idee.

6 augustus 2021 om 23:01

Helder! Ik zat even te kijken naar de statistieken en Cercle had inderdaad letterlijk 1 schot op doel. Volgens Transfermarkt heeft Brugge 4 spitsen en Noa Lang, en dat zijn alle aanvallers. Spelen ze daarom 3-5-2? En staat De Ketelaere nou als spits?

6 augustus 2021 om 23:06

Momenteel vind ik het zelf een beetje een warboeltje qua opstelling. Het is inderdaad een 5-3-2 met momenteel Rits als meest aansluitende middenvelder (zal nog wel de plek van Van Aken worden) en dan Lang en De Ketelaere voorin. Die zwerven echter continu wat rond. Maar door de slechte vorm van dost staat de ketelaere inderdaad als een soort spits op het veld, een rol die hem toch niet geweldig ligt (al scoorde hij wel bijna met een kopbal die op de lat eindigde).

6 augustus 2021 om 23:36

Nee ken hem niet perfect als speler maar lijkt me eerder een creatieveling op het middenveld die zijn goaltjes meepikt. En Lang is ook een buitenspeler en geen spits.

Zo heb je een topjaar en zo begin je het seizoen wel erg stroef. Jammer om te zien voor Club. Heb nou niet echt het idee dat het er zoveel belangrijke sleutelspelers zijn vertrokken. Maar het is nog vroeg in het seizoen, er kan nog genoeg gebeuren.

6 augustus 2021 om 22:57

Ze hebben wel een paar belangrijke spelers gemist in de vorm van Mignolet (Lammens maakte toch een foutje in de eerste wedstrijd) en Vanaken. Dost trapt ook geen deuk in een pakje boter momenteel en dat helpt ook niet.

6 augustus 2021 om 23:06

Dost lijkt ook wel vergane glorie denk ik. Die is al heel afhankelijk van aanvoer en nu de jaren gaan tellen zal dat heel snel verergeren.

6 augustus 2021 om 23:35

Ja dat zijn wel twee belangrijke schakels lijkt me voor club. Zo blijkt ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren