Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Touré voor de vierde keer op rij verkozen tot beste van Afrika

Laatste update:

Voor de vier keer op rij is Yaya Touré verkozen tot beste speler van Afrika. De middenvelder van Manchester City ontving de award voor African Footballer of the Year donderdagavond tijdens het jaarlijkse Afrikaanse voetbalgala. Hij komt daarmee op gelijke hoogte met Samuel Eto'o, die de prijs ook vier keer won.

/

De 31-jarige Ivoriaan is echter de eerste speler die erin slaagt om dat vier keer op rij te doen. In 2011, 2012 en 2013 werd hij ook al verkozen tot beste speler van het continent. "Ik wil alle voetbalfans bedanken en ik zeg 'dank je wel, Afrika'", verklaarde Touré bij het ontvangen van de onderscheiding. "Ik ben al die jaren gezegend geweest."

Touré bleef aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) uit Gabon en doelman Vincent Enyeama (Lille) uit Nigeria voor. Komende maand kan de routinier zijn status als beste van Afrika kracht bijzetten, als Ivoorkust als een van de favorieten naar Equatoriaal-Guinea reist voor de Afrika Cup.

Yaya Touré is de terechte winnaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht, vorig seizoen topscorer van City als box to box speler. Perfecte traptechniek, sterk aan de bal, overzicht, verdedigend goed, alles wat een middenvelder moet hebben. En ook nog veel beter gepresteerd dan Eto'o, Drogba, Aubameyang, Enyeama, Choupo Moting, Benatia etc.

8 januari 2015 om 23:40

Choupo Moting heeft anders uitstekend gepresteerd dit jaar. Zowel bij Mainz als Schalke heeft die er aardig wat ingeshopt. Toch heeft Toure inderdaad terecht gewonnen.

8 januari 2015 om 23:42

Vorig seizoen was hij zo ongelooflijk goed.

Doet me weer denken aan dat doelpunt van hem tegen Sunderland. Krijgt de bal terug, lijkt alsof hij de bal heel zacht raakt terwijl die gigantisch snel en mooi in het doel vliegt.

8 januari 2015 om 23:54

Het afgelopen jaar was ook echt zijn beste jaar uit zijn loopbaan, werkelijk fantastisch!

Zou in elk wereldteam terechtkunnen als dragende speler, tenminste als hij blijft spelen als vorig jaar. Als je 31 bent kan het snel gaan qua fysiek in negatieve zin.

Weinig andere keus volgens mij

9 januari 2015 om 09:05

Volgens mij niet. Ik had hem gegeven aan iemand die niet eens genomineerd was, namelijk Yacine Brahimi. Wat een heerlijke voetballer is dat!

9 januari 2015 om 10:03

En waarom vind je hem een betere speler dan de genomineerden??

9 januari 2015 om 10:24

Benatia??

Toch wel schrijnend om te zien hoe weinig goede Afrikaanse voetballers er zijn. Essien, Eto'o en Drogba zijn al wat ouder maar de opvolging is er niet echt. Benatia zou wel concurrentie kunnen zijn voor Toure maar heeft niet echt een vaste basisplaats bij Bayern.

8 januari 2015 om 23:56

"benatia zou wel concurrentie kunnen zijn voor Toure maar heeft niet echt een vaste basisplaats bij Bayern."

Dat dacht ik toch ook echt, tenminste in het begin was hij vaak wisselspeler. Ik weet niet in hoeverre dat is veranderd, maar alsnog hoor je iedereen Benatia roepen als het gaat om de beste verdediger. Zal ongetwijfeld 1 van de betere zijn, maar ik denk dat mensen dat blind roepen vanwege zijn transfer naar Bayern.

9 januari 2015 om 00:00

Denk niet dat mensen dat blind roepen. Verkozen tot beste cv van Italië (13/14). Ook heeft hij zijn basisplek veroverd bij Bayern. Hij is op dit moment een van de beste cv ter wereld! Zonder twijfel!

9 januari 2015 om 00:00

Is niet blind vanwege zijn transfer naar bayern. Bij as roma en udines toch wel indruk gemaakt als een topverdediger

9 januari 2015 om 00:08

Ik weet dat hij vorig jaar de beste cv van Italie was, maar was Courtois vorig jaar ook niet de beste keeper van Spanje? Het gaat er niet om wat ze vorig jaar hebben gedaan, maar wat ze dit jaar doen.

Natuurlijk is kwaliteit permanent en vorm tijdelijk, maar ik weet bijna zeker dat heel veel mensen Benatia roepen omdat ze hij een grote transfer heeft gemaakt en vorig jaar sterk was in Italie. Logisch natuurlijk, maar ik weet ook zeker dat heel veel dat roepen zonder hem daadwerkelijk te zien spelen of vorig jaar hebben zien spelen.

Geld natuurlijk niet voor iedereen .

9 januari 2015 om 00:00

Er zijn genoeg goede afrikaanse voetballers. Jammer genoeg kiezen zij voor hun carriere in plaats voor hun land e kiezen voor landen als frankrijk belgie nederland. Khedira matuidi mangala mandanda lukaku afellay benzema pogba zijn goede voorbeelden. Als zij zouden kiezen voor hun land dan zouden afrikaanse teams veel sterker zijn.

9 januari 2015 om 00:00

Uhh yacine brahimi vergeten? Sofiane Feghouli? Mehdi Benatia? Assou Ekotto? Mbia?

Het is inderdaad geen Europa wat bulkt van de goeie spelers maar er lopen aardig wat goeie voetballers daar rond.

9 januari 2015 om 00:02

Afrikaanse jeugdspelers hebben over t algemeen het hoogste potentie

9 januari 2015 om 01:05

Assou ekotto?? Haha sorry wat een humor

Benatia is niet eens bij de laatste 5 genomineerd! Onbegrijpelijk is dat, alleen maar omdat Marokko zich terugtrok voor de Afrika Cup. Benatia staak vaak in de basis, waar Dante een roulatie speler is.

9 januari 2015 om 00:03

Benatia heeft geen WK gespeeld wat toch een dikke + achter je naam zet.

Ben het wel met iedereen eens dat hij een van de beste cv momenteel is.

9 januari 2015 om 00:12

Tsja.. Aubameyang speelde ook geen WK maar hij zat wel bij de top 5. Heeft ook niet bepaald super gespeeld bij Dortmund. Benatia, Brahimi, Bony verdienden het veel meer om bij de top 5 te staan

9 januari 2015 om 00:05

Alsof dat iets uitmaakt. Toure maakte er gewoon 20 als een middenvelder. Niet meer dan terecht dat Toure de prijs won. Benatia heeft het ook goed gedaan. Maar de prestaties van Toure waren gewoon indrukwekkender. Het gaat uiteindelijk alleen maar om wie de prijs wint.

bony , brahimi of brachimi (porto) hoe je het uitspreekt verdienden het ook om die prijs te winnen.

9 januari 2015 om 00:24

ook al zijn ze nog jong maar ze waren ook heel belangrijk voor de club

9 januari 2015 om 02:20

Brahimi was echt niet belangrijk vorige jaar.

9 januari 2015 om 07:26

dan kijk je niet genoeg naar porto ze wedstrijden

Fijne vent. Hij luistert naar klassiek en is in elk geval een weinig beschaafd.

Ik dachtdat het benatia was

9 januari 2015 om 01:58

Hij was amper genomineerd. Wordt tijd dat Ivoorkust wat gaat bereiken.

10 januari 2015 om 00:23

Moesten ze eerder doen toen ze drogba en toure in vorm hadden maar wie weet nu hebben ze bony doumbia gervinho toure allemaal best wel goede speler allen jammer dat er veel Afrikaanse spelers voor Afrika kiezen Pogbs en benzema zeggen al genoeg

Yaya Toure is altijd een speler geweest met enorm veel kwaliteit, maar is door zijn ervaring van ongeschatte waarde geworden voor Manchester City. Lijkt elk jaar nog iets beter te worden. De motor op het middenvelder van City. Als je alles tegen elkaar weg streept t.o.v. de concurrentie, dan moet je concluderen dat Yaya terecht gewonnen heeft. Hij is ongelofelijk belangrijk, scoort bovengemiddeld voor een middenvelder, is leidend bij Ivoorkust en speelt standaard een zeven.

Bony heeft eveneens een fantastisch 2014 gedraaid. Zelfs een van de trefzekerst, zo niet de meest trefzekere speler in de Premier League over het jaar genomen. Daarnaast waardevol geweest voor Swansea.

Een beer die daar rondloopt met een geniaal schot

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren