Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Touré krijgt koekje van eigen deeg: ‘Het doet pijn en het is een schande’

Laatste update:

Yaya Touré werd drie jaar op rij verkozen tot Afrikaans Speler van het Jaar, maar in 2015 moest de middenvelder van Manchester City de prijs aan Pierre-Emerick Aubameyang laten. Touré bleek een slecht verliezer: hij noemde de keuze voor Aubameyang ‘teleurstellend’, ‘triest’ en ‘schandalig’. Ook André Ayew, nummer drie in de verkiezing, mengde zich in de discussie. Aubameyang slaat nu terug.

/

De aanvaller uit Gabon kende in het shirt van Borussia Dortmund een superjaar en hij is dan ook van mening dat Touré en Ayew niet zo moeten zeuren. “Ik heb al met Ayew gesproken, ik snap zijn houding echt niet”, aldus Aubameyang in gesprek met de BBC.

“Het doet pijn en het is een schande”, gaat Aubameyang verder. “De prijs wordt uitgereikt over een heel seizoen en mijn kalenderjaar was echt niet slecht”, vindt de aan de lopende band scorende spits van Borussia Dortmund.

Het is terecht dat Pierre-Emerick Aubameyang is verkozen tot Speler van het Jaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toure stond daar sowieso alleen maar op basis van zijn naam en mag al heel blij zijn met de 2e plek. Aubameyang meer dan de terechte winnaar.

25 januari 2016 om 16:02

Als je hem dit weekend ook weer zag, die man is echt schromelijk overschat. Is allround maar dit seizoen vooral allround slecht. Voegt aanvallend weinig toe behalve een paar zondagsschoten (toegegeven, heerlijke goals) en van zijn powerrushes van twee seizoenen terug is niet zoveel meer over. Ook verdedigend is Toure nogal labiel, laat vaak zijn man lopen en heeft niet de bereidheid er achter aan te gaan.

Hij staat daar inderdaad vooral op zijn naam, net als zijn nominatie voor het Fifa elftal van het jaar ook op basis van zijn naam en niet zijn seizoen is. Aubameyang is een meer dan verdiende winnaar.

Stiekem hoop ik wel een beetje dat City zijn verjaardag weer vergeet dit seizoen. Beetje drama op de vroege ochtend is altijd leuk

25 januari 2016 om 16:07

Je mag niet vergeten dat hij de afrikacup heeft gewonnen met ivoorkust

25 januari 2016 om 16:16

Zijn prestaties op de Afrika Cup waren anders ook niet zo bijzonder.

25 januari 2016 om 17:27

Wat bedoel je met overschat want zo'n naam bouw je natuurlijk niet zomaar op

25 januari 2016 om 17:29

Hahaha precies wat je zegt!

25 januari 2016 om 17:47

Mijn vraag was of Toure overschat is over zijn gehele carrière. Want daar ben ik het totaal niet mee eens. Ik denk dat als je een top 25 maakt van de dat beste middenvelders van de afgelopen 10 jaar dat Toure er absoluut een plek tussen zou moeten verdienen..

25 januari 2016 om 18:16

Heeft goede jaren gehad, maar de sleet zit er al twee jaar op en hij imponeert totaal niet. Snap niet dat hij overal nog voor genomineerd wordt, en dat gebeurt puur op zijn naam. Drie jaar geleden had hij in mijn top 5 middenvelders gestaan, nu nog niet eens in de top 50. Dat de Fifa hem wel nomineert, ondanks zwakke prestaties, versterkt alleen maar het waardeloze zelfbeeld dat Toure al van zichzelf heeft

25 januari 2016 om 20:01

De Afrikacup? Ik dacht dat het een prijs was voor de (individuele) beste prestaties, niet om de speler met de beste teamprestatie. Daarbij vergelijk dan gelijk even het materiaal van Ivoorkust met dat van Gabon.

Daarbij weet jij wat Ayew te zeuren had? Die jongen mocht afgelopen seizoen de veters van Aubameyang nog niet vast maken.

26 januari 2016 om 02:02

Top 25 is wat hoog gegrepen als je 10 jaar bekijkt. Dan zijn er meer grote namen dan je denkt:

Xavi, iniesta, scholes, giggs, beckham, lampard, gerrard, pirlo, schweinsteiger, ronaldinho, totti, zidane etc etc

26 januari 2016 om 18:41

Noem jij Beckham beter dan Toure? Je bent niet goed wijs.

25 januari 2016 om 17:25

Maar het is wel een feit dat men in Europa er anders overdacht wie de beste Afrikaanse voetballer was over 2015 want Toure was de enige Afrikaanse speler die genomineerd was voor de gouden bal.

25 januari 2016 om 17:50

Ja want de gouden bal is een goede weergave wil je zeggen.

25 januari 2016 om 17:58

Hoezo niet dan? Vond jij dan dat er namen tussen stonden die er niet thuis hoorde? Ik kon mij ook helemaal vinden in de top 3 hoor. Of vond jij dat Beugelsdijk er ook tussen had moeten staan?

25 januari 2016 om 18:13

Beugelsdijk had zeker een plaatsje bij de eerste 10
Moeten hebben!!!

Wauw! Koekje van eigen deeg..die zal voorlopig "vol" zitten!

Voorafgaande jaren terecht voor Touré. Dit seizoen speelt Aubameyang sterk, en Touré juist zwak. 1 + 1 = 2..

Aubameyang was sterk, Toure was echt zwak. Het is net door zijn ego dat hij zo zwak speelde, meneertje wil enkel aanvallen en vergeet te verdedigen. Een oorzaak dat City zoveel tegengoals slikt ook bij Toure. Maar hij voelt zich de koning van Afrika en verdient buitensporig veel. Nu hij onttroond is maakt hij een pijnlijke val. Zal nog wel effe duren vooraleer hij doorheeft dat hij hard zal beginnen moeten werken want op dit moment zou ik als TD van City hem gewoon aan de deur zetten, verkopen aan een Inter.

25 januari 2016 om 16:24

Is er nog geen Chinese club die zich bij zijn management of bij City heeft gemeld?

Hahaha Toure is 1, maar Ayew!?

Wat een trieste spelers zeg.

Gelukkig gaat het bij de Ballon D'or wat beschaafder...

25 januari 2016 om 16:55

Kun je nagaan wat het niveau van de afrikaanse voetballers nu nog is , die ayew heeft er een paar ballen bij swansea ingeschoten en niet meer dan dat , hij heeft geen enkel recht van spreken hier!

25 januari 2016 om 17:31

Nu nog is? Je weet wel dat Drogba en Eto'o nog niet eens 5 jaar van het top podium zijn verdwenen?

Wat een kinderachtige reactie van Toure zeg, bijzonder treurig dat zo'n grote speler het zijn collega's zo misgunt.

Verbaast mij dat Mahrez niet in de top3 is geëindigd!! Tevens vond ik Bolasie ook erg sterk spelen bij Palace

25 januari 2016 om 19:07

Mahrez bloeide op aan het eind van 2015 (begin van dit seizoen). In de eerste paar maanden viel hij niet zo op. Wellicht dat hij dit jaar een kans maakt?

25 januari 2016 om 20:50

Hoop het wel! Is in ieder geval al Algerijns voetballer van het jaar geworden en als hij zijn vorm weet vast te houden kan hij ook zomaar in de Afrikaanse top 3 komen.

Ik heb niet meegekregen wat Ayew erover zei, maar ik hoop toch niet dat hij dacht dat hij hem verdiend had?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren