Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham Hotspur laat voormalig recordaankoop voor 5,8 miljoen euro gaan

Laatste update:

Watford heeft zich versterkt met Moussa Sissoko. De middenvelder komt voor een bedrag van circa 5 miljoen pond, omgerekend 5,8 miljoen euro, over van Tottenham Hotspur. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen en wordt de elfde zomeraanwinst van Watford. Sissoko had geen toekomst bij Tottenham en kwam dit seizoen nog geen enkele minuut in actie.

De 32-jarige Fransman gaat rugnummer 19 dragen bij de huidige nummer elf van de Premier League. Zijn contract in Londen liep nog twee jaar door. Hij kwam in 2016 voor 35 miljoen euro over van Newcastle United en was op dat moment de duurste clubaankoop ooit. Sissoko kon de hoge verwachtingen in zijn eerste seizoen niet waarmaken, maar raakte met name in het seizoen 2018/19 in topvorm en was een cruciale speler in het elftal dat reikte tot de finale van de Champions League. In een verkiezing onder oud-clubhelden werd hij verkozen tot Speler van het Jaar.

In het daaropvolgende seizoen liep hij op nieuwjaarsdag een ernstige knieblessure op die hem aan de kant hield tot de hervatting van de competitie in juni na de coronastop. Vorig seizoen kwam Sissoko in 25 competitieduels in actie; in totaal speelde hij 141 wedstrijden in de Premier League voor Tottenham Hotspur. In alle competities bij elkaar kwam hij 202 keer uit voor de club en maakte hij 5 doelpunten. Watford gaat zondag toevalligerwijs op bezoek bij Tottenham Hotspur, al is het vanwege zijn gebrek aan wedstrijdritme de vraag of Sissoko fit genoeg is voor die wedstrijd.

Sissoko speelde sinds 2009 zeventig interlands voor Frankrijk. Hij maakte deel uit van de WK-selectie in 2014 en speelde twee jaar later in de EK-finale tegen Portugal. Vanwege zijn mindere vorm werd hij niet opgeroepen voor het WK 2018, maar deze zomer maakte hij wel deel uit van de Franse EK-selectie. Sissoko kwam als invaller in actie in de groepswedstrijd tegen Portugal (2-2) en de achtste finale tegen Zwitserland (3-3, verlies na strafschoppen).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is het beste nieuws van Tottenham hotspur deze transferperiode.
Moussa was 1 van de grote aankopen onder Pochettino, maar heeft eigenlijk maar 1 seizoen echt indruk gemaakt. 2018/2019 was hij zo beestachtig goed. Maar heeft daarna nooit meer gepresteerd.
Mourinho wilde al van hem af, maar omdat hij zo'n grote stem had in de kleedkamer heeft het nog tijden geduurd.

27 augustus 2021 om 19:44

Beste nieuws van de dag als je het mij vraagt. Hij was een beetje een paniek aankoop. We hadden toen niet veel gedaan, laatste dag Sissoko voor veel te veel geld aangetrokken. Op basis van een halve pot op het EK. Liet niks zien ook, tot aan dat ene seizoen, waar ik m'n woorden opeens moest inslikken. Hem en Winks samen. Who'd have thought? Maar daarna inderdaad weer helemaal niks. Winks heeft tenminste z'n homegrown status nog mee, die zal voorlopig nog wel even bij de club rond dwalen denk ik. Maar nu moet er toch echt wat bij op dat middenveld.

27 augustus 2021 om 19:46

Zou best kunnen opleven bij Watford. Is nooit de meest technische voetballer geweest, maar was vaak van waarde met zijn longinhoud en verdedigende capaciteiten.

28 augustus 2021 om 14:40

Ik gun hem dat ook wel, hoor. Heeft nooit verzaakt, maar was gewoon niet goed genoeg, op dat ene seizoen na.

Goede deal voor Watford. Zal weinig tot geen restwaarde hebben, maar ik denk dat er weinig spelers van zijn niveau voor 6 miljoen op te halen zijn, zeker binnen de Premier League.

Net zoals die klungel van een Moura moest dit blind paard weer zijn beste wedstrijd tegen Ajax spelen . Hij had zijn transfer puur verdiend omdat hij op het Ek enkele keren succes blind naar voren rende met de bal.

27 augustus 2021 om 20:15

Frustratie is wel hoog bij jou hé...

27 augustus 2021 om 20:39

Natuurlijk is de frustratie hoog als je nog altijd beseft hoe dichtbij een Nederlandse club weer bij CL winst was. Ik wilde gewoon aantonen dat deze Sissoko er weinig van bakte, maar juist tegen Ajax een belangrijke rol speelde. Toen hij er voor Vertonghen inkwam, toen draaide Spurs ineens een stuk beter.

27 augustus 2021 om 20:56

Het kan dat je gefrustreerd bent, maar je argument slaat nergens op. Sissoko was dat jaar juist hartstikke goed en belangrijk voor de Spurs.

27 augustus 2021 om 21:22

Nou CIC, jouw argument nog minder. Want jij kijkt duidelijk geen wedstrijden van spurs terwijl je er iemand van beticht gefrustreerd te zijn. Sissoko was gewoon heel matig, kijk maar eens naar de spurs forums daar zijn ze hem liever kwijt dan rijk. Maar hè misschien vond je hem in fifa wel heel goed.

28 augustus 2021 om 14:46

Nou, Quillinho. Jouw argument is ook niks waard. Ja, iedereen bij Spurs is hem liever kwijt dan rijk. Maar dat komt juist omdat hij in 5 jaar tijd alleen in dat seizoen goed was. Dat seizoen won hij Speler van het Jaar bij Spurs. Daarna alleen nooit meer dat niveau aangetikt, en daarom mag hij weg.

30 augustus 2021 om 14:27

Dus dan zijn ze hem liever kwijt dan rijk wat ik hierboven al heb vermeldt, maar begrijpend lezen kan soms lastig zijn.

27 augustus 2021 om 21:28

Behoorlijke toegevoegde waarde jouw opmerkingen

Wake me up before you go go, who needs Bale when you got Sissoko!

Weg ermee. Log en dom renpaard. Ongelooflijk hoe zulke voetballers ook nog bij topclubs spelen. Laat staan dat er ook nog interlands gespeeld zijn.
Om die reden ook nog iets van respect wat hij gepresteerd heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren