Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Werkweigering heeft positief effect: City bereikt akkoord met club van toptarget

Laatste update:

Manchester City en Wolverhampton Wanderers hebben een akkoord bereikt over de transfer van Matheus Nunes. Dat meldt Fabrizio Romano. De 25-jarige middenvelder stond al langer in de belangstelling the Citizens en stopte afgelopen week zelfs met trainen bij the Wolves om zijn transfer te forceren. Dat is nu dus gelukt. City betaalt 'meer dan' 55 miljoen euro, zo meldt David Ornstein van The Athletic.

De rechtspoot werd disciplinair gestraft door Wolves omdat hij weigerde om naar de training te komen. De club was bereid om de elfvoudig international van Portugal weer in de selectie op te nemen zodra de transfermarkt gesloten was. Dat is nu dus niet langer nodig, aangezien de middenvelder al onderweg is naar Manchester om zijn transfer af te ronden. Nunes had the Wolves al laten weten dat hij deze week hoe dan ook naar de landskampioen, FA Cup- en Champions League-winnaar wilde vertrekken.

Nunes kwam in de zomer van 2022 voor 45 miljoen euro over van Sporting Portugal. De spelmaker speelde sindsdien 41 wedstrijden voor Wolves, waarin hij goed was voor een goal en een assist. Nunes lag nog tot medio 2027 vast in Wolverhampton, terwijl de club ook nog eens de optie had om die verbintenis met één jaar te verlengen. Wolves, dat deze zomer Rúben Neves kwijtraakte aan het kapitaalkrachtige Al-Hilal, is het nieuwe seizoen met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden matig begonnen.

City schakelde door naar Nunes omdat het niet lukte om Lucas Paquetá over te nemen van West Ham United. The Hammers hanteerden zelfs voor the Citizens een te hoge vraagprijs en daarnaast werden de onderhandelingen bemoeilijkt door de FA, dat een onderzoek instelde naar Paquetá wegens vermeende gokovertredingen. Guardiola ziet in Nunes een geschikt alternatief, zeker nu Kevin De Bruyne de komende maanden afwezig is wegens een spierblessure.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al die voetballers die zelf een contract tekenen een vermogen verdienen maar dan gaan huilen als ze weg willen en de club nog niet akkoord is. Verschrikkelijk. Zorg dan dat er een clausule in je contract staat…

28 augustus 2023 om 21:23

Die rakker zit er net een jaar. De hoogst mogelijk boete opleggen, het liefst minimaal 2x zijn weeksalaris.

Als het andersom is, dan is de wereld te klein.

28 augustus 2023 om 22:13

Door een clausule verdien je stuk minder.

30 augustus 2023 om 16:32

Nog steeds ruim voldoende en je hebt de clausule die je wil.

28 augustus 2023 om 22:51

Voetballers hebben een hele korte carrière. De mogelijkheid om voor Man City te spelen is een kans die maar 1 keer voorbij komt. Jij en ik zouden in dezelfde positie ook wanhopig zijn om te vertrekken. Meer geld en niet meer in een team voetballen dat tegen degradatie speelt.

30 augustus 2023 om 15:49

Is zeker waar maar het blijft erg ondankbaar. Wolves heeft hem de kans gegeven en zijn ook bezig met een team op te bouwen. Als iedereen bij een mindere club al na 1 goed jaar begint te klagen dan is er ook iets goed mis. Dat tekenen voor meerdere jaren is wel erg symbolisch geworden.

30 augustus 2023 om 15:55

Niet mee eens, clubs proberen ook van alles om soms van spelers af te komen.

30 augustus 2023 om 17:11

Vind ik onzin. Ze bieden gewoon prima bedragen aan, maar clubs zijn zo greedy als wat. Willen alleen maar meer. Kijk naar Frankfurt nu, nee meer meer voor Muani. Slaat ook nergens op.
Tja dan moet je wel wat doen. Ze hebben ook ambitie om stappen te maken dus ja.

Of hoe zit het met clubs wanneer zij spelers niet meer willen, die gaan weg pesten, uit selecties halen e.d., dat is dan wel allemaal oke!?

Er moet een keer een moment komen dat voetballers gedwongen worden zich aan hun contract te houden, en niet te gaan saboteren als ze ergens anders naartoe willen. Je hebt een gelimiteerd contract getekend waarbij je veel geld krijgt, maar de club in ruil daarvoor verwacht dat je professioneel bent en iig gedurende je contracttijd loyaal bent aan de club tenzij je van de club toestemming krijgt te onderhandelen voor een contract bij een andere club.

Alleen profvoetballers lijken vandaag de dag te vaak op kleuters: hard schreeuwen en huilen als een club aangeeft dat ze een profvoetballer voorlopig nog liever in dienst willen houden omdat die speler voor hen te belangrijk is. Overigens zijn spelers niet de enigen die dat kunnen - zie Paris Saint-Germain's clubleiding die een opleiding in 'slechtste vorm van kleutergedrag' hebben gevolgd en niet de cursus 'gevolgen van je eigen daden'.

28 augustus 2023 om 21:27

Dan moet er ook een moment komen dat je iemand niet kan wegpesten als club zijnde. Of werkt die bescherming niet beide kanten op?

28 augustus 2023 om 21:32

Dat mag contracttechnisch eigenlijk ook niet nee, en zoiets is ook slecht van een club. Daarom haalde ik ook PSG aan als voorbeeld.

Enige verschil is dat dat laatste veel minder vaak gebeurd dan dat voetballers het hoog in de bol hebben en sabotage plegen.

28 augustus 2023 om 22:13

Exact, en dat wordt wel altijd maar geaccepteerd. Dat is prima. Maar owee als het andersom gebeurd zoals dit nu, dan is het compleet fout. Apart.

28 augustus 2023 om 22:41

Het gebeurt op massale schaal. Spelers die niet goed genoeg zijn en waar een vervanger voor gehaald wordt zodat de club er op vooruit kan gaan.

Qua idee is het hetzelfde als een speler die een stap vooruit wil zetten (sportief of financieel).

28 augustus 2023 om 23:54

Als spelers hun contract uit doen geraken ze in veel gevallen erna aan een verbeterd contract omdat ze transfervrij zijn.. Het deel spelers dat het niveau echt niet aan kan en na enkele jaren niet meer aan de bak komt moet ook niet klagen, de periode dat het geduurd heeft hebben ze nog altijd honderdduizenden euro’s verdient. Dit onderwerp is over de PL, dan gaat het over miljoenen. Iets wat 99% van de mensen nooit bij elkaar krijgt. Lukt het in de PL niet, dan kunnen ze nog altijd terug afzakken en ook veel verdienen.

30 augustus 2023 om 15:43

Verschil is dat de club de (riante)salaris blijft betalen en bij werkweigering van de spelers ze ook door moeten blijven betalen en de speler niks meer doet.

28 augustus 2023 om 21:51

Hetzelfde probleem doet zich voor in de NBA tegenwoordig. Spelers tekenen een contract aan een godsvermogen voor 5j en vragen dan alsof een trade aan na 1j...

Nunes is een goede box-to-box speler maar toch zeker geen vervanger voor Kevin. City heeft meer diepte nodig op het middenveld, maar had liever een speler gezien met wat drang naar voren. Eze was perfect geweest van Crystal Palace.

Begrijpelijk dat de Wolves dit niet doet als ze zelf 45 miljoen betaald hebben. Toch een prima speler voor ze. Walgelijk gedrag om zo een transfer te forceren, al helemaal als de competitie al begonnen is. Niet zeiken en werken voor je centen.

30 augustus 2023 om 17:00

City komt langs wat voor hem een hele mooie stap is. Wolves en City onderhandelen, dus er is niet direct nee gezegd door Wolves en Nunez heeft aangegeven graag te gaan en wilde tussentijds niet trainen. Prima toch. Wolves vond het dat ook prima en zou hem na sluiten van de markt gewoon weer in de selectie opnemen. Wat is dan precies het grote probleem. Hij heeft een paar trainingen gemist, thats it.

Hoe werkt dat eigenlijk dat je niet meer traint? Neem aan dat je dan ook geen salaris meer krijgt.

Hier moet toch gewoon een boete voor in het contract staan? Niet naar training komen, hup dikke boete! Als hij zo nosig weg wilt mag hij z’n eigen contract afkopen

Jammer dat hij uiteindelijk voor Portugal gekozen heeft, erg goede middenvelder maar met Douglas Luiz, Bruno G, Joeliton en Paqueta was hij waarschijnlijk ook geen vaste basispeler geworden. Nu maar hopen dat Joao Gomes, Andrey Santos en Matheus Franca zich goed blijven ontwikkelen.

ON: Denk dat hij best wel een interessante speler is voor City, maar vind het helemaal niks als spelers zich zo gaan opstellen of zoals bijvoorbeeld Eiting nu doet. Tegelijkertijd vind ik het ook geen stijl wanneer een club spelers niet meer laat meetrainen etc als ze er van af willen.

Zou een goede aankoop zijn, en je weet bij hem dat als die schiet dan City

Ik zou een dikke record boete uitdelen alvorens ik akkoord zou gaan met het bod.

Dit was eigenlijk de middenvelder die United moest halen in plaats van Mount. Hij zou perfect passen naast Casemiro. Jammer dat ze daar geen fatsoenlijke scouting hebben. Voor City een geweldige aanwinst. Vond hem al erg goed bij Wolves. Sterk aan de bal en kan ook nog is verdedigende werk verrichten. Met Kovacic en Nunes hebben ze toch 2 prima vervangers gehaald voor de vertrokken Gundogan en de geblesseerde De Bruyne.

Stel me toch vragen bij de aankopen van City. Doku gaat Mahrez absoluut nog niet kunnen vervangen, die zat vorig seizoen aan 15 goals en 13 assists. Denk dat City het vertrek van Mahrez toch wel echt onderschat, zeker als Cole Palmer nog eventueel vertrekt. Nunes en Kovacic zijn goede spelers, maar vervangers voor De Bruyne zijn het ook niet. Het zou misschien niet slecht zijn dat City eens wat minder is, maar ze zijn nog altijd 10 maten te sterk imo.

30 augustus 2023 om 16:31

Je onderschat Doku. Heeft zowat de beste statistieken in de Franse competitie behalve dan voor assists maar dit vooral omdat de kansen die hij creërde massaal gemist werden bij Rennes.

Indien blessurevrij een topper.

De transferzomer van City is goed voor de toekomst, maar kwalitatief zijn ze er niet op vooruit gegaan
- Gvardiol voor Cancelo
- Kovacic voor Gundogan
- Doku voor Mahrez
- Nunes voor De Bruyne

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren